Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

a budowa rozpoznalnośći marki kosztuje .

A ktoś zagląda do zbiorników na stacjach benzynowych i pyta czy aby mają paliwo z Orlenu, bo chce za***rdalać jak Kubica?🤣

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Z jego wypowiedzi można wywnioskować że sam nie wie kim jest. Gadać każdy może, on jest szeregowym posłem jego słowo nic nie znaczy. Kto inny karty rozdaje. 

Jacuś klęknij przed obrazkiem zmów ojcze nasz i idź dziecko spać 😁

Bóg jest miłosierny 😁

ty nadal ksiedza w reke calujesz ??

sprawdz ile mam lat ..

9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

a co jedno  ma wspolnego z drugim ..zadzwon do onkla i zapytaj czy siemens ma stacje benzynowe.

7 minut temu, jarecki napisał(a):

Wyscigi nie są dla biednych a budowa rozpoznalnośći marki kosztuje .

chyba zapomniales o co tu naprawde chodzilo ??

pinoki dal sie nagrac gdy byl prezesem banku i sie cieszyl ze kubica mial wypadek i nie musi marnowac bankowych pieniedzy na jego wystepy.. gdy to wyplynelo  musieli to jakos przykryc..

jak to szlo -bo ci ludzie glupi sa,naprawde..to o klientach swojego banku mowil

Opublikowano
14 minut temu, jarecki napisał(a):

Wyscigi nie są dla biednych a budowa rozpoznalnośći marki kosztuje .

Tak k**wa nikt orlenu nie zna, że trzeba go reklamować 😄

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

ty nadal ksiedza w reke calujesz ??

sprawdz ile mam lat ..

Ta, a ty? Coś ci zrobił jakiś? 

Jacuś lata nie są zawsze adekwatne do rozumu 🤭

Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał(a):

Nie ma nic polskiego wszystko sprzedane huty stocznie banki cukrownie itp niech jeszcze orlena sprzedają na c*** nam potrzebny. Doprowadzą do upadku a później sprzedają z braku rentowności. Nie wiem o co wszystkim wam chodzi źle jak jest, gorzej jak nie będzie wcale polskiego. Możecie mówić co chcecie za obajtka Orlen się rozwijał teraz się zwija. A co to mnie obchodzi jak on to zrobił, czy dołożyłem trochę do tego czy nie.

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał(a):

chyba zapomniales o co tu naprawde chodzilo ??

Zobacz na wyniki obecnie banków , chyba rekordowe zyski i co się dzieje z tymi pieniedzmi ? ile na dywidendy wydaje orlen i banki  na akcje itd . zmienia się tylko cel dzielenia się zyskiem czy trafi do inwestorów giełdowych czy na sponsoring kubicy . 

18 minut temu, racyl napisał(a):

napisałem wczesniej że orlen budował własną marke za granica 

Opublikowano
18 minut temu, Wpaw napisał(a):

Nie ma nic polskiego wszystko sprzedane huty stocznie banki cukrownie itp niech jeszcze orlena sprzedają na c*** nam potrzebny. Doprowadzą do upadku a później sprzedają z braku rentowności. Nie wiem o co wszystkim wam chodzi źle jak jest, gorzej jak nie będzie wcale polskiego. Możecie mówić co chcecie za obajtka Orlen się rozwijał teraz się zwija. A co to mnie obchodzi jak on to zrobił, czy dołożyłem trochę do tego czy nie.

Kupuje się co dobre i tanie . Kupujesz stal to nic cię to nie obchodzi skąd ona jest tylko była tania .

cukier ma być tani. Bank czy polski czy zagraniczny to nie ma znaczenia ma byc tani w obsłudze a jak przyjdzie co do czego to i tak ci zablokują pieniądze bo powiedzą że nie legalnie zdobyte.

Nie ma sensu zabijanie się o to żeby polskie utrzymać bo i tak dadzą ci cenę rynkową

Płaczą na republice że wszystko drogie a zapomina się że pensje idą w górę to i wszystko automatycznie drożeje

Opublikowano

rolnikzamiast wstawiac po pare razy jakies glupie filmik zapisz sie w kolejke do lekarza..

czy w miejscach gdzie sa stacje orlenu odbywaja sie wyscigi formuly 1 ??

mam wam poszukac tasm  czy sami znajdziecie ?? nie chodzilo o zadna reklame tylko przykrycie prawdziwej twarzy pinokia........

