Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
47 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tak w razie jakby poplon trzeba by było pociąć troszkę🤔 to z hydropakiem i do siewu by wykorzystał .

@Karol6130 

taki to i 3m był by nie za ciężki ale jak to się sprawuje ?

Screenshot_20240303_175359_OLXpl.jpg

Uprawia ładnie, tylko jak jest sporo perzu/słomy to lubi się przypychać.

Kolejny dzień blokujemy S8

IMG_20240303_153902_433.jpg

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tak w razie jakby poplon trzeba by było pociąć troszkę🤔 to z hydropakiem i do siewu by wykorzystał .

@Karol6130 

taki to i 3m był by nie za ciężki ale jak to się sprawuje ?

Screenshot_20240303_175359_OLXpl.jpg

Ma w okolicy na talerzach i nie narzeka

Ja taki wyceniałem 

Na pazurkach, wał rurowy i redlice stopkowe

47 netto

Gdyby powiedział brutto pewnie bym wziął 

Żebym ja miał ze 20 ha zboża przynajmniej 

To by wtedy człowiek się rozwinął 

Nawet jakby 10 było to już co innego 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Ja taki wyceniałem 

47 netto

O to 47 netto, kiedy ty wyceniałeś 5 lat temu?

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Na tartak to za grosze by wzięli, lepiej pociąć na opał i wtedy wystawić, na pniu też gówno weźmiesz kasy, ja mam modrzewia sporo i się zastanawiam czy na więźbę nie pociąć

2szt. Już ścięte jeszcze 3 mają położyć. I nie wiem co z tym robić. Palę groszkiem a przy drewnie mi się robić nie chce.

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Mam znajomych, do tego stopnia zafiksowani na teorie spiskowe że część leków biorą od ... weterynarza. Np Wit. D . Leki przeznaczone dla koni muszą spełniać wszelakie standardy, dla ludzi byle kasa przy rejestracji się zgadzaĺa

To chyba nie do końca teorie spiskowe...parę lat temu, jak jeden lekarz weterynarii chciał sobie zrobić samobója to użył leków weterynaryjnych. Wiedział dokładnie czego i ile ma sobie zaaplikować. Spróbuj sobie użyć maści stosowanych do krowich wymion na bóle mięśniowo stawowe. Leki z apteki nie będą miały takiej skuteczności...tylko też nie wolno przesadzić...

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

2szt. Już ścięte jeszcze 3 mają położyć. I nie wiem co z tym robić. Palę groszkiem a przy drewnie mi się robić nie chce.

Albo poszukaj jakiegoś stolarza może przygarnie

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Jesień październik

Niedrogo

Opublikowano
4 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Ale o tym bezbabiu to całkiem sensownie pisze

Jak macie obydwaj takie samo zdanie że kobiety są niepotrzebne, to może się zejdźcie razem, on ci pogrzebie, ty mu pogrzebiesz   :P i będziecie obaj zadowoleni.   🙆‍♂️

• Haha 4
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

To chyba nie do końca teorie spiskowe...parę lat temu, jak jeden lekarz weterynarii chciał sobie zrobić samobója to użył leków weterynaryjnych. Wiedział dokładnie czego i ile ma sobie zaaplikować. Spróbuj sobie użyć maści stosowanych do krowich wymion na bóle mięśniowo stawowe. Leki z apteki nie będą miały takiej skuteczności...tylko też nie wolno przesadzić...

Piszę teorie spiskowe bo w przeważającej większości one takie nie są, tylko zaślepieni odbiorcy, otumanieni ogólnym przekazem najczęściej o nich tak myślą 😉

A rynek koni to olbrzymia kasa na świecie, a właściciele koni często mają majątki mogące pozwolić na wieloletnie procesy, do tego koń zwierzę wrażliwe i tu czystość leku musi być w 100% pewna.

Witam. D to chyba 50000j.

O,nawet na alledrogo jest.

0,5 tabletki na 80-150kg masy ciała.

Produkt ziołowy 

https://allegro.pl/oferta/witamina-d3-k2-50000-iu-350mcg-60-szt-podkowa-11498024512

Opublikowano
28 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja taki wyceniałem 

47 netto

Stopkowych nie chce, jak już to 1 talerz chociaż brać , Do bezorki lepsze. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Piszę teorie spiskowe bo w przeważającej większości one takie nie są, tylko zaślepieni odbiorcy, otumanieni ogólnym przekazem najczęściej o nich tak myślą 😉

A rynek koni to olbrzymia kasa na świecie, a właściciele koni często mają majątki mogące pozwolić na wieloletnie procesy, do tego koń zwierzę wrażliwe i tu czystość leku musi być w 100% pewna.

Witam. D to chyba 50000j.

O,nawet na alledrogo jest.

0,5 tabletki na 80-150kg masy ciała.

Produkt ziołowy 

https://allegro.pl/oferta/witamina-d3-k2-50000-iu-350mcg-60-szt-podkowa-11498024512

Światek koniarzy jest mały, ale obracają się w nim niewyobrażalne pieniądze. Za samą pieczątkę, że dany lekarz nadzoruje stajnie bierze on 10 tys... miesięcznie...

Ale bez tej pieczątki koń hodowlany nie wyjedzie poza granice RP...

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Z tymi randkami to nie

Ja pieniędzy na to nie wydaje

Na divy też nie 😆

Opublikowano

Koniec świat. Już człowiek porządnie zjeść nie może.  Dieta na kolację. Tylko dwie kromki suchego chleba i miseczka sałatki warzywnej😪 dobrze że choć w majonezie warzywa pływały, a na drugim talerzyku pięć plastrów podsmażonego boczusia tłuszczem ociekało🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v