Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

przestań psioczyć bo ci co mają powodują  wypadki położą samochód na zakręcie bo za szybko jedzie .

O późniejszej sytuacji mówię...po wypadku.

Nie myślisz...

Zresztą poczytaj przepisy.

Opublikowano
40 minut temu, Roman176 napisał(a):

w wczoraj w Polsacie jakiś młody ministerek powiedział  ze zamknąć trzeba porodówki gdzie mało się rodzi dzieci ...  i dał przykład to lekarze i doradcy nie zostawili suchej nitki  ze nie mamy karetki żadnej przystosowanej do ewentualnego porodu cesarki itp  2 godziny karetka bd miała dojazd do szpitali po pomyśle peło 

partia do wyborców rudego  wina pisu a wyborcy ta ta -_-  

nie piłem i nie pije a co nie stać cię kupić ci flaszkę ? 

nie piłem i nie pije a co nie stać cię kupić ci flaszkę ? 

A ty nic z tego nie zrozumiałeś bo ci wpompowali do głowy, ze szpitale będą zamykać. Tak będą zamykać porodówki jak np w jednym mieście działają trzy to jedną zamkną to jest logiczne i mądre. Jak w jednym mieście jest jedna bo jeden szpital to nie zamkną.

33 minuty temu, jahooo napisał(a):

Przeciez już się tak działo, i dzieje się ponownie. Nowo remontowane czy budowane posterunki Policji sa typowane znowu do likwidacji. Nie ma pieniędzy na Straż Pożarną. Jest sporo jednostek, które starają się o certyfikację do krajowego systemu - wszystko wstrzymano.  GDDKiA z oporami podpisuje umowy na budowe nowych odcinków dróg.

Mnie cieszy rozłam z KO w kwestii kandydata na prezydenta. Sikorski idzie z siłą słonia na kandydata, mając w nosie interes partii, bo tu z tylnego fotela steruje nim małżonka i w domyśle pejsate państwo, które chciałoby mieć swojego prezydenta na fotelu, to by wiele ułatwiło.  Taka wewnętrzna walka może umożliwić niespodziewany wynik innego kandydata, o ile nie będzie nim Czarnek.

Rozmawiałem z jednym byłym strażakiem bardzo wysokim stopniem już na emeryturze i sam mi powiedział, że PSP jest przeinwestowana. O takich nakładach na sprzęt pogotowie ratunkowe może tylko pomarzyć. W wielu miastach zaczyna to być utrapieniem bo do byle kolizji przyjeżdżają po 3 wozy funkiel nówki i blokują wszystko dookoła a wystarczył by jeden wóz i szybko zepchnięte auta gdzieś na chodnik bo nikomu nic się nie stało. Skoro nie dają im tych certyfikatów to sami zrozumieli, ze jest ich dość.

Posterunki policji są typowane do likwidacji bo kto będzie służył na pipidówie pies cywil? 14 tys wakatów w policji. A za pisu było z posterunkami po wioskach jak z elektrownią w Ostrołęce ktoś rzucił hasło, ze ma być i było ale na co po co komu i kto tam będzie pracował to już ciemnota z pisu nie myślała.

GDDKiA kluczowe odcinki dróg są wybudowane. Tam gdzie nie podpisują kontraktów np s 19 koło Białegostoku to np błąd samej GDDKiA w papierach ta sama droga koło Łosic to zamieszanie z lokalizacją Więc chyba nie zawsze brak kasy.

Opublikowano

Możę likwidacja szpitali to zły pomysl ale likwidacja niektórych oddziałów tak , na pewno chirurgia jest potrzebna . U mnie OSP  jedzie do kazdej kolizji , maja płatne na godziny tu niestety potrzebny jest dobry bat , i trzeba ustabilizować płace przez spowolnienie gospodarki czyt. ograniczyc inwestycje rzadowe 

Opublikowano

Odziały jak pisałem wyżej będą likwidowane w dużych miastach gdzie pracuje kilka szpitali a obłożenie jest niskie np porodówki. Jeśli np w jakimś mieście powiatowym jest jeden szpital jeden odział to nie zlikwidują. Taki szpital raczej może mieć problem z ogarnięciem lekarzy niż z likwidacją przez MZ. A niestety brak lekarzy może oznaczać likwidację ale to nie z nakazu ministerstwa tylko z przyczyn formalnych.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Odziały jak pisałem wyżej będą likwidowane w dużych miastach gdzie pracuje kilka szpitali a obłożenie jest niskie np porodówki. Jeśli np w jakimś mieście powiatowym jest jeden szpital jeden odział to nie zlikwidują. Taki szpital raczej może mieć problem z ogarnięciem lekarzy niż z likwidacją przez MZ. A niestety brak lekarzy może oznaczać likwidację ale to nie z nakazu ministerstwa tylko z przyczyn formalnych.

