Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
malaczarna napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

Dopiero będzie. 😉

Mężem jestem, co prawda nie Twoim, ale jako mąż wydaję Ci pozwolenie. 

Dzięki, lewy prawy z lukrem czy bez? 

jam nie godzien wybierać. oba.

Opublikowano
27 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ty tam komuch jesteś to powinienneś być przyzwyczajony do stałych cen. 

Najgorzej to teraz mają starzy pzprowcy którzy zawsze głosowali na SLD. Teraz lewica przemianowała się na lewactwo i zamiast zajmować ludem robotniczym miast i wsi zajmuje się pedałami i innym LGPG. Nie mają na kogo za bardzo oddać głos.

No pis

Co to za sexaf

Opublikowano
39 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ty tam komuch jesteś to powinienneś być przyzwyczajony do stałych cen. 

Najgorzej to teraz mają starzy pzprowcy którzy zawsze głosowali na SLD. Teraz lewica przemianowała się na lewactwo i zamiast zajmować ludem robotniczym miast i wsi zajmuje się pedałami i innym LGPG. Nie mają na kogo za bardzo oddać głos.

No ja też za bardzo nie mam

41 minut temu, Łolek napisał:

Jak to prezesem Orlenu ma być ta od,, sorry taki mamy klimat,, chyba tylko po to żeby kartkę sprzedam wywiesić 

Ano. Lemingostwo się wykazało, co się dziwić jak jeszcze wyborów nie było a koalicja już ich wydymała 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Czyli, jak rolnik połączył swoje gospodarstwo, z gospodarstwem, przykładowo, swojego teścia (bo mu przepisał), to też nie powinien się chwalić, że mu wynik finansowy skoczył?

Nie wiem..... Te firmy miały jednego właściciela. Skarb państwa. Wzrost obrotów nie zależy więc jakoś od tego, że w Orlenie lepiej zarządzali. Wola polityczna była po prostu taka aby konsolidować to pod jednym szyldem. 

Opublikowano
17 minut temu, Krzysztof81 napisał:

I tu widzisz jaki mamy system wyborczy. Głosujesz na beton partyjny typu Cimoszewicz czy Miller a do sejmu/senatu wchodzi Śmieszek.

Boją się ludzie do rad iść a tu do parlamentu wymagać?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Leszy napisał:

Nie wiem..... Te firmy miały jednego właściciela. Skarb państwa. Wzrost obrotów nie zależy więc jakoś od tego, że w Orlenie lepiej zarządzali. Wola polityczna była po prostu taka aby konsolidować to pod jednym szyldem. 

Ja tam się nie znam, ale taka praktyka stosowania jest wszędzie. Wystarczy spojrzeć na Polmlek. Przejmuje kolejne mleczarnie i zrzesza je w grupie Polmlek (która działa nie tylko w branży mleczarskiej), tym samym podnosząc swoje wyniki finansowe, bo w biznesie taki jest cel. Tak jak w gospodarstwie. Jeśli masz jedno źródło dochodu, to pierwszy poważniejszy kryzys może Cię wykończyć (nie znaczy, że musi). Jeśli masz tych źródeł więcej, to gdy jedno stracisz, bo robisz po kosztach, to pozostają jeszcze pozostałe, które pozwolą na utrzymanie tego pierwszego i przeczekanie kryzysu. Na pewno jest łatwej. W przypadku Orlenu , moim zdaniem, musi być większościowy udział skarbu państwa, bo to jest branża strategiczna, mająca podstawowe znaczenie dla obywateli. Z tego punktu widzenia, być może dobrze, że jeden koncern, pod względem biznesowym, odpowiada za sferę energetyczną. Nie wiem nie znam się. W każdym razie, że z tego co gdzieś w necie wyczytałem, sama gałąź paliwowa tego koncernu wygenerowała dużo większe przychody pod wodzą byłego już prezesa, niż wcześniej. Myślę, że ten facet długo nie będzie pozostawał bezrobotny

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano

i kizeryt przywieziony, skład odwiedzony , nawozu do oporu oby tylko portfel był zasobny , stosunek ceny nawozu delikatnie mówiąc juchowy, mała autosanka zboża za tonę nawozu 🤷.

