Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Za PiS ludzie nie mieli problemów chłopu kasy napchali po kieszeniach .

Miasta nie plajtowali ludziom Pensje  wypłacali

Niektórzy na tym forum twierdzą że za komuny też tak było. I co?

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

PiS ludzie nie mieli problemów chłopu kasy napchali po kieszeniach .

Miasta nie plajtowali ludziom Pensje  wypłacali a teraz

No to czemu ludzie ich znowu nie wybrali?

Co poszło nie tak, gdzie popełniono błąd???

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

o co chodzi z izera ??

takie pytania nie zadaje nikt kto ogladal..,kaczystan byl parodia prl-u .

eee, a coś się zmieniło? tuskostan też jest tego parodią

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Tam jeszcze dwa auta przejechały jak ten ciężarowy  Wiem co znaczy czerwone tylko życie pokazuje co ludzie robią i jak ta sytuacja mogła kogoś zmylić. Skoro jest czerwone to szlaban powinien być w dole. Można by rzec, ze 100 % kierowców czekających przed szlabanem tj akurat tam 3 mylnie oceniło sytuację 2 się udało 3 nie. Na przejazdach kolejowych nie powinno być takich sytuacji.

Nie musi być w dole, ale wtedy powinny być inne znaki, poza tym zasada ograniczonego zaufania, którą wbijało się przynajmniej kiedyś kurantom do głowy, tak jak hasło większy może więcej więc uważaj, debil nie przejeżdzał na czerwonym tylko stanął na torach

49 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale co mi ma sprawiać, ten koleś był jednym z głównych ekspertów TVP za czasów Goebbelsa ... Zawsze mówił zgodnie z PiSowską doktryną ...

spoko nic się nie zmieniło, dzisiaj jak ktoś nie mówi zgodnie z obecną doktryną to się też go wy***rdala, o ile mogę zrozumieć GuS bo to pisior był, ale, że swoją wywalaja i jako pretekst cofają uprawnienia do wglądu w tajne to już lekka przesada, jak jest na nazwisko tej biednej kobieciny

46 minut temu, hubertuss napisał(a):

Takie czasy społeczeństwo coraz mniej myśli. Napchał byś w ściany domu trutki na myszy która wydziela śmiertelny gaz? Zakładam, że nie? Ale jak pokazuje życie są tacy co się zdecydowali. Kolokwialnie mówiąc społeczeństwo idiocieje. Oczywiście możemy powiedzieć, że to sprawa ewolucji i osobniki mniej przystosowane w tym wypadku głupie musza zginąć. No ale jesteśmy społeczeństwem cywilizowanym i jednak w każdym aspekcie życia podejmuje się działania by te osobniki mniej przystosowane bardziej chronić.

Mogę zrozumieć, że zamieniłeś się rolą po zmianie władzy i ty teraz wychwalasz partię jak kiedyś @nie, mogę zrozumieć, że on teraz patrzy władzy na ręce jak ty kiedyś (kij, że żaden z was nie rozumie, że nic się nie zmieniło, po zmianie władzy, no może większy chaos bo większy zlepek tego tworu rządzącego niż był poprzedni)

Specjalnie pogrubiłem, z tym społeczeństwem cywilizowanym to jednak grubo przesadziłeś, poczynając od wojen, kończąc na terrorystach z ostatniego pokolenia, tu nie ma cywilizowania co najwyżej grubo naciągając jej zmierzch, tym bardziej niebezpieczny, że dziś idioci mają lepsze narzędzia zniszczenia i zagłady niż kamienie i dzidy

42 minuty temu, mirro napisał(a):

Skoro tak, to wystawić przed przejazdem duże plansze z opisem że nie wjeżdżać na tory gdy miga światło. A także iż wjazd będzie kosztował 5 tyś PLN.

Ale to znów będą krzyki, że nawalili znaków do zrzygania. A i tak przed głupotą to nie ochroni, gdyby było inaczej nie padałyby ani mandaty za prędkość, ani zabrane prawka za alkohol

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to czemu ludzie ich znowu nie wybrali?

Co poszło nie tak, gdzie popełniono błąd???

Bo myśleli że będą mieli jeszcze lepiej a tu h...ja i bardzo dobrze 3 lata zleci i kopa dostaną .

Polska Jaruzelska .

https://www.facebook.com/watch?v=780163717606348

10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kredytów w banku nabrać to każdy głupi potrafi ...

Kto kazał brać kredyty co nabrali to i teraz drą japę na blokadach .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Bo myśleli że będą mieli jeszcze lepiej a tu h...ja i bardzo dobrze 3 lata zleci i kopa dostaną

A ja myślę że mieli dość tego co robił Kaczyński i kilku.

PiS by wygrał, jak by tych starców odsunął od sterów.

To samo z tym Nawrockim.

Każdy wie że to z namaszczenia Kaczyńskiego.

Nawet pisowcy się wyłamia i nie zagłosują.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Niektórzy na tym forum twierdzą że za komuny też tak było. I co?

Kiedyś to i wojsko było , była Armia .

Rudy zlikwidował wojsko i co teraz nie ma nic .

jest wiatr i słonce .

