Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

Na pewno nie ja, ale Ty byś pewnie tego oczekiwał🤭

Mi nie przeszkadza i jak najbardziej może wprowadzać 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Bo najwięcej na temat aborcji mają do powiedzenia stare dziadki i kawalerowie xD

I lewaki spod Sochaczewa 😅

• Haha 1
Opublikowano

Strategiczne gałęzie: przemysłowe, energetyczne, bankowe, medialne powinny być w rękach państwa. Czy ktoś z nas chciałby, by za włączenie prądu w mieszkaniu odpowiadał sąsiad, albo prowadził nam budżet domowy? Załużmy , że dla sabotażu odcina się dopływ prądu, nie ma konkurencji, żądają większych opłat, a na końcu wyłączają prąd na dobre, państwo po kilku dniach umiera. przyjeżdża schooltz na białym koniu i proponuje włączenie np slaska, wielkopolski  do niemiec, bo tam prad jest. Nie potrzeba wojny. Sięgnijmy do mediów, obecnie w sumie tak mamy i nie jest najlepiej. załóżmy, ze sasiad, wezmy do tego niemcy, chca zrobic dywersje i oslabic nasze panstwo. Daja kase na media, one kreują np. nasze władze na szpiegów rosji, albo dyktatorow, spoleczenstwo sie buntuje, robi sie podzial na 2 frakcje, prorzadowe i proopozycyjne(w tym wypadku niemieckie -  uwierzyli ). Ludzie zaczynaj sie klucic, wychodzic na ulice. Przyjezdza agent niemiecki....wykreowany na patriote, ale w jego dzialaniach widac konsekwentne oslabianie panstwa, wyprzedawania majatku, a przede wszystkich "gałęzi strategicznych". A wtedy przyjezdza schooltz na białym koniu ......

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Mi nie przeszkadza i jak najbardziej może wprowadzać 

(...)

Jakbyś napisał, że "Pogonili lewactwo", to by faktycznie oznaczało, że Ci wszystko jedno. Ale że napisałeś "Pogonili lewactwo aborcyjne", to oznacza, że teraz odwracasz kota ogonem🤫

Opublikowano
34 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

Strategiczne gałęzie: przemysłowe, energetyczne, bankowe, medialne powinny być w rękach państwa.

Państwa - mogłyby być. Polityków-nigdy. Ale skoro mówiąc PiS mamy myśleć - Polska, to ni ciula z tego nie będzie.

36 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

A wtedy przyjezdza schooltz na białym koniu ......

Co tam Scholz robi ze swoim koniem , to problem jego konia i ręki pewnie też.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo najwięcej na temat aborcji mają do powiedzenia stare dziadki i kawalerowie xD

I BARDZO DOBRZE , DBAJĄ O populacje Polski , kto będzie pracował na emerytury 😉

Najwazniejsze to mieć wybór , możemy wybrać czy Niemiecki RWE czy PGE , ale sami wybieramy co nam lepiej odpowiada moglismy kupować Ursusa zamiast innych marek itd . jest Polska przeglądarka internetowa zamiast Gogle ,Janosik zamiast gogle maps  itd 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Bo bracia Biernatcy mają pomysł na biznes , ale rozwija się sieć Topaz i kilka innych marek lokalnych polityka tez ma wpływ ale liczy się pomysł 

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Chinski-elektryk-z-Tychow-wstrzymany-na-ostatniej-prostej-To-odwet-za-unijne-cla-8840364.html             Izera też miała być produkowana we współpracy z chińską firmą , chyba nawet ma być bo program budowy Polskiego samochodu dalej jest kontynuowany 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mirro napisał(a):

zwłaszcza teraz gdy coraz bardziej się klaruje sytuacja u jankesów bo Trump twierdzi że wszystkie niemieckie konie to wałachy
Jak popatrzeć na tego "stolca" to można i uwierzyć xD

Z resztą Trump to zdeklarowany antyislamista a Niemcy coraz bardziej pod tę fobię podpadają

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

Z tego co wiem dino nie moglo dostac kredytu na rozbudowe.

hyhy a to nie jest czasem spółka akcyjna? Dino napierd...la te swoje szopki zgodnie z założeniami zmodyfikowanymi o koszty prowadzenia działalności. Weszli w fotowoltaikę na swych dachach, zmodyfikowali projekty koszem parkingów o powierzchnie do wynajęcia. Mają ogromny problem z brakiem obsad to ograniczają ekspansję. W mieście mam Dino i zaraz będzie drugie. W promieniu 5 km będzie tego z pięć. Mam też Aldi, Lidla, dwie Biedronki (trzecia w budowie), dwa Netta, Inter Marche i gdzie nie ebniesz kamieniem to Żabka. Miejscówa 18 tys. mieszkańców otoczona magazynami. Dach nad głową i żarcie to teraz u nas podstawa istnienia niestety. Trzeba by się zająć rozrywką to może by człowiek coś jeszcze z tego wyciągnął. Problem jest taki iż nienawidzę prochów i trup zaczął by się słać gęsto...

