Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał:

A masz może coś do powiedzenia w temacie?

Minimalna to wymysł komuchów i nie powinno być jej w ogóle. 

Mnie tam od 25 lat minimalna nie dotyczy, pewnie że nie powinno jej być, ale w kraju gdzie 50% zatrudnionych jest na minimalną, to inaczej nie może być. Za każdą złotówkę zapłaconą "pod stołem" powinna być kara x1000, wtedy skończyły by się biznesy tych "błyskotliwych i produktywnych"

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Nie.

I czemu 🤔 na rynku już pełno po 10 zł wczoraj kupiłem, w dwóch miejscach brałem, to jedne dobre ale kuźwa drugie jakbyś topsinu do reklamówki na lał 😐 jechały chemią na kilometr, nie miałem czasu bo bym to odwiózł i pierdolnął pod nogi 

Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

I czemu 🤔 na rynku już pełno po 10 zł wczoraj kupiłem, w dwóch miejscach brałem, to jedne dobre ale kuźwa drugie jakbyś topsinu do reklamówki na lał 😐 jechały chemią na kilometr, nie miałem czasu bo bym to odwiózł i pierdolnął pod nogi 

Bo jeszcze niedojrzały...u nas...to co mam rwać?

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Dlatego po 10 zł, u mnie już nikt nie chce kupować z dużych plantacji.

Opublikowano

Sąsiad dziś przyniósł nam łubiankę truskawek z pierwszego rwania. Jeszcze nie mają smaku. Zawsze pierwsze są piękne z wyglądu ale słabe w smaku.

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Mnie tam od 25 lat minimalna nie dotyczy, pewnie że nie powinno jej być, ale w kraju gdzie 50% zatrudnionych jest na minimalną, to inaczej nie może być. Za każdą złotówkę zapłaconą "pod stołem" powinna być kara x1000, wtedy skończyły by się biznesy tych "błyskotliwych i produktywnych"

Czemu powinna być kara?  co chcesz nią osiągnąć? 

Minimalna tworzy patologię bo byle dziadowi trzeba zapłacić tyle ile podyktuje socjalistyczne państwo. Jest jeszcze gorszy efekt - lepsi pracownicy nie dostaja takich podwyżek jak powinni bo podnoszona ciągle minimalna drenuje przedsiębiorcę. Efekt jest taki że płace sie spłaszczają a to szkodliwie wpływa na morale i motywację najbardziej wartościowych pracowników

Opublikowano

Będzie komisja ds wpływu ruskich . No i tak mnie naszło - płemieł otwarcie mówi że to ruska agentura podpaliła Marywilską. Pewno to kolejny krok by dać powód narodowi do wypowiedzenia wojny🤔

Więc mam pierwszego do przesłuchania - skoro rosjanie uprzątnęli teren deweloperom, pozbywając się Bogu ducha winnych Wietnamczyków, to zachodzi zasadne pytanie - czy Trzaskowski nie miał w tym interesu, czy może były wywierane na niego naciski przez deweloperów??????

Ukry dziś poprosiłli o zestrzeliwanie rakiet przez nas. Nie mówimy nie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

No k**wa, kolejny krok ku wojnie. 

Opublikowano (edytowane)

445045902_465675255968215_1381690218205111537_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x395&_nc_cat=102&_nc_cb=99be929b-713f6db7&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=sq2mMQT8hPYQ7kNvgElfBcn&_nc_ht=scontent-waw2-2.xx&oh=00_AYDBjY6F1NrBbYhhLFe39Fuas9Ks0oBcIYDJuyMKBk0TBw&oe=6652EDC7

445563253_465675295968211_1006713382358138532_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=101&_nc_cb=99be929b-713f6db7&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ntJqDOsBPWcQ7kNvgGdaEt3&_nc_ht=scontent-waw2-2.xx&oh=00_AYCvNCSYg5OQxWCg5oDiAWkEt0cYaJ4V5sfqovkv1Ool4g&oe=6652C7C9

444972299_465675222634885_610634487108264207_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_cb=99be929b-713f6db7&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=JbCRwUgf42wQ7kNvgFsg1Eg&_nc_ht=scontent-waw2-2.xx&oh=00_AYAJOeyDO7HD-GxdUiSP5REaixMYHjOy5FzQp1jvc5rb0A&oe=6652EDF3

42 minuty temu, Ulman napisał:

Czemu powinna być kara?  co chcesz nią osiągnąć? 

Minimalna tworzy patologię bo byle dziadowi trzeba zapłacić tyle ile podyktuje socjalistyczne państwo. Jest jeszcze gorszy efekt - lepsi pracownicy nie dostaja takich podwyżek jak powinni bo podnoszona ciągle minimalna drenuje przedsiębiorcę. Efekt jest taki że płace sie spłaszczają a to szkodliwie wpływa na morale i motywację najbardziej wartościowych pracowników

gada to człowiek co godziny nie przerobił 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Premier: ponad 90 proc. osób nielegalnie przekraczających granicę ma rosyjską wizę. (PAP)

no co ty nie powiesz podły, niemiecki sługusie 🤮

Opublikowano
10 minut temu, Roman176 napisał:

przy braku rąk do pracy ty byś likwidował najniższą krajową ? po co , co ci to da ? 

Rąk do pracy nie brakuje. Problemem jest to ze maja popieprzone w głowach przez PISowskie socjale i sztucznie zawyżoną minimalną. Skasować jedno i drugie to  chętni do roboty sie znajdą , wróci pokora i szacunek dla pracy i pieniążków. 

• Like 1
Opublikowano

Znowu nie masz argumentów ale tak bardzo chcesz coś napisać ze musisz bełkotać? Nigdy nie umiałeś uargumentować sensu minimalnej, pożytku z socjalu albo sensu progresywnych podatków. Uparcie powtarzasz jakieś propagandowe frazesy i tak od kilku lat.

Nie miałeś takiej refleksji by się minimalnie wysilić i przemyśleć jakie są powiązania przyczynowo skutkowe zjawisk o których piszesz? Tak po prostu, po ludzku, mieć swoje przemyślenia ,żeby jak normalny człowiek mieć argumenty do dyskusji. Dorośniesz kiedyś do tego ?

Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

nie burak u mnie idąc na prace w przemyśle np.eko okna na okres próbny dostajesz 5 k   a później po 3 miechach up , wiec jak działa twoja czarodziejska różczka ? 

Na rękę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v