• Haha 1
Opublikowano
jarecki napisał:

43 minuty temu, hubertuss napisał(a): Normalnie tj światło czerwone powinno być skorelowane ze szlabanem. Skoro światło było czerwone szlaban nie powinien się otwierać. Trzej kierowcy myśleli, że pociąg już przejechał. Dwóm się udało bo mieli mniejsze auta trzeciemu nie. Oczywiście wszyscy złamali prawo ale tak czy siak przejazdy kolejowe to niebezpieczne miejsca i takich jaj nie powinno być. Ty tak serio ? po to jest najpierw czerwone żęby zatrzymać się przed szlabanem bo w przeciwnym razie szlaban opusci sie na samochód

Na serio to trąbią jak czekasz aż się drąg uniesie a sygnał przecież jeszcze musi zgasnąć. Niema usprawiedliwienia a przepis jest czytelny. Hubertus!!! Nosz kuchwa. To są dwa zabezpieczenia bo zapór nie musi być. Zapory są w szczególnych miejscach i mają działać niezależnie do tego stopnia aby gość w razie braku mocy wytargnął zawleczkę a szlaban się sam opuścił. Takie to trudne?

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ja myślę że mieli dość tego co robił Kaczyński i kilku.

PiS by wygrał, jak by tych starców odsunął od sterów.

To samo z tym Nawrockim.

Każdy wie że to z namaszczenia Kaczyńskiego.

Nawet pisowcy się wyłamia i nie zagłosują.

Już mają dość Rudego ale jak to się przyznać do porażki głosuj na Rafała twój wybór .

To dopiero początek nie ma pieniędzy i nie będzie .

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Rudy zlikwidował wojsko i co teraz nie ma nic

Kwestia dyskusyjna. Działo się co raz gorzej. To już była wegetacja. Jest parę kwestii o których moglibyśmy w związku z tym podyskutować, ale większośc nie na forum publicznym.

• Like 1
Opublikowano

Wprowadzenie dwóch nowych opłat drogowych dla pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej powyżej 3,5 t, jednej zależnej od emisji CO2 pojazdu i drugiej zależnej od klasy emisji EURO, zakłada projekt nowelizacji ustawy opublikowany w czwartek na stronie Rządowego Centrum Legislacji.

nowe podatki to ich jedyny sposób na rządzenie

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, galan99 napisał(a):

Kiedyś to i wojsko było , była Armia .

Rudy zlikwidował wojsko i co teraz nie ma nic .

jest wiatr i słonce .

Kiedyś to były chłopy do wojska. 

Teraz to niestety panienki 

Nie ma mężczyzn to nie ma wojska 

Gdyby przeszedł czas na wojnę to by szybciej spier... niż w 1939 r. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Skoro tak, to wystawić przed przejazdem duże plansze z opisem że nie wjeżdżać na tory gdy miga światło. A także iż wjazd będzie kosztował 5 tyś PLN.

A po co tablice? Wystarczy wyregulować, aby zapory podnosiły się po zgaszeniu czerwonego.

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał(a):

Wprowadzenie dwóch nowych opłat drogowych dla pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej powyżej 3,5 t, jednej zależnej od emisji CO2 pojazdu i drugiej zależnej od klasy emisji EURO, zakłada projekt nowelizacji ustawy opublikowany w czwartek na stronie Rządowego Centrum Legislacji.

nowe podatki to ich jedyny sposób na rządzenie

Wystarczy zmienić nazwę z podatek na danina i już nie będzie nowych podatków, trik doskonale znany z lat 2015-2023 xD 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Teraz to niestety panienki 

Pamiętam jak przyszły do nas pierwsze Panie podporucznik. Były śmichy ale jak śmiejący się rzygał biegnąc za kobitą, to się skończyło. Dziewczyny musiały se zapracować na szacunek i część z nich to zrobiła. Były też inne przypadki ale te nie nadają się do omawiania. 

9 minut temu, jacek1296 napisał(a):

A po co tablice? Wystarczy wyregulować, aby zapory podnosiły się po zgaszeniu czerwonego.

To może betonowe zapory co chowają się w podłoże zamontować? 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wystarczy zmienić nazwę z podatek na danina i już nie będzie nowych podatków, trik doskonale znany z lat 2015-2023 xD 

ja o podatku Belki, wprowadzonym na chwilę nie wspomnę, czy na 3 lata podniesionej stawce VAT

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

czy na 3 lata podniesionej stawce VAT

No ten jedni obiecywali obniżyć do 22proc, ale jakoś przez 8 lat im się nie udało ... Brakło czasu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Pamiętam jak przyszły do nas pierwsze Panie podporucznik. Były śmichy ale jak śmiejący się rzygał biegnąc za kobitą, to się skończyło. Dziewczyny musiały se zapracować na szacunek i część z nich to zrobiła. Były też inne przypadki ale te nie nadają się do omawiania. 

To może betonowe zapory co chowają się w podłoże zamontować? 

Niektóre zapracowały na stanowisko inną częścią ciała niż nogi

Po co zapory - sprzężony z kamerą CKM i eliminacja idiotów drogowych nastąpiłaby w I półroczu 2025, można do tego zaprząc AI, jak dyspozytorzy z PKP mieliby opory

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No ten jedni obiecywali obniżyć do 22proc, ale jakoś przez 8 lat im się nie udało ...

nie chodzi o to, aby złapać , króliczka, tylko by go gonić

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v