Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał(a):

Tu nie chodzi o rezygnację wpływów, wystarczy że dopilnują na co idzie kasa, a dopilnują z pewnością.

Upilnować kase która idzie na upadlinę? Nie ma takiej mozliwości. Jeśli jakikolwiek banderowiec dotknie tej kasy to z automatu  i bez pardonu zaj.... ile sie tylko da.

Żydowski komediant pewnie już bierze garściami sralutan żeby mu kroplówki nie odcięli. Jak miałbym spekulować to kasę wstrzymają, morale spadnie w okolice zera, zaczną się masowe dezercje. Dogadają się,  zrobią granicę na Dnieprze, zachodnią część skolonizuje zachodni kapitał, wschód ruscy, ukraińce rozjadą się po świecie, troche ich zostanie żeby było kim robić, posadzą nowego posłusznego prezydenta i tak się skończy historia banderlandu.   

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Twój skowyt to miód na moje serce. Im bardziej wyzywasz tym bardziej sfrustrowany jesteś.

Wszystkie banki mają drogie kredyty a tanie lokaty. Osiągają rekordowe zyski na nas na społeczeństwie czego ty nie rozumiesz. Zachodnie banki nie mogą mieć drogich kredytów bo nikt tam nie pójdzie mają podobne jak polskie. A polskie podbijają ceny i kreują tym samym ceny na rynku bo mają gdzieś to, ze są polskie liczy się tylko zysk. Dlatego my jako społeczeństwo nic z tego nie mamy za to te polskie banki jak PKO BP co rusz chwalą się rekordowymi zyskami.

jeszcze raz odsyłam cię do mojej odp nie bądź tak głupi jaki jesteś  

10 godzin temu, jarecki napisał(a):

Dla mnie Konfederacja była fajną opcją , ale zachowanie tej Zajączkowskiej z koszulką ***** *** to jest oznaka prostactwa i zagubienia się .  

dla mnie też dla mnie Zajączkowska była fajną ripostą do lewice ......... a nie słyszałem o tym co piszesz masz link ? 

@hubertuss  co cię zatkało tyle masz dopowiedzenia ?  tylko śmieszki , na to cię stać ?

tylko potwierdzasz ze każdy wyborca rudego to idiota 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Roman a co mi zostało tylko się z ciebie śmiać bo ty sam się ośmieszasz. Widziałeś aby amerykański rząd skupował banki czy inne instytucje bo przyjdą Niemcy i zabiorą?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
jahooo napisał:

Teraz na tych kolanach powoli odwracają się tyłem, ściągają gacie i wypinaja d....

Teraz, jarecki napisał(a):

Jest mały problem , to za dwa lata swiatowym centrum lokowania kapitału ma zostać Honkong czyt. Chiny a Szwajcaria spadnie na drugie miejsce 

Szwajcarzy chyba zauwazyli wiatr zmian, bo chca zrezygnowac z neutralności militarnej, a chyba od XVII wieku sa krajem neutralnym, jak się myle, niech mnie ktoś poprawi

Jak neutralni? W Watykanie jest gwardia Szwajcarska. I skąd ona tam? Ano był taki jeden co papieżowi stówę pożyczył a papież ni z tego ni z owego umarł. Kardynałowie robili wielkie oczy a papier wyparował. Od tej pory wojsko pilnuje papieża bowiem zdrowy chłop ot tak sobie nie umiera... Szwajcaria nigdy nie była neutralna.

galan99 napisał:

Godzinę temu, mirro napisał(a):

To jest efekt  zajebistej roboty którą wykonała Pani Ambasador Mosbacher. Tak ich napieprzała aż tresura przyniosła właściwe rezultaty. To  jej spuścizna a teraz Pan Błaszczak gotów jak foczka skakać przez płonące kółka.

Obecni u władzy w Polsce zaczynają się  łasić jak koty, będą miauczeć do Trumpa .

@mirro tego nie widzi .

Widzi, widzi. Wiedział, że tak będzie i przestrzegał przed bezmyślnym kupowaniem gratów z tego kierunku. Teraz jesteśmy w ujowym położeniu, którego póki co niema jak zmienić

hubertuss napisał:

Żebyś się czasami nie zdziwił tą szybkością. Byłeś naiwny uwierzyłeś w 24 godziny A ja ci gwarantuje, że USA tak łatwo nie zrezygnuje ze swojej strefy wpływów na UA. Przecież jakoś ta wojna musi się kiedyś skończyć coś z tej UA zostanie mniej lub więcej. Przecież to trzeba będzie uzbroić wyposażyć odbudować tam jest ciężki szmal do zarobienia. Nawet jak Trump w swojej głupocie zapragnie oddać UA Putinowi to administracja szybko go z tej głupoty wyleczy.

