Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

Czy policja widząc kierowcę hipotetycznie jadącego na podwójnym gazie zatrzymuje go od razu , czy pozwala mu jechać do wyczerpania paliwa ? Gdzie są osoby , które akceptowały stan rzeczy , bo rolnicy dopiero się dowiedzieli ,że jest taki bat  ,w  ARIMR chyba też się dopiero obudzili.

Oczywiście, że Policja powinna go zatrzymać od razu gdy przy kontroli ujawni, że jest pijany tak samo jak armir przy kontroli od razu karze rolnika gdy są uchybienia. Natomiast i pijany i rolnik do póki nie natknie się na kontrolę to może jeździć pijany czy pobierać nie słuszne dopłaty. Jedynie rolnikowi jest łatwiej udowodnić, że wcześniej łamał przepisy bo wszystko jest w papierach. Nawiasem mówiąc u nas kontrola armir chciała papiery z 3 lat wstecz. Dali czas na przygotowanie wszystkiego uprzedzili, że będą. Byli mili i pomocni. Oczywiście bez żadnego łamania prawa przymykania oka bo jak czegoś by brakowało to nikt głowy nie podłoży. Sami sprawdzili jeszcze wszystko czy poprawnie kompletnie itd.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Oczywiście, że Policja powinna go zatrzymać od razu gdy przy kontroli ujawni, że jest pijany tak samo jak armir przy kontroli od razu karze rolnika gdy są uchybienia. Natomiast i pijany i rolnik do póki nie natknie się na kontrolę to może jeździć pijany czy pobierać nie słuszne dopłaty. Jedynie rolnikowi jest łatwiej udowodnić, że wcześniej łamał przepisy bo wszystko jest w papierach. Nawiasem mówiąc u nas kontrola armir chciała papiery z 3 lat wstecz. Dali czas na przygotowanie wszystkiego uprzedzili, że będą. Byli mili i pomocni. Oczywiście bez żadnego łamania prawa przymykania oka bo jak czegoś by brakowało to nikt głowy nie podłoży. Sami sprawdzili jeszcze wszystko czy poprawnie kompletnie itd.

10 lat rolnik powinien trzymać papiery do kontroli bo pobiera pieniądze publiczne czy prawnie , słusznie pobrał kontrolować ile się da .

Opublikowano

Powtórzę raz jeszcze - tu wiara nie ma kompletnie nic do rzeczy. Mógł w swojej firmie tak ustawić stronę zarobkowo kosztową że tyle zarobił. Jak będzie miał kaprys to może prowadzić biznes na stracie albo zrobić z żony prezesa firmy i wyznaczyć jej premię w wysokości 99,9% zysku. Nic nikomu do tego jeśli nie łamie prawa a firma jako całość płaci podatki zgodnie z przepisami. 

Opublikowano

Codo Tomczaka ja nie mam z tym problemu niech go sprawdzają niech media donoszą społeczeństwu niech kontrolują. Osobiście jestem przeciwnikiem kredytu 0%. 

Ale druga prawda jest taka jak Tusk nie zrealizował obietnicy kredytu 0%to pis krzyczy że źle. Jak jakiś poseł ma kancelarie i być może i w swoim interesie walczy by te obietnicę zrealizować to pis, że to też źle. Paranoja.

2c2c475f2a168f6849e18ce09228baf7.jpg

Opublikowano
39 minut temu, Ulman napisał(a):

Nic nikomu do tego jeśli nie łamie prawa

wiele rzeczy można robić  zgodnie z prawem

ale jest coś takiego - czego ty nie znasz - jak przyzwoitość

Opublikowano
28 minut temu, hubertuss napisał(a):

2c2c475f2a168f6849e18ce09228baf7.jpg

Przecież dotrzymali słowa. Szlifierami pocięli drugiego Tupolewa i teraz wrak garażuje na stałe na lotnisku w Mińsku Mazowieckim.🤣

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, nie napisał(a):

wiele rzeczy można robić  zgodnie z prawem

ale jest coś takiego - czego ty nie znasz - jak przyzwoitość

Przyzwoitość to indywidualna i subiektywna wydumka i można sobie na tej podstawie dowolne bajki tworzyć.  Macierewicz jak doił na komisje to był przyzwoity w twoim mniemaniu czy nie? 

Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

Powtórzę raz jeszcze - tu wiara nie ma kompletnie nic do rzeczy. Mógł w swojej firmie tak ustawić stronę zarobkowo kosztową że tyle zarobił. Jak będzie miał kaprys to może prowadzić biznes na stracie albo zrobić z żony prezesa firmy i wyznaczyć jej premię w wysokości 99,9% zysku. Nic nikomu do tego jeśli nie łamie prawa a firma jako całość płaci podatki zgodnie z przepisami. 

Jakie podatki , od jakiej podstawy , bo widać ,że kancelaria bardzo cieniutko przędzie , nawet w którymś tam roku wykazała stratę , niewiadomo dzięki czemu to w ogóle funkcjonuje.😄

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Przyzwoitość to indywidualna i subiektywna wydumka i można sobie na tej podstawie dowolne bajki tworzyć.

my tylko wykonywaliśmy rozkazy 🤮

Opublikowano
2 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

nawet w którymś tam roku wykazała stratę , niewiadomo dzięki czemu to w ogóle funkcjonuje.😄

Ja tylko przypomnę że wykazanie straty czasami jest bardzo ważne. Strata czasem jest bardzo cenna.

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał(a):

gdyby wprowadzono podatek od przychodu to nagle wszystkie straty by zniknęły

Iiiiiii w ciul działalności, A szara strefa hulałaby jak wiatr po pustym sklepie.

Opublikowano
9 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Jakie podatki , od jakiej podstawy , bo widać ,że kancelaria bardzo cieniutko przędzie , nawet w którymś tam roku wykazała stratę , niewiadomo dzięki czemu to w ogóle funkcjonuje.😄

Ty masz pojęcie jak się taki biznes prowadzi, bo mi się wydaje że ty to bierzesz na "chłopski rozum" z większym naciskiem na "chłopski" niż na "rozum"

7 minut temu, nie napisał(a):

my tylko wykonywaliśmy rozkazy 🤮

No a co z tym Macierewiczem? Przyzwoicie doił kasę na komisję , czy nie?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

ta przyzwoitość to bardzo ciekawy temat dyskusji.

Kiedyś jak któremuś została ostatnia fajka w paczce, a ktoś chciał żeby go poczęstować, to funkcjonowała zasada że "ostatniego to nawet k.rwa nie weźmie". Może to jest przyzwoitość?🤣

1 minutę temu, nie napisał(a):

kto to taki?

Macierewicz Antoni , Oby Allach był dla niego łaskawy.

Dzięki za zwrócenie uwagi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v