Opublikowano

@Qwazi tylko jak polmek coś kupuje to się powiększa jego majątek. Jak łączymy dwa podmioty skarbu państwa to skarb państwa nie powiększa majątku. Może to być korzystne dla pozycji na rynku, ale to zasługa bardziej ministerstwa niż prezesów jednej z firm. Co do źródeł dochodu, to Orlen ma ich więcej. Skarb państwa mniej. Mniej różnorodne. 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Ja tam się nie znam, ale taka praktyka stosowania jest wszędzie. Wystarczy spojrzeć na Polmlek. Przejmuje kolejne mleczarnie i zrzesza je w grupie Polmlek (która działa nie tylko w branży mleczarskiej), tym samym podnosząc swoje wyniki finansowe, bo w biznesie taki jest cel. Tak jak w gospodarstwie. Jeśli masz jedno źródło dochodu, to pierwszy poważniejszy kryzys może Cię wykończyć (nie znaczy, że musi). Jeśli masz tych źródeł więcej, to gdy jedno stracisz, bo robisz po kosztach, to pozostają jeszcze pozostałe, które pozwolą na utrzymanie tego pierwszego i przeczekanie kryzysu. Na pewno jest łatwej. W przypadku Orlenu , moim zdaniem, musi być większościowy udział skarbu państwa, bo to jest branża strategiczna, mająca podstawowe znaczenie dla obywateli. Z tego punktu widzenia, być może dobrze, że jeden koncern, pod względem biznesowym, odpowiada za sferę energetyczną. Nie wiem nie znam się. W każdym razie, że z tego co gdzieś w necie wyczytałem, sama gałąź paliwowa tego koncernu wygenerowała dużo większe przychody pod wodzą byłego już prezesa, niż wcześniej. Myślę, że ten facet długo nie będzie pozostawał bezrobotny

Dokładnie. Chyba platfusy mają do niego największy żal za Lotos bo odpadło za***iste koryto - prezes, dyrektorzy, rady nadzorcze. Ciekawe czy ktoś policzył ile milionów to miesięcznie kosztowało.

• Like 1
Opublikowano

Do rady gminy trzeba zaświadczenie o nie karalności 

A ludzie z potężnymi wyrokami są posłami w naszym parlamencie 

Ot demokracja w 21 wieku 😁

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

@Qwazi tylko jak polmek coś kupuje to się powiększa jego majątek. Jak łączymy dwa podmioty skarbu państwa to skarb państwa nie powiększa majątku. Może to być korzystne dla pozycji na rynku, ale to zasługa bardziej ministerstwa niż prezesów jednej z firm. Co do źródeł dochodu, to Orlen ma ich więcej. Skarb państwa mniej. Mniej różnorodne. 

Borawski odszedł to zobacz jak Mlekpol się opuścił.

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Ta korzyść dla pozycji na rynku to chyba podstawowa rzecz. Każdy biznes dąży do tego, żeby mieć ją lepszą 

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie. Chyba platfusy mają do niego największy żal za Lotos bo odpadło za***iste koryto - prezes, dyrektorzy, rady nadzorcze. Ciekawe czy ktoś policzył ile milionów to miesięcznie kosztowało.

Nie wiem czy platfusy, czy nie. Odpadło koryto to fakt, i to niejedno. Poza tym, taki koncern zarządzany przez jedną radę nadzorczą i jednego prezesa na pewno szybciej będzie reagował na sytuację na rynku, niż w przypadku, kiedy tych rad i prezesów jest więcej. Tak mi się wydaje, bo jeśli ja podejmuje decyzje sam, to nie muszę tracić czasu na konsultacje z żoną czy dziećmi. Ale też sam ponoszę odpowiedzialności za tę decyzje, co też dodatkowo motywuje do tego, żeby nie były one pochopne i nie powodowały strat. Bo tej odpowiedzialności nie mam na kogo zrzucić 

Cały czas patrzę na to z punktu widzenia efektów biznesowych...

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Do rady gminy trzeba zaświadczenie o nie karalności 

A ludzie z potężnymi wyrokami są posłami w naszym parlamencie 

Ot demokracja w 21 wieku 😁

I znów niemądra spomniec. 

Dejta spokój ledwo południe a sklepowy już pijany. Musiał pączków z adwokatem pojeść 

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

ooo kurła w końcu czuję że żyje 👍

Czyli cudowne ozdrowienie nastąpiło na dzień przed protestem. 

Przypadek?

Nie sądzę. 

Dar od Bozi żebyś miał siły walczyć. 

Nie ma wymówki 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

I znów niemądra spomniec. 

Dejta spokój ledwo południe a sklepowy już pijany. Musiał pączków z adwokatem pojeść 

A skąd adwokat w sklepie i czemu akurat paczki jedli?

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Czyli cudowne ozdrowienie nastąpiło na dzień przed protestem. 

Przypadek?

Nie sądzę. 

Dar od Bozi żebyś miał siły walczyć. 

Nie ma wymówki 

Zarazi wam pół gminy i tyle będzie 🤣

Niechaj się wykuruje, może pewne sprawy przemyśli po tym traumatycznym przeżyciu. 

O tam o toto moja psienica się uczy nurkowania 

20240208_122501.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v