Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hubertuss napisał:

Padłą obrona tvp zamknęli posłów Wasika i Kamińskiego szykuje się chyba upadek obrony prokuratury. Barski mięknie. Pis kroczy od porażki do porażki.

Za kulisami Prokuratury Krajowej. "Boi się podpisywać dokumenty" (msn.com)

Dariusz Barski, oficjalnie nieuznający swojego odwołania z funkcji prokuratora krajowego, ma się obawiać zarzutów karnych w związku z przywłaszczeniem funkcji – wynika z informacji Onetu. Jak twierdzą nasi informatorzy z Prokuratury Krajowej, w obawie przed konsekwencjami, Barski — zaufany człowiek Zbigniewa Ziobry — przestał podpisywać niektóre dokumenty.

Faktycznie, nie może już rzec: "przebaczta, nie wiedziałem co czynię". Weźmie jeszcze ze dwie pensje i odprawę zwalniając fotelik.

Opublikowano
hubertuss napisał:

Galan nikt się nie wycofał nie siej zamętu.

Jakiś hamulec powinni zaciągnąć i temat prześwietlić bo jakoś to wzięte jak czołgi ze stanów i ze stanów...

Opublikowano

MarekUA napisał:

Niemcy strajkują Francuzi Polacy no w nas to maja za nic i puszczają granicę z UA. dla nas ma być ugorowanie i inne dobrodziejstwa... a czy ktoś pomyślał w tym eurokolchozie ile tlenu mnie wyprodukuje ziemia skoro 4% nie będzie rosło nic? psychole. świry ,czuby

Ty uważasz, że uprawa tylko tlen generuje?

Opublikowano (edytowane)

Co do Atomu , to się dzieje ciekawie a to ochrona środowiska . Lewactwo naciera by atom był zaś PO nie za bardzo .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1859238501203507

Czuć wieś . Jak mu każą tak powiada .

https://www.facebook.com/watch?v=1089625212223393

Lewactwo zaskoczyło co do zbrodni żydów .

https://www.facebook.com/watch?v=775875701236133

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Nabiorą się już się nabrali , warchlaki wstawione teraz będą się tuczyć na dorodne świnie . Tylko lud będzie kwiczał za kilka miesięcy .

Jak ma się dokonać zmiana na lepsze jutro , jak zastąpili ludzie o podobnych  poglądach   wspierani lewactwem w Polsce i Unii .

PiS budował i buduje swoją fałszywą legendę na bajkach .

Zaś rewolucja z 15 paź , na jakich zasadach buduje wiarygodność na zasadach . Zielonych i lewaków cała unia wspiera takie działania .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

PiS budował i buduje swoją fałszywą legendę na bajkach; najpierw "smoleńskiej i Lechu", a teraz przestępczym "etosie" Kamińskiego i Wąsika!
*
Jesteście żałosnymi, skompromitowanymi frustratami niegodnymi tego, by funkcjonować w polskim życiu publicznym!

Opublikowano (edytowane)

Rudy gwarantuje i zapewnia to są dopiero baje , całego rządu .

https://www.facebook.com/reel/392303983323744

Śmiech rudego na nie niezależność  jak składa przysięgę Bodnar .

https://www.facebook.com/reel/1551169992351279

List Olszewskiego .

https://www.facebook.com/reel/1729903650830858

38 minut temu, racyl napisał:

PiS budował i buduje swoją fałszywą legendę na bajkach; najpierw "smoleńskiej i Lechu", a teraz przestępczym "etosie" Kamińskiego i Wąsika!
*
Jesteście żałosnymi, skompromitowanymi frustratami niegodnymi tego, by funkcjonować w polskim życiu publicznym!

Bardzo dobrze powiedziane do obecnej władzy , też się tyczy doskonale . Zamian nazwy partyjnej na takich samych zasadach działania .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
21 minut temu, racyl napisał:

*

spokojnie KO buduje legendę, że Duda nie mógł ich ułaskawić przed prawomocnym wyrokiem, a konstytucja jest tu na tyle ogólnikowa, a reszta przepisów mętna iż tak naprawdę mógł bo przecież jest wykładnia, że interpretacja przepisów powinna być zawsze na korzyść oskarżonego. Oczywiście na logikę przed uprawomocnieniem wyroku człowiek jest niewinny, ale może w oczach Dudy byli winni. Gdyby pierwsze ułaskawienie byłoby w trybie kodeksowym to myśle, że nikt niemiałby wątpliwości że to zonk.

