Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Bo ja k się zakończyło sacrum, to można wpuścić i profanum.:dzises:

2 minuty temu, galan99 napisał:

Nie zaśmiałbyś się z religii Mahometa

Zaiste wielkie Twe zasługi w obronie prawdziwej wiary a i ścieżki proroka są Ci znane. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ja niczego nie wybierałem ale dobrze że zakończyli pisowską erę

459990613_10232953290804666_4005732584897092878_n.jpg

11 minut temu, galan99 napisał:

Naśmiewasz się z religii  chrześcijańskiej .

Nie zaśmiałbyś się z religii Mahometa .

Tobie się już wszystko miesza

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

47 minut temu, Siedzacybyk napisał:

zgadza sie, wkradl sie blad, ale to tak jak sie pisze na aplikacji. nie wiedzialem, ze agrofoto to forum polonistyczne i ocenia sie kogos poprzez literowke

To nie literówka...

Kawałeczek dalej następny byk...ten sam w dwóch wyrazach...

Sam oceniłeś, że nie wykształcony...

Ciebie tak ocenić nie można? Tylko ty możesz?....no ciekawe podejście....ciekawe...

odpowiem ci na ten post, bo nie lubie takich przepychanek. napisalem , ze według lewicy i centro lewicy, jesli jestes o pogladach innych niz sluszne, czyli teczowe, to jestes stary , niewykształcony, zagorzały katolik. mam nadzieje ze wytlumaczylem ci to dosc prosto, ze nie Obraziłem nikogo, a jedynie pokazalem jaki poglad ma lewica na wyborcow prawicy. czy teraz to zrozumiales, czy dalej bedziesz w amoku obrazania? jesli sa bledy, to nie czytaj, przeciez jesli ktos nie popiera rudego,zapewne jest glupi, stary i niewyksztalcony!!!

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, racyl napisał:

Ja niczego nie wybierałem ale dobrze że zakończyli pisowską erę

Tobie się już wszystko miesza

Co się miesza tylko z religii chrześcijańskiej można bezkarnie się naśmiewać .

Radość cię rozpiera że lewaki u władzy brawo ty .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Co się miesza tylko z religii chrześcijańskiej można bezkarnie się naśmiewać .

Zwolnij, bo w jakiś inkwizycyjny zapał wpadłeś,:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

A rozpędziłem się raczej nie . Prawdę napisałem .

6 minut temu, mirro napisał:

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Prawdę napisałem .

Prawdą jest że Pan Czarnek tym wystąpieniem wyrządził więcej szkody jak pożytku. O tyle to dziwne , bo przecież to ponoć człowiek mądry a jednak zdolność przewidywania u niego w zaniku.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Niemcy nie mogli patrzeć na ten widok jakość im to nie przeszkadzało też mordowali i nie mieli litości .

pamiętać trzeba i żyć dalej trzeba to co było 81 lat temu w obecnym czasie nic nie zmieni twoje kwiczenie Wołyń .

Nigdy więcej takich mordów wojen ale czy jest to możliwe w perspektywie lat nikt nie wie .

Ludzie co porodzili się dla przykładu w 2000 roku mało ich to obchodzi nie będą się tym zamartwiać ani jedni ani drudzy .

Piłsudski jest Bohaterem dla mnie i wielu Polaków w tym kraju .

Piłsudski był durniem socjalistą dziwkarzem .

Wypowiedź @Ulman .

Po pierwsze  - nikt nie mówi że Niemcy nie mordowali.

Po drugie - jeśli to co było 81 lat temu nie ma znaczenia to ruskie i niemieckie zbrodnie też nie mają znaczenia, to czemu ryczysz o tym z całym pisem a upaińcom liżesz rowa?

Po trzecie - jeśli wołyń był w 1944 i powstanie warszawskie też w 1944 to jedno mamy pamiętać , wspominać obchodzić a drugie nie? Dlaczego? 

Po czwarte - a jak się ludzie urodzili w 1970 to ich obchodzi czy nie? A w 1960 ? To też było już po wojnie więc może powinni to olać? 

Piłsudski jest bohaterem dla tych co nie maja pojęcia kim i jaki był tylko łykają oficjalny przekaz. On przed bitwą warszawską złożył dymisję i spieprzył z warszawy. Wiesz o tym?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Po trzecie - jeśli wołyń był w 1944 i powstanie warszawskie też w 1944 to jedno mamy pamiętać , wspominać obchodzić a drugie nie? Dlaczego? 

Tu nie ma czego obchodzić. Tu trza tylko czcić pamięć ofiar.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Prawdą jest że Pan Czarnek tym wystąpieniem wyrządził więcej szkody jak pożytku. O tyle to dziwne , bo przecież to ponoć człowiek mądry a jednak zdolność przewidywania u niego w zaniku.

Ale kto to ma zrozumieć ?ci emeryci co wierzą w pis ?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

On przed bitwą warszawską złożył dymisję i spieprzył z warszawy. Wiesz o tym?

Oj tam , oj tam. Zrobił to za radą wróżki a to się nie liczy.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, racyl napisał:

J

I co ten czeski prezydent z żoną tam robili?położyli się w poprzek rzeki by zatamować wodę, czy sypali piach do worków i układali na wałach?

W czas powodzi potrzebni są ludzie i sprzęt do ratowania co tylko się da i pieniądze, materiały i fachowcy do odbudowy i usuwania szkód, a nie prezydenci z babami i premierzy bez bab, pieprzący farmazony, pozujący na herosów.

webp_large.459990613_10232953290804666_4005732584897092878_n.webp_e75082dd47fc977e4e54e547bf825727.webp

20 minut temu, racyl napisał:

emeryci co wierzą w pis ?

