Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, danielhaker napisał(a):

chleba i igrzysk 😅 Chleb nie tanieje, ale igrzyska trwają 😄

Ja bym to raczej nazwał sprawiedliwością. Wielu polityków pisu w wielu aspektach posunęło się za daleko. Nikt nigdy nie był idealny jeśli chodzi o władzę. Ale oni przegięli i powinni za to ponieść odpowiedzialność. A że to przy okazji igrzyska to i racja. Jak pisałem wyżej ludzie chętnie zajmują się posłem w kajdankach niż aborcją czy Trybunałem Konstytucyjnym.

@Agrest przekaz wam się rozjeżdża. Warszawa to niby taka ruina a którą to kadencję tam Trzaskowski siedzi. A kiedy tam ostatnio rządził polityk pisu. Taka ruina i dlaczego Warszawiacy pisowca nie chcą jak to jest?

Opublikowano

Widzisz, ty potrzebujesz przekazu, nadajesz lepiej jak czerwone paski w telewizji, klepiesz to samo non stop jak robot w fabryce, do znudzenia. Nie każdy jest tak podatny na przekaz

Opublikowano

Bo w Warszawie rządzi mieszanka. Ludzie idą na ogół za tłumem. Nie patrzą że Trzask... tylko i wyłącznie niszczy miasto swoimi pomysłami które do końca nie są dobrze przemyślane. Najpierw tworzy piękny park a później go niszczy. Tylko potrafi marnować pieniądze na swoje pomysły. Nie potrafi naprawić to co już od wielu lat powinno być naprawione. Bo lepiej przykleić plaster niż porządnie zrobić. 

Wybierają go mieszkańcy bo tak lepiej. Lepiej mieć znajomego niż obcego w swojej zagrodzie. Bo do tego się przyzwyczaili 

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał(a):

Trump jest za sobą i za tymi na których USA mogą zarobić. Jak np Polska płacącą im miliardy za broń.

Lepiej kupić broń od USA niż dwutlenek węgla od Niemców 

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, dsbh napisał(a):

Może niech ta policja wróci do ochrony Kaczyńskiego. To im wychodziło najlepiej.

Nie olał by. Gdzie po przegranych wyborach by się udzielał ?

Na razie przed podpisem premiera WB był stratny na TVN ok. miliard zł. Po podpisie może być jeszcze więcej. Sprzedaż powoli rusza. Zobaczymy czy Trump zareaguje na podpis premiera.

To jest jedyny przypadek że firma w likwidacji zatrudnia nowe osoby. Dostała od rządu prawie 3 mld zł i ciągle narzeka że nie może związać końca z końcem. Panaceum na to miały by byc środki z abonamentu, tylko że ich jest zaledwie ok 500 tys zł.

Co to ten kebap ?

Czyli od ponad roku bez zmian raczej.

Na razie to Mentzen jest durny.

Czekaj a tak już ktoś nie mówił do swoich zwolenników ? Czyli wyborcy PO są sterowani. Nie myślą samodzielnie, musi im ktoś podpowiadać co mają robić.

choina to niemiecki wynalazek a mikolaj z turcji pochodzil

wiesz czym sie rozni kebap od kebaba ?? tym czym pizza od piccy. popatrz po budkach-kto ma taki napis.

swinie sa najtansze od paru lat.

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał(a):

Widzisz, ty potrzebujesz przekazu, nadajesz lepiej jak czerwone paski w telewizji, klepiesz to samo non stop jak robot w fabryce, do znudzenia. Nie każdy jest tak podatny na przekaz

Ha ha ha śmieszą mnie takie teksty. Ja podatny na przekaz a ty niby nie. Klepiesz co dzień co innego i pewnie sam przekaz wymyślasz. Szkoda tylko, że w twoich snach. Weź napisz coś mądrzejszego wysil się troszkę chociaż

21 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Bo w Warszawie rządzi mieszanka. Ludzie idą na ogół za tłumem. Nie patrzą że Trzask... tylko i wyłącznie niszczy miasto swoimi pomysłami które do końca nie są dobrze przemyślane. Najpierw tworzy piękny park a później go niszczy. Tylko potrafi marnować pieniądze na swoje pomysły. Nie potrafi naprawić to co już od wielu lat powinno być naprawione. Bo lepiej przykleić plaster niż porządnie zrobić. 

