Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
26 minut temu, PRIMO napisał:

Teraz po przeczytaniu tego co napisałaś stwierdzam że jesteś pie🤬 lewak ideologiczny. 🤦‍♂️

Ten człowieczek nie miał pewnie nigdy nic swojego oprócz posadki i mieszkanka w mieście, kupił mu tatko kawałek ziemi dla hobby i on próbuje uświadamiać rolników którzy od pokoleń się tym zajmują, może czasem robią to źle może nie myślą nowocześnie ale ta ziemia i gospodarstwa to jest wszystko co mają va teraz ktoś im mówi że mają z tego rezygnować 

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To nie będzie głupie. 

Screenshot_20240222_070611_com.opera.browser_edit_9861692301098.jpg

Rysiek jakby co to mam parę sztuk bydła na zbyciu. 🤣😂

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

To bardziej Władek niż Ursus 

Tożto kurna wypisz wymaluj Rysiek jak nic. 😮😯😲🙆‍♀️

Opublikowano
35 minut temu, Karol6130 napisał:

A ci co im brakuje i muszą przepłacać bo jest ograniczenie upraw 4% 

Zdejmą 4% z rynku to cena będzie większa 

I dlaczego wspierać jeszcze bardziej socjalizm, nic nie robienie

Gdzie w tym wszystkim jest kapitalizm i liberalizm

A teraz co masz nie socjalizm. Wszystkie te dopłaty bierzesz? Składasz na czas do armir by 1 % choć nie zabrali? Robisz ekoschematy bierzesz kasę z dopłat do zboża suszy itd co to jest? $ % z rynku zdejmiesz to cena może radykalnie się nie zmieni ale nie bezie też dalej spadać oczywiście przy jakimś tam kontrolowanym napływie z zewnątrz.

32 minuty temu, PRIMO napisał:

Teraz po przeczytaniu tego co napisałaś stwierdzam że jesteś pie🤬 lewak ideologiczny. 🤦‍♂️

Ha hah a kolejny z choinki się urwał. A teraz to co to jest w rolnictwie. Wyżej masz napisane. Lewaku ideologiczny. Bierzesz pewnie to wszystko co ten wyżej i od lewaków wyzywasz. Masz odwagę w lustro spojrzeć? I nie przestraszysz się swojej hipokryzji?

6 minut temu, Łolek napisał:

Kupić ci pudełko wazeliny 🤔, będziesz miał lżej im w dupe wejść, tu nie chodzi o tu i teraz tylko spójrz dalej, dziś 4‰ do 40roku 10 albo 20, unia miała być Unią gospodarczą a nie polityczno ideologiczną,w tej postaci wcześniej czy później to pierdolnie i oby wcześniej i może wróci do podstaw 

Z autopsji radzisz? DO Jackich podstaw chcesz wracać? Do jaskini?

1 minutę temu, Łolek napisał:

Ten człowieczek nie miał pewnie nigdy nic swojego oprócz posadki i mieszkanka w mieście, kupił mu tatko kawałek ziemi dla hobby i on próbuje uświadamiać rolników którzy od pokoleń się tym zajmują, może czasem robią to źle może nie myślą nowocześnie ale ta ziemia i gospodarstwa to jest wszystko co mają va teraz ktoś im mówi że mają z tego rezygnować 

Już widzę frustracja narasta. Patrz co ty masz i co tobie kto kupił moim się nie zajmuj.

Opublikowano

Hubercik i co cię tak śmieszy, ciekaw jestem czy gdyby ci w domu kazali znaleźć kąt dla inżyniera z pontonu też byś kły szczerzył czy dalej głosiłbyś ideologię że Europa się zmienia i musimy się dostosować 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kuźwa.

Ja coraz mniej rozumiem...

A domyślanie się....wyczerpujące jest...

Ale się rozpadało.

Chyba za szydełkowanie się wezmę...

Od nocy kapie. 3mm nakapało a wody jakby 30 spadło.

Właśnie 4 szuflady papierów przejrzałem I porządek zrobiłem.  Połowa na rozpałkę pójdzie.  

