Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Raport pogodowy - 43mm za styczeń jak na razie. 

Do czwartku  wieczorem  tyle samo  miałem.  A teraz dopóki mrozy nie przejdą to nie wystawiam 

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Garaża nie masz? Ile dni tak stał?

Garaż w domu - wjazd zastawiony rusztowaniem. Majstry rozstawili i zawinęli się na inną robotę.

Blaszak - stoi piast i przyczepka samochodowa. A to zdjęcie akurat drugiego auta (odsbiezylem i przepalilem tylko) - a jego wartość mniejsza od wymienionych wyżej. 

Garaże na podwórku - zastawione ciągnikami, no i nie mam dobrego wjazdu dla osobówki.

A stał już dłuższy czas, ale snieg to najmocniej wczoraj padal

Opublikowano
56 minut temu, radekz200 napisał:

kurła dzisiaj na noc już -10 może trzeba wjechać traktorem do obory na noc 

Ja ładowarką wjechałem do obory,trochę za wcześnie bo dopiero na poniedziałek potrzebna ale jutro w pracy a żona nie chciała się jutro kręcić,więc od dzisiaj niech już stoi

Opublikowano

Teraz przeczytałem tytuł tematu. Za rok nowego nie trzeba zakładać chociaż 🤔

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Ja ładowarką wjechałem do obory,trochę za wcześnie bo dopiero na poniedziałek potrzebna ale jutro w pracy a żona nie chciała się jutro kręcić,więc od dzisiaj niech już stoi

Tak wam słabo odpalają te maszyny ?

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Ładowarka stoi w hali łukowej i jak postoi dwa dni to dłużej kręci,odpalić by odpaliła ale odpalę i zaraz gaśnie. Wina paliwa bo letnie zalane,a że ona pali tyle co nic,to nie trzeba tankować często. A druga kwestia to może tez i olej hydrauliczny przyłapuje i zanim się rozgrzeje to chwila czasu. Jak postoi w ciepłym to wiadomo.

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Gorzej jak mój Żuk. Mobilny będę dopiero w maju jak te pogody będą się przedstawiać jak teraz. Gorąca woda nawet nie pomoże no chyba że bym go namoczył...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Gorzej jak mój Żuk. Mobilny będę dopiero w maju jak te pogody będą się przedstawiać jak teraz. Gorąca woda nawet nie pomoże no chyba że bym go namoczył...

A dać mu poczytać jeszcze jakieś ulotki ? 

Cieszę się że nie mam takich nowych sprzyntow 🙄 

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ładowarka stoi w hali łukowej i jak postoi dwa dni to dłużej kręci,odpalić by odpaliła ale odpalę i zaraz gaśnie. Wina paliwa bo letnie zalane,a że ona pali tyle co nic,to nie trzeba tankować często. A druga kwestia to może tez i olej hydrauliczny przyłapuje i zanim się rozgrzeje to chwila czasu. Jak postoi w ciepłym to wiadomo.

Wątpię że to wina paliwa. Moje rupiecie na letnim i wszystko pali. W siuntce sekcje chyba puszczają bo odpali zgaśnie i za drugim/trzecim razem jest już ok 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Wątpię że to wina paliwa. Moje rupiecie na letnim i wszystko pali. W siuntce sekcje chyba puszczają bo odpali zgaśnie i za drugim/trzecim razem jest już ok 

No to może i pompa...teraz i tak czasu nie mam się tym zająć, ale objawy podobne bo też za kolejnym razem ma lżej

Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

chciałem sprawdzić czy jak w instrukcji jest wspomniane o zasilaniu z baterii to czy da się dostać do nich bez rozkręcania

image.png

, twój marpol to jaki model maski ? jest jeszcze tabliczka ? 

nie masz tak wymiennej wysuwanej baterii ? 

filtr-przylbicy-samosciemniajacej.jpg

Znasz sie na AGD RTV

Telewizor szwankuje monitor zamiast niebieskiego fioletowy pewnie matryca siada ? Nie opłaca się ratować/ naprawiać?

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Znasz sie na AGD RTV

Telewizor szwankuje monitor zamiast niebieskiego fioletowy pewnie matryca siada ? Nie opłaca się ratować/ naprawiać?

