Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja to bardziej czekam na ten samolot co ma być mnie na niego stać jak mi Dudeł obiecał xD

Kombinuj lepiej aby należeć do tej elitarnej grupy. 

Screenshot_20241209-194704_copy_288x140.png

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale to prywatne firmy kupiły inne prywatne firmy, mogłeś zaoferować lepszą cenę za Graala niż niemcy ...

ale nie wolno mieć monopolu no ale uoki teraz inne 

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

jest , nawet polski mały samolot https://wysokienapiecie.pl/20393-samoloty-elektryczne-na-polskim-niebie/          🤣 , chyba na to bedzie Cię stać .

"W obu przypadkach pozostanie jeszcze 30 minut rezerwy na wypadek niespodziewanych wydarzeń (w ostateczności samolot wyposażony jest w spadochron, który sprowadzi go wraz z załogą na ziemię).

Iiiiiiiiii to jest wreszcie coś dla mnie. Po ciula mam wyskakiwać z samolotu ze spadochronem, kiedy wystarczy że polecę w górę i otworzę spadochron samolotu. A w p.zdu ze skakaniem. Trza zacząć nowy rozdział na tzw "leniwca".

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jarecki napisał(a):

jest , nawet polski mały samolot https://wysokienapiecie.pl/20393-samoloty-elektryczne-na-polskim-niebie/          🤣 , chyba na to bedzie Cię stać .

A co to za elektryczne gówno xD to już coś lepszego dzisiaj widziałem, coś Ala dron na którym siedzisz jak na motocyklu, podobno ponad 200km/h leci, to może być coś fajnego ;) ciuchy i kask też już są ;) tylko ta cena trochę słaba, bo coś około 150.000 dolarów. W tej cenie z 4-5 nowych salonowych bardzo fajnych motocykli się kupi.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

wroce do silnikow w kopalniach. w kghm kiedys bylo duzo elektrykow, np. podbieracze urobku, takie zolw ktory nagarnial urobek i tasma wrzucal na samochod. teraz wszedzie ladowarki spalinowe, kilka ton urobku na lyche. podobno jak sie przejdzie obok wydechu jak podnosi lyzke, to cie poparzy. samochody ciezarowe, osobiwe, wszystko diesel! nalasowanie do pelna samochodu elektrycznego vw bus , w temp okolo 0 to wskazal cos po ad 200 km 😂 co do polityki z elektrykami, pooytam i napisze.

Opublikowano

na tvn 7 leci film polityka-jeszcze nie ogladalem .

Godzinę temu, Roman176 napisał(a):

czego nie rozumiesz ? 

ty niczego z tego nie rozumiesz.. przeczytaj jeszcze raz ten link.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Ja wierzę w złe intencje polityków

Takie jak  Rafał obiecuje ma gadane i barany wierzą .

image.png.864bc6bfaad1df1f10bf35edc5427c55.png

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, mirro napisał(a):

Iiiiiiiiii to jest wreszcie coś dla mnie. Po ciula mam wyskakiwać z samolotu ze spadochronem, 

Zawsze można bez ..( spadochronu).😁🤪

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał(a):

"W obu przypadkach pozostanie jeszcze 30 minut rezerwy na wypadek niespodziewanych wydarzeń (w ostateczności samolot wyposażony jest w spadochron, który sprowadzi go wraz z załogą na ziemię).

Iiiiiiiiii to jest wreszcie coś dla mnie. Po ciula mam wyskakiwać z samolotu ze spadochronem, kiedy wystarczy że polecę w górę i otworzę spadochron samolotu. A w p.zdu ze skakaniem. Trza zacząć nowy rozdział na tzw "leniwca".

to juz przecież było - skok na spadochronie w BTR-ze, nazywało się to desant

nie wiem, czy u nas był praktykowany z załoga w środku, ale u ruskich tak, czasemlądowała mielonka

Opublikowano

@mirro powiedz nam kto komu wpierdoli tym razem aż się zesra .