30 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ta, a ty? Coś ci zrobił jakiś? 

Jacuś lata nie są zawsze adekwatne do rozumu 🤭

odwiedzales kiedys regularnie z kolegami proboszcza.spales kiedys na plebanii czy z ksiedzem w jednym pokoju ?? bo ja tak i nie mam zadnego problemu z tym ze nic mi nie zrobili 🤣.

gdyby mial inteligencje odpowiednia do wieku, to bys zrozumial o co mi chodzi .

znasz taki zart z twojej branzy ?
mietek okazal sie pedofilem i co mu zrobili ??? 

przeniesli na inna budowe...

24 minuty temu, Wpaw napisał(a):

a dymarek juz nie macie ??? pierwsze huty chyba w kieleckim sztasic otwieral ??

lepiej lotos -oddac za pol darmo,nie wiadomo po co ..

Opublikowano (edytowane)

Kapitał ma pochodzenie i ma znaczenie , prosty przyklad znacjalizowanego PKO SA , zysk za pierwsze półrocze około 3 mld . zł , ten zysk został by wytransferowany za granice w całosci a tak troche zostanie w kraju itd 

17 minut temu, racyl napisał(a):

Kupuje się co dobre i tanie . Kupujesz stal to nic cię to nie obchodzi skąd ona jest tylko była tania .

cukier ma być tani. Bank czy polski czy zagraniczny to nie ma znaczenia ma byc tani w obsłudze a jak przyjdzie co do czego to i tak ci zablokują pieniądze bo powiedzą że nie legalnie zdobyte.

Nie ma sensu zabijanie się o to żeby polskie utrzymać bo i tak dadzą ci cenę rynkową

Płaczą na republice że wszystko drogie a zapomina się że pensje idą w górę to i wszystko automatycznie drożeje

Ostatnio własciciel inpost wykazał ile płaci podatku w pl . a ile płaci konkurencja , itd .Troche chodziło też o reklame ale ........

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Romek ty jako wyborca pisu chyba nigdy nie załapiesz, ze niższe zyski Orlenu to mniejsze zdzieranie z nas na stacjach. Pis nas doił na paliwie. Marże na paliwie były rekordowe za czasów Obajtka. A wyborcy pis się cieszyli że takie zyski. 

a Tusk ze swoją bandą przywracając vat na żywność to nas nie doi tylko przywraca sprawiedliwość społeczną🤣

2 godziny temu, racyl napisał(a):

Więcej płacić za paliwo żeby komuś innemu rozdać 😄

Dosyć już tego, niech każdy pracuje na siebie i swoje zachcianki

Acha to na kij państwowe spółki dały kasę Owsiakowi na powodziań , na kij ta złotówka od kawy dla niego i wreszcie na kij sponsorowanie przez orlen finałów WOSP?

To jak to jest z tym pracowaniem na siebie i swoje zachcianki?

Nie liczę, że ciemny beton wyznawców popaprańców jak wy zrozumie więcej niż beton pisiorowy. A powinien bo podobno mądrzejszy i bardziej wykształcony.

46 minut temu, racyl napisał(a):

Heh głupszyś od ustawy. Jak myślisz o ile WoGóle, dlaczego państwa  nie posiadające swojego przemysłu oddające koncesje na wydobycie zagranicznym firmom itd są biedne?

Już kanclerz Caprivi powiedział "albo niemcy będą eksportować towary, własnego przemysłu, albo ludzi"

Irlandczycy nie mieli u siebie niczego bo wszystko własność angoli to umierali z głodu, albo wyjeżdzali do USA, jak myślisz dlaczego po otwarciu rynku pracy  UE z Polski wyjechało momentalnie prawie 2 mln osób, z dobrobytu?

Już pomijając, że jak nie masz niczego w handlu w zamian to skończą się niskie ceny bo i tak musisz kupić. No i dlaczego rolnicy robili blokady, że ściągamy tańsze zboże z ukrainy? Dlaczego nie bierzemy tanich surowców z Rosji? itp itd.