To trzeba  płacić jak nie ma kasy to podnieść podatki .

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

oprócz lekarzy to i pielęgniarki i salowe a grafik trzeba ułożyć , teraz salowe mają po 5 tys netto miesiecznie 

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

A ty nic z tego nie zrozumiałeś bo ci wpompowali do głowy, ze szpitale będą zamykać. Tak będą zamykać porodówki jak np w jednym mieście działają trzy to jedną zamkną to jest logiczne i mądre. Jak w jednym mieście jest jedna bo jeden szpital to nie zamkną.

Rozmawiałem z jednym byłym strażakiem bardzo wysokim stopniem już na emeryturze i sam mi powiedział, że PSP jest przeinwestowana. O takich nakła

Posterunki policji są typowane do likwidacji bo kto będzie służył na pipidówie pies cywil? 14 tys wakatów w policji. A za pisu było z posterunkami po wioskach

To niech jeszcze bardziej skrócą okres służby w Policji .

Opublikowano

Chce podnosic wiek emerytalny normalnym obywatela, ale policjant jeszcze 50 nie skonczy a juz emerytura. Dlaczego im nie podniosa??? Lepiej by szary czlowiek zap.....al na tych co potem beda go palowali na ulicy, za strajkowanie?!

Opublikowano

Dlaczego nie podniosą? Bo raz dane ciężko zabrać. Zwykłym obywatelom też prędko wieku emerytalnego nikt nie podniesie. Najwyżej będą małe emerytury większe podatki ale wieku nikt nie podniesie.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Dlaczego nie podniosą? Bo raz dane ciężko zabrać. Zwykłym obywatelom też prędko wieku emerytalnego nikt nie podniesie. Najwyżej będą małe emerytury większe podatki ale wieku nikt nie podniesie.

Podniesie kobietom do 65 lat i co na to powiesz . 

Opublikowano

Czesto tym argumentuja ta niesprawiedliwosc. Zadam pytanie , czy ktos z Was na wlasne oczy widzial policjanta biegnacego za zlodziejem??? Jesli sa w stanie zatrudnic dziewczyne, 160,45 kg m.c, tak chuda,ze bylbym w stanie objac ja dlonmi, to nie potrzeba tam widocznie sily. Po drugie jesli gornik musi byc zdrowy by zjechac do kopalni, robia mu testy, to policjant tez moze dbac o zdrowie. Moga miec male przywileje,np 60 lat, 5 lat mniej za nienaganna sluzbe, ale nie 20 lat pracy!!! Gdzie normalny czlowiek musi rpa owac 2 x wiecej!!!

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał(a):

50 letni policjant w konfrontacji z 25 latkiem troche kiepski pomysł , oczywiscie i 50 latek moze byc bardziej wysportowany od młodego ale. Tych starszych stazem do papierologi 

Ten starszy może radiowozu pilnować, z radarem stać itd 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, jarecki napisał(a):

50 letni policjant w konfrontacji z 25 latkiem troche kiepski pomysł , oczywiscie i 50 latek moze byc bardziej wysportowany od młodego ale. Tych starszych stazem do papierologi 

50-cio latek spokojnie da sobie radę w dochodzeniówce, przy papierach, obsłudze interesantów, spisywaniu zeznań itp. Tam, gdzie jest najwięcej roboty. Na patrol autem tez w drogówce pojedzie z młodszym kolegą.  Poza tym, mówicie o 50-tce jak o kalectwie. Wystarczy tyle nie chlać i nie zapuszczać bebecha na 200kg wagi. Jak chcesz pracę, to o siebie dbaj, albo wypad z pracy, bo nie spełniasz warunków. A nie trzymają takie wieprzki na wieki wieków

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

50-cio latek spokojnie da sobie radę w dochodzeniówce, przy papierach, obsłudze interesantów, spisywaniu zeznań itp. Tam, gdzie jest najwięcej roboty. Na patrol autem tez w drogówce pojedzie z młodszym kolegą.  Poza tym, mówicie o 50-tce jak o kalectwie. Wystarczy tyle nie chlać i nie zapuszczać bebecha na 200kg wagi. Jak chcesz pracę, to o siebie dbaj, albo wypad z pracy, bo nie spełniasz warunków. A nie trzymają takie wieprzki na wieki wieków

Żeby wam nie podniósł 2026 roku na 67 lat będziecie tyrać na roli bo budżet nie wytrzyma coraz więcej o tym powiadają .

