Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Pis przekazywał po ok. 3 mld zł na TVP był krzyk, że te pieniądze mogły być lepiej spożytkowane. PO robi to samo tylko transzami i jest cisza. Nikt nie widzi problemu. Ostatnia transza ponad 100 mln zł po imprezie polityków i pracowników TVP, którą przykrył news o gwieździe sylwestra. Temat ucichł, że niezależni dziennikarze od czystej wody balują z politykami jednej partii.

To akurat firma prywatna nie państwowa. Po upadku pomysłu z atomem, idą w energię odnawialną i wodór.

A to Kaczyński podpisywał traktat czy Miller ?

Ta telewizja lepiej wygląda .

Pis był wtedy mądry i widział w unii korzyści więc namawiał polaków do wstapienia

Opublikowano

Dokładnie napisane w punkt. Kaczyński był umiarkowanym przeciwnikiem wejścia do UE, ale wtedy jego partia niewiele znaczyła a on raczej był na uboczu sceny politycznej.

Wyłączenie bloków węglowych czeka nas prędzej czy później, one mają po 40-50 lat, nikt ich nie będzie modernizował, bo UE nie da ani euro wsparcia, rząd tak samo, wszyscy wierzą, że będzie cud i sama zielona energia. Możemy w europie wrócić doepoki kamienia łupanego w ten sposób.

Jak KO pomuje kasę w media i za to ma włażenie w tyłek redaktorów, to jest OK. Jak to robił PiS, był wrzask iwycie tak zwanej"opozycji"

Poczytajcie na głownych portalach opis sylwestra TV Republika w Chełmie. Jak jeszcze gorszy kicz odstawiał Polsat czy TVP, to były zachwyty. Teraz sie po prostu krytykuje,bo tak, bo takie zapotrzebowanie polityczne. Tymczasem chyba nie zauważyli, że to zaczyna działać na odwrót. Im bardziej krytykują, tym więcej myslącychludzi zastanawia się, dlaczego taka nagonka, o co w tym chodzi. Przypomina to PRL i krytykę USA "a u was murzynów na ulicach biją" w wykonaniu Urbana. Bez sensu, aby szkalować.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

Jako neofita Tuska powinieneś pamiętać jak tusek przed wyborami obiecywał te pieniądze na onkologię dziecięcą, chyba że teraz noetvp ma zamiast studia sale operacyjne dla dzieci, lub też za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ,,ministry" Leszczyny nagle dzieci wyzdrowiały

Jeszcze w czerwcu Domański głosił, sam słyszałem, że budżet jes w dobrym stanie. to gdzie się nagle podziały pieniądze skoro na koniec 24 roku jest 70 mld deficytu, a na ten rok ma być 300 lub więcej mld .

Żadna ameba tuskowo-niemiecka tego nie pojmie. Nie zadawaj trudnych pytań. Mamy teraz ,,praworządność" o którą tak elita UE u nas walczyła blokując środki i nakładać kary za kopalnie itp. Przyszłe wybory nie wiem czy naprawią to co rozpierdolone w rok i zasiane na przyszłe lata. Ale może choć zatrzyma się ta destrukcja. Na nowy rok życzę nam stabilności , spokojności i zdrowia  bo to potrzebne. 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Chyba BP , I SHELL jest droższe od Orlen ,

U mnie na wlocie do lublina bp i orlen ta sama cena tak jakby zmowa bo pilnują żeby nie było różnicy.

Kilka ulic dalej orlen zawsze jest droższy od innego orlena o 10 gr

1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Żadna ameba tuskowo-niemiecka tego nie pojmie. Nie zadawaj trudnych pytań. Mamy teraz ,,praworządność" o którą tak elita UE u nas walczyła blokując środki i nakładać kary za kopalnie itp. Przyszłe wybory nie wiem czy naprawią to co rozpierdolone w rok i zasiane na przyszłe lata. Ale może choć zatrzyma się ta destrukcja. Na nowy rok życzę nam stabilności , spokojności i zdrowia  bo to potrzebne. 

Jak można coś zabrać gdy na to nigdy wcześniej nie dawano ?😄.

Co takiego rozpierdolone w rok ? 😄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jahooo napisał(a):

Dokładnie napisane w punkt. Kaczyński był umiarkowanym przeciwnikiem wejścia do UE, ale wtedy jego partia niewiele znaczyła a on raczej był na uboczu sceny politycznej.