Nie szmal a choćby tytan...

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał(a):

. Przypominam tylko że sankcje na unijną żywność zastosowane przez Rosję również dla przykładu walnęły w Polskę a teraz sankcje za unijne cła polskiej motoryzacji na dzień dobry w pysk dały. Gdzie to wstawanie z kolan

No właśnie, czy kiedykolwiek decyzje niby UE uderzyły w gospodarkę Niemiec ,czy Francji . Niech więcej jeżdżą i całują ręce kanclerzy.😁

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał(a):

Nie szmal a choćby tytan...

No tak , tylko rosja jest nic nie znaczącym graczem i na wygranej rosji skorzystają Chiny , Ukraina ma sporo bogactw w ziemi , Wydaje mi się żę Trump zechce zachować Ukraine w swiecie państw zachodu 

Opublikowano
33 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Roman a co mi zostało tylko się z ciebie śmiać bo ty sam się ośmieszasz. Widziałeś aby amerykański rząd skupował banki czy inne instytucje bo przyjdą Niemcy i zabiorą?

no a co robił bank of america ? 

Po uchwaleniu przez Kongres Stanów Zjednoczonych ustawy o spółkach holdingowych bankowych z 1956 r . [ 24 ] utworzono spółkę BankAmerica Corporation, której celem było posiadanie i prowadzenie Bank of America i jego spółek zależnych.

patrz co twoja ruda qurwa robi 

https://xyz.pl/polscy-producenci-wykluczeni-z-rekordowego-przetargu-pkp-ic-przewoznik-odpowiada/?fbclid=IwY2xjawGYke9leHRuA2FlbQIxMAABHf1gdCI7tuGUQlE2-PA7G-di9Rw45CjOre_sYNNQsLXpYBJMCNBc1wTgdA_aem_AUp4wYF8E8Dbul0v0z3mBA

Opublikowano (edytowane)

Leszek Miler - polityk z klasą .

Tak powiada .

Cytat .

Nie podzielam tego poglądu, bo to by oznaczało, że pan Mariusz Błaszczak, który nawoływał do dymisji Donalda Tuska w przypadku wygranej Trumpa, ma rację .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=890282226571412

Do @hubertuss pogoni się lewactwo i co ty na to powiesz przeczytaj daną treść , będzie to trudne jak dla lewaka .

Cytat .

Sławomir Mentzen:  Opowieść o niezwykłej determinacji jednego człowieka, który wbrew wszystkiemu i wbrew wszystkim, postawił na swoim, ratując przy okazji cały świat. Opowieść o człowieku, na którego postawiły, w którego uwierzyły setki milionów ludzi na całym świecie.

Po przegranej w 2020 roku próbowali Trumpa usunąć z mediów społecznościowych, potem skazać, próbowali uniemożliwić mu start w wyborach, próbowali go nawet zabić. Przetrwał to wszystko i wygrał.

Trump formalnie walczył z Harris, ale tak naprawdę walczył z rozpędzoną rewolucją kulturową, z coraz szybszym upadkiem naszej cywilizacji. To była bitwa o Helmowy Jar, otoczeni przez siły zła, byliśmy w miejscu, z którego nie było się już gdzie cofnąć. Zwycięstwo Harris oznaczające dalsze masowe migracje i kneblowanie wolności słowa mogłoby doprowadzić USA do punktu, z którego już nie ma powrotu.

To było epickie starcie dobra ze złem. Na wiecach Trumpa ludzie masowo się modlili, na konwencji Demokratów ustawiano mobilne gabinety aborcyjne. Po jednej stronie mieliśmy media, wielkie międzynarodowe korporacje, celebrytów, mieszkańców wielkich miast, po drugiej prowincjuszy, zwyczajnych ludzi, ciężko pracujących, starających się wychować jakoś swoje dzieci w tym coraz dziwniejszym świecie.

Pomimo olbrzymiej presji i nachalnej propagandy, zwykli Amerykanie nie chcieli jednak agresywnej tęczowej ideologii, cywilizacji śmierci, dyktatu wielkich korporacji, totalitarnej cenzury, ograniczania wolności i obniżania poziomu życia z powodu urojeń zielonych i czerwonych wariatów.

