Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
mirro napisał:

Teraz, dysydent napisał(a):

a po jakiemu tam ...? rozumiałeś co z tego?

Angielską wersję. 

Jak już wspomniałeś - nie uważasz, że na tej stacji musiało się wyuczyć wielu wydawców w tzw. cycylizowanych krajach jak Polska?

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-recepta-mateusza-morawieckiego-dla-europy-reindustrializacja,nId,7881192#parametr=temat_wiecej

"Europa stoi przed wyborem: przeprowadź taką zakrojoną reindustrializację albo zgiń" - podsumował były premier. 

czegoś Ty tego nie mówił gdyś zielone łady podpisywał (i nie chodzi tu o samochody osobowe produkowane przez АвтоВАЗ)

hmmm "Madry polak po szkodzie"? Tamte opinie były za pieniądze te chyba za darmo?

1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

Po pierwsze ja nikogo nie usprawiedliwiam Tylko mówię jak jest. Tam jest jak jest. Dopóki rządzą bogaci tak będzie. 

A jak jest w Korei Północnej prawie tak samo za przywódca pójdą wszędzie. 

Jeśli ludzie nie staną przeciwko swojemu przywódcom zawsze nic tam się nie zmieni. Możemy pisać o tym jak jest ale to i tak nic nie zmieni. 

U nas też są tacy co ślepo pójdą za tym czy innym jak wszędzie.

Ludzie niejednokrotnie stawali przeciw swoim przywódcom. I co to dało co zmieniło? Nic

Albo rewolucje pożerające własne dziedzi, albo nowy tyran zamiast starego, w sumie taki sam, a trochę inaczej.

Dopóki szary Kowalski nie zrozumie, że zwykły człowiek ma tak naprawdę dwie cenne rzeczy tj swoje życie i swój czas nic się nie zmieni bo to byłoby sprzeczne ogólnie z naturą ludzkości.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DTaras napisał(a):

cycylizowanych krajach jak Polska?

o! jaka fajna literówka xD

5 minut temu, Takeda napisał(a):

Tamte opinie były za pieniądze te chyba za darmo?

te teraz opinie po to by można było w co sensownie ulokować zarobione na tych pierwszych opiniach pieniądze; tym łatwiej że te pierwsze blokowały ew konkurencję

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał(a):

Natury nie oszukasz.

przyzwyczajenie to druga natura czlowieka

25 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Ciepła woda jest w kranie tylko aby ona istniała najpierw trzeba napalić w piecu. A to księżniczki nie raz mają dwie lewe ręce do roboty. Nie mówię że wszystkie ale większość się tak zachowuje. 

kiedy zlikwidowalem podkowe w piecu ?? w 97 chyba ?? i tak wujowo grzala, chocby caly dzien palil wpiecu i blacha czerwona byla i tak ledwo ciepla woda byla. rury do lazienki bez izolacji w scianie szly .

19 minut temu, mirro napisał(a):

Przez przypadek tylko leżąca nad tą samą rzeką co Kraków.

i pijaca wode z naszych oczyszczalni sciekow , a czesciej same scieki z gor.

2 minuty temu, dysydent napisał(a):

o! jaka fajna literówka xD

zaraz racyl jakiegos mema da.

chyba nawet jest taka strona cyckopedia.

Opublikowano
dysydent napisał:

1 minutę temu, mirro napisał(a):

Angielską wersję. 

a to nie wiedziałem że taka jest
se może kiedy sam ..."luknę" ?

coś dzisiaj macie tematy spoza horyzontów mojej wiedzy; a to samodojne krowy, a to coś typu "Radia Wolna Europa" tylko w drugą stronę i bardziej "Telewizja Wolna Azja Mniejsza"

ciekawe co jeszcze?

a przy okazji - u mnie biało i pewnie w tym roku będzie chociaż biała Wigilia o nadal pada

Dziś wokół wsi popierniczałem w przeciwsłonecznych oksach. Spawara dawała czadu, że nie było czuć zapowiedzianych 4 stopni na plusie.

