Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Czy nowa władza już zmniejszyła pensję tego typu pracowników? Gdzieś czytałem że wydatki jak j zadłużenie Kraju jeszcze POdniesli 🤔

Zarazie  zajęci rozliczaniem poprzedników,,, może na to przyjedzie później czas.za ok 4lata 

Opublikowano

Padłą obrona tvp zamknęli posłów Wasika i Kamińskiego szykuje się chyba upadek obrony prokuratury. Barski mięknie. Pis kroczy od porażki do porażki.

Za kulisami Prokuratury Krajowej. "Boi się podpisywać dokumenty" (msn.com)

Dariusz Barski, oficjalnie nieuznający swojego odwołania z funkcji prokuratora krajowego, ma się obawiać zarzutów karnych w związku z przywłaszczeniem funkcji – wynika z informacji Onetu. Jak twierdzą nasi informatorzy z Prokuratury Krajowej, w obawie przed konsekwencjami, Barski — zaufany człowiek Zbigniewa Ziobry — przestał podpisywać niektóre dokumenty.

Opublikowano

Wynajmujesz mieszkanie? Będzie nowy obowiązek podatkowy. Znamy szczegóły . To też robota rudego .

Większość podatników wynajmujących prywatnie mieszkania nie ma świadomości, że są tzw. podatnikami VAT zwolnionymi. Dziś wynajmujący nie muszą też mieć NIP. Za chwilę, po rewolucji fakturowej, to będzie problem. Dotyczy on również innych podatników zwolnionych z VAT. Dlatego MF chce nałożyć na takich podatników dodatkowe obowiązki. Eksperci spodziewają się dużego zamieszania

Opublikowano (edytowane)

Czy to nie jest piękne cios w Rosję .

Cios od "przyjaciela". Chińskie banki zrywają relacje z rosyjskimi podmiotami. "Rosja stała się dla Pekinu gospodarczym karłem"

Waszyngton wielokrotnie ostrzegał, że współpraca handlowa z Rosją skończy się nałożeniem sankcji wtórnych na podmioty lub instytucje wzmacniające rosyjski przemysł zbrojeniowy.

Ministerstwo finansów tego kraju pod koniec grudnia ostrzegło, że ukarze sankcjami zagraniczne banki "wspierające rosyjskie wysiłki wojskowe". 22 grudnia 2023 r. Joe Biden podpisał rozporządzenie wykonawcze umożliwiające nałożenie sankcji na banki zaangażowane w sprzedaż zakazanych towarów rosyjskiemu przemysłowi zbrojeniowemu.

udział Rosji w całym handlu zagranicznym Państwa Środka stanowi zaledwie 3,3 proc. i nie znajduje się ona nawet w pierwszej piątce głównych rynków Chin. Te sprzedają cztery razy więcej towarów do Unii Europejskiej niż do Federacji Rosyjskiej i ponad trzy razy więcej do USA. Handel z nimi stanowi odpowiednio 13,2 proc. i 11,2 proc. chińskiego eksportu — napisali w grudniu eksperci z Instytutu Gajdara.

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v