Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, jacus napisał(a):

zeby oszolom z  solidarnosci  zostal czlonkiem rady ipn zmieniono ustawe-mial ledwo podstawowe wyksztalcenie...

https://ipn.gov.pl/pl/o-ipn/struktura/kolegium-ipn-1/sklad-kolegium-ipn/187816,Krzysztof-Wyszkowski.html

pisał pisał dla gazet a to ze go komuna prześladowała i pewnie uczelni nie pozwolili mu zrobić ....... to nie co tłumoki z platformy   co wolnej Polsce kupili sobie studia 

słyszeliście ze minister praworządności w unii co nękał pis okazał się mafiosem prał brudną kasę 

Opublikowano
56 minut temu, jacus napisał(a):

🤣

jak tam swatowie  ?? ile pampersow nie dzien idzie ??

warto przypomniec powody jego paranoi-to malzenstwo jego syna z corka niedoleznych starcow.. do dzisiaj nie moze sie z tym pogodzic i dostaje schizy.

No nie wierzę że to napisałeś człowieku ty nie wiesz co ciebie na starość czeka naprawdę jesteś większym ścierwem niż my wszyscy tu myślimy...a większość ciebie ma za pana nikt...życiowego nieudacznika o i tak...

Opublikowano
17 minut temu, MariuszDe napisał(a):

No nie wierzę że to napisałeś człowieku ty nie wiesz co ciebie na starość czeka naprawdę jesteś większym ścierwem niż my wszyscy tu myślimy...a większość ciebie ma za pana nikt...życiowego nieudacznika o i tak...

to nie ja.. to ogarek tak o nich opowiadal.. skad bym o tym wiedzial ?

poczytaj posty tego swira i wtedy poznasz znaczenie slowa-scierwo.

image.png.f4310f2d5f2e945f12c298f40143edbb.png

Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał(a):

podobne do moich tylko ja mam białe od środka a ciemny brąz od dworu , jak masz te nowsze to masz funkcja lato zima w regulacji z boku 

co ty to są gówniane okna ...placka ze śmietnika są lepsze 🤣

Opublikowano
Roman176 napisał:

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

podobne do moich tylko ja mam białe od środka a ciemny brąz od dworu , jak masz te nowsze to masz funkcja lato zima w regulacji z boku 

Ale wiesz, że te mimośrody i dociągi to nie jest żadna regulacja zima lato tylko wprost zwykła regulacja bo plajstik taki jest, że się mocno deformuje temperaturowo? Jakiś ciul wymyślił iż się okna rozszczelnia na lato podczas gdy wentylacja nieszczelnością potrzebna była by tak naprawdę zimą... Tak naprawdę zabrania się uwzględniać taką cyrkulację w wentylacji więc o dupę rozbić te teorie o rozszczelnianiu na lato to se możesz. Luzujesz latem okucie żeby się lżej klamką kręciło i nie prężyło okucia w upalny dzień. Jak masz rekuperację to też za mocno nie poluzujesz bo cała ta mechaniczna wentylacja będzie psu w dupę. To jest po prostu wielka wada plastiku - szczególnie w kolorze. Tak przekuwa się lipę w zaawansowaną inżynierię.

Opublikowano
33 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Wyłącz tv włącz myślenie. 

Opublikowano
jacus napisał:

warto przypomniec powody jego paranoi-to malzenstwo jego syna z corka niedoleznych starcow.. do dzisiaj nie moze sie z tym pogodzic i dostaje schizy.

Tylko on mnie nie poprosił o pomoc w tym temacie ani uświadamiał w swoim położeniu to dlaczego mam mu włazić z buciorami w system? Nie jestem z

tych co ludziom siłą sumienia prostują. W polsce takich wybiera suweren.

galan99 napisał:

Czemu Sikorski nie powiedział w prost Ruskiemu że kłamie , tylko wyszedł czy uciekł .

Niemiecka dyplomacja nie WYSZŁA CZEMU ?.

