Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Galan, składki pracownika na etacie a rolnika to też otchłań ...

A ten dalej swoje h..j mnie to obchodzi mowa jest o emeryturze wojskowej .

Cała budżetówka .

Ma firmę ma problemy jego problem .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Pisałeś o rolnikach to ci napisaliśmy. Jaka składka taka emerytura rolnik i tak wychodzi lepiej niż ktoś na dzielności. Bo na dzielności płaci się dużo więcej zus a emerytura tyko trochę większa od rolniczej.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

A ten dalej swoje h..j mnie to obchodzi mowa jest o emeryturze wojskowej .

To trzeba było iść do wojska jak tak fajnie i taka fajna emerytura ... Po co jak głupi dorabiasz Niemca ??

• Like 1
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

A ten dalej swoje h..j mnie to obchodzi

Ty czekaj , czekaj. To jak ja płacę to wszystko co wymaga państwo przt zatrudnieniu pracownika to jest OK. Ale jakbym nie daj Boże wyciągnął łapę po pieniążki z Emki, to już nie będzie OK? 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

To trzeba było iść do wojska jak tak fajnie i taka fajna emerytura ... Po co jak głupi dorabiasz Niemca ??

To do czego powiedziane każdy robi to co mu pasuje co lepsze dla każdego .

1 minutę temu, mirro napisał(a):

Ty czekaj , czekaj. To jak ja płacę to wszystko co wymaga państwo przt zatrudnieniu pracownika to jest OK. Ale jakbym nie daj Boże wyciągnął łapę po pieniążki z Emki, to już nie będzie OK? 

Pracownicy budżetówki  to inna bajka .

Opublikowano
40 minut temu, hubertuss napisał(a):

NO lepiej dostałem w robocie grubsza podwyżkę. Aż tak szalonych wzrostów cen jak za pisu nie ma. Przynajmniej ja ich nie odczuwam. Jako posiadacza gospodarstwa nikt mnie w wała nie próbuje robić tak jak pis z nawozami czy tym by zboża nie sprzedawać by było miejsce na to z UA. Na ulicach samochodów w ciul sklepy ludźmi zapchane wózki towarem wyładowane. Biedy nie widzę.

Nawet fury używane jada dp PL szerokim strumieniem. Gdzie ta bieda się pytam.

https://executivemagazine.pl/finanse-ekonomia/rosnie-import-aut-uzywanych-zwlaszcza-z-usa/

W czerwcu 2024 r. zarejestrowano w Polsce 78 600 sprowadzonych z zagranicy używanych samochodów osobowych i dostawczych o dmc do 3,5 tony, o 17,3% więcej niż rok wcześniej. To był 12-ty z kolei miesiąc wzrostu.

A duchowo no cóż nie samym chlebem człowiek żyje. Widok tego jak pisiory powoli zaczynają być ścigani niektórzy jak Niedzielski już z wyrokami to też fajne. Wielu polityków pisu kradło i to grubo i to było widać. I może tak będzie, że w końcu ktoś zerwie z tradycją przymykania oczu na to co robili poprzednicy po straszeniu ich w kampanii i wygranych wyborach. I w końcu ktoś tą tradycję złamie i potem nawet dla tych co teraz rządzą też będzie to batem ,ze przyjdą następni.

Fajna wizja mam póki co nadzieję, że się ziści a jak się nie ziści wyciągnę wnioski za 3 lata. No i niech mi ktoś powie gdzie ta bieda. Majstra od hydrauliki też się nie mogę doczekać bo chłop zarobiony jest widać ludzie się budują mocno za Tuskowej biedy.,

Zgadzam się z tym że z PIS kradli ale ty jesteś krótkowzroczny i nie widzisz tego że PO to takie same złodzieje albo jeszcze gorsze, a z tym polepszeniem się sytuacji to takie trochę dziwne w jeden rok Tusk odbudował Polskę to tak jak ten król zastał drewnianą zrobił murowaną. Ja na razie nie widzę różnicy było drogo i jest drogo nic się nie zmienia. Tylko muszę na okrągło ten rudy łeb oglądać w telewizji i w internecie wszędzie go pełno i wszędzie kłamie, ostatnio coś mówił że odda Polakom OFE he he he😁

35 minut temu, mirro napisał(a):

Mnie tam lepiej. Chyba na starość robię się optymistą.