Coś tam myślisz czy cały dzień schodzi na pluci na zdjęcie Kaczyńskiego, modlenie się do zdjęcia Tuska i szukanie durnowatych memów w odmętach internetu?

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
50 minut temu, racyl napisał(a):

Koncern paliwowy jest strategiczną firmą nie możemy się go pozbyć. Rozumiesz?  TVN też strategiczną idiotyzm.

43 minuty temu, jacus napisał(a):

odwiedzales kiedys regularnie z kolegami proboszcza.spales kiedys na plebanii czy z ksiedzem w jednym pokoju ?? bo ja tak i nie mam zadnego problemu z tym ze nic mi nie zrobili 🤣.

gdyby mial inteligencje odpowiednia do wieku, to bys zrozumial o co mi chodzi .

znasz taki zart z twojej branzy ?
mietek okazal sie pedofilem i co mu zrobili ??? 

przeniesli na inna budowe...

a dymarek juz nie macie ??? pierwsze huty chyba w kieleckim sztasic otwieral ??

lepiej lotos -oddac za pol darmo,nie wiadomo po co ..

Kiedyś bywałem, nawet remont robiłem. Ale to dawno było. 

W Starachowicach wielki piec zabytkowy. Co ciekawe z inicjatywy  cystersów z Wąchocka powstał, mieli kiedyś władze i kasę.

Opublikowano
14 minut temu, Takeda napisał(a):

a Tusk ze swoją bandą przywracając vat na żywność to nas nie doi tylko przywraca sprawiedliwość społeczną🤣

Acha to na kij państwowe spółki dały kasę Owsiakowi na powodziań , na kij ta złotówka od kawy dla niego i wreszcie na kij sponsorowanie przez orlen finałów WOSP?

To jak to jest z tym pracowaniem na siebie i swoje zachcianki?

Nie liczę, że ciemny beton wyznawców popaprańców jak wy zrozumie więcej niż beton pisiorowy. A powinien bo podobno mądrzejszy i bardziej wykształcony.

Vat wszędzie jest i to nic nowego.

Mniej zebrałby owsiak i nikogo nie bolałoby to . Prywaciarze też dają i to znacznie więcej.

Co ma do tego kto kogo popiera do osobistych zakupów każdego z nas. Kupuje się tam gdzie ktoś ma korzystniejszą ofertę

Mnie czy ciebie nikt nie dotuje tylko musimy sobie radzić sami a jak nie to się musimy zlikwidować

Np.Zwykłe OC każdego pojazdu kupujemy gdzie mamy najtańsze a nie tylko w pzu bo to państwowe .

Politycy lubią się rządzić tym co nie ich. Nabijać kasę w kieszeń i opowiadać jakie to korzyści zdibyli

Teraz, Wpaw napisał(a):

Koncern paliwowy jest strategiczną firmą nie możemy się go pozbyć. Rozumiesz?  TVN też strategiczną idiotyzm.

Jaka to strategia, że nikt nam nie sprzeda paliwa jak nie będzie orlenu ?. Znajdzie się inny

Zaczęła się wojna w ukrainie i orlen jak każda inna firma sprzedawał po rynkowej cenie więc jaka tu korzyść jak robił to co prywaciarze

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, racyl napisał(a):

Vat wszędzie jest i to nic nowego.

Mniej zebrałby owsiak i nikogo nie bolałoby to . Prywaciarze też dają i to znacznie więcej.

Co ma do tego kto kogo popiera do osobistych zakupów każdego z nas. Kupuje się tam gdzie ktoś ma korzystniejszą ofertę

Mnie czy ciebie nikt nie dotuje tylko musimy sobie radzić sami a jak nie to się musimy zlikwidować

Np.Zwykłe OC każdego pojazdu kupujemy gdzie mamy najtańsze a nie tylko w pzu bo to państwowe .

Politycy lubią się rządzić tym co nie ich. Nabijać kasę w kieszeń i opowiadać jakie to korzyści zdibyli

akurat od 2022 roku nie musi być vatu na żywność, leki itp. Zmieniona dyrektywa unijna mówi jasno, jest lista produktów tzw podstawowych i ile z tego może państwo zrobić niższy vat niż 5%. 