W prognozach od niedzieli niemal lato.  Trzeba będzie o N2 w jęczmieniu myśleć i posiać resztę pszenicy

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Łolek napisał:

Hubercik i co cię tak śmieszy, ciekaw jestem czy gdyby ci w domu kazali znaleźć kąt dla inżyniera z pontonu też byś kły szczerzył czy dalej głosiłbyś ideologię że Europa się zmienia i musimy się dostosować 

A ktoś komuś kazał do tej pory czy to tylko twoje urojenia? Ci co mieli uchodźców akurat w PL to ręce zacierali i majątki porobili. Moja ciotka kiedyś za Czeczenów co ich Kaczyński ściągał hotel kupiła w którym ich trzymała.

Kły to szczerzyc może taki jak ty co stoi z boku i nic nie rozumie.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

A teraz co masz nie socjalizm. Wszystkie te dopłaty bierzesz? Składasz na czas do armir by 1 % choć nie zabrali? Robisz ekoschematy bierzesz kasę z dopłat do zboża suszy itd co to jest? $ % z rynku zdejmiesz to cena może radykalnie się nie zmieni ale nie bezie też dalej spadać oczywiście przy jakimś tam kontrolowanym napływie z zewnątrz.

Ha hah a kolejny z choinki się urwał. A teraz to co to jest w rolnictwie. Wyżej masz napisane. Lewaku ideologiczny. Bierzesz pewnie to wszystko co ten wyżej i od lewaków wyzywasz. Masz odwagę w lustro spojrzeć? I nie przestraszysz się swojej hipokryzji?

Już widzę frustracja narasta. Patrz co ty masz i co tobie kto kupił moim się nie zajmuj.

Uuuuuuuu spokojnie lewaczku ideologiczny bo Ci żyłka pęknie. 😂🤣

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie zajmuje się twoim tylko nie mów innym co jest dla nich lepsze, bo to właśnie robisz 

Jeśli tylko na żart z jaskinią cie stać to mnie zawiodłeś, 

Myślę że się ze mną nie dogadasz tak jak z 99%ludzi z tego forum, ale nie dziwi mnie to bo według ciebie to my ciemnota i jaskiniowcy co wcześniej napisałeś 

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Mariusz a nie lepsza by była ta gumowa kochanka przez plecy?🤔🤭

Może i lepsza, ale później by się może chwalił, że na blokadzie dostał, a kopem się nie będzie szczycił 😉🤭

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Kły to szczerzyc może taki jak ty co stoi z boku i nic nie rozumie.

To jest twój największy problem. Wydaje ci się że wszystko rozumiesz a Twój sposób pojmowania jest jedynie słuszny.  Koń z klapkami na oczach ogarniał większy horyzont .

Dla ciebie ugorowania i ograniczenia są panaceum na nadprodukcję. To analogiczna sytuacja do emisji co2. Mały ma ograniczać hodowlę , uprawy i emisję co2 by zbawić świat, a w praktyce ustąpić pola większemu.

Już Ci pisałem że każde ustępstwo z naszej strony to natychmiastowy napływ produktów z zewnątrz i utrata rynku na zawsze. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Owszem biorę. 

Ale cały czas jestem za zniesieniem wszelkich dopłat 

A czego to ma nie spadać, mamy w końcu ten wolny rynek czy też nie.

Cenę reguluje popyt i podaż

Wiesz co było przy dopłatach do zboża 

I sam powiedz ile rolnik na tym zyskał 

Ja doskonale pamiętam jak sytuacja dotyczyła mleka

Jak były dopłaty do likwidacji

No i co one zmieniły 

Tyle że mały z wydajnością 5-6 tys zlikwidował stado 10 krów a w jego miejsce ktoś inny zwiększył stado o 6 krówek z wydajnością 12tys

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Uuuuuuuu spokojnie lewaczku ideologiczny bo Ci żyłka pęknie. 😂🤣

Może pęknąć ze śmiechu co najwyżej. Wy zamiast mieć dopłacane raz wolicie mieć dopłacane kilka razy bo przecież to nie socjalizm a wy nie jesteście lewakami.😄 Patrz tylko byś nie przegapił terminów składania wniosków bo zaraz pewnie jakaś pomoc się pojawi. No ale ty przecież nie jesteś lewakiem. Szkoda,że tylko w swoim mniemaniu.