Jego zwycięstwo jest nadzieją na to, że uda się zawrócić historię, że dobrych ludzi jest więcej. Nie jesteśmy skazani na masowe migracje, cenzurę w Internecie, cywilizację śmierci i radykalną lewicową ideologię. Olbrzymia siła mediów i wielkich międzynarodowych korporacji jest do przezwyciężenia. Walka o wolność i normalny świat ma sens, warto mieć nadzieję, warto mieć do tego siłę i determinację.

Swoją wielką rolę odegrał też Elon Musk, który tworzy swoją własną piękną historię. Najpierw kupił Twittera, ratując wolność słowa w Internecie, potem zrozumiał, jak wielkim zagrożeniem jest woke, a po zamachu na Trumpa wyraźnie go poparł, włączając się na koniec aktywnie w kampanię.

Z pomocą do urn ruszyli nawet swoimi dorożkami Amisze, zupełnie jak Enty u Tolkiena.

Tego zwycięstwa by nie było, gdyby w lipcu kula zamachowca przeleciała kilka centymetrów dalej, gdyby nagle Trump nie odwrócił głowy, ratując swoje życie. Trajektoria tej kuli zmieniła losy świata. Trudno o lepszy przykład efektu motyla!

Trump ma wiele za uszami, proponuje wiele złych rozwiązań, można mu naprawdę wiele zarzucić. Trump to su***syn, ale to nasz su***syn. Często tak bywa, że zły człowiek zostaje wybrany, by dokonać wielkiego dobra. Miejmy nadzieję, że Trump nie zawiedzie oczekiwań ludzi z całego świata, którzy mają nadzieję na to, że jego zwycięska bitwa odwróci losy tej wielkiej wojny o wolność i przyszłość naszej cywilizacji!

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Galan i Roman doprawdy zabawne jest jak wy zwolennicy upaństwawiania choćby banków nazywacie mnie lewakiem. Sami nie wiecie co znaczą słowa których używacie. USA ma swój bank państwowy jak każdy inny kraj i innych banków państwowych nie potrzebuje tak jak my nie potrzebujemy oprócz PKO BP.

Galan nie podniecaj się tak Memtzenem i Trumpem. Na Trumpa ludzie poszli głosować nie dlatego, ze to wielki polityk maż stanu. Poszli głosować bo za Trumpa było taniej a za BIdena przez korone i wojnę wszystko podrożało. Ludzie łyknęli kit, że to wszystko znowu potanieje bo im Trump to obiecał. Posłuchaj w tv co mówią ludzie na ulicach USA. Druga sprawa to USA nie jest gotowe na prezydenta kobietę i to jeszcze nie białą  Tonie Trump był super to kontrkandydatka okazałą się słaba i to jeszcze obciążona tym co działo się w ekonomii za Bidena.

Opublikowano
51 minut temu, Roman176 napisał(a):

Roman wyluzuj już ja rozumiem, ze nie ogarniasz, że co innego jeden bank państwowy a co innego to to, że USA nie skupuje innych banków robiąc je państwowymi. Ja rozumiem, ze uważasz, żę to Tusk wymyślił sobie pociągi dwunapieciowe i to jest wina Tuska że w PL nikt ich nie robi. No ale cóż wszyscy wiemy jaki jesteś. 

• Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał(a):

Galan i Roman doprawdy zabawne jest jak wy zwolennicy upaństwawiania choćby banków nazywacie mnie lewakiem. Sami nie wiecie co znaczą słowa których używacie. USA ma swój bank państwowy jak każdy inny kraj i innych banków państwowych nie potrzebuje tak jak my nie potrzebujemy oprócz PKO BP.

Galan nie podniecaj się tak Memtzenem i Trumpem. Na Trumpa ludzie poszli głosować nie dlatego, ze to wielki polityk maż stanu. Poszli głosować bo za Trumpa było taniej a za BIdena przez korone i wojnę wszystko podrożało. Ludzie łyknęli kit, że to wszystko znowu potanieje bo im Trump to obiecał. Posłuchaj w tv co mówią ludzie na ulicach USA. Druga sprawa to USA nie jest gotowe na prezydenta kobietę i to jeszcze nie białą  Tonie Trump był super to kontrkandydatka okazałą się słaba i to jeszcze obciążona tym co działo się w ekonomii za Bidena.

Tobie to normalnie przyznać j...la .