Koszt naprawy może przewyższyć wartość 

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Wczoraj w jednej biedronce.

Masakra, wstydu nie mają. Paleta po przejściach, wszystko rozjebane, musiało stać wiele godzin na deszczu. Porozmakane, miejscami ujebane,  kartoniki pogięte porozklejane rogi...

20240105_141451.jpg

biedronka to najgorszy pierdolnik jaki może być, palety na sklepie ze nie idzie przejść, coś się rozleje to leży az zacznie jebać w sklepie, podłoga się lepi, 300 osób w sklepie i jedna Kasa czynna a kas 6, ochroniarz zamiast pilnować to inwentaryzacje robi, rzeczy tak poustawiane że ciężko coś znaleźć. Nie chodzę tam żeby się nie denerwować.

• Like 3
Opublikowano

Takiego to mialem wyrzucic ,ale syn wziął ,i mówi że może kiedy coś z komputera zobaczy  ,.                                                                 A te lokalne produktu w lokalnych sklepach to więcej papierologii ,wymogów ,kontroli ,różnej interpretacji przepisów i pierdo..... niż z tego najastku .  Jak jesteś jedyny to każda ku... cię uczy po swojemu ,i na tobie się uczy ,i wykazuje się .  Wszystko dopiąć to tylko fajnie wygląda jak jakiś sklep w niemcach pokażą ,bo tak to przepisami cię zapikutają ,a to z poluzowaniem przepisów ,i wolna sprzedaż to o kant  uja rozbić . Te przepisy ,i że tak to ładnie to tylko dla publiki przed telewizorem. Trzeba mieć dobrego joba żeby w to wchodzic . Kilku narwańców jest tak jak z mlekomatami  . No gdzie te mlekomaty ? . przepisy ogólne są takie jak dla przedsiębiorstw i wymogi też .

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

biedronka to najgorszy pierdolnik jaki może być, palety na sklepie ze nie idzie przejść, coś się rozleje to leży az zacznie jebać w sklepie, podłoga się lepi, 300 osób w sklepie i jedna Kasa czynna a kas 6, ochroniarz zamiast pilnować to inwentaryzacje robi, rzeczy tak poustawiane że ciężko coś znaleźć. Nie chodzę tam żeby się nie denerwować.

No i produkty odpad 

1 minutę temu, kizak napisał:

Takiego to mialem wyrzucic ,ale syn wziął ,i mówi że może kiedy coś z komputera zobaczy  ,.                                                                 A te lokalne produktu w lokalnych sklepach to więcej papierologii ,wymogów ,kontroli ,różnej interpretacji przepisów i pierdo..... niż z tego najastku .  Jak jesteś jedyny to każda ku... cię uczy po swojemu ,i na tobie się uczy ,i wykazuje się .  Wszystko dopiąć to tylko fajnie wygląda jak jakiś sklep w niemcach pokażą ,bo tak to przepisami cię zapikutają ,a to z poluzowaniem przepisów ,i wolna sprzedaż to o kant  uja rozbić . Te przepisy ,i że tak to ładnie to tylko dla publiki przed telewizorem. Trzeba mieć dobrego joba żeby w to wchodzic . Kilku narwańców jest tak jak z mlekomatami  . No gdzie te mlekomaty ? . przepisy ogólne są takie jak dla przedsiębiorstw i wymogi też .

Koszty utrzymania tych mlekomatow plus opakowania zabijają całą tą inicjatywę 

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

Tam ewidentnie doszło do redukcji personelu. 

Jak piszesz, kasa jedna, zmuszają ludzi do samoobsługowych. Pracowników bardzo mało, zapieprzają jak samochodziki. Nie mają szans porozkładać towaru.

Dwa lata temu dużo wyższa obsada była na sklepach

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

Rzeczy tak poustawiane bo ty masz przejść cały sklep obejść i kupić jak najwięcej, dlaczego masz produkty pierwszej potrzeby jak chleb nabiał czy wędliny na końcu

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Rzeczy tak poustawiane bo ty masz przejść cały sklep obejść i kupić jak najwięcej, dlaczego masz produkty pierwszej potrzeby jak chleb nabiał czy wędliny na końcu

ale to jest marketing , i to jest celowe . lub na początku by całą dżdżownicę przejść 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v