Ławrow przyjeżdża tu, by kłamać na temat rosyjskiej inwazji i o tym, co Rosja robi w Ukrainie. Ja nie będę słuchać tych kłamstw — oświadczył. — Nie usiądę przy jednym stole z panem Ławrowem — dodał szef polskiego MSZ.

Kowboj został i pożałował.

Bogdan_ja napisał:

3 godziny temu, Roman176 napisał(a):

co ty to są gówniane okna ...placka ze śmietnika są lepsze 🤣

No szału niema - szczególnie, że to plastik. Jedna zaleta to taniość i dlatego też mam takie.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Możę wyslij oferte do kuri , tu raczej nie zarobisz .

Chłopcze drogi !! Ja na czym innym kręce lepsze lody

Opublikowano

Pół miliona złotych publicznych pieniędzy na ulepszenie usługi... prywatnej kawiarni, której właścicielką jest żona byłego marszałka województwa dolnośląskiego z PO.

image.png.922aad6c31d936eefeebb14007e2e1f3.png

Z FB Jolanty Jurkowlaniec.

image.png.e8d1eec2f25986fb3f50c7e71b8831a2.png

tak się frajerów dyma :D 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał(a):

Pół miliona złotych publicznych pieniędzy na ulepszenie usługi... prywatnej kawiarni, której właścicielką jest żona byłego marszałka województwa dolnośląskiego z PO.

Z FB Jolanty Jurkowlaniec.

tak się frajerów dyma :D 

co ma jedno do drugiego?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Prawdopodobnie chodzi mu o to że Unijne pieniądze zamiast iść na konkretne sprawy, to pieniądze są przekazywane ludzia którzy prowadzą dobrze prosperujący biznes w Wrocławiu bo J. Jurkowan... jest właścicielką Dinette oraz Di Cafe Dell. A te pieniądze są jednak brane z budżetu UE a budżet to obywatele. Więc obywatele są frajerami bo takie przedsiębiorstwa finansują choć nie są tego do końca świadomi.  Poprawcie mnie jeśli się mylę. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
4 godziny temu, Patrycja2 napisał(a):

Prawdopodobnie chodzi mu o to że Unijne pieniądze zamiast iść na konkretne sprawy, to pieniądze są przekazywane ludzia którzy prowadzą dobrze prosperujący biznes w Wrocławiu bo J. Jurkowan... jest właścicielką Dinette oraz Di Cafe Dell. A te pieniądze są jednak brane z budżetu UE a budżet to obywatele. Więc obywatele są frajerami bo takie przedsiębiorstwa finansują choć nie są tego do końca świadomi Poprawcie mnie jeśli się mylę

A na wsi komu dają pieniądze z ARMiR na modernizację, rozwój jak nie dobrze prosperującym rolnikom .

Taka jest zasada jak nie masz nic albo startujesz to nic nie dostaniesz bo nie spełniasz określonych współczynników

Tobie się wydawało że kasę dostanie ktoś kto cięko   przedzie albo upadł w czasie pandemii ? 😄

Ci ludzie już dawno zmienili zawód i w ciszy upadli a teraz spłacają swoje długi

Najzwyklejszy ludzie finansowali i będą finansować różnego rodzaju dotacje . Tak jest to ułożone że jeden finansuje drugiego.

Całe to rozdawnictwo które pis stworzył i dalej trwa odbywa się najpierw przez ściąganie pięniędzy ze wszystkich a potem rozdawanie wybranym grupom społecznym.

Podobne tabliczki w tym roku rolnicy musieli zaczepić na swoich budynkach na które dostali dotacje na wymianę eternitu.

Nie wiem czy tu jest jakaś sensacja bo o to czy kasa się należała na dany cel musiałby się wypowiedzieć ktoś kto pozyskuje fundusze UE

Opublikowano

Na wsi tez byly fundusze tylko nie tak hojne , rolnictwo nisko towarowe dofinansowanie do agroturystki itd  , z tym ze dofinansowanie nie stworzy dobrego biznesu , może z 10 % przetrwa znam kilku co brało dofinasowanie na otworzenie działalnosci typu , warsztat samochodowy , fryzjer , usułgi remontowe i na rynku juz ich nie ma .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v