dysydent napisał:

Godzinę temu, mirro napisał(a):

zwłaszcza teraz gdy coraz bardziej się klaruje sytuacja u jankesów bo Trump twierdzi że wszystkie niemieckie konie to wałachy
Jak popatrzeć na tego "stolca" to można i uwierzyć xD

Z resztą Trump to zdeklarowany antyislamista a Niemcy coraz bardziej pod tę fobię podpadają

Trump jest jaki jest i po pierwszej kadencji wie, że guzik może prócz gadania. Będzie robił to co umi - kasę dla siebie i siał demagogię. Oby trzymał łapska z dala problemu Ukrainy rozwiązywać bo ta polskoindiańska zażyłość zabarwi się naszą krwią. USA podobno ma się znów stać potęgą - to jego słowa.

• Haha 1
Opublikowano

Lewactwo kwiczy w świecie i w Polsce , lewactwo straszy rwie na sobie szaty ze złości .

Prawdziwy prezydent Ameryka wybrało bardzo dobrze a lewaki niech kwiczą dniami i nocami .

Jak to Tusk powiadał że Polska to nie moralność to polski polityk brawo .

image.png

image.png

13 minut temu, DTaras napisał(a):

hyhy a to nie jest czasem spółka akcyjna? Dino napierd...la te swoje szopki zgodnie z założeniami zmodyfikowanymi o koszty prowadzenia działalności. Weszli w fotowoltaikę na swych dachach, zmodyfikowali projekty koszem parkingów o powierzchnie do wynajęcia. Mają ogromny problem z brakiem obsad to ograniczają ekspansję. W mieście mam Dino i zaraz będzie drugie. W promieniu 5 km będzie tego z pięć. Mam też Aldi, Lidla, dwie Biedronki (trzecia w budowie), dwa Netta, Inter Marche i gdzie nie ebniesz kamieniem to Żabka. Miejscówa 18 tys. mieszkańców otoczona magazynami. Dach nad głową i żarcie to teraz u nas podstawa istnienia niestety. Trzeba by się zająć rozrywką to może by człowiek coś jeszcze z tego wyciągnął. Problem jest taki iż nienawidzę prochów i trup zaczął by się słać gęsto...

Trump jest jaki jest i po pierwszej kadencji wie, że guzik może prócz gadania. Będzie robił to co umi - kasę dla siebie i siał demagogię. Oby trzymał łapska z dala problemu Ukrainy rozwiązywać bo ta polskoindiańska zażyłość zabarwi się naszą krwią. USA podobno ma się znów stać potęgą - to jego słowa.

Amerykę się nie martw .

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

USA zawsze "ingerowało" to pod rządami Trumpa...
oj to chyba było pytanie retoryczne

czy to nie Trump oficjalnie uznał Jerozolimę za stolicę Izraela? a przecież to było jednym z głównych zarzewi obecnego tam konfliktu

46 minut temu, DTaras napisał(a):

zatem jest to pierwszy w Historii prezydent jankeski który wprost przyznał że USA potęgą to już było i jest na równi pochyłej a skoro w poprzedniej kadencji nic nie zmienił w tym temacie to dlaczegóż by miał zmienić w tej?

36 minut temu, galan99 napisał(a):

Lewactwo kwiczy w świecie i w Polsce , lewactwo straszy rwie na sobie szaty ze złości .

no
pierwszy lepszy przykład
https://www.onet.pl/informacje/ziemia-na-rozdrozu/co-oznacza-wygrana-donalda-trumpa-jeszcze-szybszy-upadek-swiata-opinia/yxzcz8f,30bc1058

posuwanie się do argumentów typu - "Nie zapominajmy też o zmianie klimatu. Jak kończy się lekceważenie tego tematu i potęgi natury, pokazała ostatnia powódź w Hiszpanii."

no idiota
znaczy ten autor tej tezy
czyż muszę wyjaśniać jej bzdurność? tak jak by kataklizmów klimatycznych nigdy wcześniej na tej planecie nie było a przyszli ludzie i raz na zawsze się skończą bo ludzie to taki madry gatynek że zapanują nad wszystkim "bo tak"xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
galan99 napisał:

Amerykę się nie martw .

Wisi mi ameryka. Tym bardziej, że wybiera sobie na przewodnika kłamcę. Trump potrafi dbać tylko o siebie i takich ma ludzi. Co mi też powiewa aż do momentu kiedy wymyśli, że zadba o inne narody.