Opublikowano
38 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Nie będę się rozpisywać. Wiem że niektórych domach niestety kobiety starsze piorą, sprzątają , gotują. A młode niestety nawet wody nie podgrzeją na umycie sobie głowy, a już nie wspomnę że nieraz by pięć wybuch z powodu przeciążenia węglem 

Kto teraz wodę grzeję do mycia głowy na wsi? W wawie ciepła z kranu nie leci? U mnie leci na wsi😁

Opublikowano

mirro napisał:

Po ostatnim ataku (udanym ) na Kazań Putin zaapelował do krajów zachodnich aby powstrzymali ataki krwiożerczych ukraińców, bo jego obrona przeciwlotnicza nie wyrabia i terroryści będą mordować bez powodu miłujący pokój naród rosyjski. Czyli natarcie jest na myślenie raczej reszty europy.

To jest temat inny. Ukraińce czytają od uja internetu i tam się rozgrywa tyleż samo bitew co w rzeczywistości tylko na gadające łby.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, DTaras napisał(a):

Dziś wokół wsi popierniczałem w przeciwsłonecznych oksach. Spawara dawała czadu, że nie było czuć zapowiedzianych 4 stopni na plusie.

u mnie do przedwczoraj parę dni takich było. dzisiaj już chgmury od rana ale do południa było ciepło i sucho i nawet miałem nadzieję że sobie do lasu po widziane ze dwa tyg temu młodziutkie wtedy płomiennice (takie grzyby) zimowe jutro z rana wyskoczę bo w domu bym tylko przeszkadzał przy pichceniu wigilijnej kolacji
No ale zasypało i może po odwilży po świętach jeśli takowa się zdarzy a nie będzie za dużych mrozów to nic im będzie tylko że to już nie będzie to co jutro samo do uszek do barszczu. Teraz tam powinno już być tego parę kilo do dziesięciu z tego co w zawiązkach widziałem
u nas tego nikt nie zbiera bo nie wiedzą co to jest

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Patrycja2 napisał:

Po pierwsze ja nikogo nie usprawiedliwiam Tylko mówię jak jest. Tam jest jak jest. Dopóki rządzą bogaci tak będzie. 

A jak jest w Korei Północnej prawie tak samo za przywódca pójdą wszędzie. 

Jeśli ludzie nie staną przeciwko swojemu przywódcom zawsze nic tam się nie zmieni. Możemy pisać o tym jak jest ale to i tak nic nie zmieni. 

Putin to część tych bogatych i zachowujesz się jakbyś temat pomijała celowo. Jakby mierzyć pozycję w bandzie nie wielkością brzucha jak w kosciole a grubością portfela to Putin rządzi. A jak rządzi to i dzieli.

Wpaw napisał:

Kto teraz wodę grzeję do mycia głowy na wsi? W wawie ciepła z kranu nie leci? U mnie leci na wsi😁

U mnie na wsi nawet nie trzeba napalać pieca. Przyjeżdża cysterna nalewa gazu... tylko ten kran wciąż trzeba samemu odkręcać...

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

U mnie na wsi nawet nie trzeba napalać pieca. Przyjeżdża cysterna nalewa gazu... tylko ten kran wciąż trzeba samemu odkręcać...