Wybierają go mieszkańcy bo tak lepiej. Lepiej mieć znajomego niż obcego w swojej zagrodzie. Bo do tego się przyzwyczaili 

Niszczy miasto a ono nadal jest i rośnie. To się nazywa odklejenie. Może by i mieszkańcy go nie wybrali. Ale problem jest taki, że nikt nie jest w stanie wystawić lepszego kandydata. Patryk Jaki miał by być lepszy? Ostatnio kto tam był Bocheński z Łodzi? Po tym jak pis walczył z przede wszystkim Warszawiakami co wychodzili na ulice? I mieli go wybrać?

17 minut temu, pawel885 napisał(a):

Możesz sobie od Niemca kupić co chcesz a tego nie zmienisz. Trump będzie z tym kto z USA robi interesy. Wasza nadzieja, ze Trump będzie jakoś dotkliwie atakował Tuska jest marna. 

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ha ha ha śmieszą mnie takie teksty. Ja podatny na przekaz a ty niby nie. Klepiesz co dzień co innego i pewnie sam przekaz wymyślasz. Szkoda tylko, że w twoich snach. Weź napisz coś mądrzejszego wysil się troszkę chociaż

Ha ha ha (kopiuj/wklej)🤣🤣🤣

Ot, brakło przekazu to i głupio i bez sensu napisane.

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał(a):

Niszczy miasto a ono nadal jest i rośnie. To się nazywa odklejenie. Może by i mieszkańcy go nie wybrali. Ale problem jest taki, że nikt nie jest w stanie wystawić lepszego kandydata. Patryk Jaki miał by być lepszy? Ostatnio kto tam był Bocheński z Łodzi? Po tym jak pis walczył z przede wszystkim Warszawiakami co wychodzili na ulice? I mieli go wybrać?

Bo Warszawa choć była niszczona ale są jeszcze ludzie którzy potrafią ja podnosić z kolan. Zawsze tak było i zawsze tak będzie. 

Jeśli nie potrafią wystawić lepszego kandydata to niestety świadczy tylko o tym że nie mamy dobrych polityków którzy by pokazali prawdziwa twarz Trzasko... 

Warszawa choć wychodziła na ulicę to i tak nic nie ugrali. Władza niestety pokazała że gdzie jest miejsce Warszawiaków. 

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał(a):

właśnie jednego czego PiS z obietnic nie wypełnił to rozwalenie pomagdalenkowego układu  i cała reszta nie ma znaczenia bo ten układ i tak zostanie rozwalony a wręcz sam się zapadnie i to co rozdał PiS biedocie i tak ta biedota utraci i to jeszcze z nawiązką bo pokomunistyczne bydlactwo poczuło się aż nazbyt nachalnie bezkarne i teraz widzimy jak sobie poczyna zatem dopuścimy do władzy jeszcze coś gorszego od całego POPiSu a że mało co jest już do ratowania polskiego w Polsce to trzba będzie wrócić do punktu wyjścia czyli tak gdzieś w okolice późnego jaruzelskiego.
Jeszcze dodam że sytuację komplikuje geopolityka współczesna bo ta utrudnia ten powrót z jednoczesnym zachowaniem suwerenności

Osobiście to miałem wrażenie, że cała sytuacja w kraju się cywilizowała, i to za właśnie POPIS-u. 

Znaczy można było jako taka żyć i pracować bez załatwiania wszystkiego na lewo, łapownictwa, i złodziejstwa. Nawet w urzędach jakoś to szło zadławić bez późniejszego odchorowania tego.  Mówię o pierwszym pisie i pierwszej platformie. Bo drugi PiS i teraz PO to trochę się sytuacja zagmatwała. Tylko, że pewnie ja na moim zadupiu wszystkiego nie dostrzegam ;) 

Opublikowano
52 minuty temu, jacus napisał(a):

choina to niemiecki wynalazek a mikolaj z turcji pochodzil

wiesz czym sie rozni kebap od kebaba ?? tym czym pizza od piccy. popatrz po budkach-kto ma taki napis.

swinie sa najtansze od paru lat.

Za moich czasów żywiec był po ok. 4 zł. ASF wybrał za mnie a tak co roku się łudziłem że następny może będzie lepszy.

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Trump jest za sobą i za tymi na których USA mogą zarobić. Jak np Polska płacącą im miliardy za broń.

Tu akurat masz rację. Jaki rząd by nie był igrzyska lubi wielu. Aborcja mało kogo obchodzi ale widok zamykanych polityków już tak.

