Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał(a):

Oj myślę, że mamy głupich ludzie pod dostatkiem. Wiec może kiedyś jeszcze wrócą, ale nie tak szybko jakby sami chcieli i ich wierni wyborcy. 

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale chyba tylko u was takie myślenie.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Niech chińczyk przestanie dostarczać komponenty do USA, a ich gospodarka leży i kwiczy tak samo jak Europa ...

Kto chiny .

Ameryka ma z kanady wszystkie złoża kanada jest zależna od Ameryki .

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gorzej jak będę mieli 7 ... 

Legalnie? w to to nawet rządzący nie wierzą.

BTW. W radiu mary już jest nowa linia polityczna

2008- Tusk interesy z Putinem w sprawie rozbioru Ukrainy, bo nie poinformował opinii publicznej o propozycji

2010- spisek i zamach

2024- postępująca putinizacja polski

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Ameryka ma z kanady wszystkie złoża kanada jest zależna od Ameryki .

Elektronika, galanku, elektronika, Stany coś jej produkują, ale tej wysokich lotów, ta do AGD, motoryzacji itp masówki jest chińska ...

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale chyba tylko u was takie myślenie.

Myślenie się nie zmieniło. U Ciebie w okolicy jest teraz takie same jak było wcześniej, u mnie też. Jak również w pobliskich miastach. Jedynie Ci co wtedy siedzieli cicho teraz więcej narzekają i na odwrót. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Leszy napisał(a):

Oj myślę, że mamy głupich ludzie pod dostatkiem. Wiec może kiedyś jeszcze wrócą, ale nie tak szybko jakby sami chcieli i ich wierni wyborcy. 

Konfederacja taka jaką była wcześniej nie wchodziła by w grę ale taka jaka może być pod Mentzenem dla Tuska jest lepszą alternatywą na koalicjanta względem lewicy ni z dla PiSu to co z PSL-u zostało tak że choćby z tego powodu tak łatwo już PiSowi do władzy powrócić nie będzie.
Nawet Balcerowicz widzi się bliżej Mentzena niż kokolwiek innego.
Zatem jeśli Mentzen będzie miał głowę na karku a Tusk ... Tusk Mentzenowi nie mniej potrzebny by konfę ucywilizować a Ten jak kogoś ucywilizuje to ten szybko zanika

niebawem we wyborach obaczymy czy trafnie to postrzegam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał(a):

Myślenie się nie zmieniło. U Ciebie w okolicy jest teraz takie same jak było wcześniej, u mnie też. Jak również w pobliskich miastach. Jedynie Ci co wtedy siedzieli cicho teraz więcej narzekają i na odwrót. 

Nie prawda, u mnie dużo głosowało na PSL trzecie drogi, no i teraz się nie przyznają nawet do nich bo statek zaczyna nabierać wody.

Opublikowano
4 minuty temu, Takeda napisał(a):

Legalnie? w to to nawet rządzący nie wierzą.

BTW. W radiu mary już jest nowa linia polityczna

2008- Tusk interesy z Putinem w sprawie rozbioru Ukrainy, bo nie poinformował opinii publicznej o propozycji

2010- spisek i zamach

2024- postępująca putinizacja polski

Co to za radio mary 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał(a):

Europa tak jest tylko Europa tak zwana Unia 

Człowieku, nawet Musk część tych swoich ekobadziewnych samochodzików elektrycznych produkuje w Chinach xD 

@galan99 nie ma się z czego śmiać, Tesla wyprodukowała 1,84mln tych swoich ekopudełek w 2023r, z czego 950tys, czyli około połowę produkcji w ... Chinach ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

Konfederacja taka jaką była wcześniej nie wchodziła by w grę ale taka jaka może być pod Mentzenem dla Tuska jest lepszą alternatywą na koalicjanta względem lewicy ni z dla PiSu to co z PSL-u zostało tak że choćby z tego powodu tak łatwo już PiSowi do władzy powrócić nie będzie.
Zatem jeśli Mentzen będzie miał głowę na karku a Tusk ... Tusk Mentzenowi nie mniej potrzebny by konfę ucywilizować