Pisiory robiły marże na Orlenie by dywidendami dopinać straty z vatu, Popapraće  mogą z tego zrezygnować bo przywrócili podatki. Ale według fanatyków pis nas doił a Tusk jest miłosierny, nie darmo socjologom w badaniach wyszłó, że elektorat platformersów jest bardziej fanatyczny niż pisowski obecnie

Racyl a przypomnieć ci jak psioczyła obecna banda rządzących jak pisiory dawały na Caritas? To jak oni nie mogli to Popaprańce na owsiaka też nie mogą.

Nie rozumiesz podstawowej różnicy, państwo wydajac państwowe czyli nasze pieniądze powinno być zobligowane by nie transferować ich do innych krajów, ale wszędzie tam gdzie się da zostawiać na rodzimym rynku.

Wolisz, gdy zagraniczne firmy zarabiają u nas i nie płacą podatków, a zyski chowają w swoich krajach albo rajach podatkowych? To jak ty z takim podejściem chcesz żyć w silnym, bogatym i w miarę niezależnym kraju, który traktuje się podmiotowo, a nie przedmiotowo? Za paciorki to byś wszystko oddał widzę...

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano

Wiesz do czego potrzebny jest każdy obywatel ?

Do płacenia podatków i na mięso armatnie w czasie wojny

Widzisz dobrą ofertę cenową danego produktu to sprawdzasz sprzedawcę czy on płaci podatki w polsce czy za granicą lub jakiekolwiek ?😄

Kupujesz i masz to głęboko w d*pie

Np beton towarowy, bierzesz gdzie ktoś da najlepszą ofertę a najlepsze oferty są bez vat

Doszło do tego, że to co jest z podatkami jest cholernie drogie. Ludzie bulą w podatkach na rzeczy z których nawet nigdy nie skorzystają

Więcej praktyki kolego a mniej słuchania propagandy i górnolotnych obietnic polityków

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Takeda napisał(a):

Pisiory robiły marże na Orlenie by dywidendami dopinać straty z vatu,

Oj, to chyba wygląda jeszcze gorzej w takim wydaniu.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
18 minut temu, Takeda napisał(a):

To jak ty z takim podejściem chcesz żyć w silnym, bogatym i w miarę niezależnym kraju, który traktuje się podmiotowo, a nie przedmiotowo?

Podmiotowo to trza obywateli tego kraju traktować. 

Opublikowano

Ministerstwo Rozwoju i Technologii
Serduszko poleci w kosmos! ❤️🚀 Dzisiaj o 11:00 zapraszamy na konferencję, której tematem będzie przekazanie serduszka fundacji wośp, które wraz z polskim astronautą w przyszłym roku poleci w kosmos.

Zachęcamy do oglądania live z wydarzenia :D 

głos ludu na temat tego epokowego wydarzenia:

Ministerstwo Rozwoju i Technologii robi konferencję na temat uroczystego przekazania naklejki :) Rozwój i technologie na miarę naszych możliwości.

To nie jest byle jaka naklejka. To należy czytać w paradygmacie, w którym WOŚP dla "tamtej" strony jest odpowiednikiem KK dla "tej", Owsiak odpowiednikiem prymasa, wpłata na WOŚP spełnia religijny obowiązek jałmużny, a każda taka naklejka jest świętym obrazkiem a nawet relikwią.

To jest miś na miarę naszych możliwości!

jak długo trwały przygotowania do całej akcji?

A nie da się całego ministerstwa wy***rdolić w kosmos?

Czy was nie pojebało ? Czym wy się k**wa zajmujecie?

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał(a):

Bzdury opowiadasz 

a czy to niżej to też bzdury?

20 minut temu, racyl napisał(a):

Wiesz do czego potrzebny jest każdy obywatel ?