No dokładnie, różnie ludzie mają zrobione. Teraz na wsi jest dużo lepiej jak w mieście, komfort taki sam albo lepszy, dwie łazienki, trzecia za stodołą😁 altanka grill, cisza spokój. Rano słychać glos koguta 😁 

Opublikowano
1 godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

Pamiętajmy że od zarania dziejów na wsiach jest sam smród i brut. Ile to razy sąsiedzi chodzą na skargi aby sąsiedzi posprzątali swoje posesję.

gdzie ty mieszkasz? u nas trawniczki przystrzyżone jak na polach golfowych kwiatki w oknach elewacje budynków już nie wiedzą czym wykończyć płoty ręcznie kute kostka brukowa nie wystarcza idą w granit . Tak zdarza się jakaś łamaga ale to wyjątek na gminę jak chodzi o czystość to miastowi mogą się uczyć 

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, dysydent napisał(a):

a no jest
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=cyckopedia

skąd wiedziałeś? :ph34r:
a czekaj - motto pod postami zobowiazuje
xD

z joe monster.. wiekszosc memow racyla tez tam sie przewija.

32 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@nie zobacz Budde na święta wypuścili, a podobno w Polsce lewacki reżim, może i Romanowskiego na święta by wypuścili gdyby nie uciekł, spędził by święta w domu, a nie na Węgrzech xD 

a to na wegrzech swiat nie obchodza ?? 

karpia z balatonu zje,wina z egeru napije, zupe gulaszowa zje. w budapesztenskich lazniach wykapie. papryczki podje.

zyc a nie umierac .budapeszt to bardzo ladne miasto 

Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@nie zobacz Budde na święta wypuścili, a podobno w Polsce lewacki reżim, może i Romanowskiego na święta by wypuścili gdyby nie uciekł, spędził by święta w domu, a nie na Węgrzech xD 

historii nie znasz? barabasza też wypuścili na święto :D 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Roman176 napisał(a):

a czemu mi zadajesz te pytanie ? 

Jeśli piszesz że niemcy nie pozwolili a 8 lat rządził twoja uwielbiona pisowska lewica to chyba wiesz czemu nic z tym nie zrobili.

Opublikowano
32 minuty temu, v11 napisał(a):

gdzie ty mieszkasz? u nas trawniczki przystrzyżone jak na polach golfowych kwiatki w oknach elewacje budynków już nie wiedzą czym wykończyć płoty ręcznie kute kostka brukowa nie wystarcza idą w granit . Tak zdarza się jakaś łamaga ale to wyjątek na gminę jak chodzi o czystość to miastowi mogą się uczyć 

Mieszkam na starym osiedlu. I od pewnego czasu dopiero u mnie zaczęli dbać o zieleń. Bloki choć są stare to i tak wszystko zależy od sąsiadów bo nie zawsze wszystko chcą robić co im proponuje spółdzielnia bo czynsze są drogie 

Opublikowano
Godzinę temu, DTaras napisał(a):

Putin to część tych bogatych i zachowujesz się jakbyś temat pomijała celowo. Jakby mierzyć pozycję w bandzie nie wielkością brzucha jak w kosciole a grubością portfela to Putin rządzi. A jak rządzi to i dzieli.

Najpierw sprawdźmy skąd się Putin wywodzi a później mówmy o jego bogactwie. Kto ci mówi że Putin rządzi. Jak już pisałam jasno i wyraźnie on jest laleczka która tylko ma być twarzą tych co naprawdę rządzą. 

Bogactwo jego zawsze może być odebrane. Pamiętajmy że nikt na piękne oczy nie dostaje tam pieniędzy. Putin w razie czego ma oberwać aby prawdziwi rządzący Rosja byli czyści od podejrzeń 

Powiedz mi jak jest naprawdę. Bo widzę że ty patrzysz przez pryzmat tego co ci telewizja w danym dniu puści lub media w postaci tygodników lub gazet. Trzeba spojrzeć wprawdzie w oczy. 

Zaraz mi powiesz że Hitler to był Bogiem dla wszystkich narodowości która została zgładzona przez niego. 

Opublikowano
16 minut temu, Roman176 napisał(a):

lepszy pis niż banda złodziei rudego 

kto lepszy nie ma znaczenia

Ja się ciebie pytam czemu przez 8 lat pis nic nie zrobił i musieli się słuchać niemiec by nie robić interesu ze wschodem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v