Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Ciekawe czy by się dzielił...

A chcesz to jakiegoś Zakładu Komunalnego albo PZD ?? Dobrą pensyjkę zrobimy dla pana dyrektora xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

No musi być jakiś powód Twego pisania.

Z ciekawości. Narzekać na wszystko jest masa ludzi ale tak żeby coś iść i zrobić po swojemu żeby było dobrze to mało komu się chce, inni się boją że kraść zaczną, a co ludzie powiedzą, jeszcze inni zeznań podatkowych 

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Mówisz, wchodzić w sfery polityczne w gminie 🤔

Lepiej narzekać? A może się uda zrobić tak żebyś nie narzekał Ty i ludzie którzy Ci zaufają i oddadzą na Ciebie głos?

Opublikowano (edytowane)

A weś....nie bede na Ciebi głosował....

Ale na dyrektora, nie do obsługi szambiarki ;)  Albo jakaś rada nadzorcza ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Do poprawienia zawsze coś się znajdzie...

Co stoi na przeszkodzie żebyś tego nie zaczął poprawiać?

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A chcesz to jakiegoś Zakładu Komunalnego albo PZD ?? Dobrą pensyjkę zrobimy dla pana dyrektora xD 

Nie jesteś pierwszy. Nie nie chce. 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale na dyrektora, nie do obsługi szambiarki ;)  Albo jakaś rada nadzorcza ;) 

Nie. Wolę skromnie sobie żyć dalej 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie podoba mi się taka.....polityka...

Jaka?

Masz okazję to zmienić 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Lepiej narzekać? A może się uda zrobić tak żebyś nie narzekał Ty i ludzie którzy Ci zaufają i oddadzą na Ciebie głos?

Wszystkim i tak nie dogodzisz. Ale masz racje, może czas wziąć sprawy w swoje ręce🤔 Spróbować coś zdziałać w swej małej ojczyznie. W mojej gminie nie lepiej jak na Wiejskiej, jak by mogli to by jeden drugiego w łyżce wody utopił. Wojna zamiast walki o wspolny interes mieszkańców. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, gregor1284 napisał:

Co stoi na przeszkodzie żebyś tego nie zaczął poprawiać?

Wiesz nie będę im koryt zajmował,jeszcze się zrobię taki jak oni.

Lepiej robić to co się dobrze robi....

robi z siebie idiotę, czyli robi to co potrafi najlepiej

oH3Lok0COZ9uh2EZ.jpg

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wszystkim i tak nie dogodzisz. Ale masz racje, może czas wziąć sprawy w swoje ręce🤔 Spróbować coś zdziałać w swej małej ojczyznie. W mojej gminie nie lepiej jak na Wiejskiej, jak by mogli to by jeden drugiego w łyżce wody utopił. Wojna zamiast walki o wspolny interes mieszkańców. 

Do dzieła! Jakby coś to chętnie podpowiem 

• Thanks 1
Opublikowano
39 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mi w samorządowych też ;) Tam się głosuje na osobę i dlatego na samorządowe i prezydenckie chodzę zawsze, do Sejmu jak mi się zachce, a do PE jeszcze nigdy na wyborach nie byłem.

A to teraz takie czasy przyszły że w PE się rozwija 90 % spraw które dotyczą Polski , Więc tam trzeba dobrze wybrać 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mysza103 napisał:

A to teraz takie czasy przyszły że w PE się rozwija 90 % spraw które dotyczą Polski 

A na co oni mają tam wpływ w PE ?? Tam się tylko kasę bierze, to co ważne idzie i tak przez akceptację władz krajowych ... Tam to tylko wylęgarnia głupich pomysłów ...

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

1 Sąd najwyższy to nie jest jedno nikt nie kwestionuje go jako całości kwestionowane są powołane bezprawnie przez pis izby jak ta kontroli nadzwyczajnej. Nie masz pojęcia jak to działą.

2 nie masz tak samo pojęcia jak przy 1.

3 konkret jeden z wielu na łamanie prawa przez pis masz w punkcie 1. 

4 nie wiem co znowu masz tam za urojenia ja nie pisałem o żadnych sfałszowanych wyborach uważam, ze takich nie było od 1989 roku. O sfałszowanych wyborach mówił Kaczyński. 

1. Ułatwię ci skoro udajesz że nie wiesz o co chodzi. SN w takim samym składzie wydał orzeczenie że są ważne wybory i wtedy jest prawny,  a jakw takim samym składzie orzeka nie po myśli tuska to jest bezprawny. Więc jak to jest?

2. Raczej ty nie masz pojęcia, pytam ponownie, czytałeś kiedykolwiek konstytucję? Z góry znam odpowiedź...

3. Jaki to konkret? Jak sama śmietanka po musi wyrażać zdania w stylu: znajdziemy te artykuły prawa które pis złamał i ich wsadzimy.

4. Znowu ad persona do mnie pijesz? Nie mam urojeń, za to ty masz straszną sklerozę albo niedokładnie słuchasz swoje ukochanej partii i ich członków...