Do płacenia podatków i na mięso armatnie w czasie wojny

Widzisz dobrą ofertę cenową danego produktu to sprawdzasz sprzedawcę czy on płaci podatki w polsce czy za granicą lub jakiekolwiek ?😄

Kupujesz i masz to głęboko w d*pie

Np beton towarowy, bierzesz gdzie ktoś da najlepszą ofertę a najlepsze oferty są bez vat

Doszło do tego, że to co jest z podatkami jest cholernie drogie. Ludzie bulą w podatkach na rzeczy z których nawet nigdy nie skorzystają

Więcej praktyki kolego a mniej słuchania propagandy i górnolotnych obietnic polityków

bo jak dla mnie to najczyściej-rozsądkowy  tak zwany "chłopski rozum"

jedyne subwencje jakie mamy do dyspozycji to te od naszego środowiska naturalnego' słońce świeci za darmo itd. a nadrozrodczość życia względem zasobów i tak sprawia że na potencjał zasobów jest w stanie urodzić się życia z wielokrotnie wyższymi potrzebami niż wydolność środowiska i to że ktoś twierdzi że jedni do drugich dopłacają bezinteresownie ten nie rozumie niczego.

Szczęścia w nowym roku życzę

a czy oświecenia wszystkich w powyższej kwestii?
chmmm... ;)

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

a co jedno  ma wspolnego z drugim ..zadzwon do onkla i zapytaj czy siemens ma stacje benzynowe.

ale wiesz co orlen kupuje od nich masowo ? 

https://www.wnp.pl/finanse/niemiecki-gigant-wraca-do-wysokich-zyskow,802912.html

tera pogadamy słyszeliście co rudy odjebał oda naszą energie 15% bez emisyjną ?  ano odda Ukraińcom za Słowacje 🤣

a wy tepe barany płacie 

@jacus  @Tomasz0611 @12Pafnucy @racyl   co rudy zrobił dobrego dla polski w ciągu roku ? dla polski 

1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

Heh głupszyś od ustawy. Jak myślisz o ile WoGóle, dlaczego państwa  nie posiadające swojego przemysłu oddające koncesje na wydobycie zagranicznym firmom itd są biedne?

Już kanclerz Caprivi powiedział "albo niemcy będą eksportować towary, własnego przemysłu, albo ludzi"

Irlandczycy nie mieli u siebie niczego bo wszystko własność angoli to umierali z głodu, albo wyjeżdzali do USA, jak myślisz dlaczego po otwarciu rynku pracy  UE z Polski wyjechało momentalnie prawie 2 mln osób, z dobrobytu?

Już pomijając, że jak nie masz niczego w handlu w zamian to skończą się niskie ceny bo i tak musisz kupić. No i dlaczego rolnicy robili blokady, że ściągamy tańsze zboże z ukrainy? Dlaczego nie bierzemy tanich surowców z Rosji? itp itd.

Coś tam myślisz czy cały dzień schodzi na pluci na zdjęcie Kaczyńskiego, modlenie się do zdjęcia Tuska i szukanie durnowatych memów w odmętach internetu?

dobrze się ciebie czyta 👌

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Bloomberg-Polska-gotowa-pomoc-Ukrainie-jesli-Slowacja-odetnie-dostawy-pradu-8867358.html

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

a czy to niżej to też bzdury?

bo jak dla mnie to najczyściej-rozsądkowy  tak zwany "chłopski rozum"

jedyne subwencje jakie mamy do dyspozycji to te od naszego środowiska naturalnego' słońce świeci za darmo itd. a nadrozrodczość życia względem zasobów i tak sprawia że na potencjał zasobów jest w stanie urodzić się życia z wielokrotnie wyższymi potrzebami niż wydolność środowiska i to że ktoś twierdzi że jedni do drugich dopłacają bezinteresownie ten nie rozumie niczego.

Szczęścia w nowym roku życzę

a czy oświecenia wszystkich w powyższej kwestii?
chmmm... ;)

Żyjemy tu i teraz a rolnictwo jest dotowane , podwazanie systemu dopłat bezposrednich powiniem zostawić bez komentarza

Opublikowano

Szef PKW jest partyjnym działaczem, a nie sędzią - mówi o Sylwestrze Marciniaku minister Izabela Leszczyna w Polsat News.

Patryk Słowik
SNSA Marciniak jest sędzią od ponad 30 lat, od niemal 30 lat sędzią NSA, byłym członkiem Krajowej Rady Sądownictwa i w PKW od 2014 r.
Pani Leszczyna takimi wypowiedziami pokazuje, że ona i koledzy nie szanują sędziowskiej niezależności. Sędziowie mają być nasi, albo nie są sędziami.
Obrzydliwe.

kolejna z peowskiej fabryki idiotów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v