Na razie rozliczeń. Jak obniżą kwotę wolną od podatku będzie super bo dużo mi zabierają. Ale z drugiej strony wiem, ze państwo musi się utrzymać więc i tak skądś te pieniądze od ludzi muszą wziąć. Ja jestem realistą nie oczekuje manny z nieba ani złotej gwiazdki tym bardziej od prezydenta. Muszą sam sobie zapracować tak mnie wychowali. 

Jak już wszystkich zamkną to czym się wtedy zajmą ?

Co do Trzaskowskiego i Warszawy. Jest takie powiedzenie po złym panie, gorszy nastanie.

• Haha 1
Opublikowano

tych co sie ludza ze zywiec bedzie w cenie coraz mniej...ie zostalo gospodarstw ?? cos ponad 50 tysiecy..

sie zdziwilem gdy po 2 latach facet wzial znowu zboze .

za pare lat to tylko dolina dobra zostanie..

57 minut temu, jarecki napisał(a):

ale mięsa wołowego nie ma w obydwu , a jak jest to daj adres jak to w Krakowie , sprawdze .

?? nie ma u was takich co maja 3 kreciolki i na kazdym inny gatunek ??

oczywiscie ze wolowina czy baranina jest spokojnie do kupienia,

oryginalny turecki to chyba na baraninie jest ? ze 2 razy jadlem za granica.

nie jestem milosnikiem tego typu jedzenia i tak juz dobrze wygladam 🤣.

w centrum krakowa to na kazdej ulicy jest ich pare.

Opublikowano

Pamiętajmy że władza zawsze dąży do trzymania wszystkich za gardło. Konfederacja z czym kiedykolwiek się zgodziła? 

Niestety to są tylko bajki opowiadane małym dzieciom przed zaśnięciem. Gotówka zawsze będzie istniała bo niestety jak będą prać swoje brudne pieniądze 

Opublikowano

Sprawa blokady kont w Kanadzie jest troche pogmatwana bo blokujący ograniczali dostęp innym więc raczej popieram zablokowanie kont .

5 minut temu, jacus napisał(a):

?? nie ma u was takich co maja 3 kreciolki i na kazdym inny gatunek ??

oczywiscie ze wolowina czy baranina jest spokojnie do kupienia,

oryginalny turecki to chyba na baraninie jest ? ze 2 razy jadlem za granica.

nie jestem milosnikiem tego typu jedzenia i tak juz dobrze wygladam 🤣.

w centrum krakowa to na kazdej ulicy jest ich pare.

Nawet nie wiem czy w Warszawie jest taki wołowy lub barani ale raczej nie , jak były początki kebsów to znał 2 miejsca co było mięso chyba marynowane w mleku bo były za***iste ale to dawno temu ostatnie lata to ze 2 na rok zjem .

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jacus napisał(a):

tych co sie ludza ze zywiec bedzie w cenie coraz mniej...ie zostalo gospodarstw ?? cos ponad 50 tysiecy..

sie zdziwilem gdy po 2 latach facet wzial znowu zboze .

za pare lat to tylko dolina dobra zostanie..

Duży wzrost cen zbóż paszowych sprzed 3tyg prawdopodobnie związany był z olbrzymimi wstawieniami prosiąt do tuczu (wielkopolskie, kujawsko pomorskie). Olbrzymie fermy upchały duńczyka w każdą wolną dziurę gdyż cena prosiaka była historycznie niska. Takie wstawienie ponoć wiąże się ze zgromadzeniem całej paszy na okres tuczu. 

Udało się sprzedać zboże w dobrej cenie, ale też liczę że pozostała połowa może być sprzedana dużo taniej niż te 2-3tyg temu. Teraz może być 3 miesiące dołowania cen

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Na razie to Mentzen jest durny.

Poszedł chłop i kupił choinkę do biura. No faktycznie rzecz durna i niespotykana

2 godziny temu, Patrycja2 napisał(a):

Jak często bywasz w Warszawie?

2 godziny temu, pawel885 napisał(a):

I dlatego Trump naciska na coraz większe nakłady na zbrojenia w krajach nato. Zaszantażuje a potem złoi d*pę na cenach uzbrojenia. To tak proste że aż boli

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał(a):

Ardanowski , Jestem niewinny, władza chce mnie uciszyć za obronę rolników .

Nie no kuźwa, aby więcej takich. W końcu może dobiorą się do dupska i wytłumaczą co od,.bał, bo widzę że refleksji żadnej oczekiwać nie można.

11 minut temu, Ulman napisał(a):

i czym trzaskowski ja niszczy?

No jak czym? Ostrzał artyleryjski, naloty dywanowe a w wolnej chwili polewa napalmen.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v