Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście. Trzeba mieć pretekst by uwalić cenę. By utrzymać inflację na niezmienionym poziomie trzeba obniżyć koszt żywności. Im bardziej go obniżą, tym większą podwyżkę sobie dać mogę.

Aaa, w mieście Radom mamy nowe ministerstwo🤣🤣🤣

Trza by kiedy na sesję wskoczyć🤭

20241130_111446.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

Aaa, w mieście Radom mamy nowe ministerstwo🤣🤣🤣

Noooo Panie Agrest. Teraz to żeś mi zaimponował. Zgłaszam się na ochotnika do roboty w tym ministerstwie. 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Noooo Panie Agrest. Teraz to żeś mi zaimponował. Zgłaszam się na ochotnika do roboty w tym ministerstwie. 

Będziesz zakąski przygotowywał?🤭

Opublikowano

W ramach kampanii Rafała Trzaskowskiego nawet krzyż powrócił w sali Sesji Rady Dzielnicy Włochy.

Jeszcze w sierpniu krzyż był, we wrześniu go zdjęto na mocy zarządzenia Trzaskowskiego ( tak tłumaczył się w mediach burmistrz z PO), a na sesję 25 października krzyż powrócił.

po prostu debile

image.png

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

postęp technologiczny bierze się z systematycznej twórczej pracy, a nie z korystania z niej

Ale dlaczegoż by nie skorzystać z dobrodziejstwa już upracowanego ,czy raz wynalezione koło trzeba odkrywać na nowo? 😉

Opublikowano
10 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Ale dlaczegoż by nie skorzystać z dobrodziejstwa już upracowanego ,czy raz wynalezione koło trzeba odkrywać na nowo? 😉

korzystac można  - ale nie może to przekreślać dalszej potrzeby pracy i rozwoju, a niektórzy zaczynają spoczywac na laurach

Opublikowano
12 minut temu, andrzej78 napisał(a):

A może jest coś lepszego niż koło ?? Trzeba korzystać z tego co już wynalezione, a jednocześnie myśleć nad tym czy nie ma czegoś lepszego.

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Młodzież nie żyje z socjalu , socjal kończy się mając 18 lat , skoro dają sobie radę to jest ok , zresztą dane GUS potwierdzają że młodzież pracuje , nawet obecnie jest rekordowy odsetek pracujących w wieku do 30 lat , nie wiem skąd się biorą te negatywne opinie o pokoleniu Z , 

no ja wiem. Pracowałeś/pracujesz z takimi? To już nie raz esy są lepsze niż Z, a to wszak nie do końca normalni. Stąd do południa na kopanie rowów się nie nadają bo fizycznie za słabi, a poziom rozumowania prezentują właśnie taki. Zero myślenia, kojarzenia faktów, wszystko tłumacz łopatologicznie, dasz problem do rozwiazania to będzie podchodzil jak pies do jeża i jeszcze o byle co nie tyle foch co płacz i to faceci dwadzieścia kilka lat, a jak dostaniesz praktykantów koło 17-18 to WoGóle dramat. Oczywiście jeden na 10 będzie w miarę ogarnięty, a jeden na 25 nawet kumaty. W piątek zbyt zmęczony by do pracy, na drugą zmianę potrafią zaspać, a juz rekord to pytanie czy on zdalnie z domu by nie mógł pracowac,  jako handlowiec,mechanik czy magazynier. To ja juz wole dostać gościa 50-60 lat niz do 30, szkoda mojego czasu, firmy czasu i takiego delikwenta też. No i jeszcze najlepiej zakaz telefonów na firmie bo na tym to i owszem siedzą gdzie sie da

Opublikowano
8 minut temu, Takeda napisał(a):

no ja wiem. Pracowałeś/pracujesz z takimi? To już nie raz esy są lepsze niż Z, a to wszak nie do końca normalni. Stąd do południa na kopanie rowów się nie nadają bo fizycznie za słabi, a poziom rozumowania prezentują właśnie taki. Zero myślenia, kojarzenia faktów, wszystko tłumacz łopatologicznie, dasz problem do rozwiazania to będzie podchodzil jak pies do jeża i jeszcze o byle co nie tyle foch co płacz i to faceci dwadzieścia kilka lat, a jak dostaniesz praktykantów koło 17-18 to WoGóle dramat. Oczywiście jeden na 10 będzie w miarę ogarnięty, a jeden na 25 nawet kumaty. W piątek zbyt zmęczony by do pracy, na drugą zmianę potrafią zaspać, 

