Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Jeśli ja jestem idiotą bo płacę za głupotę rudego a ty robisz to samo to też jesteś idiotą? 

nazwałeś gościa idiotą a on wyjdzie na tym najlepiej czyli ty jesteś ... 

Opublikowano
12 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Dlatego Tusk Vision Network ma charakter strategiczny dla KO.

Ale to nie ta opcja polityczna .

Jeszcze wrócę do tematu mediów na chwilę. Skoro Tusku chce wpisać TVN i Polsat jako cele strategiczne to idąc tym tokiem rozumowania, powinien wpisać też Republikę :) :ph34r:.

Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Ja już kiedyś wyraziłem swoją opinię. Gdyby kandydat konfy wszedł do 2 tury to w niej by wygrał z Trzaskowskim.

A to dlatego że większość wyborców KO to ośmiogwiazdkowcy . Wiedzą że to kloaka , ale zagłosowali przeciw pis.

W takim układzie pisowcy w drugiej turze poprą konfederata plus pewno ze 30% tych co poparli ten twór rządowy też obróciłaby się przeciw trzaskowskiemu.

Ale media nawet o takim scenariuszu nie mówią, bo sama wzmianka mogłaby pobudzić tych z resztką własnego rozumu do myślenia i rysowania scenariusza.

Więc walka jest między po a pis.

Zapomniałem dopisać

Wówczas  dopisałem że osobiście chyba bym wolał Bosaka ma miejscu mentzena.

Sławek, ale fantastyka.🤣

"Ośmiogwiazdkowcy" jak piszesz, zagłosowali przeciwko pis. Pełna zgoda. Ale nigdy nie zagłosują na konfederata. Dlaczego? Bo to jeszcze gorsze od pisu. To po pierwsze. Po drugie: pisałem już wcześniej:TKM. Teraz k**wa my. Pis miał pełnię władzy, to koalicja też musi mieć. I choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość, to tak będzie. Za to wszystko, co pis odpier... przez ostatnie lata, zostanie rozpirzony w pył.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Skoro Tusku chce wpisać TVN i Polsat jako cele strategiczne

wpisać to on może siebie ............. na listę płac u niemców :D 

2 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

zostanie rozpirzony w pył.

a później się obudziłeś i miałeś mokre łóżko :D 

• Haha 2
Opublikowano

romus sprawdz za czyich rzadow najwoecej wyjechalo na zachod.. gierka nie licz ..

2005-07 to kto wtedy rzadzil ??

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Co w tym ciekawego?

Poważnie pytam 

powaznie ?? tu wszystkie wypowiedzi 🤣 sa rozrywkowe 

gdy mnie scisneli w uliczce w centrum ,to sam sie zaczalem zastanawiac po co tu przyjechalem🤣.

wszedzie tlok ,scisk-zadne miasto polski  i wiekszosc swiata sie nie umywa..

dziesiatki tysiecy ludzi z calego swiata lazi i oglada.

nawet jeden motocyklista byl ze swoja pania. za raczke sie prowadzali.. przestalem sie dziwic gdy powiedzial ze swiezo po rozwodzie obydwoje 🤣

ja zostalem podroznikiem z przypadku- w sanatorium zlapalem bakcyla. wczesniej bylem w paru miejscach ale bez przesady.

w piatek po poludniu jeszcze nie wiedzialem ze w niedziele w nocy poplyne promem z rostocku do kopenhagi a potem tunelem i mostem do malmo.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Jeszcze wrócę do tematu mediów na chwilę. Skoro Tusku chce wpisać TVN i Polsat jako cele strategiczne to idąc tym tokiem rozumowania, powinien wpisać też Republikę :) :ph34r:.

I telewizję wPolsce24, to inna odsłona TVP INFO ,a to przecież " oczko ' Trzaska.😁

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał(a):

Jak chcesz podaj lokalizację, sam powiat, może być na PW, jaką masz antenę, na jakiej wysokości, jakiej długości przewód antenowy, jakie ukształtowanie terenu, antena na jeden tv czy więcej ?

Dzięki kolego, antena kierunkowa ustawiona na święty krzyż. Ale u ojca ustawiona na Radom odbiera republike. Myślę że to wina mojej starej anteny, nie mam ani czasu ani chęci to poprawiać, tv mało oglądam jedynie jakiś dobry film. Ale będę pamiętał jak coś będę dopytywał😉

Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

Sławek, ale fantastyka.🤣

"Ośmiogwiazdkowcy" jak piszesz, zagłosowali przeciwko pis. Pełna zgoda. Ale nigdy nie zagłosują na konfederata. Dlaczego? Bo to jeszcze gorsze od pisu. To po pierwsze. Po drugie: pisałem już wcześniej:TKM. Teraz k**wa my. Pis miał pełnię władzy, to koalicja też musi mieć. I choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość, to tak będzie. Za to wszystko, co pis odpier... przez ostatnie lata, zostanie rozpirzony w pył.

Też pisałem bo już mi tak odpowiedziałeś, że mój scenariusz nie jest realny bo by mógł być to duża część pisowców musiałaby w pierwszej rundzie poprzeć konfederata.

Tak się nie stanie.

