Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał:

@Chłoporobotnik z takiego czegoś by jeszcze odwirował miodu?

https://www.facebook.com/watch?v=953399649462423

Jakby chciał to wszystko zrobi.

1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Wczoraj rozmawiałem z gościem co prowadzi sklep metalowy i do tego handluje paszą dla kur to powiedział że wcale mu nie schodzi ta pasza. Nikt nie kupuje bo woreczek 25kg kosztuje tyle samo co meter zboża na rynku.

@Uziu92 a u siebie jaki masz heder że nie chcesz do swojego założyć stołu do rzepaku?

A w mojej okolicy odwrotnie. Koncentrat dla kur, brojlerów i pasza starter dla kur schodzi jak ciepłe bułki. Wiem bo byłem wczoraj po zakupy. Zboża za to nikt nie chce, nawet w workach. Ale tak jak pisałem - u nas inaczej jest bo jak ktoś coś hoduje to albo ma swoje zboże albo sobie bierze od dzierżawcy ile się mu tam należy. Sąsiadowi w zeszłym roku sypnął prosto z kombajnu z 600kg jęczmienia ozimego za coś koło hektara ziemi. Dla paru kur i brojlerów na rok mu starczy. Domiesza trochę kukurydzy, trochę pszenicy ma z 2022 i gotowe.

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Pola ładne imię zgadzasz się Rydzard 🙂

🙋‍♂️ jadę na ryneczek , może coś ziarenka sprzedam. 

A ja wczoraj upchalem trochę w świat dla drobiu -bezluskowca 

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, PAN88 napisał:

Karol część i tu myślała że zboże cały czas będzie ponad tysiąca a jak jest to każdy widzi. Nie wiesz ile sól potasowa u Jacka czy w Żelechowie

Wuja w tamtym roku na wiosnę powiedział, chytrosć ludzi zgubiła 

Został z calymi silosami zboża i rzepakiem

Tyle że tam bidy nie było bo kupił nawozy na jesieni 21r

Znajomy w 21 roku zasiał rzepak na kredycie, sprzedali go wiosną 23

Miał on po ratować gospodarstwo

W 22 z kukurydzą zrobił to samo

Teraz ledwie ciągnie 

Nie wiem

Teraz nie pytałem 

W Niesadnej nie będzie taniej?

Opublikowano
6465 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

nie zgodzę się z Tobą. nadal będziesz musiał wstawać o 4. jeśli widno przeszkadza w zaśnięciu to spróbuj zamykać oczy. 🤣

W sobotę rano próbuje ale to się nie udaje bo Junior wstaje odsłania roletę, wygląda , przychodzi i mnie szarpie mówiąc "hapsi nie dzień!"

zmień pracę...

Karol6130 napisał:

53 minuty temu, PAN88 napisał:

Karol część i tu myślała że zboże cały czas będzie ponad tysiąca a jak jest to każdy widzi. Nie wiesz ile sól potasowa u Jacka czy w Żelechowie

Wuja w tamtym roku na wiosnę powiedział, chytrosć ludzi zgubiła 

Został z calymi silosami zboża i rzepakiem

Tyle że tam bidy nie było bo kupił nawozy na jesieni 21r

Znajomy w 21 roku zasiał rzepak na kredycie, sprzedali go wiosną 23

Miał on po ratować gospodarstwo

W 22 z kukurydzą zrobił to samo

Teraz ledwie ciągnie 

Nie wiem

Teraz nie pytałem 

W Niesadnej nie będzie taniej?

Katol Ty to jak orawiok wszystko o wszystkich... 🤔 teczki też na wszystkich masz 🤔

jedziesz na zebranie🤔🙋‍♂️

Opublikowano

Wczoraj zajeżdżam do zdetronizowanego bauera i się pyta jak strajki. 

Mówię, siedzieć w domu to na pewno będzie lepiej, a ten że narazie tanie ziarko go cieszy, to mu na to że upainskie mleko też ucieszy jego mleczarnię. 