Tak było ,tak jest i tak będzie bo doświadczenie i obycie życiowe przychodzi z czasem . Co prawda wiele zależy od zainteresowania i predyspozycji do wykonywania określonych działań , tak czy inaczej z czasem młodzi odnajdują się w sobie wybranych dziedzinach . Istnieje takie powiedzenie " zapomniał wół jak cielęciem był " i nie z darma racji pojawia się tu ten cielaczek .😉

Opublikowano
16 minut temu, Takeda napisał(a):

Zero myślenia, kojarzenia faktów, wszystko tłumacz łopatologicznie, dasz problem do rozwiazania to będzie podchodzil jak pies do jeża

Raz dwu delikwentów na poligonie dostało karę. Kazałem każdemu po pniaku sosny wydrzeć z ziemi i zameldować jak będą leżały obok dołów. Byli na tyle kreatywni że przemyśleli co powiedziałem, potem dorwali młodego kierowcę co Starem 660 wracał do PST i przymusili do użycie wyciagarki ze Stara aby te pniaki wydrzeć. Młody przyszedł na skargę ale zadanie wykonali. 

Opublikowano
23 minuty temu, Takeda napisał(a):

no ja wiem. Pracowałeś/pracujesz z takimi? To już nie raz esy są lepsze niż Z, a to wszak nie do końca normalni. Stąd do południa na kopanie rowów się nie nadają bo fizycznie za słabi, a poziom rozumowania prezentują właśnie taki. Zero myślenia, kojarzenia faktów, wszystko tłumacz łopatologicznie, dasz problem do rozwiazania to będzie podchodzil jak pies do jeża i jeszcze o byle co nie tyle foch co płacz i to faceci dwadzieścia kilka lat, a jak dostaniesz praktykantów koło 17-18 to WoGóle dramat. Oczywiście jeden na 10 będzie w miarę ogarnięty, a jeden na 25 nawet kumaty. W piątek zbyt zmęczony by do pracy, na drugą zmianę potrafią zaspać, a juz rekord to pytanie czy on zdalnie z domu by nie mógł pracowac,  jako handlowiec,mechanik czy magazynier. To ja juz wole dostać gościa 50-60 lat niz do 30, szkoda mojego czasu, firmy czasu i takiego delikwenta też. No i jeszcze najlepiej zakaz telefonów na firmie bo na tym to i owszem siedzą gdzie sie da

Jak by byli kumaci to do łopaty by nie poszli .

Opublikowano

Zaczyna coś się dziać . @mirro jaki scenariusz jest możliwy ?.

Wołodymyr Zełenski sugeruje, że jest gotowy na porozumienie z Rosją, nawet jeśli Moskwa nie odda od razu zajętych ukraińskich terenów — informuje Sky News. Stawia jednak warunek, a jest nim członkostwo w NATO.

Zaś Putin .

Prezydent Rosji mówi, że może być skłonny do zamrożenia linii frontu, choć Moskwa okupuje zaledwie 70-80 proc. czterech ukraińskich prowincji, które zaanektowała. Ale domaga się również, aby Zachód zniósł sankcje, aby Ukraina zrzekła się członkostwa w NATO, aby była zdemilitaryzowana i formalnie neutralna, aby "zdenazyfikowała się" poprzez usunięcie swoich przywódców oraz aby chroniła prawa osób rosyjskojęzycznych. Gdyby Trump to poparł, Putin osiągnąłby większość swoich celów wojennych, a Ukraina poniosłaby katastrofalną porażkę.

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Raz dwu delikwentów na poligonie dostało karę. Kazałem każdemu po pniaku sosny wydrzeć z ziemi i zameldować jak będą leżały obok dołów. Byli na tyle kreatywni że przemyśleli co powiedziałem, potem dorwali młodego kierowcę co Starem 660 wracał do PST i przymusili do użycie wyciagarki ze Stara aby te pniaki wydrzeć. Młody przyszedł na skargę ale zadanie wykonali. 

Od kara kilka pniaków wykopałem na poligonach w Nowej Dębie .

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Nie,

Co nie ?.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Co nie ?.

Taki nie.

2 minuty temu, galan99 napisał(a):

na poligonach w Nowej Dębie .

To kopali koło Twoich,

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Jeśli to prawda to zdechły elektryki padała firma .

Z fabryki może nie wyjechać już żaden pojazd.

Gazu zabrakło taniego z Rosji i fabryka przyszłości zdechła szybko wraca normalność .

Części przestaną produkować do zdechłych elektryków ci co kupili będą dorabiać u kowala w kuźni jak jeszcze jakiś został .

image.png

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galan99 napisał(a):

Jeśli to prawda to zdechły elektryki padała firma .

Z fabryki może nie wyjechać już żaden pojazd.

Ooo, to jak z fabryki Izery ... Dobrze że nie zdążyliśmy pobudować, bo ledwo by była otwarta a już trzeba by było zamykać.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v