By tamten wyrok był prawomocny wystarczyło poczekać, ale może Kamiński i Wąsik zadeklarowali, że nie będą się odwoływać, a prezydent sie pospieszył bo miał wyzsze przesłanki o zagrożeniu zdrowia, itd. Jednak wtedy trzeba by było uznać ta wine z nieprawomocnego wyroku i delikwenci nie mogliby piastować funkcji publicznych, bo tutaj nie może byc mowy o zatarciu winy gdyż przez te lata nikt nie zauważył poprawy u skazanych.

W USA takie działania jak obecnie rządu w tej sprawie zostałyby zaskarżone przez każda kancelarię prawną i zwycięstwo murowane. Jest bicie piany, a nikt nie myśli o doprecyzowaniu przepisów.

Co nie zmienia faktu, że te 2 misiaki są winne i powinny siedzieć.

Opublikowano
57 minut temu, racyl napisał:

420609236_764641582367077_2291998181150191605_n.jpg

Nabiorą się. Zobacz jaki kwik. Na po znów się ludzie nabrali to jak członkowie pisu nie poumierają do następnych wyborów czy jeszcze następnych to się nabiorą

52 minuty temu, racyl napisał:

*

Że na czyjejś śmierci politykę robia? Tak jak niektórzy na śmierci Adamowicza? Albo ta co dziecko swoje poświęciła za posadkę?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, galan99 napisał:

To jak zostanie opodatkowane , to czynsz będzie większy i ucierpią tylko ci co wynajmują .

Rudy szuka kasy i będzie , szukał wszędzie to dopiero początek . Rudemu potrzeba bardzo dużo kasy .

Albo poszukają tańszych mieszkań albo zapłacą więcej. Ale skoro wszyscy muszą płacić podatki to niech już tak będzie. 

16 godzin temu, dzikidaniel napisał:

1. Zaczynają się wyjazdy ad persona? Skoro ja mam urojenia to weź mi podpowiedź na jedno pytanie: sąd najwyższy jest powołany właściwie czy nie? Bo twój tusk mówi o tym różnie, w zależności czy werdykt mu jest na rękę czy nie.

2. Bardzo dokładnie sprawdzałem co w trawie piszczy, ty widocznie nie, sędzię powołuje prezydent, a do puki prezydent nie odbierze ślubowania od kandydata top jest co najwyżej kandydatem. To stoi w konstytucji, a jeśli nie znasz tych zapisów to każdy kit można ci wcisnąć i będziesz w nie wierzyć jak w wyrocznie...

3. Jakich konkretów? Łamanie prawa, konstytucji, w którym konkretnie punkcie było, albo uchwalanie wszystkiego uchwałą partyjną? A może powiesz mi gdzie jest ta lista 100 konkretów na te 100 dni?

4. Ty udajesz czy naprawdę muszę znaleźć i zacytować twoje stwierdzenie? Zresztą jeśli mnie pamięć nie myli to twoi idole wciąż krzyczeli że wybory są sfałszowane a gdy ich się przycisnęło kręcili że nie sfałszowane a nieuczciwe.

PS. Nie masz zielonego pojęcia kto jest moim idolem, a to że próbujesz na wzór swoich idoli (tuska i budki jak domniemywam) wcisnąć mi kaczyńskiego świadczy jak guzik o mnie wiesz 🤣

1 Sąd najwyższy to nie jest jedno nikt nie kwestionuje go jako całości kwestionowane są powołane bezprawnie przez pis izby jak ta kontroli nadzwyczajnej. Nie masz pojęcia jak to działą.

2 nie masz tak samo pojęcia jak przy 1.

3 konkret jeden z wielu na łamanie prawa przez pis masz w punkcie 1. 