Syryjscy rebelianci ogłosili w niedzielę zdobycie stolicy kraju Damaszku i obalenie Baszszara al-Asada, który przez 24 lata sprawował autorytarną władzę nad tym państwem, a teraz znalazł azyl w Rosji. Pojawiają się doniesienia, że rosyjską bazę w syryjskim Humajmim opuścił dziś rano ciężki samolot transportowy An-124. Napięta sytuacja w Syrii odbija się na pograniczu z Izraelem. Czołgi izraelskiej armii penetrują syryjskie terytorium w mieście Al-Kunajtira i wjechały od 2,5 do 3 km w głąb Syrii. To wyludniony obszar, leżący przy północnych stokach Wzgórz Golan. Jedna z grup syryjskich rebeliantów opublikowała nagranie, w którym zapowiedziała zdobycie Jerozolimy. 

Tur tak powiada .

W interesie Ankary leży wspieranie wysiłków Syryjczyków na rzecz odbudowy kraju i Turcja postara się pomagać im jak tylko to będzie możliwe — oznajmił Erdogan podczas posiedzenia jego rządu.

Prezydent Turcji Recep Tayyip Erdogan powiedział, że jego kraj zrobi wszystko, by zagwarantować stabilność Syrii i "wspólnie z nią pokona trudności". Nie pozwoli jednak, by syryjskie granice przekroczyły "nowe elementy terrorystyczne - to ma się rozumieć chodzi o ŻYDA .

Opublikowano

Artykuł w @oko_press o zniszczeniu dzikiego brzegu Bugu dosłownie odbiera mowę. Wyrżnięto dęby w rezerwacie Łęg Dębowy, zniszczono skarpy w rezerwacie Szwajcaria Podlaska.... 

Tak z polskim dziedzictwem przyrodnicznym nie postępował nawet PiS. 

"No, ale chociaż przyrody nie będą tak niszczyć" - myślałem, pocieszając się po kolejnych rozczarowaniach rządami koalicji.

Już nieaktualne. Za rządów 
@donaldtusk
 dokonano zniszczenia 172 km (!) dzikiego brzegu Bugu. Wycięto tysiące drzew.

JM

i nikt nie protestuje?

Opublikowano

Za zimno dla protestujących a wciąż wystarczająco ciepło dla kleszczy,  po prostu boją się.

A i piły teraz praworządne 

No i element walki z bobrami.

Jak będą dalej w ląd za drewnem się wypuszczać to i więcej ich łupem wilków padnie, albo zablądzą i zdechną. 🤣

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

Artykuł w @oko_press o zniszczeniu dzikiego brzegu Bugu dosłownie odbiera mowę. Wyrżnięto dęby w rezerwacie Łęg Dębowy, zniszczono skarpy w rezerwacie Szwajcaria Podlaska.... 

To tylko dostosowanie terenu do norm UE . Jak sama nazwa wskazuje ,na brzegu Bugu ma rosnąć buk.😁

Opublikowano
10 minut temu, nie napisał(a):

ualne. Za rządów 
@donaldtusk
 dokonano zniszczenia 172 km (!) dzikiego brzegu Bugu. Wycięto tysiące drzew.

JM

i nikt nie protestuje?

na czym polega to zniszczenie? Co takiego zrobiono?

Opublikowano
14 minut temu, andrzej78 napisał(a):

To tylko dostosowanie terenu do norm UE . Jak sama nazwa wskazuje ,na brzegu Bugu ma rosnąć buk.😁

Może nie będzie granicy na Bugu .

Posłuchaj nuty Janczarzy 

Opublikowano
57 minut temu, jacus napisał(a):

ty niczego z tego nie rozumiesz.. przeczytaj jeszcze raz ten link.

ze kupuje największe udziały w warszawskiej mleczarni i czeka na zgodę uoki ale gdybyś zagłębił temat przeanalizuj co to za firmy został nam chyba mlekovita chyba już nic 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał(a):

ze kupuje największe udziały w warszawskiej mleczarni i czeka na zgodę uoki ale gdybyś zagłębił temat przeanalizuj co to za firmy został nam chyba mlekovita chyba już nic 

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Krasnystaw zostaje jest Polska i najlepsze wyroby ma żadna inna mleczarnia nie dorówna .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v