Starość nie radość 😅 ale człowiek na starość mądrzeje, także cieszy mnie że ludziom się dobrze żyje.

Opublikowano

12Pafnucy napisał:

Teraz, jacus napisał(a):

karp to wymysl komunistyczny-najtansza i najlatwiejsza  ryba do chowu..to nowa swiecka tradycja ktora odchodzi do lamusa. braki wody i upaly wykonczaj pomalu nieprofesjonalne stawy.

No to prawda...

Jednak ta nowa tradycja stala się dość stara ...i taka nasza...

Dobrze jak jest coś stałego...

Nie do końca jestem o tym przekonany chyba, że pod pojęciem komuny działa klasztor. Ci tam mieli stawy i zajadali się karpiem, żółwiem i innem...

Tomasz0611 napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Oj chyba nieliczni w wigilię chleją...

Jak jeszcze chodziłem do Kościoła i na Pasterkę to trafiało się tych podpitych całkiem sporo ... Mi to tam obojętne, chce ktoś to niech sobie pije, nie jestem ZDesperowanym użytkownikiem aby innych nawracać na swój światopogląd.

Kak koszerne to można bo niby czemu mięcho z karpia się nadaje?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Twa emerytura a zwykłego rolnika to otchłań .

Główno płacisz to gówno masz

Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Emerytura jaka 5500 zł masz .

Za tyle to można żyć mocno biednie. 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
59 minut temu, Wpaw napisał(a):

Zgadzam się z tym że z PIS kradli ale ty jesteś krótkowzroczny i nie widzisz tego że PO to takie same złodzieje albo jeszcze gorsze, a z tym polepszeniem się sytuacji to takie trochę dziwne w jeden rok Tusk odbudował Polskę to tak jak ten król zastał drewnianą zrobił murowaną. Ja na razie nie widzę różnicy było drogo i jest drogo nic się nie zmienia. Tylko muszę na okrągło ten rudy łeb oglądać w telewizji i w internecie wszędzie go pełno i wszędzie kłamie, ostatnio coś mówił że odda Polakom OFE he he he😁

Starość nie radość 😅 ale człowiek na starość mądrzeje, także cieszy mnie że ludziom się dobrze żyje.

Na razie to są dowody ,ze pis kradł i marnotrawił olbrzymie sumy. Kradli sobie milionami a marnowali miliardy. Olefiny Ostrołęka przekop mierzei CPK. albo utopione pieniądze i nic za to nie ma albo koszty rażąco przekraczały to co planowali. Prywatnie fikcyjne etaty przelewanie milionów na własne fundacje. Tego wszystkiego na razie nikt z po nie robi. A jak Olejniczak kręcił jakiś wałek w banku to go zamknęli. Za chwilę prawdopodobnie poleci ze stołka minister Wieczorek za to co się dzieje w Uniwersytecie Szczecińskim Za pisu nie do pomyślenia. Ci z po nie są idealni obsadzają spółki ale przynajmniej tam pracują ci za pisu obsadzali jeszcze bardziej i wielu nawet do pracy nie przychodziło. Póki co w tym aspekcie jest lepiej.

Tusk nie odbudował Polski w jeden rok i nikt z jego partii tak nie twierdzi za to widać, ze tego wymaga pis i wytyka. Wyliczałem dlaczego żyje mis ię lepiej pokazałem wiele aspektów życia gdzie na prawdę nie widać biedy. 

Tak jest drogo ale to pis zrobił te drogo licznie na jakiś spadek cen jest mało realne taniej wiele nie będzie. Ale ważne, że nie drożeje dalej jak drożało za pisu. Ludzie mają pieniądz i żadnego usługodawcy nie namówisz by opuszczał ceny bo raz, ze sam ma koszty dwa jest popyt. Kumpel z racji tego, ze ma dużo czasu i pieniędzy całe lato samochodem motocyklem co weekend prawie Sopot Mikołajki. Zawsze hotele klasy Gołębiewskiego nabite full. To gdzie t abieda jaki spadek ce? Ważne aby nie drożało. Może coś trochę z czasem stanieje. 