5 minut temu, Łolek napisał:

Nie zajmuje się twoim tylko nie mów innym co jest dla nich lepsze, bo to właśnie robisz 

Jeśli tylko na żart z jaskinią cie stać to mnie zawiodłeś, 

Myślę że się ze mną nie dogadasz tak jak z 99%ludzi z tego forum, ale nie dziwi mnie to bo według ciebie to my ciemnota i jaskiniowcy co wcześniej napisałeś 

Ja nie pisze co dla kogo lepiej rzuciłem tylko np p jakąś propozycję i zamiast konkretów poleciały wyzwiska. Bo jak udowodniłem wy jako nie lewaki choć nie wiem po co tu to wmieszano wolicie mieć zamiast dopłacane raz, kilka razy.

Jeśli nie potrafisz zrozumieć, że pewne postulaty są nie realne i wszyscy mówią, że nie zostaną wycofane twój problem. Wszystko zostanie załatwione kolejnymi dopłatami no ale przecież wy nie leżaki a weźmiecie bo przecież dają. 

Sory to nie ja zacząłem tu z ideologią ale tak to wygląda. Najlepiej wyzywać od lewaków i latać do armir po dopłaty. Bo to lewacka ideologia. Czasami szkoda, że nie ma takiego JKM tutaj który by wam teraz na tych strajkach powiedział nie opłaca się nie róbcie. Wtedy to by było nie lewactwo.

Opublikowano
30 minut temu, tracker napisał:

Niemcy chcą swoje produkty(samochody inny badziew) upchnąć do krajów w Ameryce Południowej, w zamian za to UE ma się otworzyć na żywność. Poza tym bardzo silne jest lobby importerów żywności którzy chcą zarabiać kokosy na sprowadzanej żywności, dlatego na początku przymusowe ugorowania, podatki od ilości bąków od krów, a dalej likwidacja rolnictwa. 

Donaldinho popiera zielony ład, jak jego namiestnicy z EPP. Europosłowie  z POKO, PSL i Lewicy głosowali za zielonym ładem... 

Na początku lat 90 zostaliśmy krajem stowarzyszonym z UE, do nas wpływały towary z UE, w tym dotowana żywność z zachodu, masowe upadki gospodarstw, pszenica jak pamiętam była po 450 - 500 - max 550 za tonę. Ale dali nam Sapard i chopy się cieszyli ...

Najlepsze jest to, że tam nie ma ekopropagandy i będą produkować auta spalinowe

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Może pęknąć ze śmiechu co najwyżej. Wy zamiast mieć dopłacane raz wolicie mieć dopłacane kilka razy bo przecież to nie socjalizm a wy nie jesteście lewakami.😄 Patrz tylko byś nie przegapił terminów składania wniosków bo zaraz pewnie jakaś pomoc się pojawi. No ale ty przecież nie jesteś lewakiem. Szkoda,że tylko w swoim mniemaniu.

Ja nie pisze co dla kogo lepiej rzuciłem tylko np p jakąś propozycję i zamiast konkretów poleciały wyzwiska. Bo jak udowodniłem wy jako nie lewaki choć nie wiem po co tu to wmieszano wolicie mieć zamiast dopłacane raz, kilka razy.

Jeśli nie potrafisz zrozumieć, że pewne postulaty są nie realne i wszyscy mówią, że nie zostaną wycofane twój problem. Wszystko zostanie załatwione kolejnymi dopłatami no ale przecież wy nie leżaki a weźmiecie bo przecież dają. 

Sory to nie ja zacząłem tu z ideologią ale tak to wygląda. Najlepiej wyzywać od lewaków i latać do armir po dopłaty. Bo to lewacka ideologia. Czasami szkoda, że nie ma takiego JKM tutaj który by wam teraz na tych strajkach powiedział nie opłaca się nie róbcie. Wtedy to by było nie lewactwo.

Jesteś tak ograniczony ideologicznie że nie widzisz że ideologia którą prezentujesz jest niebiezpieczna nie tylko dla rolników ale i dla zwykłego zjadacza chleba. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v