To skoro tak dokładnie słuchasz tuska to weź mi wreszcie powiedz, zgodził się na tych imigrantów które niemcy nam narzucają czy nie?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

To nie jest żadna legenda, tylko fakt. Przed prawomocnym wyrokiem każdy w świetle prawa jest niewinny. Więc z czego go ułaskawiać? Ponadto duda zamiast ułaskawienia zastosował całkowicie bezprawnie uniewinnienie w postaci abolicji indywidualnej, która nie ma w polskim prawie żadnego umocowania. Legenda, a raczej opowieści z mchu i paproci to wypociny dudusia i pisu.

pisałem, wystarczy spojrzeć w pot kilka stron wcześniej

Art. 139. Prawo łaski

Prezydent Rzeczypospolitej stosuje prawo łaski. Prawa łaski nie stosuje się do osób skazanych przez Trybunał Stanu.

tyle mówi konstytucja którą to zaciekle broniło PO/KO przez 8 lat, widzisz tam jakieś ograniczenia prawa łaski?  wedle tego mógł to zrobić,  Na logikę owszem, ale w świetle prawa na dwoje babka wróżyła.
Do tego masz orzecznictwo Trybunału Konstytucyjnego w tej sprawie.
I nie pisz mi, że to jest TK partyjny pisowski (wszyscy to wiemy) bo KO tak mówi  i nie uznaje TK, SN i KRS i ich decyzji jednocześnie można brać kasę z KRS, nielegalny sąd najwyższy z neosędziami orzeka, że wybory są ważne, a to już uznawać można itp.

Oczywiście cała sprawa była grubymi nićmi szyta w ten sposób, bo dopiero po 5 latach od ułaskawienia z wyroku można wnioskować o zatarcie winy, czyli te dwa misiaki musiałyby mieć 5 lat przerwy od wszystkiego co związane z funkcjami publicznymi, nawet w urzędzie gminy by pracować nie mogli, chyba, że jako sprzątacze.
W USA byłby to precedens po którym zostałoby zmienione prawo. Duda złamał tylko ducha prawa nie litery i prawnicy jak i konstytucjonaliści mają wypowiedzi popierające jedną jak i drugą stronę, a że prawo nie może działać wstecz (no u nas były przypadki, że działa) to powinny nastąpić zmiany by uniknąć kolejnych takich zonków. 

KO zrobiło to samo co DUda tylko w drugą stronę, też grubymi nićmi szyte, jedni podpierają się orzecznictwem TK, drudzy wyrokiem SN, gdzie ujmijmy szczerze gdyby nie zmiana władzy to nikt nie nadałby tej sprawie biegu. Mamy spór kompetencyjny wymagający doprecyzowania  by uniknąć takich przypadków w przyszłości.
Bo SN ma rację orzekając, że nie można ułaskawić skazanego nieprawomocnym wyrokiem czyli niewinnego, ale też TK ma rację że sąd najwyższy nie może podważać konstytucyjnych prerogatyw prezydenta.
Prwo niestety jest dziurawe by swoi zawsze mogli z nich korzystać, a że swoi się zmieniaja  co wybory czy co drugie to w niczyim interesie nie jest by zmienić to czy owo.
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Takeda napisał:

Art. 139. Prawo łaski

Prezydent Rzeczypospolitej stosuje prawo łaski. Prawa łaski nie stosuje się do osób skazanych przez Trybunał Stanu.

Nikt nie pomyślał jak to pisał, że do pałacu trafi ktoś taki jak Maliniak ... W logicznym świecie zrozumiałe jest, że prawo łaski stosuje się wobec osób skazanych, bo jak ułaskawić kogoś niewinnego, a póki nie ma wyroku prawomocnego to człowiek wg prawa jest niewinny ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Mi w samorządowych też ;) Tam się głosuje na osobę i dlatego na samorządowe i prezydenckie chodzę zawsze, do Sejmu jak mi się zachce, a do PE jeszcze nigdy na wyborach nie byłem.

No ja na samorządowych jak widzę kandydatów na radnych gminnych czy powiatowych gdzie większość znam to tylko załamać ręce bo mierny to wybór

Opublikowano

i co z tego, że na konkretną osobę, jak tak naprawdę żadna się nie nadaje i idą by dostac łatwe chyba teraz 3,5k PLn za nic bo ani rozumu ani uczciwości

Opublikowano (edytowane)

A w Sejmie ktoś się nadaje, Kaczyński, Czarnek, Żukowska czy Wielgus to osoby które powinny być w Sejmie ??

Do tego kilku przestępców ... Których ktoś wybrał ...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

ksiądz zły bo ma działkę Wilanowie ubiegł męża pani spurek  .... no ale warszawski ratusz leci z odsieczą i chciał zablokować hospicjum dla młodzieży z trudnym dzieciństwie ... po co patola ciś do wawy jak można apartamenty  budować  

Pieniądze te miały posłużyć do budowy specjalistycznego centrum wsparcia dla ofiar przestępstw na warszawskim Wilanowie. Kilka razy zresztą budowę wielkiego gmachu próbowali zatrzymać miejscy urzędnicy. Za każdym razem jednak włączał się w tę sprawę wojewoda mazowiecki Konstanty Radziwiłł i uchylał ich decyzje.

420975377_306935922361701_5634698082137080611_n.jpg.9973c7692da89c90b3ddc284b27669b0.jpg

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v