Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakąś wypowiedź Kołodziejczaka  o tym nieszczęsnym maśle słyszałem.  Chwalił się że rzucił rezerwy na rynek i już widać efekty. Masło ponoć jest wstrzymywanie by podaż ograniczyć, a Olbratowski jeszcze ĺacha drze,  że nie dość że drogo to ludzie zwiększyli spożycie🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

ciekawe jak ten wyjdzie z grobu 🤣

Ups Morawieckiego😅

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Jakąś wypowiedź Kołodziejczaka  o tym nieszczęsnym maśle słyszałem.  Chwalił się że rzucił rezerwy na rynek i już widać efekty. Masło ponoć jest wstrzymywanie by podaż ograniczyć, a Olbratowski jeszcze ĺacha drze,  że nie dość że drogo to ludzie zwiększyli spożycie🤣

Cicho, cisza!!!😁 Ostatnio mówi że minister rolnictwa jest nie bardzo, i takie tam masło maślane, kretyn i tyle.

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oooo.

I co on na to?

Mówił, żebym mu odmówić wieczny odpoczynek. 

Opublikowano

ma ktoś konto w XTB ? 

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oooo.

I co on na to?

Pewnie to samo co wczoraj ,, Adamowski ''   Najważniejsze żę większość i tak zrozumiała o kogo chodzi 

🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Agrest napisał(a):

Powiedzmy sobie szczerze. Od czasów Ardanowskiego to w tym ministerstwie nikogo poważnego i nadającego się do tej roboty nie było, czy to Januszek Kowalski, czy Telusik, czy ten pajac Kołodziejczak to takie samo dno i wodorosty ...

Ardan też święty nie był, ma swoje za uszami, chociażby przekręt z Eskimosem, ale to nic w porównaniu z tym co objęło stery w ministerstwie po nim.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Wpaw napisał:

A słyszeliście że Trump zaprosił na inaugurację Morawieckiego i Dude. A Tuska nie zaprosił co za skandal😁 

Najpotężniejszy człowiek na świecie ma go w d*pie buhaha. Ważne że kocha ta VDL

Krzeseł juz dokupił czy oba teraz z pozycji Levinsky będą z nim rozmawiać?

• Haha 2
Opublikowano
25 minut temu, nie napisał(a):

dlaczego pytasz?

A kupił bym sobie troche akcji Orlen 😛, tak za 10 tys zł i się zastanawiam jakie sa koszty dodatkowe niby jest napisane żę tak małe kwoty jest bez prowizji , i kilka pytań czy te akcje były by na moim koncie czy posiadaczem było by dalej XTB , bo może być jak ze złotem można być inwestorem ,, posrednim '' w razie upadku firma przepada wraz z łupem drobnych inwestorów 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

A kupił bym sobie troche akcji Orlen 😛, tak za 10 tys zł i się zastanawiam jakie sa koszty dodatkowe niby jest napisane żę tak małe kwoty jest bez prowizji , i kilka pytań czy te akcje były by na moim koncie czy posiadaczem było by dalej XTB , bo może być jak ze złotem można być inwestorem ,, posrednim '' w razie upadku firma przepada wraz z łupem drobnych inwestorów 

najlepiej zadzwonić lub napisać do xtb

oprócz prowizji może być opłata za rachunek, xtb chyba nie pobiera opłat jeśli jest "ruch" na rachunku

jeśli kupisz akcje to będą twoje, wszystko jest zapisane w kdpw

teraz, gdy po-lszewiki niszczą ustrój państwa, to chyba nie jest najlepszy moment na zakup akcji

Opublikowano
42 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Powiedzmy sobie szczerze. Od czasów Ardanowskiego to w tym ministerstwie nikogo poważnego i nadającego się do tej roboty nie było, czy to Januszek Kowalski, czy Telusik, czy ten pajac Kołodziejczak to takie samo dno i wodorosty ...

Ardan też święty nie był, ma swoje za uszami, chociażby przekręt z Eskimosem, ale to nic w porównaniu z tym co objęło stery w ministerstwie po nim.

Tak tak za obecnego Ministra Rol, to jest ideał bo pochodzi z satelitów .

Masła zabraknie rezerwy rzucone nic nie dadzą . Kartki wprowadzić za czasów satelitów 1 masło na miesiąc na obywatela .

Zaraz zamkną Polskę na 100 % .

Ograniczenia w importcie bydła z Polski wprowadziła teraz Białoruś, fot. Ł.Ch. Wcześniej Ukraina, Rosja i Chiny, teraz do państw, które wprowadziły ograniczenia w imporcie bydła z Polski z uwagi na wystąpienie przypadków choroby niebieskiego języka, dołączyła również Białoruś.

Ukraina przejmie rynki i zachodni koledzy .

Opublikowano

Orlen jest wyceniany bardzo nisko , niżej juz sie nie da chyba 

7 minut temu, nie napisał(a):

jeśli kupisz akcje to będą twoje,

Tu bym pewnośći nie miał , Cinkciarz też był prosty w obsłudze . W banku moge założyc konto chyba 60 zł na rok + 0,4 % prowizji ale moż XTB było by prostsze a nie chce mi sie czytać za dużo regulaminu .

Opublikowano

https://www.onet.pl/technologie/businessinsider/chiny-wygrywaja-z-europa-wojne-o-elektryki-fala-zwolnien-dociera-do-polski/25gzfsh,211f4564

Tak przeczytałem i mam swoje przemyślenia

Dlaczego mieszkaniec krajów UE ma płacić podwójnie lub potrójnie za durne pomysły decydentów z Brukseli ?