Ty byłeś przez miesiąc przed wyborami emerytem wierzącym w PIS?

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

W czas powodzi potrzebni są ludzie i sprzęt do ratowania co tylko się da i pieniądze, materiały i fachowcy do odbudowy i usuwania szkód, a nie prezydenci z babami i

No ..wszystkich wysłać ,prezydenta ,cały rząd i sejm ,bo Tusek mówił że jest bezpiecznie i żadna tama nie puści... 

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał:

Tu nie ma czego obchodzić. Tu trza tylko czcić pamięć ofiar.

Za kilkanaście lat nie będzie komu tego robić .

21 minut temu, Ulman napisał:

uprościłem bo by nie pojął

Ty już tak nie upraszczaj bo i tak nic nie dokonasz swym płaczem jacy to wszyscy są źli .

Opublikowano (edytowane)

image.jpeg.61d843897935a0ba431fd8e80a9c99f7.jpeg

image.jpeg.05c3d120e70fe01aca985cca9bc8305c.jpeg

widzę, że kolega zbiera do albumu rodzinnego, nie ma za co :D 

zobaczyć mogą tylko wierzący w donalda :D 

-----------------------------------------

Ministerstwo Rozwoju i Technologii pracuje nad projektem ustawy, która ma wprowadzić wymóg posiadania uprawnień do obsługi maszyn budowlanych i montażu rusztowań - wynika z wykazu prac legislacyjnych Rady Ministrów. Resort rozwoju pracuje nad zasadami uzyskiwania tych kwalifikacji.
W wykazie prac legislacyjnych i programowych Rady Ministrów opublikowano w poniedziałek założenia projektu ustawy o zasadach nabywania uprawnień do obsługi maszyn stosowanych do prac ziemnych, budowlanych, drogowych i innych oraz montażu i demontażu rusztowań, przygotowane przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii (MRiT).
Resort zaznaczył we wpisie, że do obsługi maszyn oraz montażu i demontażu rusztowań, wymienionych w załączniku do ustawy, wymagane będzie nabycie uprawnień określonych w projekcie ustawy. "Uprawnienia te będą dotyczyć wykonywania zawodów regulowanych należących do działu gospodarka (operator sprzętu do robót ziemnych i pokrewnych; operator maszyn i urządzeń do produkcji betonu, asfaltobetonu, elementów betonowych, kamiennych i pokrewnych; monter rusztowań)" - podał MRiT w wykazie.
Ministerstwo zaznaczyło, że zakresem projektowanej ustawy będą objęte maszyny stosowane do robót ziemnych, budowlanych, drogowych i innych oraz rusztowania podczas ich montażu i demontażu, które stwarzają zagrożenie dla życia lub zdrowia ludzkiego lub mienia i środowiska w całym obszarze gospodarki, niezależnie gdzie te maszyny i rusztowania są wykorzystywane.
"Maszyny i rusztowania, wymienione w załączniku do ustawy, są wykorzystywane w różnych dziedzinach gospodarki: w budownictwie, podczas prac drogowych, pracach ziemnych, a także przy pracach na wysypiskach śmieci, w rolnictwie, na składach opału, w portach, a w przypadku rusztowań także np. podczas montażu scen, na których odbywają się przedstawienia i koncerty" - wymieniło ministerstwo.
Resort wskazał, że projekt ustawy przewiduje m.in. uregulowanie: zasad uzyskiwania kwalifikacji do obsługi maszyn oraz montażu i demontażu rusztowań a także prowadzenia szkoleń w tym zakresie, zagadnień dotyczących programów szkoleń, zasad sprawdzania kwalifikacji i potwierdzania uprawnień do obsługi maszyn, zasad przeprowadzania egzaminów, sposobu powoływania komisji egzaminacyjnych do przeprowadzenia egzaminu potwierdzającego uzyskanie kwalifikacji i nabycie uprawnień, wysokości opłaty za przeprowadzenie egzaminu i wydanie dokumentu potwierdzającego nabycie uprawnień (karty operatora), kwestii związanych z prowadzeniem wykazu osób uprawnionych do obsługi maszyn oraz montażu i demontażu rusztowań.

ciekawe czy szpadel też

Edytowane przez nie
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Ty już tak nie upraszczaj bo i tak nic nie dokonasz swym płaczem jacy to wszyscy są źli .

Wśród głupków z pewnością nie dokonam.

A ruscy i niemcy są tak samo dobrzy jak upadlińcy?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Wśród głupków z pewnością nie dokonam.

A ruscy i niemcy są tak samo dobrzy jak upadlińcy?

jak to piszesz upadlińcy .

Tylko wykorzystali daną sytuację za zgoda Niemca a niemcowi dana sytuacja odpowiadała.

A ruscy i niemcy są tak samo  Tak samo mordowali z radością .

Jak to dobrze że niema tak dużo takich @Ulman .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

"tylko" wykorzystali sytuację?  A kto im kazał rozcinać brzuchy ciężarnym i przecinać ludzi żywcem na pół? Niemcy im kazali?

Ponawiam pytania bo kleisz głupa.

Czy jeśli mówisz zeby olać wołyń i upaińców  to nalezy olać i zapomnieć powstanie warszawskie? 

Czy ruscy i niemcy są tak samo dobrzy jak upaińcy którym liżesz rowa? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v