Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Truskawki to nic pamiętasz po ile były czereśnie?

Też podobnie. około 20zł. Sporo było i tanich jak się pojawiła kordia

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Były truskawki po 20, 25zł, 30zł za kilogram to czemu masło ma nie być po 12zł 😄

Odpowiem "galanem" 

i bardzo dobrze że som po 12 bo za tuska wszystko ta kie dobre to drogie bedzie i jest. Truskawka to kapitał je zabierze i bedzie po 3 złote albo za darmo i każą do płacać. A w ogóle to ukraina zje całą truskawke i nam nic nie zostnie bo klimat sie ociepli a potem na wiśle bedzie tsunami co wymyje nowo rzeke do odessy i wszysko bedzie kajakami pływać 

• Haha 4
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Też podobnie. około 20zł. Sporo było i tanich jak się pojawiła kordia

Za 20 zł to se mogłeś robaczywych kupić 😁

Opublikowano

Nie gadaj głupot bo ja akurat zajmuję sie handlem detalicznym na targowisku .

Produkuje i sprzedaje truskawki, bób, ziemniaki itp także mam podgląd co sie dzieje z innymi owocami .

Co innego słuchać i czytać w mediach a co innego widzieć na własne oczy

Opublikowano
11 minut temu, Wpaw napisał(a):

Truskawki to nic pamiętasz po ile były czereśnie?

Czereśni w tym roku było tyle że przejeśc nie można było. Drabinę zostawiłem przy drodze żeby spacerujące sąsiady se mogły pojeść. Najlepsze jak wycieczka rowerowa zatrzymała się bo była dykta z napisem -można jeść ,nie pryskane. 

3 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

A kiedyś kromkę smarowali masłem z dwóch stron .😄

Uuuuuu to na bogato było. Na bogato.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Czereśni w tym roku było tyle że przejeśc nie można było. Drabinę zostawiłem przy drodze żeby spacerujące sąsiady se mogły pojeść. Najlepsze jak wycieczka rowerowa zatrzymała się bo była dykta z napisem -można jeść ,nie pryskane. 

Uuuuuu to na bogato było. Na bogato.

A ty z wiatrówką na balkonie 😁

8 minut temu, andrzej78 napisał(a):

A kiedyś kromkę smarowali masłem z dwóch stron .😄

Nie mówię poważnie nie jedzą masła

22 minuty temu, racyl napisał(a):

Nie gadaj głupot bo ja akurat zajmuję sie handlem detalicznym na targowisku .

Produkuje i sprzedaje truskawki, bób, ziemniaki itp także mam podgląd co sie dzieje z innymi owocami .

Co innego słuchać i czytać w mediach a co innego widzieć na własne oczy

Idzie teraz z takiego handlu wyżyć? W koło pełno supermarketów 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Wpaw napisał(a):

A ty z wiatrówką na balkonie 😁

Nie mówię poważnie nie jedzą masłaa

Idzie teraz z takiego handlu wyżyć? W koło pełno supermarketów 

Nie wszystko kupisz w supermarkecie. Trzeba wiedzieć na co i kiedy się nastawić

Jak mi wystarczy 3 miesiące intensywnego handlu to tak. Jeszcze do tego przez 2 miesiące na mniejszą skalę .

Ja nie jestem handlarzem tylko producentem

Edytowane przez racyl
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał(a):

Nie wszystko kupisz w supermarkecie. Trzeba wiedzieć na co i kiedy się nastawić

Jak mi wystarczy 3 miesiące intensywnego handlu to tak. Jeszcze do tego przez 2 miesiące na mniejszą skalę .

Ja nie jestem handlarzem tylko producentem

Ok. Jaką odmianę ziemniaków byś polecił? Dla siebie i trochę na handel

Opublikowano

Dobre😅 albo inaczej jakieś dobrze sprzedają? U nas to każdy irge bierze.

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Komplikujesz.

A jak chcesz inaczej zdiagnozować klienta ? Sprzedasz komuś sypkie a on takich nie lubi bo całe życie jadł mokre np lord , denar

Mazowieckie bo biała irga, irys ale u nas w lubelskim to się nie sprzedaje. znikome zainteresowanie tym . Po za tym taki biały ziemniak to bardziej do obiadu a nie na garmażerkę

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał(a):

Mazowieckie bo biała irga, irys ale u nas w lubelskim to się nie sprzedaje. znikome zainteresowanie tym . Po za tym taki biały ziemniak to bardziej do obiadu a nie na garmażerkę

Kiedyś robiliśmy sporo ziemniaka na Leclerki. Wiesz jaka odmiana była rozchwytywana? Ano ta w skrzyniach z napisem "Promocja".

Opublikowano

Ja wiem Mirek że na markety to inna bajka. Musi być tani, gładki i najlepiej okrągły.

Jak komuś wszystko jedno to się pcha to co nie idzie 😄

Teraz to najlepszy bynajmniej u mnie Jurek bo mega plenny i wielkie bulwy ale to też nie każdemu pasuje

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

Ja wiem Mirek że na markety to inna bajka. Musi być tani, gładki i najlepiej okrągły.

Jak komuś wszystko jedno to się pcha to co nie idzie 😄

Teraz to najlepszy bynajmniej u mnie Jurek bo mega plenny i wielkie bulwy ale to też nie każdemu pasuje

A ten Jurek to co dobry, czy tylko plenny?

Opublikowano
53 minuty temu, racyl napisał(a):

To zależy jakie kto lubi ?, mają być sypkie, mokre czy maczne ?

najlepsze to pieczone w ognisku :D 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

najlepsze to pieczone w ognisku :D 

A szkoda gadać, pytasz się gościa to odwraca kota ogonem. I już się dowiedziałem jakie😁

Opublikowano
27 minut temu, Wpaw napisał(a):

A ten Jurek to co dobry, czy tylko plenny?

jedno z drugim rzadko idzie w arze.

ogolnei najlepszy jest taki jaki chce klient,che odmiane a to mu sprzedajesz odmiane a,chce z to mu sprzedajesz z..

wszystko oczywisice  z jednej przyczepy..

troche gorzej przy odmianach -red- tytuaj ciezko klienta oszukac, warto zapytac czy nie daltonista..

na razie was opuszczam-trzeba za granice sie wybrac.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał(a):

ogolnei najlepszy jest taki jaki chce klient,che odmiane a to mu sprzedajesz odmiane a,chce z to mu sprzedajesz z..

troche gorzej przy odmianach -red- tytuaj ciezko klienta oszukac, warto zapytac czy nie daltonista..

No niby tak. To za granicą nie ma internetu? Może do paki idziesz? 😁

Ja teraz sadzę Ricardo, owacje, Lech i trochę bellarosy.

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
31 minut temu, jacus napisał(a):

czerwonych "red" też sporu już odmian i każda to "bellarosa "

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v