Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Patrycja2 napisał:

To poczytaj historię

Hmm... dobrze, poczytam. Zdania jednak raczej nie zmienię...

Nieustraszony1044 napisał:

Parapet lite drewno , buk ?

Mi to wygląda na ekobuk - ze starych butelek po coli.

• Haha 1
Opublikowano

człowieczku co ty powiesz ...pokaż swoje słomę ...to są okna w złotym dębie 5 komorowe i na te lata to był ful wypas ...jestem z nich zadowolony i nie zamierzam wymieniać ...parapet jet tyz blacha w złotym dębie ....takie matołki jak ty i placek to w tym czasie nie wiedzieli nawet co to jest ...😲

Opublikowano
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

gdzie konkretnie bo nic nowego nie ma prócz rozwalających się bud z poprzedniej epoki .....2012 r to samo 2016 t samo ....2019 to samo  2022 ten sam śmietnik i syf i kupa gnoju ...ty wywodzisz to w ogóle czy nie możesz żyć bez tego gnoju na podwórku 😲 

te same śmieci dalej leżą 🤣🤣🤣🤣🤣 mało tego następna sterta śmieci koło auta  przy chałupie 😲

IMG_20241120_212355 (1).jpg

Screenshot_20240823-171438 (1) (1).png

ten sam śmietnik się świeci w 2022 r ..🤣

lepszy gnoj w ogrodku niz w glowie.

jak ty palete nawozow widzisz jako smieci to juz sie nie lecz. szkoda kasy nfz.. 

50 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Też nie pokazałeś.

Jedynie bajki o mitycznej krainie opowiadałeś.

...ale czar prysł...jakoś...

a co inni pokazali ?? ty przynajmniej nowe wrota do stodoly zrobiles a ogarek??

21 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

z 15 lat te okna mają ..wtedy to był wypas ...parapet jest tylko nie widać .. co to 10 ramka 🤔

mam jeszcze te blachy-na parapet beda idealne.. 

Opublikowano
35 minut temu, mirro napisał(a):

Pewnie pracownik też się o tym dowie.

Idź to powiedz pracownikom PKP Cargo. 

Pracownicy Cargo to już zupełnie inna sytuacja. Tam to doszło do złego zarządzania przez wiele lat. To jest nawarstwiające się problemy z dnia na dzień z miesiąca na miesiąc z roku na rok. Nic nie robili z tym aż bańka pękła i mleko się rozlało. Zawsze to pracownicy są w gorszej sytuacji. 

Państwo powinno pomóc ale niestety PO czy KO ma w 4 literach bo to zwykli śmiertelnicy a nie zacni pracownicy 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, jacus napisał(a):

lepszy gnoj w ogrodku niz w glowie.

jak ty palete nawozow widzisz jako smieci to juz sie nie lecz. szkoda kasy nfz.. 

a co inni pokazali ?? ty przynajmniej nowe wrota do stodoly zrobiles a ogarek??

mam jeszcze te blachy-na parapet beda idealne.. 

poproś onucego to ci naprawi te rozwalone budy😜 ...gdzie te nawozy i te foto sciemniaczu  na tych rozwalonych budach ...bo nic prócz gnoju i śmieci nie widać 😜

blachę to se na złom wywieść i się zbogacisz bidulu...ale nie licz na 2 złote za te śmieci 🤣🤣🤣🤣

przegapiłes hossę na złom 🤣 

masz mojej stodoły kawałek 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

poka tera swoją ruinę w środku ...pewnie śmieciami zawalona 🤣🤣🤣🤣

chcesz zobaczyć magazyn na 400 ton zboża ...to błagaj biedny człowieku a ci pokaże bo pewnie w życiu tyle nie widziałeś na oczy 🤣🤣🤣🤣

Screenshot_20231204-104526 (1) (1) (1).png

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

placek na barce wiślanej to masz skitrane 🤔...gdzie w tych budach trzymasz te plony o których pisałeś ..toć to z 5 ha nie da rady zmieścić ani  siana ani słomy ...a gdzie zboże ? ja mam 2000m2 dachu na samych magazynach /oborach i garażach .....