Nie wiem czy zatrybil 🤭

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła teść nogę złamał i to w regenerowany biodrze. 

A j P0 hvju

Może Ci kooopa sprzedał i dlatego 😉

To się chłop ucierpi teraz jakim wieku teściu, 

Opublikowano

@HF86 podejrzewam że nie.

@Karol6130z dwa tygodnie temu Jacek chciał 1980 za t soli. Jadę zobaczę na pole jak przejadę w newralgicznych miejscach to podzwonie popytać o sól potasową i pod ziemniaka się posypie. Dawka jak co roku bb 500kg na ha

Przed chwilą, HF86 napisał:

Zasiłek opiekuńczy ponad 2 tyś 

Przypadek 🤔

Dziwne że Macierewicz do komisji Cię nie wziął :⁠-⁠):⁠-⁠):⁠-⁠)

• Like 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Kurła teść nogę złamał i to w regenerowany biodrze. 

teraz moja "koleżanka" (90 lat) miała biodro złamane. po 1.5 miesiąca od operacji już pyta, gdzie jej auto, bo już nudno w domu siedzieć.

Opublikowano

Dzień dobry...ciepło, dżdżysto, mglisto i pochmurno...

Zdrowia dla Ryśkowego teścia...współczuję...się chłop nacierpi...

@Bananek Michał...Michalina ledwo wstała i już grandzi...dzisiaj se za punkt honoru obrała...ustawianie matki...trza będzie z domu szybko się ewakuować, żeby nie uczestniczyć w damskiej wojence🤷...

Opublikowano
Qwazi napisał:

.dzisiaj se za punkt honoru obrała...ustawianie matki...trza będzie z domu szybko się ewakuować, żeby nie uczestniczyć w damskiej wojence🤷...

o cholera, znam ten ból. co moja się miała jak młoda wyczaiła, że tak można..... oj. dlatego warto od razu brutalnie acz stanowczo postawić granicę. też uciekałem z domu jak czułem w powietrzu wojnę

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał:

Ja już po raz drugi ten etap przechodzę. Starsza też tak robiła. Tylko synuś był grzeczny i się trzymał mamusinej kiecki🤭...a te obie to😈😈

a kiedyś się zsynchronizują i utworzą komitywę przeciw staremu. to już lepiej Ci będzie wrócić do poprzedniego zajęcia

Dwóch młodych ludzi rozmawia w okopach.
- Jak się tutaj znalazłeś?
- Jestem kawalerem, lubię wojnę, więc poszedłem na ochotnika. A ty?
- Jestem żonaty i mam córkę, lubię spokój, więc poszedłem na ochotnika.

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja już po raz drugi ten etap przechodzę. Starsza też tak robiła. Tylko synuś był grzeczny i się trzymał mamusinej kiecki🤭...a te obie to😈😈

Dobrze na przyszłość posłuchać doswiadczonych

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

a kiedyś się zsynchronizują i utworzą komitywę przeciw staremu. to już lepiej Ci będzie wrócić do poprzedniego zajęcia

To "kiedyś" to już nastąpiło. Cała trójka tak potrafi w jedną trąbkę zadmuchać, że nie poradzisz człowieku...a najgorsze, że jak se coś uplanują to tak tajemnicy pilnują, że za Chiny Ludowe się nie zorientujesz...dziewuchy normalnie rozgadane, ale pary nie puszczą...i to małe w tym przoduje...moje doświadczenie na nic w takim przypadku...żem przepodł 🤷...

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Się Piotrze nie dziw...w takiej sytuacji jedyne słuszne wyjście to "nie stać, nie czekać, brać d..pę w troki i szybko uciekać"...

7 minut temu, Baks00 napisał:

Dobrze na przyszłość posłuchać doswiadczonych

Z mojego doświadczenia wynika, że lepiej trzech chłopaków wychować niż kawałek córki 🤷...no i jak to zwykle w życiu bywa, nie dość że mam pod górkę, to jeszcze po oranym 🤦...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v