Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i k**wa musialo pokropic...pare minut ale mokre pranie sciagnalem .

jeczmien po 700 sprzedany..

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Czego się boisz? Jakbyś był pewny swojej wiedzy to byś się zgodził.  Jak kończą się rzeczowe argumenty to zaczyna się atak? 

jaki atak ?? ty byles miekkim wujem robiony ??

dalem ci link do materialow zrodlowych . 

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

za to widzę że jest twoją mocną strona, żadnego konkretu tylko że nie ma łatwego rozwiązania , nadalbys się do polityki do tych speców co się wypowiadają o wszystkim i o niczym i gówno robią bo nie ma rozwiązania, a ono jest bardzo proste. Tak się tej Rosji widzę boisz, ale to dobrze, tak ma być, społeczeństwo musi mieć straszak jak nie wcześniej kowid, to teraz znowu straszenie Rosja i Putinem w każdych mediach. Wystarczyło by te pieniądze które rozesrali przeznaczyć na własny program atomowy, bo uczonych mamy jednych z lepszych na świecie zbudować trochę rakiet balistycznych z głowicami i zrobić wystąpienie w telewizji że jaki kolwiek kraj naruszy nasze granicę , nasza suwerenność to jego stolica i większe miasta będą w odparowane w trybie natychmiastowym i tyle, nikt by nas nie ruszył , nawet by o tym nie pomyślał, ale nie, lepiej napisać że nie ma dobrego wyjścia i koncepcji, najlepiej portami niech wszyscy trzęsą, wystraszonymi ludźmi łatwiej kierować i łatwiej ich dzielić. A ta Rosja to co ? gdyby nie mieli broni atomowej to już nie jedno państwo by się po nich przejechało jak walec.

polscy naukowcy ??? znasz jakis ?? kiedy polak ostatnio dostal nagrode nobla z fizyki czy chemii ??

juz to swiadczy ze nie masz pojecia o wspolczesnej polskiej nauce..

ciekawe kiedy tych naukowcow by odwiedzil seryjny samobojca albo jakis niezidentyfikowany bombowiec sposcil pare prezentow na fabryke..

co do rosji to akurat masz racje-chiny juz bylyby na uralu a tak to jeszce chwile zajmie zanim syberie zasiedla..rosja tez wymiera w szybkim tempie.

w naszym polozeniu geopolitycznym nie ma prostych a realnych rozwiazan..

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Kwalifikacja zależy od okoliczności. Może to być tylko wykroczenie z 51 lub 145 kw. Ale może to też być np przestępstwo z art. 160 kk. Trudno jednoznacznie, wyprzedzająco określić...

Z ciekawości zajrzałem do Wikipedii. I takie coś znalazłem:

Przestępcy trudniący się sutenerstwem nazywani są sutenerami lub potocznie alfonsami. To ostatnie określenie pochodzi od głównego bohatera wydanej w 1873 r. powieści Aleksandra Dumasa (syna) pt. Monsieur Alphonse, której tytułowy bohater trudnił się tym procederem.

mosnier alphonse byl wlascicelem zakladu pogrzebowego i milosnikiem wdowy edith..

przed wojna w elitach popularne w polsce bylo imie adolf..

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Czuję się trochę w obowiązku wyjaśnić i ostrzec. 

Prostytucja nie jest w Polsce karalna, ale karalne są tzw czyny okoloprostytucyjne, czyli sutenerstwo i stręczycielstwo...

Więc jeśli który udostępni sąsiadce np stodołę, żeby mogła się spotkać tam w wiadomym celu (bo jest w stodole siano) i ona się tam spotka np z inkasentem. A później znowu, za aprobatą właściciela stodoły (i siana), spotka się tam z, dajmy na to, listonoszem...to właściciel stodoły (oraz siana) już może być sutenerem🤷🤭...oczywiście musi uzyskać z tego tytułu korzyść ...majątkową lub osobistą...jak ktoś zainteresowany, to wytłumaczę różnice między tymi korzyściami 🤷🙃

widac profesjonaliste . ile lat w zawodzie 😂.

pare emerytowanych mewek znam ..

jedna mieszka pare domow dalej, pierwszy maz gdy sie dowiedzial to odszedl,drugi, sporo mlodszy chyba nie wie ,niedawno im sie dziecko urodzilo...

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja tego jeżdżenia nie popierałem zanim te ciągniki wyjechały ale jak w inny sposób zjednoczyć tych chłopów? Pisałem że jest plan zebrać kilku zbożowców, kilku od mleka i trochę dziewczyn z kgw. Przejść po mieście i wytłumaczyć ludziom przeciwko czemu to bo miastowi skąd mają wiedzieć?

Nie psujmy tego

Najważniejsze nie dać się sprowokować do głupich zachowań, ale to są emocje i różni ludzie 

• Like 2
Opublikowano
HF86 napisał:

7 minut temu, wojtal24 napisał:

słyszałem że od marca ceny mleka w dół w skupie

Jedna z mleczarni milion litrów dziennie od marca ma od bratenkow brać. Co niektóre podobno już ciągną te wojenne mleko 🤫

no słyszałem że niektóre mleczarnie i przerzutowcy ciągną z Litwy po 1.40-1.50

Opublikowano

W Polsacie wcześniej było.

Dziś nie wiem

2 minuty temu, 6465 napisał:

A tak z ciekawości, te protesty to są pokazywane w TV? Ja nie oglądam no u mnie tylko bajki w tv. A jak mogę przełączyć to idę spać.

• Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, konteno napisał:

ale fajnie wychodzi wielkanoc , prosto z roboty wychodzę na rezurekcje 

ja nawet nie mam jeszcze  grafiku . ale pewnie swieta w pracy..

1 minutę temu, 6465 napisał:

A tak z ciekawości, te protesty to są pokazywane w TV? Ja nie oglądam no u mnie tylko bajki w tv. A jak mogę przełączyć to idę spać.

ja ma 3 telewizory i w zadnym nie widzialem .sam bylem na jednym..

na kazdym kanale informacyjnym sa czeste relacje..

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Najważniejsze nie dać się sprowokować do głupich zachowań, ale to są emocje i różni ludzie 

Problem z tym, że już niektórzy dla rozrywki chcą uczestniczyć.

Znaczy tak tu wyczytałem.

U nas na proteście dość rozsądnie ludzie gadali i robili.

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

No atak. Chyba że takie słownictwo u was w "Polsce a" jest normalne...

A te materiały to poproszę 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Problem z tym, że już niektórzy dla rozrywki chcą uczestniczyć.

Znaczy tak tu wyczytałem.

U nas na proteście dość rozsądnie ludzie gadali i robili.

To Ci sami co wybierając się ,nie wiedzieli do końca w jakim celu

Opublikowano
Łolek napisał:

32 minuty temu, wojtal24 napisał:

słyszałem że od marca ceny mleka w dół w skupie

Kurła a do góry kiedy poszło bo nie zauważyłem 

trochę się w tym handlu obracam i słuchaj jak ma być dobrze jak dwie największe sieci dziś w Polsce jedna na B druga na L biją się między sobą jak nie masłem po 3zl to mlekiem po 1.69zl. Sprzedają mleko taniej niż Ty do mleczarni to jak ma być dobrze i jak ma mleko nie tanieć przez nich i pytam się gdzie sa instucje państwowe typu UOKIK inne izby handlu itp? przecież wyjebią wszystkie polskie sklepy rolnictwo i zakłady produkcyjne gdzie jest ten co sprawdzał te ziemniaki w marketach jakiego są pochodzienia ma teraz władze i cicho siedzi

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

robię odwyk od tego tematu, szkoda mojego pisania i nerwów.

a czemu

ostatnie twoje wpisy były ciekawe, a że niektórzy zaraz z widłami lecą  ? lać na to

Opublikowano
jacus napisał:

34 minuty temu, konteno napisał:

ale fajnie wychodzi wielkanoc , prosto z roboty wychodzę na rezurekcje 

ja nawet nie mam jeszcze  grafiku . ale pewnie swieta w pracy..

1 minutę temu, 6465 napisał:

ja ma 3 telewizory i w zadnym nie widzialem .sam bylem na jednym..

na kazdym kanale informacyjnym sa czeste relacje..

I narzekają ze źle w Kraju jak po 3 telewizory maja w domu ludzią się w głowach poprzewracało kiedyś tyle kanałów nawet nie było w telewizji co teraz telewizorów w domu

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ty mądry człowiek jesteś....dopisze że czasami, bo Ci się w głowie przewróci...😉

Chciałbym mieć tak w głowie poukładane jak któryś tu w drewutni co wczoraj zdjęcie wrzucał. 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jacus napisał:

i k**wa musialo pokropic...pare minut ale mokre pranie sciagnalem .

jeczmien po 700 sprzedany..

polscy naukowcy ??? znasz jakis ?? kiedy polak ostatnio dostal nagrode nobla z fizyki czy chemii ??

juz to swiadczy ze nie masz pojecia o wspolczesnej polskiej nauce..

ciekawe kiedy tych naukowcow by odwiedzil seryjny samobojca albo jakis niezidentyfikowany bombowiec sposcil pare prezentow na fabryke..

co do rosji to akurat masz racje-chiny juz bylyby na uralu a tak to jeszce chwile zajmie zanim syberie zasiedla..rosja tez wymiera w szybkim tempie.

w naszym polozeniu geopolitycznym nie ma prostych a realnych rozwiazan..

mosnier alphonse byl wlascicelem zakladu pogrzebowego i milosnikiem wdowy edith..

przed wojna w elitach popularne w polsce bylo imie adolf..

widac profesjonaliste . ile lat w zawodzie 😂.

pare emerytowanych mewek znam ..

jedna mieszka pare domow dalej, pierwszy maz gdy sie dowiedzial to odszedl,drugi, sporo mlodszy chyba nie wie ,niedawno im sie dziecko urodzilo...

Czemu ty każdych swoich wypocinach musisz komuś dokuczyć, próbujesz być dowcipny stajesz się śmieszny, próbujesz ośmieszyć innych stajesz się żałosny 

@Qwazi miałem rację z tym filmem 

Edytowane przez Łolek
  • Like 3
Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

W radiu mówią ale jakim to Ci nie powiem bo ukrainiec nastrajał. 105.7fm

• Thanks 1
Opublikowano

Poukładane....no coś by tam...

Ale przebiegłość i inteligencja....to czasami mnie....przeraża.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Chciałbym mieć tak w głowie poukładane jak któryś tu w drewutni co wczoraj zdjęcie wrzucał. 

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Flaszkę wypić i narobić chlewu. Tyle wiedzieli.

Chwalił tu się jeden chłystek. 

Skoro rozmowy nie dają żadnych rezultatów to jest inne wyjście?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v