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

człowieczku co ty powiesz ...pokaż swoje słomę ...to są okna w złotym dębie 5 komorowe i na te lata to był ful wypas ...jestem z nich zadowolony i nie zamierzam wymieniać ...parapet jet tyz blacha w złotym dębie ....takie matołki jak ty i placek to w tym czasie nie wiedzieli nawet co to jest ...😲

Ale co jest? Moja słoma jest przykryta parapetym z kamienia. Czarnym. Ze trzydzieści centów to se ślimaki po nich wyścigi robią. Nie polecam. W pip wycierania. Strzegomski granit pod tym względem lepszy przy czym trzeba jechać do Strzegomia bo nie masz pewności co handlarze Ci wetkają... Też mam plastikowe okna. Bo to tanie. Ramka u mnie też trąci amatorką bo choć minimum zachowane kazałem robić srebro. Nie spodziewałem się, że w tych czasach pchają jeszcze aluminium. Przyszło, była awantura bo w zamówieniu wyraźnie napisałem jaka ma być. W umowie jasno nie określili to musieli rabatować. Gdybym miał kasę to bym robił inne. Odbiłem se na wrotach do chałupy - lite drewno. Oszukany dąb bo 100% dąb był poza zasięgiem. Bidnie chłopie, jeszcze wiele do zrobienia. Życie. Mi jednak go szkoda na podobne do Twoich wrażliwostki.

Opublikowano
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

poproś onucego to ci naprawi te rozwalone budy😜 ...gdzie te nawozy i te foto sciemniaczu  na tych rozwalonych budach ...bo nic prócz gnoju i śmieci nie widać 😜

blachę to se na złom wywieść i się zbogacisz bidulu...ale nie licz na 2 złote za te śmieci 🤣🤣🤣🤣

przegapiłes hossę na złom 🤣 

masz mojej stodoły kawałek 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

poka tera swoją ruinę w środku ...pewnie śmieciami zawalona 🤣🤣🤣🤣

chcesz zobaczyć magazyn na 400 ton zboża ...to błagaj biedny człowieku a ci pokaże bo pewnie w życiu tyle nie widziałeś na oczy 🤣🤣🤣🤣

Screenshot_20231204-104526 (1) (1) (1).png

400 ton -to ile lat go zbierasz ?

39 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Skończ już pajacu, bo mi się znudziło.

czlowek chory psychicznie nigdy sie nie nudzi..jesli nie zacznie sie leczyc to do wiosny bedzie wesolo..

Opublikowano (edytowane)

bidulu ile się kosi zboża z 55 ha twoim zdaniem ...ty masz o czymkolwiek pojęcie 🤔...no ile to się kosi ...myślisz że do stycznia 🤣🤣🤣🤣🤣🤣...magazyn jest u mnie, zboże syna ...kosze ja swoim kombajnem syn odbiera ..potrafisz to pojąć 😲

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał(a):

Ty. Dzień życzliwości dzisiaj. To może zrób wszystkim niespodziankę?

tusk ci zrobi :D  

------------------

Niemal 5 mln zł wyniosą premie dla pracowników Kancelarii Senatu za 2024 r. — donosi "Super Express". 600 tys. zł z tej kwoty ma otrzymać kadra kierownicza, a konkretnie 22 osoby. Kancelaria w oświadczeniu pisze, że nagrody przyznawane są za m.in. "wyjątkowe zaangażowanie".

Pracownicy wyższej izby parlamentu otrzymali prawie 5 mln zł nagród. Niemal 600 tys. zł dostali przedstawiciele kadry kierowniczej. Średnie premie za ten rok dla 22 osób to aż 27 tys. zł. Jak zauważa "Super Express", to "pół roku pracy dla osób zarabiających minimalną krajową".