4 nie wiem co znowu masz tam za urojenia ja nie pisałem o żadnych sfałszowanych wyborach uważam, ze takich nie było od 1989 roku. O sfałszowanych wyborach mówił Kaczyński. 

12 godzin temu, gregor1284 napisał:

Zarabiając na to mieszkanie też jakieś podatki płacili to powinno wystarczyć...

Fajny żart heheh. Też bym chciał żyć bez podatków ale skoro już są.....

No pewnie najlepiej by było znieść wszystkie podatki. Ale skoro już zżyjemy w takim systemie, że dochody są opodatkowane to fanie by było aby wszystkie były. Podobnie można powiedzieć żę jak już se wybudowałem zakład naprawy samochodów czy zakład fryzjerski czy co kolwiek innego to jak na to zarabiałem to płaciłem podatki. To teraz już jak w nim zarabiam to nie musze płacić podatków. Naprawdę karkołomna logika. 

21 godzin temu, DTaras napisał:

😁😁😁 A też miałeś tak, że jak się przyciął to chciałeś mu podrzucić kilka określeń, które akurat przyszły Ci do głowy?

Troszkę tak ale nie wiem czy mi uwierzysz troszeczkę szkoda mi się go zrobiło. Głupi bo głupi ale to jednak człowiek i prezydent. Nas wszystkich w tym momencie też mi szkoda się zrobiło, ze on nas reprezentuje. Ogólnie choć na początku się siałem to nie radość a niesmak pozostał.

2 godziny temu, DTaras napisał:

Faktycznie, nie może już rzec: "przebaczta, nie wiedziałem co czynię". Weźmie jeszcze ze dwie pensje i odprawę zwalniając fotelik.

Może podobija stawkę na odejście. Przejrzał chłop spokojnie te ustawy zobaczył, że na podstawie ustawy z 2016 roku która maiła w sobie zapis ,ze działa tylko 2 miesiące nie mógł być powołany w 2020 roku i rura zmiękła. Być może był tez u jakichś prawników po porady. CO nie jest wcale dziwne. W końcu lekarz tez się sam nie leczy przeważnie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
51 minut temu, Takeda napisał:

By tamten wyrok był prawomocny wystarczyło poczekać, ale może Kamiński i Wąsik zadeklarowali, że nie będą się odwoływać, a prezydent sie pospieszył bo

pospieszył bo byli potrzebni na wskazanych stanowiskach. 

Opublikowano
53 minuty temu, Takeda napisał:

spokojnie KO buduje legendę, że Duda nie mógł ich ułaskawić przed prawomocnym wyrokiem, a konstytucja jest tu na tyle ogólnikowa, a reszta przepisów mętna iż tak naprawdę mógł bo przecież jest wykładnia, że interpretacja przepisów powinna być zawsze na korzyść oskarżonego. Oczywiście na logikę przed uprawomocnieniem wyroku człowiek jest niewinny, ale może w oczach Dudy byli winni. Gdyby pierwsze ułaskawienie byłoby w trybie kodeksowym to myśle, że nikt niemiałby wątpliwości że to zonk.

By tamten wyrok był prawomocny wystarczyło poczekać, ale może Kamiński i Wąsik zadeklarowali, że nie będą się odwoływać, a prezydent sie pospieszył bo miał wyzsze przesłanki o zagrożeniu zdrowia, itd. Jednak wtedy trzeba by było uznać ta wine z nieprawomocnego wyroku i delikwenci nie mogliby piastować funkcji publicznych, bo tutaj nie może byc mowy o zatarciu winy gdyż przez te lata nikt nie zauważył poprawy u skazanych.

W USA takie działania jak obecnie rządu w tej sprawie zostałyby zaskarżone przez każda kancelarię prawną i zwycięstwo murowane. Jest bicie piany, a nikt nie myśli o doprecyzowaniu przepisów.

Co nie zmienia faktu, że te 2 misiaki są winne i powinny siedzieć.

