Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Desperado napisał:

11 minut temu, Karol6130 napisał:

No i u nas nasieli rzepaku w 21 no i w żniwa było im mało 

A później był kwik

Najgorsze jest to że na nawozy wzięli kredyty 

No jak dawali to weź i nie weź 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
38 minut temu, Agrest napisał:

W 2022r każdemu sodówa do łbów uderzyła.  Jeno chłopom szybko gaz uszedł i zostali na glebę dprowadzeni, a cała otoczka nadal wysoko lata. Upadek chyba jeszcze mocniej ich zaboli. To co się zaczęło to nie jednosezonowy wybryk, a raczej trend. Będą redukcje zwolnienia, licytacje mieszkań i eksmisje w miastach.

Jak zawsze czarnowidztwo. Ale w tym temacie masz rację .

Witajcie. Zimno chociaż niby termometr na plusie pokazuje 

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

No jak dawali to weź i nie weź 

Stoi chłopaczek na strajku i biadoli. 

Dali na zielonkarskie to się bidulek nie mógł zdecydować, czy bele, czy pryzma, to I nowa cycepa i nowa prasoowijarka. 

Przód i boczna starego, to przeżytek to pełny motylek, nowa przetszasarka i zgrabiarka wszystko górna półka, bo przecież 30 ha łąk, to żeby jakość była I te 35 krow żeby wiedziało że dobrym sprzętem robione, to I w mleku powinne się odwdzięczyć. 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, HF86 napisał:

Jak coś pisałem w tym stylu w 2022,to mało nie zagryźli. 

Ha psienicy minimum 10 tyś przychodów, a będzie tylko lepiej. 

Mleko 4 zł zaraz miało być. 🤣

A byk opas 2dychy. Jak drożej to rolnikowi sodówa do głowy uderza 

Opublikowano
47 minut temu, jahooo napisał:

U mnie pług Unia, agregat Batyra - i to tyle z polskich maszyn. Miałem rozsiewacz Unia, ale zrobił się za mały. Niestety ceny nowych maszy z Unii to kosmos , chociaż  jakość wykonania jeszcze trochę odstaje, a  i uzywane nie są tanie. Dlatego resztę maszyn mam "zachodnich"

Agregat chciałem kupić. Nie ważne jaki czy samoróbka czy polski czy zachodni będzie robił tak samo. Ale jak za polski chcieli 4 a za niemiecki 2 to wybór prosty... 

Opublikowano
6 minut temu, PAN88 napisał:

A byk opas 2dychy. Jak drożej to rolnikowi sodówa do głowy uderza 

Mi totalnie odjebało I 25 zostało, a docelowo pogłowie 0

Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

Agregat chciałem kupić. Nie ważne jaki czy samoróbka czy polski czy zachodni będzie robił tak samo. Ale jak za polski chcieli 4 a za niemiecki 2 to wybór prosty... 

Jak ktoś z krzaków od hermana wziął za 200 euro to co mu zależy tyle cenić

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Jak zawsze czarnowidztwo. Ale w tym temacie masz rację .

Witajcie. Zimno chociaż niby termometr na plusie pokazuje 

Jestem pesymistą,  na dzisiejsze czasy pozwala to lepiej portfelem zarządzać. 

Można było lepiej pieniądze wykorzystać, ale bidy na razie nie cierpię, choć ten rok jedynie na życie i wznowienie produkcji zapłacił

Opublikowano

Ładnie? W garażu, pistoletem za 200zł lakierowane 🤭. I z 2k zostanie w kieszeni. Bo tyle za samą robociznę za całą kuchnię krzyknął, a lakiery niecałe 500zl i to półka premium. No nic, cza iść dalej drzeć folie i jakiego browara opierdzielić. 

IMG_20240210_124014.jpg

• Like 2
Opublikowano
Leszy napisał:

1 minutę temu, malaczarna napisał:

Wersja docelowa

Nie mogłem się powstrzymać :D 

chciałem to samo wrzucić, gratuluję refleksu

malaczarna napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

patrzę, że nie wiesz jak się robi obwarzanki

Wersja docelowa

IMG_20240210_121737.jpg

fajne. tym, że Ty powycinałaś środki, a powinno się wziąć dziurę i oblepić ciastem. 😉

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Rudy nakazał zabierać traktory i zapewne dotrzyma słowa .Tylko następnym razem pokaże co potrafi .

Jakiś pisiowy szczujnik. 

Milicja sama była osrana. Nie ruszać będą dopóki wszystko zgodnie z prawem 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Ma u mnie jeden, to widzę że to jest bezobsługowe. Bela kiepskiego siana na kilka dni pod drzewem, woda w korycie i przestrzeń do skubania odrostów trawy.

Nie wiem czy treściwej i vit.  coś dostają czy nie.

U mnie wczoraj było jak na zdjęciu. 16mm z rozpuszczonego śniegu, dziś dolało 5mm. Śniegu resztki

Ceny na mleko i masło pokazują kierunek.

Kostka masła praktycznie codziennie w promocji z jakiejś mleczarni i ceny nawet poniżej 3zł.

Mleko w stonce 3,2 co i rusz po około 1,7zł

20240209_074819.jpg

Dziś chyba z 30 litrow dolało

@6465 poczekam aż sprzedasz 🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v