Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Za młody jesteś i nie wiesz kim byli kolaboranci ?

Wiem czym byli ale jak to się ma do Francji?

2 godziny temu, MariuszDe napisał:

No widzisz a miała być taka wspaniała zmiana uśmiechnięta Polska i co? Nic się nie zmieniło?

Nic , bo PiS i PO te jeden ch...

Opublikowano

Nic Ulman, nic. Po prostu grafika ilustrująca kuchnię prawdopodobnie polską. Gdyby na fartuchu widniał napis PRO STY TU CJA to I Wałęsa jako produkt regionalny by się załapał.

🤭

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Po prostu grafika ilustrująca kuchnię prawdopodobnie polską.

Kuchnia , kuchnią ale gościnność i otwartość Polaków na pewno oddaje.:lol:A moze troche i przekorna polską duszę?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Jak się kuchnia gospodarza nie podoba to się nie pcha siłą na obiad

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Wiem czym byli ale jak to się ma do Francji?

Nic , bo PiS i PO te jeden ch...

Ulman kto jak kto ale Francuzi w kolaborowaniu z Hitlerem byli dobrzy , pamiętasz państwo Vichy .

Vichy to hańba dla takiego mocarstwa jak Francja .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

Toć to firma kosmetyczna. I tylko z tym ma się to kojarzyć, a Ty tu wyjeżdżasz z kolaborantami🤣

Trzeba umieć rozmydlać temat.🤣🤣🤣

Opublikowano
46 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ulman kto jak kto ale Francuzi w kolaborowaniu z Hitlerem byli dobrzy , pamiętasz państwo Vichy .

Vichy to hańba dla takiego mocarstwa jak Francja .

O czym ty chłopie piszesz? Możesz rozwinąć?

Opublikowano
jacus napisał:

dzieci neostrady i religii w szkole-jesli byla jakas ostatnia wieczerza- to nikt nie wiedzial ze to jest ona 🤣

kto wie jak wygladal jehoszua i jego uczniowie ?? kto zna prawdziwa historie ten wie jedno- ze na pewno inaczej .

nik nie moze obrazic waszych uczuc religijnych bo one sa tylko wasza wyobraznia-i nieiwele maja wspolnego z prawdziwa wiara ..

jaks baba moze obrazic boga ???? naprawde tak myslicie ??? to niedobrze z wasza wiara ..

tak naprawde to cyzm sie roznicie od muzulmanskich ekstremistow ?? nawet porzadnie bronic wiary nie umiecie 😂

Nooo biały acz opalony to łon nie był. Wyglądem mu bliżej było do koptyjskiego egipcjanina ale to jednak żyd. Rzymianie i egipcjanie go nie rozróżniali tak jak my Chińczyków bo przecież judasz musiał go im wskazać. Był pospolity i w wieku trzydziestukilku lat to brody długiej na nim nie mogło być a poza tym fryz na piłkarza z nrd nie był wówczas trendy a trudny i wstydliwy. Tak, że ten. Leoś go tak wymyślał jak wymyślał a babka z brodą inaczej. Artyści... jak to @mirro był łaskaw. Francja to kraj świecki i tego podobnie nikt tu nie ogarnia.

Mariusz2903 napisał:

Francuzi dogadali się z hitlerem a ten zezwolił im na państewko o nazwie Vichy .

To chyba nie tak się odbyło...

Opublikowano
48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Francuzi dogadali się z hitlerem a ten zezwolił im na państewko o nazwie Vichy .

Możesz to przybliżyć bo w necie nie mogę znaleźć 

Opublikowano
18 minut temu, Roman176 napisał:

a twoje tvp jest lepsze 

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba

No , dziwactwa na każdym kroku... Przedstawienie " śpiąca królewna".

Screenshot_20240728-170931.png

12 minut temu, Ulman napisał:

Nosz, kutwa.., państwo ze stolicą w owym mieście. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Ulman napisał:

Weź człowieku nie udaj głupszego niż jesteś jak coś ci się nie podoba to każesz wszystkim poszukać w internecie a to dla ciebie naprawdę zbyt trudne? ,,Francja została podzielona na dwie strefy - północno‑wschodnia część została podporządkowana Niemcom, a na terenach południowo‑zachodnich powstało kolaboracyjne, zależne od Niemców państwo nazywane Republiką Vichy. W tej tzw. wolnej strefie, został powołany rząd marszałka Pétaina z siedzibą w Vichy.,,

https://sport.interia.pl/paryz-2024/news-wyciekly-kulisy-zawieszenia-babiarza-rozmowa-dyscypliujaca,nId,7726990 dzisiaj wszyscy muszą być liberalni i lewaccy inaczej ciebie nie ma...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)

To że prosze o konkrety to tylko troska o to żeby większość która zna tylko hasełka a nie ma pojecia o tym co pisze, zaangażowała się nieco poznawczo w temat i czegoś się nauczyła.

No więc idźmy dalej...... Jak ta kolaboracja przebiegała, na czym polegała, jakie były jej przyczyny i jaki cel przyświecał kolaborantom?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

No więc idźmy dalej...... Jak ta kolaboracja przebiegała, na czym polegała, jakie były jej przyczyny i jaki cel przyświecał kolaborantom?

Chyba wiem do czego zmierzasz, ale wietrzę niezły  cyrk podczas konkluzji. 

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

To że prosze o konkrety to tylko troska o to żeby większość która zna tylko hasełka a nie ma pojecia o tym co pisze, zaangażowała się nieco poznawczo w temat i czegoś się nauczyła.

zadajesz pytania jak debil ze ręce opadają pewnie znowu nikt ci nie odpisze bo brak siły na ciebie , jesteś w Internecie masz wszystko wujek google oszołomie  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v