Mogli by wystarczy ułaskawienie jak dla Ogórek czy Ziemkiewicza z zatarciem. Pisowcy to koncertowo spieprzyli bo jak piszesz wystarczyło wtedy przeprowadzić procedurę sądową do końca i ułaskawić z zatarciem wpisu o karalności co prezydent może zrobić i może kilka miesięcy później ale byli by na stołkach i już nikt nic by im nie zrobił.

Teraz jak ich Duda ułaskawi z zatarciem wpisu o karalności będą mogli startować do e parlamentu.

Opublikowano
49 minut temu, racyl napisał:

100 milionów za wypędzenie demona salcesonem?

Ja mogę to zrobić "przysmakiem śniadaniowym" za skromny milion!

"Duchy zaczęły krzyczeć: »Nie, nie waż się przynosić kiełbasy« i mówią do tego księdza: »Bądź człowiekiem, nie idź po tę kiełbasę«. Wtedy mi przyszło do głowy, że jest coś lepszego, niż kiełbasa i mówię: Salceson przynieś. Przyniósł ten salceson. Trzymam figurkę Matki Bożej z Guadalupe i powiedziałem: Pod rozkazami Matki Najświętszej macie jeść ten salceson. Zaczęły jeść, w końcu rzekły: Nie wytrzymamy tego i wyszły" — oto, jak opisywał swoje "egzorcyzmy" ks. Michał Olszewski w dziele "Być jak Hiob".

Myślę że tutaj medycyna chyba jednak sie podda. :lol:

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, hubertuss napisał:

Albo poszukają tańszych mieszkań albo zapłacą więcej. Ale skoro wszyscy muszą płacić podatki to niech już tak będzie. 

1 Sąd najwyższy to nie jest jedno nikt nie kwestionuje go jako całości kwestionowane są powołane bezprawnie przez pis izby jak ta kontroli nadzwyczajnej. Nie masz pojęcia jak to działą.

2 nie masz tak samo pojęcia jak przy 1.

3 konkret jeden z wielu na łamanie prawa przez pis masz w punkcie 1. 

4 nie wiem co znowu masz tam za urojenia ja nie pisałem o żadnych sfałszowanych wyborach uważam, ze takich nie było od 1989 roku. O sfałszowanych wyborach mówił Kaczyński. 

Fajny żart heheh. Też bym chciał żyć bez podatków ale skoro już są.....

No pewnie najlepiej by było znieść wszystkie podatki. Ale skoro już zżyjemy w takim systemie, że dochody są opodatkowane to fanie by było aby wszystkie były. Podobnie można powiedzieć żę jak już se wybudowałem zakład naprawy samochodów czy zakład fryzjerski czy co kolwiek innego to jak na to zarabiałem to płaciłem podatki. To teraz już jak w nim zarabiam to nie musze płacić podatków. Naprawdę karkołomna logika. 

Troszkę tak ale nie wiem czy mi uwierzysz troszeczkę szkoda mi się go zrobiło. Głupi bo głupi ale to jednak człowiek i prezydent. Nas wszystkich w tym momencie też mi szkoda się zrobiło, ze on nas reprezentuje. Ogólnie choć na początku się siałem to nie radość a niesmak pozostał.

Może podobija stawkę na odejście. Przejrzał chłop spokojnie te ustawy zobaczył, że na podstawie ustawy z 2016 roku która maiła w sobie zapis ,ze działa tylko 2 miesiące nie mógł być powołany w 2020 roku i rura zmiękła. Być może był tez u jakichś prawników po porady. CO nie jest wcale dziwne. W końcu lekarz tez się sam nie leczy przeważnie.

Ja powtarzam od dawna że nie sztuka jest oszukać jakiegoś chlopa z wiochy ale sztuką podatku nie zapłacić 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Ty oddasz swoim swój pustostan w księgach 🤣

masz juz swiadomosc ze nie bedziesz mial komu oddac ??  nawet imigranci na to zadupie nie beda chcieli dobrowolnie przyjechac..

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja powtarzam od dawna że nie sztuka jest oszukać jakiegoś chlopa z wiochy ale sztuką podatku nie zapłacić 

Akurat w przypadku wynajmu mieszkania ta sztuka jest jedną z prostszych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v