Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Młodzież,  ale to czy prace domowe są czy nie , mają gdzieś.

Będą takie @Ulman jedno co potrafią powiedzieć , że ciemnogród ma pracować dla niego , bo on wielki Pan . Tylko myśli że jest panem ale nich ma marzenia  ulman . 

Donald Tusk w Kijowie. Mówił o "konfrontacji ze złem" Ulmanowi coś się po przestawiało i wielbi Rosję od , Lenina do Putina .

Musimy potwierdzić w sposób jednoznaczny — i zrobimy to — pełne wzajemne wsparcie w konfrontacji ze złem. Nie ma rzeczy ważniejszej niż wsparcie dla Ukrainy w obliczu rosyjskiej napaści. To jest sprawa absolutnie numer jeden — powiedział w Kijowie premier Donald Tusk

Zapamiętaj ulman , To powiedział Premier Polski i się naucz tego , powielasz ciemnotę .

Będziemy rozmawiać m.in. jak zmobilizować Zachód do bardziej energicznych działań. To jest jeden z podstawowych celów mojej wizyty .

Donald Tusk podkreślał, jak ważne jest udowodnienie, że to Polska jest najistotniejszym sojusznikiem Ukrainy "w tym śmiertelnym starciu ze złem". — Tak naprawdę jestem tutaj w Kijowie również po bezpieczeństwo Polski. To nie jest wyłącznie sprawa Ukrainy, to jest sprawa całego wolnego świata, a Polski w szczególności — powiedział dziennikarzom.

Premier ma również wziąć udział w wydarzeniach związanych z obchodzonym w poniedziałek Dniem Jedności Ukrainy. To ustanowione w 1999 r. święto państwowe upamiętnia rocznicę podpisania aktu zjednoczenia Ukraińskiej Republiki Ludowej z Zachodnioukraińską Republiką Ludową 22 stycznia 1919 r.

Piękne święto Powstania Ukrainy i Polski premier uczestniczy w tym świecie . czy to nie jest piękne Ulman .

Ukrainie i na froncie to jest kwestia numer jeden ze względu na polskie bezpieczeństwo. To są słowa Tuska Ulman .

Tusk Politykiem jest światowym , na salonach wie co powiada nie to co ulman bredzi jedno i to samo .

A co mnie obchodzi co Tusk w banderlandzie powiedział? Masz jakieś samodzielne przemyślenia co z tego wynika czy tylko wkleić potrafisz? 

A co do ciemnoty to zawsze pracowała za grosze i na dłuższą metę żadne sztuczne socjalne wspomaganie tego nie zmieni. Świat wcześniej czy później wróci do stanu równowagi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Internetowy publicysta przekonywał, że resort "uległ naciskom niemieckich i holenderskich właścicieli upraw na Ukrainie oraz korupcyjnym naciskom ukraińskich oligarchów".

"Co na to wiceminister Kołodziejczak, który tak wrzeszczał w interesie polskich rolników? Panie Kołodziejczak, niechże się pan wypowie. Prawda to, czy ja zmyślam? Pozwoliliście od 15 stycznia na bezkarny i bezlimitowy napływ płodów ukraińskich do Polski czy nie? Proste pytanie Kołodziejczak. No kogutku, zapiejesz, czy nie?

To może być prawda..

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Więcej jak pis przywiózł to już nikt nie da rady.

On pociągiem pojechał na torach nie rosną.

Ale strasznie tam musi być niebezpiecznie 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

gdyby takiej użyto to by miało to jakieś pozory sensu
tylko używane są wszystkie inne a o tej nie słyszałem bo każdy narodek europejski chce swoje interesiki forsować z językowymi włącznie i to zgubiło już niejedno imperium tak i zgubi to być może nawet zanim ono powstanie

Dziwne gdyby mówili o tym głośno 

1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Znaczy się jak pieniądze z ofe? "Zgodnie z procedurami"?

1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Artykuł tak słodki że aż mnie zemdliło

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

I To się ominie 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Jedziesz?

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/andrzej-duda-zmienil-zdanie-w-sprawie-ulaskawienia-mamy-komentarz-kancelarii/dy5kvbt

"Andrzej Duda w rozmowie z "Super Expressem" powiedział, że Mariusz Kamiński "jest w bardzo trudnej sytuacji zdrowotnej". Dodał, że chciałby, żeby pobyt polityków PiS w więzieniu został przerwany. — Jeżeli może to zostać przerwane tylko i wyłącznie przez to, że ja ich ponownie po prostu ułaskawię, żeby po prostu ich ratować, to to zrobię — zadeklarował. Te słowa mogłyby sugerować, że prezydent zmieni swoją wcześniejszą decyzję o wyborze metody ułaskawienia. Jednak w rozmowie z Onetem szef gabinetu prezydenta Marcin Mastalerek zapewnia, że nic się w tej sprawie nie zmieniło."

To ma być prezydent RP 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

a kto adriana wybral ?? jesli w szkole w ktorej sie uczyl ,na osiedlu na ktorym sie wychowal, przegral  glosowanie to ktos na innym poziomie kulturowym musial na niego glosowac ..