Ale uwierz, że gdyby Kaczyński  w ostatni dzień kampanię powiedział wycofujemy się i popieramy konfę, to pijarowcy trzaska zrobiliby pod siebie

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

Ale uwierz, że gdyby Kaczyński  w ostatni dzień kampanię powiedział wycofujemy się i popieramy konfę, to pijarowcy trzaska zrobiliby pod siebie

Tak, ze śmiechu, bo większość wypranych mózgów przez TV Republika nie wiedziała by co zrobić w tym momencie xD 

Opublikowano (edytowane)

Karakan żoliborski nigdy nie poprze kandydata konfy, bo ten go nie posłucha jak duduś czy obywatelski nowogrodzki. Jak wytłumaczysz moherom, że mają głosować na konfederata? W jeden dzień? No tacy lotni to nie są.

4 minuty temu, Agrest napisał(a):

Też pisałem bo już mi tak odpowiedziałeś, że mój scenariusz nie jest realny bo by mógł być to duża część pisowców musiałaby w pierwszej rundzie poprzeć konfederata.

Tak się nie stanie.

Edytowane przez jacek1296
  • Like 2
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, ze śmiechu, bo większość wypranych mózgów przez TV Republika nie wiedziała by co zrobić w tym momencie xD 

No tępo myślisz. Skoro podałby im przekaz to by nie wiedzieli co robić? Czyli jednak nie są sterowani?

Brawo, dobry pług kupiłeś🤣

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

mux-8 ma polaryzacje albo pionowa albo pozioma , nadajniki maja mala moc . wiec 2 anteny wskazane .

u mnie nie chodzi a 5 zl na toya nie dam 😂

Możesz po ludzku? 

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał(a):

Karakan żoliborski nigdy nie poprze kandydata konfy, bo ten go nie posłucha jak duduś czy obywatelski nowogrodzki.

Dlatego będzie jak było. Żremy się i robimy swoje 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Brawo, dobry pług kupiłeś🤣

Tej samej marki co twój, więc chyba dobry ? 

Już Ci wczoraj mówiłem, idź do psychiatry, coraz gorzej z Tobą, wygląda na jakąś schizofrenie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

„Rosja wykorzystuje coraz więcej niemieckich ciężarówek do dostarczania swoim wojskom w Ukrainie amunicji i zaopatrzenia” – pisze Konrad Schuller w „FAS”- niedzielnym wydaniu „Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Autor podkreślił, że Rosja korzysta przede wszystkim z pojazdów firmy Mercedes produkowanych przez koncern Daimler Truck, a w mniejszym stopniu przez spółki córki Volkswagena – MAN i Scanię.

Ponieważ eksport do Rosji jest zakazany, niemieckie pojazdy docierają tam bardzo często poprzez spółki joint venture i pośredników chińskich

Niemiecki rząd jest krytykowany z powodu sprzeciwu wobec zaostrzenia sankcji, które miały objąć także firmy partnerskie w Chinach i innych krajach. Na wniosek Niemiec w lecie tego roku, restrykcje zostały wykreślone z 14. pakietu sankcji UE, co krytykowała strona ukraińska.

Daimler Truck i MAN oraz Scania poinformowały, że nie ponoszą odpowiedzialności za przekazywanie ciężarówek Rosji, ponieważ proceder ten uprawiają „nieautoryzowani pośrednicy”.

Autor przytacza dane norweskiej firmy doradczej Corisk, z których wynika, że od 2021 roku Rosja zwiększyła sześciokrotnie import podlegających sankcjom ciężarówek – z 0,8 mld euro do 5,7 mld euro w 2023 roku.

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Aha ..musi być świetnie..😆

zalezy co kto lubi... byles kiedys w warszawie w metrze w godzinach szczytu ?? jesli byles to i praga nie zrobi na ciebie wrazenia.

boisz sie arabow,murzynow,chinczykow,niemcow ? jesli nie to jarmarki jeszcze beda pare dni ,zdarzysz obejrzec.

moze nie motorem ..

6 minut temu, Wpaw napisał(a):

Możesz po ludzku? 

zapomnailem ze ty ze wsi..

jest cos takiego jak telewizja kablowa[ nie trzeba anteny ,kabelek wystarczy,no moze 2] -w moje -toya-sie nazywa zeby ogladac republike trzeba 5 z na miesiac doplacic ,a i sie nie chce .

z nadajnikow naziemnych -tylko katowice maja republike ale ja ma na wisle ustawiony. i nie lapie jakosci choc moc jest duza.

Opublikowano
15 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Karakan żoliborski nigdy nie poprze kandydata konfy, bo ten go nie posłucha jak duduś czy obywatelski nowogrodzki. Jak wytłumaczysz moherom, że mają głosować na konfederata? W jeden dzień? No tacy lotni to nie są.

Jakby im powiedział żeby tak robili , to zrobią. Im nie potrzeba nic tłumaczyć tylko przekazywać rozkazy.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

zapomnailem ze ty ze wsi..

jest cos takiego jak telewizja kablowa[ nie trzeba anteny ,kabelek wystarczy,no moze 2] -w moje -toya-sie nazywa zeby ogladac republike trzeba 5 z na miesiac doplacic ,a i sie nie chce .

z nadajnikow naziemnych -tylko katowice maja republike ale ja ma na wisle ustawiony. i nie lapie jakosci choc moc jest duza.

A ty skąd?😅 Grabisz se😁 ale podziękować placuś 😉 

Opublikowano
39 minut temu, dsbh napisał(a):

republika już jest ruska

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał(a):

Jakby im powiedział żeby tak robili , to zrobią. Im nie potrzeba nic tłumaczyć tylko przekazywać rozkazy.

Masz na myśli  wyborców Tuska (  ? ) ,bo kojarzę taki epizod z nie pobieraniem kart do głosowania w referendum. 

Edytowane przez andrzej78
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v