Wyłączenie bloków węglowych czeka nas prędzej czy później, one mają po 40-50 lat, nikt ich nie będzie modernizował, bo UE nie da ani euro wsparcia, rząd tak samo, wszyscy wierzą, że będzie cud i sama zielona energia. Możemy w europie wrócić doepoki kamienia łupanego w ten sposób.

Jak KO pomuje kasę w media i za to ma włażenie w tyłek redaktorów, to jest OK. Jak to robił PiS, był wrzask iwycie tak zwanej"opozycji"

Poczytajcie na głownych portalach opis sylwestra TV Republika w Chełmie. Jak jeszcze gorszy kicz odstawiał Polsat czy TVP, to były zachwyty. Teraz sie po prostu krytykuje,bo tak, bo takie zapotrzebowanie polityczne. Tymczasem chyba nie zauważyli, że to zaczyna działać na odwrót. Im bardziej krytykują, tym więcej myslącychludzi zastanawia się, dlaczego taka nagonka, o co w tym chodzi. Przypomina to PRL i krytykę USA "a u was murzynów na ulicach biją" w wykonaniu Urbana. Bez sensu, aby szkalować.

Elektrownie niemodernizowane więc co pis robił przez 8 lat. Powstaje coraz więcej fotowoltaiki i nie ma czym przesłać bo sieci przesyłowe też nie modernizowane.

łatwo szczekać a minęło 8 lat więc po co było betonować sądy zamiast modernozować energetykę

PIS nie umiał pompować kasy w media. to pompowanie polegało na tym że zaraz rodzina tych dziennikarzy znajdowała zatrudnienie w państwowych spółkach. Stąd to takie oddanie pis tych dziennikarzy.

Za dużo mieli dobrodziejstw i dlatego nie umieli ustapić z honorem

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jarecki napisał(a):

Chyba BP , I SHELL jest droższe od Orlen ,

Lokalne BP tańsze niż lokalny Orlen. I jeszcze jeden kupon na miesiąc -30gr/l na tankowanie do 50l. A paliwo i tak to samo bo z Płocka ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
28 minut temu, racyl napisał(a):

Wszystkie dodatki przez pis wprowadzone też nie były od razu wprowadzone. 500+ na drugie dziecko zostało wprowadzone pod koniec pierwszej kadencji .

Może tak być że jedyną zaletą będzie to że nie zepsuje i nie zawłaszczy polski jak pis to robił

Jeszcze idziesz w zaparte ? , dane z logowań, ilość postów, myślisz że ludzie tego nie widzą kto całe dnie tutaj spędza przez cały rok 😄

Chory rudzielcu , mysi penisie odszczekaj swoje urojenia

19 minut temu, soltys48 napisał(a):

Pawian był niebieski i w dodatku smrodliwy 😜

Smród od niego ciągnie niemiłosiernie,  

To chorągiewka z zaburzeniami. Kto śledził jego gwałtowne przemiany ten wie.  Zdrowy tak się nie zachowuje. 

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Lokalne BP tańsze niż lokalny Orlen. I jeszcze jeden kupon na miesiąc -30gr/l na tankowanie do 50l. A paliwo i tak to samo bo z Płocka ...

w Lublinie większość prywatnych stacji kupuje paliwo w Orlen , i paliwo tańsze o 20-30 groszy jak na stacjach z logo koncernu, więc kto tu kogo robi w balona ?

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał(a):

Chory rudzielcu , mysi penisie odszczekaj swoje urojenia

Smród od niego ciągnie niemiłosiernie,  

To chorągiewka z zaburzeniami. Kto śledził jego gwałtowne przemiany ten wie.  Zdrowy tak się nie zachowuje. 

Jeszcze wstydu nie masz ? ogarnij się człowieku

Może czas zając się jakąkolwiek robota 😄

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

w Lublinie większość prywatnych stacji kupuje paliwo w Orlen , i paliwo tańsze o 20-30 groszy jak na stacjach z logo koncernu, więc kto tu kogo robi w balona ?

Tanie paliwo masz na leclerku na turystycznej i coś przy witosa z takich stacji NN i nie takie duże różnice jak podajesz

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

Wiele z stacji Orlen to tak na prawdę franczyzy ... U mnie w Sochaczewie np 6.20 ON a niedaleko w Łowiczu, 25km raptem i 5.90, to jak wytłumaczyć ??

