Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak szczerze mówiąc, wszystkie te ceny zboża to mnie tylko zachęcają do zwiększenia hodowli dla siebie i nieuzależnienia się od marketów.., Pozmieniali coś koniec końców z tym chowem świń dla siebie?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Mówisz o nowych czy używkach ?

Używkach

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Popier96 napisał:

Tak szczerze mówiąc, wszystkie te ceny zboża to mnie tylko zachęcają do zwiększenia hodowli dla siebie i nieuzależnienia się od marketów.., Pozmieniali coś koniec końców z tym chowem świń dla siebie?

Żałuję, że dopuściłem tylko 3 samice na jesień. Mam 18 młodych, dwa odliczam dla siebie a spokojnie z 5 jeszcze by poszło. Było 4 dopuścić. Teraz 5 jest. A jak coś to jeszcze szósta w pogotowiu czeka. Jajka idą, że z biedą doczekam żeby młode zaczęły nieść. Dziś przyjechała klientka po 15kg ziemniaków i 30 jajek. Do tego wzięła jeszcze dwie buteleczki propolisu. I zamiast 75 zapłaciła prawie dwa razy tyle.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
3 minuty temu, Popier96 napisał:

Nie musisz tylko dla siebie, teraz to i nawet po ludziach z weterynarii jeżdżą by wrócili do hodowli, ale to raczej zależy od regionu, znam przypadki, że ludzie nadal trzymają świnie z bydłem, czy żadnego płotu nie mają tylko dokładają po sztachecie co kontrolę

Opublikowano
4 godziny temu, PRIMO napisał:

Jak Rysiek kupuje nawóz to zboże pewnie jak w banku że cena legnie. 😖

on wie że do żniw albo przymkną granicę albo dobrą dopłate dadzą dla tegorocznych producentów 

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

on wie że do żniw albo przymkną granicę albo dobrą dopłate dadzą dla tegorocznych producentów 

Sugerujesz, że Pan Ryszard da d*py Tuskowi za dopłaty?

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Weź kurła tak nie pisz

To był żart 😁

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Żałuję, że dopuściłem tylko 3 samice na jesień. Mam 18 młodych, dwa odliczam dla siebie a spokojnie z 5 jeszcze by poszło. Było 4 dopuścić. Teraz 5 jest. A jak coś to jeszcze szósta w pogotowiu czeka. Jajka idą, że z biedą doczekam żeby młode zaczęły nieść. Dziś przyjechała klientka po 15kg ziemniaków i 30 jajek. Do tego wzięła jeszcze dwie buteleczki propolisu. I zamiast 75 zapłaciła prawie dwa razy tyle.

Po ile ziemniaki handlujesz? U nas wszystko jak leci po 2 zł i zainteresowania nie ma 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, MonteChristo napisał:

No i w jakim celu? ani tego nie zjesz jedynie z nudów żeby było przy czym chodzić

A w jakim celu kobitę trzymasz? Mają bo lubią. Obaj na emeryturze. Też tego nie rozumiem ale niech sobie mają.

🤦🙆‍♂️🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

Noc w robocie zastała 

20240229_193625.jpg

Taki los jak się człowiek dna dotknie... 

Trza j**ac żeby z biedy się wygrzebać 

I żyta opsiukane będą

Tusek może ceny minimalne wprowadzi, jaką dotacje da i się zwróci 🤭

IMG_20240229_190715.jpg

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Po ile ziemniaki handlujesz? U nas wszystko jak leci po 2 zł i zainteresowania nie ma 

Po 2,50. Cały czas od jesieni po tyle. Pierwsze wczesne po 4zł, później po 3zł a jakoś od któregoś sierpnia po 2,50. Nie miałem dużo nakopane. Parę ton. Większość poszła jesienią.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, zachodnihobbysta napisał:

z swiniami jest problem są regiony ze jak weternaria przyjedzie to szuka wszędzie czy są świnie każde drzwi otworzy a są miejsca że tak jak powiesz tak protokół z kontroli spiszą nie szukają po wszystkich budynkach

U mnie na kilka lat temu też tak było przychodzą ci sami ludzie i teraz nie ma problemu

Opublikowano

wyruszyla w pole wiara.. ja jutro ruszam na piasek. lubin na doplaty sieje. kurna pojdzie amazonka w miare rowno ?  troche od miedzy recznie trzeba bedzie dosiac..zeby agencja sie nie czepiala. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v