Przeszkadza ci wszędzie widok Tuska a Morawieckiego jak ludzi oszukiwał widok ci nie przeszkadza? Co zrobił pis chcieli oszukać system dali ludziom kasę  uczynili ich bogatszymi. Tylko na koniec drugiej kadencji życie ich dogoniło. Te rozdane pieniądze rozkręciły inflacje i wzrost cen i ci ludzie znowu stali się biedni. Wszelkie wskaźniki biedy i ubóstwa wróciły do poziomu 2015. Bo nie da się zrobić społeczeństwa bogatym rozdając mu kasę to mydlenie oczu na chwilę. Być może ci ludzie teraz wróciwszy do poziomu 2015 mówią, że im źle. Ale to pis ich oszukał i dął na kilka lat iluzję bogactwa.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Widok tego jak pisiory powoli zaczynają być ścigani niektórzy jak Niedzielski już z wyrokami to też fajne

a grodzki, gajewska, giertych??

za wyciek dokumentacji medycznej ziobry też będzie śledztwo?

wyłącz tvn, włącz myślenie

-----------

Na miejscu Romanowskiego ukrywałbym się w Lądku Zdroju albo Głuchołazach, tam nikt z rządu się nie zapuszcza :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

Im wolno Hubertus tak zadecydował. Ciekawi mnie że ani słowa o tych nie wspomni. Czysta woda 😁

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Na razie to są dowody ,ze pis kradł i marnotrawił olbrzymie sumy. Kradli sobie milionami a marnowali miliardy. Olefiny Ostrołęka przekop mierzei CPK. albo utopione pieniądze i nic za to nie ma albo koszty rażąco przekraczały to co planowali. Prywatnie fikcyjne etaty przelewanie milionów na własne fundacje. Tego wszystkiego na razie nikt z po nie robi. A jak Olejniczak kręcił jakiś wałek w banku to go zamknęli. Za chwilę prawdopodobnie poleci ze stołka minister Wieczorek za to co się dzieje w Uniwersytecie Szczecińskim Za pisu nie do pomyślenia. Ci z po nie są idealni obsadzają spółki ale przynajmniej tam pracują ci za pisu obsadzali jeszcze bardziej i wielu nawet do pracy nie przychodziło. Póki co w tym aspekcie jest lepiej.

Tusk nie odbudował Polski w jeden rok i nikt z jego partii tak nie twierdzi za to widać, ze tego wymaga pis i wytyka. Wyliczałem dlaczego żyje mis ię lepiej pokazałem wiele aspektów życia gdzie na prawdę nie widać biedy. 

Tak jest drogo ale to pis zrobił te drogo licznie na jakiś spadek cen jest mało realne taniej wiele nie będzie. Ale ważne, że nie drożeje dalej jak drożało za pisu. Ludzie mają pieniądz i żadnego usługodawcy nie namówisz by opuszczał ceny bo raz, ze sam ma koszty dwa jest popyt. Kumpel z racji tego, ze ma dużo czasu i pieniędzy całe lato samochodem motocyklem co weekend prawie Sopot Mikołajki. Zawsze hotele klasy Gołębiewskiego nabite full. To gdzie t abieda jaki spadek ce? Ważne aby nie drożało. Może coś trochę z czasem stanieje. 

Przeszkadza ci wszędzie widok Tuska a Morawieckiego jak ludzi oszukiwał widok ci nie przeszkadza? Co zrobił pis chcieli oszukać system dali ludziom kasę  uczynili ich bogatszymi. Tylko na koniec drugiej kadencji życie ich dogoniło. Te rozdane pieniądze rozkręciły inflacje i wzrost cen i ci ludzie znowu stali się biedni. Wszelkie wskaźniki biedy i ubóstwa wróciły do poziomu 2015. Bo nie da się zrobić społeczeństwa bogatym rozdając mu kasę to mydlenie oczu na chwilę. Być może ci ludzie teraz wróciwszy do poziomu 2015 mówią, że im źle. Ale to pis ich oszukał i dął na kilka lat iluzję bogactwa.

