Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Niemiecki agregat z Niemiec ale naklejka po angielsku? Albo ja się naumialem w międzyczasie niemieckiego 

Jak na jakimkolwiek chińskim gównie jest napis professional to wiadomo że to gówno.

40 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dobre parametry ma

IMG_20240207_192052.jpg

IMG_20240207_192131.jpg

za***iste. Niech on 5 kw zrobi to będziesz Bogu i chińczykom dziękował.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

szef nie strajkuje? powinni ramię w ramie z rolnikami...

Ciunik od nas kupiony strajkuje 👌 

Nawet w gazecie był 

IMG-20240207-WA0003.jpg

IMG-20240207-WA0003.jpg

to się Rysiek wkurwi. rolnicy już piły blokują, a on chyba już z pięć ma. a jak jemu też je wszystkie poblokują?

• Haha 6
Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

U mnie podobnie. Główny organizator prezes izby rolniczej, kandydat w przyszłych wyborach.

Strajkujący może głosować na opcje przeciw której strajkuje 

Opublikowano
22 minuty temu, artek27 napisał:

Myślę ze nie. To powiedz mi co on sam może zrobić w radzie powiatu jak on nie jest w żadnej partii.

A po uj być w partii. 

Zakładasz komitet niezależny i startujesz w wyborach .

I nie trzeba nikomu robić łaski 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To jakiś wyrywny. Oni zwykli nic nie robić 

Do koryta chce się dostać. Zresztą już jest. W moich stronach w tych izbach sami obszarnicy biznesmeni, jak były przetargi ograniczone  z kowru to tak poustawiali punktacje żeby im wszystko przypadło. Zwykli rolnicy nie chcą mieć raczej z nimi nic wspólnego. Pies ich jebał.

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Strajkujący może głosować na opcje przeciw której strajkuje 

Kołodziejczak też strajkuje przeciwko sobie. Każdy chce troche kapitału politycznego ukręcić przy okazji.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Do koryta chce się dostać. Zresztą już jest. W moich stronach w tych izbach sami obszarnicy biznesmeni, jak były przetargi ograniczone  z kowru to tak poustawiali punktacje żeby im wszystko przypadło. Zwykli rolnicy nie chcą mieć raczej z nimi nic wspólnego. Pies ich jebał.

Czy startował do izb ktoś z poza nich? Wybory jakoś pod jesień były. W jednej gminie oprócz dwóch osób które są w izbach od dobrych 20 lat wystartował znajomy i kilkoma głosami przegrał. W drugiej w izbach był policjant i nauczycielka, postanowił wystartować rolnik to ten policjant emeryt odpuścił i Kazik dostał się do izb. Nie robili wyborów bo było tylko dwoje kandydatów ale Kazik zaaferowany ze jak to tak 

Opublikowano

Myśle że on nie przyciągnął nikogo więcej niż swoich wyznawców 

Ich raczej też było nie wielu 

To jest efekt 1 że się dostał 

Równie dobrze można na tym miejscu umieścić pana Błaszczaka 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

szczerze to przy trawach taniej usługa wychodzi..

Przyczepa to nie sieczkarnia. Nie taki duży koszt zakupu, ale ludzi trzeba do całej akcji. 

Opublikowano
Leszy napisał:

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Najlepsze pączki są na smalcu/oleju tak z 1/3 smalcu. A najlepiej gęsim.

Skąd tyle smalcu gęsiego wziąć??? 

sklepy drobiarskie sprzedają sadło do przetopienia....

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam trochę do wytopienia ale za bardzo nie wiem do czego to zużyć u siebie...

Ziemniaki odsmażałem na tym kiedyś. Dobre całkiem były. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ba jak z tego wyżyć się nie da 

A bo toto trzeba kilka funkcji połączyć i na bułeczkę się zarobi. 

Jeszcze z dwie fundację, albo rady i gra muzyka 😁

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Ziemniaki odsmażałem na tym kiedyś. Dobre całkiem były. 

Nie smażę ziemniaków, ewentualnie odgrzewam "talarki" na kapce oleju. Tak to gotowane, frytownica bezolejowa i piekarnik. Koniec końców pewnie przetopię i kury z ziemniakami skonsumują...

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

sklepy drobiarskie sprzedają sadło do przetopienia....

a to nie wiedziałem. Gęś parę razy kupowaliśmy od sąsiadów, jak chowali, to trochę topiliśmy tego. Taki był trochę oleisty, płynny. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie smażę ziemniaków, ewentualnie odgrzewam "talarki" na kapce oleju. Tak to gotowane, frytownica bezolejowa i piekarnik. Koniec końców pewnie przetopię i kury z ziemniakami skonsumują...

Odsmażane lubię Na kolacje z mlekiem, albo i piwem ;)  

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v