Opublikowano
15 minut temu, DTaras napisał(a):

Ale co jest? Moja słoma jest przykryta parapetym z kamienia. Czarnym. Ze trzydzieści centów to se ślimaki po nich wyścigi robią. Nie polecam. W pip wycierania. Strzegomski granit pod tym względem lepszy przy czym trzeba jechać do Strzegomia bo nie masz pewności co handlarze Ci wetkają... Też mam plastikowe okna. Bo to tanie. Ramka u mnie też trąci amatorką bo choć minimum zachowane kazałem robić srebro. Nie spodziewałem się, że w tych czasach pchają jeszcze aluminium. Przyszło, była awantura bo w zamówieniu wyraźnie napisałem jaka ma być. W umowie jasno nie określili to musieli rabatować. Gdybym miał kasę to bym robił inne. Odbiłem se na wrotach do chałupy - lite drewno. Oszukany dąb bo 100% dąb był poza zasięgiem. Bidnie chłopie, jeszcze wiele do zrobienia. Życie. Mi jednak go szkoda na podobne do Twoich wrażliwostki.

wiesz nie wiem  o czym piszesz ...z 5 lat temu zamawiałem do drugiego domu z tej samej firmy takie same tylko już inny profil 6 czy 7 komór  tyz mają ramkę aluminiowa czy jak tam ...nie wnikałem w to ...okna luks i widzę że ludzie biorą teraz tylko złoty dąb i wywalają białe 

parapet mam 25 cm z blachy złoty dąb  jak wszedziej kładzione na piankę ....żadne inne gówna kamienne co przemarzają i puszczają wodę 😲

czy płytki parapetowe to samo szajs co pęka ,przemarza. ...puszcza wodę 

Opublikowano
22 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

powiedzcie mi znawcy polityki, te przygotowania do wojny Szwecji, niemiec to na powaznie, czy to po prostu cwiczenia?

Kto jak kto ,ale Niemcy nie mają się czego obawiać chyba że mają jakiś plan. Może to być też jakaś zagrywka ,coś w stylu powtórki sprzed 100 lat, wówczas zbierali na VW-ny , a kasa poszła na armię. Teraz będą zbierać na armię a kasę wpompują w VW. 😉

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Byłem teraz na wywiadówce i mamuśki mnie przerażają. Jakie to zakłamane towarzystwo, wazeliniarskie...

Zero krytyki dla swoich pociech, gotowe zrobić z siebie idiotę by jedną godzinę córuni usprawiedliwić, a jeśli powiesz coś nie po myśli to cię zadziobią🤣

Pani wychowawczyni myślała że jak raz stawiłem się na wezwanie i w obecności trzech ciał pedagogicznych upomniałem syna , a ten je przeprosił, to teraz będę jej z ręki jadł 

Ledwie usiadłem  a ta do mnie że syn nie opłacił komitetu rodzicielskiego. Mówię niemożliwe bo dostał pieniądze.

A ta w śmiech i mamuśki jej wtórują. 

No to grzecznie że w kwestii finansów syn mnie nie oszukuje, biorę telefon i wołam syna.

Zbladła, przyszedł syn i wali prosto z mostu ze szczególnie kiedy zapłacił.

Masz pokwitowanie?

Jakby pani dała to bym miał, ale pani nie dawała.

A klakiery z sali wtórują że pokwitowanie być musi.

No k**wa, aby przyjebać każdej z osobna🤣

Dziś miał rządaćoficjalnych przeprosin od wychowawczyni🤭

Powiedział że jutro w aucie mi opowie co i jak bo jest dużo do opowiedzenia

Smutne, ale prawdziwe.

Właśnie wróciłem z wyborów sołtysa i mam pytanie ( czysto hipotetyczne ):mieliście kiedykolwiek przypadek, że " nie do końca przestrzegano procedur"?

• Like 1
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

powiedzcie mi znawcy polityki, te przygotowania do wojny Szwecji, niemiec to na powaznie, czy to po prostu cwiczenia? czy rosji sie oplaca taka wojna totalna?

Wyższa szkoła klikbajctwa...

Opublikowano

ale co dziś sołtys za persona ....ktoś tam musi jednak być i po co drążyć 😲

8 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Smutne, ale prawdziwe.

Właśnie wróciłem z wyborów sołtysa i mam pytanie ( czysto hipotetyczne ):mieliście kiedykolwiek przypadek, że " nie do końca przestrzegano procedur"?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v