Opublikowano (edytowane)

zatankuj te po 5,90 to zobaczymy jak długo pojeździsz

w lublinie dwie stacje orlenu praktycznie blisko siebie różnia się o 10gr

Edytowane przez racyl
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiele z stacji Orlen to tak na prawdę franczyzy ... U mnie w Sochaczewie np 6.20 ON a niedaleko w Łowiczu, 25km raptem i 5.90, to jak wytłumaczyć ??

Najtańsze w Łowiczu to 6.08

IMG20241227130239.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał(a):

Najtańsze w Łowiczu to 6.08

IMG20241227130239.jpg

Nie wiem ile konkretnie dzisiaj kosztuje. Bardziej chodziło mi o to że między Orlenem w Sochaczewie a tym w Łowiczu jest około 30 gr różnicy na niekorzyść Sochaczewa.

Opublikowano
47 minut temu, pawel885 napisał(a):

W internetowych aż huczy że Orlen najdroższa stacja w Polsce 

Celowo żeby klientów nie było

żeby zniszczyć wszystko co Polskie 

Pamiętam 2022 r Orlen miał paliwo taniej jak hurtownicy 

Na stacji się brało całe zapasy 

Oj huczy huczy i to widać. Weź się połóż i jeszcze pośpij troszkę

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

zatankuj te po 5,90 to zobaczymy jak długo pojeździsz

w lublinie dwie stacje orlenu praktycznie blisko siebie różnia się o 10gr

Jedna z stacji to firmowa stacja Orlenu, nie żadna franczyza, nie raz tam tankowałem i nie widziałem jakiejkolwiek różnicy.

Opublikowano (edytowane)

Czegoś takiego u nas w lublinie nie ma żeby na jakiejkolwiek znanej stacji była taka różnica .

Jak jest to na nn stąd moja opinia

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Czegoś takiego u nas w lublinie nie ma żeby na jakiejkolwiek znanej stacji była taka różnica .

Jak jest to na nn

Ja mówię pomiędzy dwoma miastami oddalonymi od siebie o około 25km.

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem ile konkretnie dzisiaj kosztuje. Bardziej chodziło mi o to że między Orlenem w Sochaczewie a tym w Łowiczu jest około 30 gr różnicy na niekorzyść Sochaczewa.

Jeżeli rzucasz już jakieś argumenty to miej coś na ich poparcie 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, soltys48 napisał(a):

Jeżeli rzucasz już jakieś argumenty to miej coś na ich poparcie 

Mam to że mieszkam w okolicy, nie będę teraz jeździł specjalnie na jedną i drugą stacje robić zdjęcia ... 

W niedzielę na jesieni jeździłem motocyklem i była różnica cenowa około 30gr na litrze między tymi miastami. Obie stacje sieciowe Orlenu, nie jakieś franczyzy.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

na dolnym slasku nawet oo 5.70 na malej stacji orlen zawsze byl drozszy, a na stacji franczyzowej najdrozszy. zlym pomyslem bylo podpisywanie kpo, bo koszty tego gowna przerosna o wiele zyski. szkoda ze morawiecki sie uciął pod presja pobliczna i calego hejtu PO i psl. podpisal, ktos powie ze to jego wina, ale pamietam co sie dzialo gdy nie chcial tego zrobic. teraz splacamy juz to gowno, a kasy nam nie wyplaca. narazie wyglada to zle, daja tylko na projekty gdzie zarobi niemiec. wdepnelismy w niezle gowno. czy 20 lat temu warto bylo wejść do unii-tak, czy teraz ta wegetacja sie oplaca -nie. niewazne kto kogo popiera, ale nawet zwolennicy KO musza zauwazac ,ze cos jest nie tak?! chocby kontrakt na budowe pendolino! albo sposob wyplaty pieniedzy z kpo! niemcy wybudowaly nowennloki energetyczne na wegiel i drewno, wycieli 10 tys ha lasu, ani slowem nikt sie nie sprzeciwil. w polsce morawiecki za takie cos zostalby przez obecny rzad powieszony. a na koniec, pis wspomagal tvp, to wrzask, a przeciez ko robi podobnie. natomiast przekaz medialny, poparcie ko we wszystkich stacjach jest tak ogromne, ze potrafi nalozyc ludzia rozowe okulary!

Opublikowano
40 minut temu, racyl napisał(a):

Jeszcze wstydu nie masz ? ogarnij się człowieku

Może czas zając się jakąkolwiek robota 😄

Penisie nie ty będziesz mi harmonogram ustalał.

Odszczekaj chamie te słowa albo zasłoń się żółtymi papierami 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v