Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

A ci co nie walczyli i umarli z głodu lub z pobicia ,chorób w obozach koncentracyjnych. Ciekawe co by wybrali walkę czy śmierci pewna powolna. 

Gdyby nie było tych co z uporem maniaka  walczą,  to represjonowanych , bitych i głodzonych byłoby duuuuużo mniej. Tak więc ci nadgorliwcy którzy koniecznie chcieli dać się zabić , nie dość że sami zgineli to jeszcze na innych nieszczęscie sprowadzili. Powtarzam ci kolejny raz - nikt nam tak nie zaszkodził jak my sami. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Co powiedział Jan Bytnar "rudy" jak go odbili podczas akcji pod Arsenalem. Po torturach na łożu śmierci powiedział że chciał umrzeć z karabinem w ręku a nie jak zbity pies.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Gdyby nie było tych co walczą to represjonowanych , bitych i głodzonych byłoby duuuuużo mniej. Tak więc ci nadgorliwcy którzy koniecznie chcieli dać się zabić , nie dość że sami zgineli to jeszcze na innych nieszczęscie sprowadzili. Powtarzam ci kolejny raz - nikt nam tak nie zaszkodził jak my sami. 

Ja swoje ty swoje niech tak zostanie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Co powiedział Jan Bytnar "rudy" jak go odbili podczas akcji pod Arsenalem. Po torturach na łożu śmierci powiedział że chciał umrzeć z karabinem w ręku a nie jak zbity pies.

no i co  z tego? Patrz na ogół,  bilans zysków i strat a nie jakieś epizody

Opublikowano

Teraz każdy mądry po czasie, wtedy ludzie się bronili bo nie wiedzieli jak to dalej będzie. A teraz ludzie oceniają źle lub dobrze

1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał(a):

gdyby nie polacy walczący o wolną polskę, o kulturę, o posługiwanie się polskim językiem to byś dzisiaj lizał ruskie buty, więc nie rób z siebie idioty

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał(a):

Gdyby nie było tych co z uporem maniaka  walczą,  to represjonowanych , bitych i głodzonych byłoby duuuuużo mniej. Tak więc ci nadgorliwcy którzy koniecznie chcieli dać się zabić , nie dość że sami zgineli to jeszcze na innych nieszczęscie sprowadzili. Powtarzam ci kolejny raz - nikt nam tak nie zaszkodził jak my sami. 

Jak można być takim pustym egoistą.

Opublikowano
15 minut temu, nie napisał(a):

gdyby nie polacy walczący o wolną polskę, o kulturę, o posługiwanie się polskim językiem to byś dzisiaj lizał ruskie buty, więc nie rób z siebie idioty

Czesi po rusku gadają ?

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Wpaw napisał(a):

A ci co nie walczyli i umarli z głodu lub z pobicia ,chorób w obozach koncentracyjnych.

A potem przyszli i ich wyzwolili a wyzwoliciele przez 50 lat ich trzymali za mordy. Oczywiście o ile UB ich wcześniej nie polączyło z nieżyjącymi.

Opublikowano
18 minut temu, nie napisał(a):

lizalismy wiele lat a inni jakoś nie ...więc kto robi za idiotę 😲

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

A potem przyszli i ich wyzwolili a wyzwoliciele przez 50 lat ich trzymali za mordy. Oczywiście o ile UB ich wcześniej nie polączyło z nieżyjącymi.

Przed wyzwoleniem likwidowano obozy i zabijano ludzi. Zresztą ci którzy przeżyli byli już wrakiem, nieliczni przetrzymali traumę 

Opublikowano
51 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Że nie żyją i gówno im z tego...

@galan99 się nie śmieje.

Naprawdę tak pisał tu jeden....  że kupę dodatków do tego jest...

Podpowiem że szlachcic...tak pisał ..

Tak pisał pewnie jest na emeryturze a podał jakie to dodatki i w jakich sumach są liczone tysiące , setki ?. Jak ten powiadał i pamiętać trzeba dlaczego to powiedział w jakim celu co ukrywa .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=517832334048306

Niemcy za wcześnie powiedzieli że jest dogadany co do umowy Mercosur .

Morze jest dogadany i w tej sprawie ale po wyborach na Prezydenta Polski .

Opublikowano
20 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Jak można być takim pustym egoistą.

o co konkretnie pytasz? 

11 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

lizalismy wiele lat a inni jakoś nie ...więc kto robi za idiotę 😲

to nie zwykły idiota , to patri(di)ota

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Tak pisał pewnie jest na emeryturze a podał jakie to dodatki i w jakich sumach są liczone tysiące , setki ?. Jak ten powiadał i pamiętać trzeba dlaczego to powiedział w jakim celu co ukrywa .

Nie czytasz af w pogodzie?

No Strongman pisał że różne dodatki...

Już nie wiem jakie...opiekuńcze, i temu podobne i wychodziło mi że rolnik emerytury ma trzy.

No ja tam nie wiem...nie mam emerytury ni renty...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie czytasz af w pogodzie?

No Strongman pisał że różne dodatki...

Już nie wiem jakie...opiekuńcze, i temu podobne i wychodziło mi że rolnik emerytury ma trzy.

No ja tam nie wiem...nie mam emerytury ni renty...

Zapytamy Strongmana niech poda .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Roman176 napisał(a):

naprawdę ? jak nie bd węgla nie bd hut stali czołgów itp admonicji maszyn rolniczych  

albo był taki smog ze go nie znaleźli 

Posłuchaj tego .

ludzie nie będą walczyć  .

Teraz walczą media prawdę powiedzą .

Królowa myśli za całą Unię i nasz wieki Premier podpisał bo wie co dobre dla Polski .

https://www.facebook.com/watch?v=894122272362683

Tusk .

Tusk do Buzka: Europa i Polska cię potrzebują .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1890374788077984

Edytowane przez galan99
Opublikowano
28 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

lizalismy wiele lat

chyba ty :D 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

W porównaniu z Polską ? Dużo mniej.

różnie to bywało, nawet między sobą walczyliśmy

Opublikowano

Tak oglądam sobie wydarzenia i co?

A no przekaz jeden demokracja, praworządność jest wtedy jak unia popiera i machloje kręci. Jak coś pójdzie nie tak to fałsz, ruskie wpływy , kosmici...

U nas praworządność w dniu wyborów wróciła. 

W Gruzji mamy kolejny majdan  bo geszafty unijne nie przeszły

W Rumunii unieważnione wybory bo sondaże dawały 4% a nie zwycięstwo...🤣🤣🤣

Cyrk i teatr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v