Najpierw wysoko opodatkowuje się pracę, więc pracownik jest drogi dla pracodawcy i guzik zarabia, bo większość jego wypłaty pochłania tak zwane "państwo"

Potem wysoko opodatkowuje się nośniki energii, przez co z tych skromnych pieniędzy kupuje się najdroższą chyba  na świecie energię elektryczną

A na końcu wciska się na siłę samochody elektryczne, najlepiej, żeby kupować te europejskie - no bo przecież "patriotyzm"

Tymczasem obywatele za to, co im zostaje, szukają czegoś tańszego, lepszego i nowocześniejszego. Bo niestety, europejska gospodarka od jakichś 20 lat jest mocno do tyłu. I trwanie przy obecnym modelu polityczno-gospodarczym tego nie zmieni. A tu płacz, bo"chińczycy zagrażają"

Nałożenie wysokich ceł niczego w rozrachunku nie zmieni. A wystarczy jeden dzień bez słońca i wiatru, aby nad całą europą zawisło widmo blackoutu energetycznego. A jak rząd w Polsce, pod naciskiem UE wyłączy w naszym kraju z eksploatacji elektrownie węglowe bez alternatywy w postaci działających elektrowni jądrowych, to wracamy do epoki lamp naftowych albo łojowych. Tylko ten łój to chyb a będziemy  z włosów zdzierać przy braku hodowli

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

kartki niech wprowadzi 1 kostka na miesiąc na dorosłego obywatela . Drze satelita japę .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał(a):

https://www.onet.pl/technologie/businessinsider/chiny-wygrywaja-z-europa-wojne-o-elektryki-fala-zwolnien-dociera-do-polski/25gzfsh,211f4564

Tak przeczytałem i mam swoje przemyślenia

Dlaczego mieszkaniec krajów UE ma płacić podwójnie lub potrójnie za durne pomysły decydentów z Brukseli ?

Najpierw wysoko opodatkowuje się pracę, więc pracownik jest drogi dla pracodawcy i guzik zarabia, bo większość jego wypłaty pochłania tak zwane "państwo"

Potem wysoko opodatkowuje się nośniki energii, przez co z tych skromnych pieniędzy kupuje się najdroższą chyba  na świecie energię elektryczną

A na końcu wciska się na siłę samochody elektryczne, najlepiej, żeby kupować te europejskie - no bo przecież "patriotyzm"

Tymczasem obywatele za to, co im zostaje, szukają czegoś tańszego, lepszego i nowocześniejszego. Bo niestety, europejska gospodarka od jakichś 20 lat jest mocno do tyłu. I trwanie przy obecnym modelu polityczno-gospodarczym tego nie zmieni. A tu płacz, bo"chińczycy zagrażają"

Nałożenie wysokich ceł niczego w rozrachunku nie zmieni. A wystarczy jeden dzień bez słońca i wiatru, aby nad całą europą zawisło widmo blackoutu energetycznego. A jak rząd w Polsce, pod naciskiem UE wyłączy w naszym kraju z eksploatacji elektrownie węglowe bez alternatywy w postaci działających elektrowni jądrowych, to wracamy do epoki lamp naftowych albo łojowych. Tylko ten łój to chyb a będziemy  z włosów zdzierać przy braku hodowli

Masz pedał to będziesz miał prąd . Zejdź na ziemię bo bujasz w obłokach .

Żebyś nic nie miał zaplanowane 20 lat temu poczytaj sobie a nie będziesz zdziwiony .

Pierwsze pomysły o zielonym ładzie powstawał przed 2000 rokiem w Unii .

Naciski na państwa są tak duże, że mniejszość blokująca Mercosur może nie powstać 

Aby zablokować podpisanie umowy Mercosur musi stworzyć się koalicja zwana mniejszością blokującą obejmująca co najmniej 4 państwa członkowskie i 35% społeczeństwa unijnego. 

Zarówno politycy, jak i działacze zwracają uwagę, że znaczenie umowy z krajami Mercosur jest na tyle duże, że nawet obecne deklaracje Francji, czy Włoch mogą okazać się bezskuteczne. 

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Za zwyżkę cen masła  wyrobów mlecznych odpowiada w głównej mierze ssanie Rosji na te produkty, skupują na świecie co się da, dlatego cena poszła w górę. Podobno po nowym roku traderzy oczekują spadku cen.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@jahooo rynkowe prawo popytu i podaży, przeżyliśmy cukier po 6zl za kg to i masło za 10zl za kostkę się przeżyje ;) w sumie na święta to tani cukier ważniejszy, bo to i przy produkcji napoi i jedzenia potrzebny ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał(a):

Orlen jest wyceniany bardzo nisko , niżej juz sie nie da chyba 

na giełdzie wszystko się da

xtb to zwykły broker tak jak biura maklerskie w bankach

24 minuty temu, jacus napisał(a):

6 listopada 2020 r akcje orlenu 39 zl ... po ile jest dzisiaj ??

kto wtedy rzadzil przypomnisz urbanie af ??

nie wiem o co ci trolu chodzi, ale jak zwykle robisz z siebie idiotę

06.11.2020 kurs zamknięcia 30,75zł

10 grudnia zanim zaczęli, na zlecenie niemców rozwalać orlen kurs był 53zł czyli + 77% (gdy przejmowali władzę kurs był około 60zł czyli jeszcze więcej)

wczoraj 46zł czyli -13% w tydzień!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v