PiS był zły że obniżył wiek emerytalny do 65 lat dla chłopa krytykują . 

Opublikowano

W pelni popieram!!! Nauczyciel wf tez musi byc sprawny. Rozmawialem z taka dziewczyna, pytam sie cos umie, czy trenuje jakies sztuki walki, nawet zaprosilem ja na kyokushin, a ona ze nie musi, ze ona wszystko umie, ze w sumie jej to niepotrzebne 🫣 bylem bardziej zaskoczony, niz niz mloda dziewczyna z pozytywnym testem ciazowym 😳

Opublikowano

Co do policjantów to w wielu krajach pracują starsi nawet na ulicy. U nas wiek emerytalny jest niski. Kiedyś chyba Tusk chciał podnieść to się strajki zaczęły. Można by zachęcić policjantów by sami zostawali na służbie kasą ale to chyba tez nie do końca działa na tych niższych stanowiskach.

28 minut temu, galan99 napisał(a):

Podniesie kobietom do 65 lat i co na to powiesz . 

A powinni. Najwyżej minus jeden rok za każde dziecko nie mniej jak 60 lat. 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał(a):

Żeby wam nie podniósł 2026 roku na 67 lat będziecie tyrać na roli bo budżet nie wytrzyma coraz więcej o tym powiadają .

PiS był zły że obniżył wiek emerytalny do 65 lat dla chłopa krytykują . 

przeciez i tak wiekszość na emeryturze pracuje , A PIS zabrał wczesniejsze emerytury rolnicze .

Opublikowano

Że co powiedział żeby mieli dziecko to jest Dyskryminacja,  lewactwo by cię zjadło z butami z resztą cała ta elita obecnego rządu .

Teraz, jarecki napisał(a):

przeciez i tak wiekszość na emeryturze pracuje , A PIS zabrał wczesniejsze emerytury rolnicze .

Tak pracują na emeryturze bo pracodawca nie płaci składki wiec dorabiają jedni i drudzy są zadowoleni .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał(a):

Nie potrafisz jechać traktorem czy samochodem jaki jest problem strażacki do jechać w czym problem dziecko samochodem potrafi jechać co ma 10 lat .

Gdyby w sądzie powołać się na stan wyższej konieczności, to może by i uznali.

Opublikowano

Wcale tak malo nie zarabiaja, a przyciagaja ich do sluzby: nie ma zadnych wymagan, a juz na pewno intelektualnych. Czyli mozna tam isc na pensje, bez zadnych kwalifikacji. No matura musi byc, to zniesc ten obowiazek nie do pokonania. Tam i tak takie mysliciele pracuja, ze roznicy nie da sie zauwazyc. 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

W pelni popieram!!! Nauczyciel wf tez musi byc sprawny. Rozmawialem z taka dziewczyna, pytam sie cos umie, czy trenuje jakies sztuki walki, nawet zaprosilem ja na kyokushin, a ona ze nie musi, ze ona wszystko umie,

Do sztuk walki to trza mieć jednak nauczyciela z wyobraźnią. Ja bym tu jednak stawiał na elementy samoobrony, które potrafią wprowadzić w zaskoczenie napastnika niż jakieś wyszukane sprawy. Moja starsza córka miała parę rzeczy przyswoić ale poczuła się zbyt pewnie i meldowałem się w szkole i to jeszcze wtedy podstawowej. W średniej jej osiągnięcie, to uszkodzenie nadgarstka gościowi od W-F. Bo gościu nie wierzył że dziewczynka obroni się przed duszeniem.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
9 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Wcale tak malo nie zarabiaja, a przyciagaja ich do sluzby: nie ma zadnych wymagan, a juz na pewno intelektualnych. Czyli mozna tam isc na pensje, bez zadnych kwalifikacji. No matura musi byc, to zniesc ten obowiazek nie do pokonania. Tam i tak takie mysliciele pracuja, ze roznicy nie da sie zauwazyc. 

Bez przesady , nie biorą jak leci jest weryfikacja . Jest weryfikacja . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v