Ale cię przekabacili brak słów, i żebyś się chociaż zająknął że coś zrobili nie tak, że też mogliby trochę lepiej rządzić to nie dobrze żyje się. Jak to mówił Lepper dobrze się żyje

Opublikowano
17 minut temu, nie napisał(a):

Na miejscu Romanowskiego ukrywałbym się w Lądku Zdroju albo Głuchołazach, tam nikt z rządu się nie zapuszcza :D 

Po kija ma się szlajać po tych terenach, kiedy może przytulić dupsko w jakimś zaciszu pod opieką sekty do której należy? 

19 minut temu, nie napisał(a):

giertych??

Zdaje się że Pan Adamczyk ma przepraszać Giertycha za jakieś tam cuś?

13 minut temu, Wpaw napisał(a):

Jak to mówił Lepper dobrze się żyje

Iiii se nie pożył.

Opublikowano

Pewnie sprężyna waszego guru... Chłopa powiesili, ale przecież miał depresję albo problemy finansowe albo jedno i drugie. Takie państwo z papieru.

6 minut temu, mirro napisał(a):

Iiii se nie pożył.

Kto tego Giertycha wybiera? Trzeba mieć w głowie 💩

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Tiaaaa i do Kenedyego też ja strzelałem. Srogie piguły chyba aplikujesz.

Przecież nie mówię że to ty. Nie wiem wy to żyjecie chyba w jakiej bańce. Normalnie sekta

Opublikowano
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Przecież nie mówię że to ty.

Przecież w odpowiedzi na mój wpis napisałeś "waszego guru". To chyba i mnie zliczasz do tej grupy?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Przecież w odpowiedzi na mój wpis napisałeś "waszego guru". To chyba i mnie zliczasz do tej grupy?

No i? Przecież ty nie odpowiada za czyny obcej osoby. Jesteś po prostu ślepym wyborcą. 

Ciekawe źródło informacji TVN cała prawda całą dobę 😁 ha ha

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, nie napisał(a):

-----------

No ale co to wina Tuska, że wymienieni przez ciebie nie siedzą czy jak? Przecież pis miał rząd prokuraturę prezydenta i co. Pomijam już ,że ci co dawali łapówki niby Grodzkiemu przypomnieli sobie o tym po 20 latach a wcześniej nie pamiętali. Ale to pisu pytaj dlaczego oni nie siedzą. Zapomniałeś Karpińskiego dodać? Specjalnie bo wiesz, że gamonie z pisu aktu oskarżenia nie potrafiły do sądu przez 280 dni napisać? Czy zapomniałeś?

37 minut temu, Wpaw napisał(a):

Im wolno Hubertus tak zadecydował. Ciekawi mnie że ani słowa o tych nie wspomni. Czysta woda 😁

Ale cię przekabacili brak słów, i żebyś się chociaż zająknął że coś zrobili nie tak, że też mogliby trochę lepiej rządzić to nie dobrze żyje się. Jak to mówił Lepper dobrze się żyje

A gdzie ja napisałem, ze wolno przeczytaj co wyżej napisałem. To moja wina czy Tuska, ze pis to gamonie?

Zapytałeś mnie odpowiedziałem ci rzeczowo konkretnie a ty, ze mnie przerobili. Wiem, ze ci brak słów bo nie masz argumentów napisałem nawet że źle robią obsadzając spółki ale góra z tym walczy za chwilę z Wieczorkiem prawdopodobnie zrobią porządek co źle niby zrobili komu? MI tam pasuje. Pasuje mi, że z kredytu na mieszkanie 0 % się wycofali bo to lipa jest.

Romanowskiego złamią czym bliżej wiosny tym lepiej będzie co w kampanii pokazywać jak chłopa w kajdanach prowadzą. Na razie niech się ukrywa.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Ciekawe źródło informacji TVN cała prawda całą dobę 😁 ha ha

Znowu napisali nieprawdę? Nikt Adamczyka nie skazał?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v