Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@hubertuss Jak odniesiesz się do danej sytuacji .

Zielona fala nakryła polską kolej. Ponad 20 ludzi związanych z PSL we władzach spółek

Cytat .

Przegrani samorządowcy, krewni czołowych polityków, zasłużeni działacze terenowych struktur. W ostatnich miesiącach do zarządów i rad nadzorczych spółek z grupy PKP weszła cała ława osób powiązanych z Polskim Stronnictwem Ludowym. Szczególnie wielu z nich wywodzi się z województwa łódzkiego — politycznego matecznika Dariusza Klimczaka, ministra infrastruktury, nadzorującego kolejowe spółki Skarbu Państwa

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/zielona-fala-nakryla-polska-kolej-ponad-20-ludzi-zwiazanych-z-psl-we-wladzach-spolek/mjc1n25,79cfc278

Edytowane przez galan99
Opublikowano
38 minut temu, Roman176 napisał(a):

dużo zarabia jest informatykiem zarabia coś ok 12tyś nie musi nawet jeździć to pracy , jakie to ma przełożenie z tobą ?

a no takie ze ty biedak intelektualny  

nie rozśmieszaj mnie

Opublikowano

te rybki w puszkach i tak sa już drogie jak lisner zmonopolizuje rynek to 10 zł za puszke mało kogo bedzie stać 

17 minut temu, jacus napisał(a):

Kupowałeś kiedyś rybe z kutra nad Bałtykiem ? jak to wychodzi cenowo ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

te rybki w puszkach i tak sa już drogie jak lisner zmonopolizuje rynek to 10 zł za puszke mało kogo bedzie stać 

Kupowałeś kiedyś rybe z kutra nad Bałtykiem ? jak to wychodzi cenowo ? 

a ile tych kutrow zostalo ?? w ustroniu 2 , w innch wioskach nie lepiej.

ryby nie ma i nie bedzie. za ciepla woda, paszowce przetrzebily stada juz dawno. brak wlewow wody z morza polnocnego.

polskiej fladry juz nie ma sensu wedzic. 

zeby kupic to trzeba wstac kolo 4-5 i liczyc na szczescie. a tak to podjezdza mroznia i wypakowuja z samego rana gdy turysci jeszcze spia 

cenowo- drozej niz pod tatrami 😂  firma, ktora handluje mrozonymi dla gastronomii ma siedzibe w szczecinie a oddzial pod krakowem i stamtad rozwoza po smazalniach.

w kolobrzegu w centrali rybnej sa ceny w miare i wybor duzy ,prosto z morz calego swiata.

Opublikowano
nie napisał:

49 minut temu, DTaras napisał(a):

Polecam się tam przejechać i zobaczyć aby na ignoranta takimi postami nie wychodzić.

jakbyś nie widział to "kilka domów" było w porównaniu do covidu i wojny

To Ci powiem, że w Lądek i Stronie od wojny różnił tylko brak tego specyficznego zapachu zgnilizny pomieszanej ze spalenizną.

mirro napisał:

41 minut temu, nie napisał(a):

jakbyś nie widział to "kilka domów" było w porównaniu do covidu i wojny

No tak, bo jak się lasy zamyka w COVIDzie, to chyba gorzej było. A na powodzi lasów nie zamknęli.

Bo ta woda z lasu wyszła w sumie.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

no ja p......le, 92 minita i mawet barazy nie bedzie! koniec meczu, a oni jak w b- klasie, laga do przodu i jakos to bedzie. juz nie mam czasem sily ich ogladac☹️😰

szkoda czasu na szmaciarzy, już od dawna nie oglądam

------

po-śmiornica

image.png

Opublikowano
7 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

no ja p......le, 92 minita i mawet barazy nie bedzie! koniec meczu, a oni jak w b- klasie, laga do przodu i jakos to bedzie. juz nie mam czasem sily ich ogladac☹️😰

To patałychy ja oglądałem mecz z Włoszkami po 5-5 w trzecim secie poszedłem spać 

Opublikowano
10 godzin temu, DTaras napisał(a):

Oooooo właśnie. Czyli trza drzwi do lasu montować i jak leje to zamykać, albo choć nie otwierać.

Opublikowano

lepiej las wyciac, wszystko zabetonowac a jak sie nie da to polbruk polozyc i bedzie po problemie. woda szybko splynie do morza. w dolinach domow nastawiac i bedzie dobrze.

Opublikowano

ile jest takich cywiizacji ktore nagle zniknely ?? nic nie zniszczone, zadnych sladow wojen, rzezi ..opuszczone ruiny budynkow

zmiany klimatu. tylko w druga strone, zniszczyli okolice i sie wyprowadzii-wtedy mieli gdzie a my dzisiaj ??

Opublikowano
mirro napisał:

10 godzin temu, DTaras napisał(a):

Oooooo właśnie. Czyli trza drzwi do lasu montować i jak leje to zamykać, albo choć nie otwierać.

I także w zasadzie tak było. Na Morawce czy Morawcu stoją drzwi i je zamkli. Tylko, że jacyś złomiarze powykręcali śruby od zawiasów.

Opublikowano (edytowane)

Dziś czy jutro zostanie podpisana , Umowa UE-Mercosur ?.

Dla Europy umowa z krajami Mercosuru to szansa na odebranie Chinom rynku zbytu. Negocjacje trwały 25 lat. Polacy boją się o swój eksport.

Polska znowu boi się umowy  , Tusk nie pozwoli skrzywdzić . W Polsce są 3 osoby  najważniejsi . Tusk - Premier  , Radek - Spraw zagranicznych  i Rafał - Prezydent .

Tusku Naród Polski jest ci wdzięczny za taką dobroć .

Cytat .

Donald Tusk o zamrożeniu cen energii. "Prąd nie podrożeje"

Bardzo się cieszę, że dzisiaj będziemy mogli przyjąć decyzję, że zamrozimy ceny energii dla polskich gospodarstw domowych w Polsce na przyszły rok. Prąd w polskich domach nie podrożeje w 2025 r. Zamrażamy ceny energii na dziewięć miesięcy — powiedział Donald Tusk na posiedzeniu rządu.

Koszt socjalu  wynosi 5,456 mld zł.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Godzinę temu, DTaras napisał(a):

I także w zasadzie tak było. Na Morawce czy Morawcu stoją drzwi i je zamkli. Tylko, że jacyś złomiarze powykręcali śruby od zawiasów.

kolo mnie zlomiarze wymontowali klape sluzy i na zlom zawiezli dostali wybor albo z powrotem montuje albo policja.. wlasciciel zlomu tez ma sluze kolo domu.

podniosa cene dla firm i tak za to my zaplacimy w inflacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v