Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

😉

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano (edytowane)

no nieźle się zaczyna; pierwszy wpis i już dowcip

Dnia 1.01.2024 o 14:09, Aktywnyrolnik7245 napisał:

prośba o kulturalne wypowiedzi

szukanie kultury w polityce to jak szczerej prawdy w pokerze
"powodzenia" :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Na początek roku można mieć jakies marzenia, niektórzy marzą o kulturze w polityce - chyba kilka osób musiałoby tu zejść nagłą śmiercią, żeby się to spełniło :D

Opublikowano

@Ulman kontynuując Twój wątek, to niestety takie mogą być realia. Ciężko będzie Ci zrozumieć, bo masz zupełnie odmienne warunki względem, pewno 90% kraju.

Masz bdb gleby, równe lekkie w uprawie, z super kompleksem sorbcyjnym i wodnym. Wypracujesz dużo wyższy plon dużo niższym kosztem.

Budżet Ci się zepnie. 

Na innych glebach, w gospodarstwach o innej strukturze działek będzie ten wynik dużo gorszy, a w połączeniu z np suszą to minus pewny 

Opublikowano

A gdzie mnie to przewaliło? Co to za czary jakieś?

12 minut temu, jahooo napisał:

Na początek roku można mieć jakies marzenia, niektórzy marzą o kulturze w polityce

Doooobra już wiem. 

Opublikowano

Pan Prezydent zdaje się nie rozumieć iż Marszałek Sejmu jest zobligowany do pewnych działań dokumentem jaki dostał do łapki a jest nim wyrok sądu. Oczywiście teraz powinien ( według Pana Prezydenta) schować ten kwit do szuflady i udawać że go nie ma. Ale tak się nie da, choć PiS ma takie tradycje i doświadczenia choćby z publikacją w dziennikach ustaw. 

• Like 1
Opublikowano

Ja zaś zauważam iż Prezydent doszedł do porozumienia z Marszałkiem w sprawie studzenia emocji powstałych z powodu tych dwóch problemów. Można powiedzieć iż prośba Marszałka o niekontrowersyjny skład sędziowski została przez niego sygnowana.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Można powiedzieć iż prośba Marszałka o niekontrowersyjny skład sędziowski została przez niego sygnowana.

A to jeszcze gorzej dla PAD. Bo wali się mit o sędziach których sam powołał.

Opublikowano (edytowane)

Cudownie ten materiał zestarzał się. Cudownie. 😍 Uśmiechnięci Polacy dostrzegają jakieś analogie?

https://www.facebook.com/100056701876886/videos/1037320907379080

Sławomir Mentzen: Trzeba tak zmienić przepisy, żeby prawo chroniło uczciwych, a nie chcących żyć na cudzy koszt oszustów!

https://www.facebook.com/watch?v=1143603223005492

Dlaczego wybuchła I Wojna Światowa?

https://www.facebook.com/watch?v=278559041651887

Edytowane przez galan99
Opublikowano

15 godzin temu, nie napisał:

wideo numer 2 o praworządności - dla wyznawców tuska i eu 

a msza moze relacje z obiadu gotowanego dla kaczynskiegop rzez jego kuchareczke -wolfgangowa ??

3 godziny temu, dysydent napisał:

no nieźle się zaczyna; pierwszy wpis i już dowcip

szukanie kultury w polityce to jak szczerej prawdy w pokerze
"powodzenia" :P

gdy do pokera siadaj oszusci to graja uczciwie -kazdy oszukuje kazdego..

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Image

Chyba jeszcze za dużo reklamodawców w Republice zostało xD 

gen samozaglady-typowy dla pseudo-rwicy typu konffy czy korwina - sie wlasnie aktywowal..

36 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Pan Dudu doprowadził do tego że przestępcy piastowali ważne funkcje w tym kraju ...czym spowodował że dalej łamali prawo i bedo następne wyroki😲

przez setki lat przestepcy stali na czele panstwa polskiego...nie ma co sie dziwic 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v