Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie 100 za ha i to tak lekko, a podobno już po 130. Ja wszystko rozumiem tylko że w tych czasach inwestycja w rolnictwo to jak inwestycja w firmę sprzedająca lód na Antarktydzie. Tak średni bym powiedział.  

• Like 2
Opublikowano

Ja to rozumiem. Głównie chodzi mi o to że tacy producenci pomidora zablokowali u nas w okolicy ziemię dla wszystkich bo ich przy aktualnej cenie pomidora i dopłacie na to stać i ma to jakiś ekonomiczny sens. A w innych przypadkach żadnej ekonomii nie ma 

Opublikowano

U nas jest w głównej mierze produkcja roślinna i krowiarze, oni ceny windują byle więcej mieć, jak dla mnie dać 100 koła za ha to słaby biznes, wolałbym za to co kolwiek innego z czego by zysk był pewniejszy i od pogody niezależny, a nie patrz w niebo i się o deszcz módl bo inaczej w sierpniu kombajn idzie na pusto. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

U nas jest w głównej mierze produkcja roślinna i krowiarze, oni ceny windują byle więcej mieć, jak dla mnie dać 100 koła za ha to słaby biznes, wolałbym za to co kolwiek innego z czego by zysk był pewniejszy i od pogody niezależny, a nie patrz w niebo i się o deszcz módl bo inaczej w sierpniu kombajn idzie na pusto. 

Kredyt spłacany kolejnym kredytem i się rozwijają

Opublikowano (edytowane)

Ja mam do kupna 6kl za 35 i pierdziele a to 15km gdzie po niby 100

Nie opłaca się kupować słabej klasy ziemi, za 3b to dał bym i 70, słabe klasy nie wystarczy nawieść jeden raz tylko co kilka lat trzeba a takie 3 to gnoju wo-gule widzieć nie muszą.

Ogólnie tylko chodzi o ptaki i kanarki,człowiek myśli o kanarku a ptaka mógł by kupić ale nie chce ,chce kanarka a potem kanarka nie kupi.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Ale te gismany to wcale nie taka lipa, ja się nastawiałem że otworze i zaraz z powrotem do paczkomatu że to taka chujnia i odeśle a to wykonanie za***iste jest jak za taką kasę, lepiej od parkside zielonego, baterie siedzą w tym bez luzu sztywno, wziąć to w rękę to lipy nie czuć, wykonanie nie ma się do czego przyczepić, a kasa śmieszna za to. 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Strongman napisał(a):

Ja mam do kupna 6kl za 35 i pierdziele a to 15km gdzie po niby 100

Nie opłaca się kupować słabej klasy ziemi, za 3b to dał bym i 70, słabe klasy nie wystarczy nawieść jeden raz tylko co kilka lat trzeba a takie 3 to gnoju wo-gule widzieć nie muszą.

Ogólnie tylko chodzi o ptaki i kanarki,człowiek myśli o kanarku a ptaka mógł by kupić ale nie chce ,chce kanarka a potem kanarka nie kupi.

U nas za 70 to piachu nie kupisz. Region regionowi nie równy a kupił by za 35 jak by była koło nosa😁

Opublikowano

Ja używam kilka miesięcy 

27 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Ale te gismany to wcale nie taka lipa, ja się nastawiałem że otworze i zaraz z powrotem do paczkomatu że to taka chujnia i odeśle a to wykonanie za***iste jest jak za taką kasę, lepiej od parkside zielonego, baterie siedzą w tym bez luzu sztywno, wziąć to w rękę to lipy nie czuć, wykonanie nie ma się do czego przyczepić, a kasa śmieszna za to. 

Ja używam kilka miesięcy i jak na razie ok.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał(a):

W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊

Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...

I na zakończenie 2024 roku☝️😊

Opublikowano

Obudziłem się ale spałem do północy 🛌

A teraz jajoś mi się chce spać więc weszłem na forum 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v