Opublikowano (edytowane)

A co chcesz oddać swojego i szukasz chętnego? Podniecasz się tu tym Trumpem jak pis dzisiaj w sejmie. Sikorski jak mówił kiedyś o murzyńskości i robieniu laski wiedział kogo ma na myśli i dzisiaj wielu też wie. A nawet Kaczyński dzisiaj mówił dziennikarzom, ze nie należy wierzyć we wszystko co się mówi w kampanii. A Trump wiele rzeczy dzisiaj obiecuje których nawet nie ruszył w poprzedniej kadencji jak masowe deportacje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Komuszek i do tego bredzi. Tak Niemcy Niemcy. Chłopie w jakim ty świecie żyjesz. W takim USA wszystko prywatne i jakoś sąsiad nikomu centralnego nie odcina ani budżetu domowego nie zabiera.

Dino jest znane z wyjebek na pracownikach i warunki pracy ma daleko gorsze niż w Lidlu czy Biedrze.

Trump guzik może. Wczoraj oglądałem zagraniczny dokument o nim. Putin na jakimś spotkaniu chciał go urabiać bo Trump łąsy na pochlebstwa Rosjanie nalegali na dłuższe spotkanie w cztery oczy by móc Trumpa rozmiękczyć. Ale amerykańska administracja widząc dokąd to idzie przerwała spotkanie.

NO ba córka żydówka w kampanii mówił, że nikt jak on nie pomaga żydom więc nie wiem o co pytasz.

Na razie to tylko ty kwiczysz. 

Podanie niemcow to byl przykład!!! No przepraszam, następnym razem napisze tlustym drukiem 😃 moze to byc kazdy inny kraj. W niemczech publicznych stacji jest chyba 9, a w usa to masa regionalnych. Mam raczej poglady prawicowe, a lewactwo i lewica mi nie po drodze. Male przedsiebiorstwa powinny byc wylaczane z restrykcji skarbowych. Natomiast jestem za 1 %podatkiem obrotowym dla sklepow 😃aborcja gwaltu, uposledzenia, reszta to delikatna sprawa.... Inwestycja w duze projekty,w pomoc panstwa w handlu miedzynarodowym. Chciałbym wiekszych powiatow, regionow zamiast wojewodztw, znacznie wiekszych 😃 rozmarzylem sie🤔 fajny nokaut trampa 🤣 lewaki sie zdziwili. 

Opublikowano

Macie racje, te niby prawicowe partie sa tak samo lewe jak lewicowe. Poglady spoleczne maja moze narodowosciowe. Co sie jednak dziwic, jak europe zalala czarna swolocz, strach po 20 wyjść. Ludzie sie boja, podświadomie ida w tym kierunku. Hitler, gdyby nie sytuacja gepolityczna niemiec, gowno by zdzialal. To sytuacja go wykreowala, a nie on sam siebie. Tak jest i w usa i u nas. Nikt nie chce tu lekarzy i prawnikow, ale probuja nas nimi uszczesliwiac. Podobnie jak w ewolucji, wszystko to przypadek. Crossing over oraz przypadkowe mutacje sa weryfikowane przez dobor naturalny. To on decyduje czy dana zmiana zostnie wykorzystana. Sytuacja geopolityczna wyznacza kierunek w ktorym beda podążali wyborcy. To niemcy stworzyly hitlera, ale w.awiaja ze to on ich zniewolil. Teraz wmawiaja nam ze wszystko jest w porządku, czarnych jest malo, a narod to akceptuje. To wszystko ewoluje, powoli ale kroczy w nastepna otchłań. To nie putin jest zagrozeniem w europie, a emocje ludzi ukształtowane przez cigle "gwalcenie" naszej wolnosci!

Opublikowano
49 minut temu, Ulman napisał(a):

co wy macie z tą prawicowością Trumpa? To jest typowy lewicowiec tyle że narodowy. Taka sama z niego prawica jak nasze PISocjalistyczne politykiery

Tramp i lewica 😁😆😁😆 Może jednak zweryfikuj swój tok myślenia ,a nie narzucasz innym to co tobie się wydaje.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

a w czym on niby prawicowy jest?

Poniekąd w konserwatywnym podejściu do  funkcjonowania kapitalistycznej gospodarki , uchodźców, LGBT ,uzbrojenia itd . W pewnych kwestiach przeciwstawnie do jego kontrkandydatki z partii demokratycznej.

Edytowane przez andrzej78
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v