Jest coś w tym, tak czy siak Konfederacja zacznie się liczyć na arenie politycznej, tylko nie wiem czy Mentzen widzi się koło Balcerowicza.   xD

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

Zatem jeśli Mentzen będzie miał głowę na karku a Tusk ... Tusk Mentzenowi nie mniej potrzebny by konfę ucywilizować a Ten jak kogoś ucywilizuje to ten szybko zanika

Obie strony chcą władzy,to trzeba konfederacji dupkę lizać 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Człowieku, nawet Musk część tych swoich ekobadziewnych samochodzików elektrycznych produkuje w Chinach xD 

@galan99 nie ma się z czego śmiać, Tesla wyprodukowała 1,84mln tych swoich ekopudełek w 2023r, z czego 950tys, czyli około połowę produkcji w ... Chinach ...

Samochodziki dla zielonej unii .

Dla Ameryki i Chin samochody spalinowe , przemysł , węgiel , ropa .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Niech chińczyk przestanie dostarczać komponenty do USA, a ich gospodarka leży i kwiczy tak samo jak Europa ...

już są komentarze o  to co wyciekło z raportu pentagonu dla kongresu.

Srają trochę już amerykanie, bo  do 2030 przewidują, że w większości segmentów technologiczno-rozwojowych zrównają się ze stanami. Dziś już mają drony na poziomie USA, od 2027 roku tyle broni atomowej i środków jej przenoszenia, że gwarancja wzajemnego zniszczenia, nawet w przypadku uderzenia wyprzedzającego, tak jak "martwa ręka" w Rosji, już dziś mają chińczycy największą flotę wojenną świata, USA szacuje, że prawdziwy nie ten oficjalny budżet na zbrojenia jest taki jak USA, gdyby nie MUSK to i w dziedzinie kosmosu byliby do przodu całkowicie, a tak są tylko lepsi od NASA i to w cholerę.

Kurde dużo tego było

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Samochodziki produkowane przez kolegę twojego ukochanego Trumpa, co ma zrobić America great again ;) Raczej chyba China great now xD 

Europa przespała i nic nie znaczy , Europa zielona i biedna .

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Jest coś w tym, tak czy siak Konfederacja zacznie się liczyć na arenie politycznej, tylko nie wiem czy Mentzen widzi się koło Balcerowicza.   xD

ważne że Balcerowicz z Tuskiem uwierzą że "się widzi" a i tak całą resztę zasłania mgła bo tak naprawdę obecnie nikt nie wie w którym kierunku zmierza świat

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Europa przespała i nic nie znaczy , Europa zielona i biedna .

Stany też nic nie znaczą, w wielu aspektach Chińczyk ich już wyprzedził, w innych niedługo wyprzedzi ... Amerykanie to buce co wyżej "srają niż dupe mają". A drobne chińskie rączki rozwijają gospodarkę ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Stany też nic nie znaczą, w wielu aspektach Chińczyk ich już wyprzedził, w innych niedługo wyprzedzi ... Amerykanie to buce co wyżej "srają niż dupe mają". A drobne chińskie rączki rozwijają gospodarkę ...

Ameryka se poradzi .

Europa biedna i Chińska gospodarka -Europę już opanowała . 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, dysydent napisał(a):

Konfa jak chce naprawdę kiedyś rządzić to musi czekać. Czas działa na jej korzyść i to że Braun w europarlamencie😉. Myślę, że nie tyle Mentzen co Bosak, on robi mega robotę, jest osobą która celuje w premierostwo.

8 minut temu, dysydent napisał(a):

ważne że Balcerowicz z Tuskiem uwierzą że "się widzi" a i tak całą resztę zasłania mgła bo tak naprawdę obecnie nikt nie wie w którym kierunku zmierza świat

jak zawsze ku przepaści, ale zawsze w różnym tempie, chociaż z coraz większą skutecznością. Za długo nie było poważnej próby naruszenia tak naprawdę 2-wojennego porządku. Ale większość państw czuje, że czas na to, no oprócz naszej durnej UE oni nadal śpią i śnią

Edytowane przez Takeda
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v