3 godziny temu, nie napisał:

"Jednym z naszych priorytetów było, żeby ten język niemiecki przywrócić. To jest też taki gest powracania do normalnych stosunków, jeśli chodzi o mniejszość niemiecką"
– powiedziała w czasie spotkania z przedstawicielami mniejszości niemieckiej wiceminister edukacji Katarzyna Lubnauer.

normalnych czyli poddańczych,

ale, żeby domagać się tego samego od niemców to nie można bo wtedy to nie będą normalne stosunki

polskim dzieciom ograniczyć naukę i zakazać zadań domowych a niemieckim dołożyć finansowanych przez polskę godzin nauki

pan musi być lepiej wykształcony niż parobek

ciekawe ile takich dzieci z mniejszosci niemieckiej jeszcze w polsce zostalo.

takim jak ty zadne wyksztalcenie nie pomoze- pewnie zawodowke skonczyles ,to i tak za duzo jak na pis-owskiego glupka. 

Opublikowano
33 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/andrzej-duda-zmienil-zdanie-w-sprawie-ulaskawienia-mamy-komentarz-kancelarii/dy5kvbt

"Andrzej Duda w rozmowie z "Super Expressem" powiedział, że Mariusz Kamiński "jest w bardzo trudnej sytuacji zdrowotnej". Dodał, że chciałby, żeby pobyt polityków PiS w więzieniu został przerwany. — Jeżeli może to zostać przerwane tylko i wyłącznie przez to, że ja ich ponownie po prostu ułaskawię, żeby po prostu ich ratować, to to zrobię — zadeklarował. Te słowa mogłyby sugerować, że prezydent zmieni swoją wcześniejszą decyzję o wyborze metody ułaskawienia. Jednak w rozmowie z Onetem szef gabinetu prezydenta Marcin Mastalerek zapewnia, że nic się w tej sprawie nie zmieniło."

To ma być prezydent RP 

Podkreślenie poziomu tej naszej koloni 

Opublikowano

takiego syfu to jeszcze w polsce nie było, ci ludzie są ograniczeni intelektualnie, nic dziwnego, że część wyborców już się od nich odcina

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał:
takiego syfu to jeszcze w polsce nie było, ci ludzie są ograniczeni intelektualnie, nic dziwnego, że część wyborców już się od nich odcina

Tak, tak, wyborcy się odcinają a w sondażach im rośnie xD Włącz coś innego niż Republika ... Zresztą, niedługo będziesz musiał, bo żadna telewizja długo bez reklam nie pożyje ... Sakiewicz musi dać jakąś statuetkę Jankowi Pietrzakowi w podzięce xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

A bo ciężko czytać tą propagandę PiSowską ... U tego kolegi PiS wiecznie kryształowy, wg niego import zboża z UA nie miał wpływu na ceny zboża xD 

Tak samo śmieszy mnie to, że niby obecna władza traci poparcie, jak wszystkie sondaże mówią, że jest inaczej ...

Opublikowano (edytowane)

@gregor1284 Zgoda, tylko po co zakłamywać rzeczywistość, badania sondażowe pokazują zupełnie co innego. Jeden taki też był przed wyborami przekonany że będzie miał samodzielną większość, a teraz siedzi w ławach opozycji bo zakłamywał rzeczywistość ...

Opublikowano
37 minut temu, nie napisał:

No weź przestań ,to przecież intelektualna  elyta wybrała ten twór demokracji . Głównie nie chodzi o to ,że jest tak samo jak za poprzedników, a będzie jeszcze gorzej ,bo to dopiero początek ,ale miała być nowa jakość,nowe standardy i tu jest ta hipokryzja na którą nabrały się miliony . A tym co przed tym przestrzegali wmawia się ciemnotę.🤪

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@gregor1284 Zgoda, tylko po co zakłamywać rzeczywistość, badania sondażowe pokazują zupełnie co innego. 

Gdy się bierze pod uwagę wyniki sondażowe koalicji rządzącej to zgoda ,ale dla samej partii PO poparcie spada.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, andrzej78 napisał:

Gdy się bierze pod uwagę wyniki sondażowe koalicji rządzącej to zgoda ,ale dla samej partii PO poparcie spada.

A dla PiSu jeszcze szybciej spada ... Po ostatnich wyborach 195 posłów, a teraz jakby odbyły się wybory to 170 posłów ...

Opublikowano
49 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Włącz coś innego niż Republika

mów za siebie

41 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U tego kolegi PiS wiecznie kryształowy

nigdy tak nie twierdziłem, kłamco

42 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

wg niego import zboża z UA nie miał wpływu na ceny zboża xD 

wg cen na giełdach w paryżu i chicago, ale ty wiesz lepiej bo tak propaganda cię wyprała

• Like 2
Opublikowano
39 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@gregor1284 Zgoda, tylko po co zakłamywać rzeczywistość, badania sondażowe pokazują zupełnie co innego. Jeden taki też był przed wyborami przekonany że będzie miał samodzielną większość, a teraz siedzi w ławach opozycji bo zakłamywał rzeczywistość ...

Tylko kwestia czy te badania sondażowe nie są robione jak w przypadku poprzedników 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v