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał(a):

Wisi mi ameryka. Tym bardziej, że wybiera sobie na przewodnika kłamcę. Trump potrafi dbać tylko o siebie i takich ma ludzi. Co mi też powiewa aż do momentu kiedy wymyśli, że zadba o inne narody.

Tusk niech ci zadba .

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Chinski-elektryk-z-Tychow-wstrzymany-na-ostatniej-prostej-To-odwet-za-unijne-cla-8840364.html             Izera też miała być produkowana we współpracy z chińską firmą , chyba nawet ma być bo program budowy Polskiego samochodu dalej jest kontynuowany 

łoooooo i marzenia poszły w pizdu. Widać guzik miał być a nie polski, czyli wiedzieli od razu iż sami nic nie zbudują. Przypominam tylko że sankcje na unijną żywność zastosowane przez Rosję również dla przykładu walnęły w Polskę a teraz sankcje za unijne cła polskiej motoryzacji na dzień dobry w pysk dały. Gdzie to wstawanie z kolan gdy pozycjonujemy się tylko jako chłopiec do bicia? Gdzie PiSowska duma z czynu narodowego? Ano tam gdzie zawsze

• Haha 1
Opublikowano
dysydent napisał:

temacie to dlaczegóż by miał zmienić w tej?

Nie o to chodzi czy zmieni tylko aby ruchy były. Tak jak z dachem kościoła - trzeba tak zbierać, żeby nie nazbierać. U nas na podwórku zaś lepiej nie jest. Przychodzi jakiś ciul do telewizora i mówi iż gdy wygra Trump to Tusk ma się podać do dymisji. Może jeszcze po murzyńsku mamy zacząć gadać? Wszystko jakieś porąbane. Srebro jest lepszym przewodnikiem od złota, ma więcej zastosowań strategicznych ale to w złocie lubują się banki i to w czasach gdy potencjał ludzki jest najtwardszą walutą. Zdziadzienie? Zacofanie? Taki BRICS zainicjował Putin i jak już kiedyś pisałem Chiny se Rosję kupią. Indie zrażone do Brytoli na przekór niejako w tym uczestniczą. Ale to ogół. Wielkość - małość, Dolar, Euro, BRICS to nie temat na 4 lata dla wariata. Jak dla mnie to Szwajcarzy powinni zrobić BRICSom system i niech się Azja gryzie. Choć Chiny sobie wersję beta przetestowały i zadowolone zatem chyba to się już niemal wydarzyło. Ukrainy ze złożami jednak oddać nie można ani USA ani Rosji. Ci, co to ich uczyliśmy jeść nożem i widelcem jacyś bardziej świadomi niestety 30% naszego kraju pokupiło se baseboallówki i kowbojuje. Chaotyczne to wyszło ale wyszło i poszło..

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, mirro napisał(a):

łoooooo i marzenia poszły w pizdu. Widać guzik miał być a nie polski, czyli wiedzieli od razu iż sami nic nie zbudują. Przypominam tylko że sankcje na unijną żywność zastosowane przez Rosję również dla przykładu walnęły w Polskę a teraz sankcje za unijne cła polskiej motoryzacji na dzień dobry w pysk dały. Gdzie to wstawanie z kolan gdy pozycjonujemy się tylko jako chłopiec do bicia? Gdzie PiSowska duma z czynu narodowego? Ano tam gdzie zawsze

Teraz obecni u władzy  już wstali z kolan czy wstają ?. czy bardziej klękają .

PiS już nie jest u władzy nie pierd...ć bzdur tylko powiadać jak jest obecnie teraz dziś . WSTAJĄ Z KOLAN ?.

Miło posłuchać kwiku obecnych u władzy jak kwiczą aż się rozpadną .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał(a):

Jak dla mnie to Szwajcarzy powinni zrobić BRICSom system i niech się Azja gryzie

Jest mały problem , to za dwa lata swiatowym centrum lokowania kapitału ma zostać Honkong czyt. Chiny a Szwajcaria spadnie na drugie miejsce 

Opublikowano

Teraz na tych kolanach powoli odwracają się tyłem, ściągają gacie i wypinaja d....

Teraz, jarecki napisał(a):

Jest mały problem , to za dwa lata swiatowym centrum lokowania kapitału ma zostać Honkong czyt. Chiny a Szwajcaria spadnie na drugie miejsce 

Szwajcarzy chyba zauwazyli wiatr zmian, bo chca zrezygnowac z neutralności militarnej, a chyba od XVII wieku sa krajem neutralnym, jak się myle, niech mnie ktoś poprawi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v