Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Rysiek. Piła jak zimną odpalę i daje w gaz to dusi się i gaśnie. Jak rozgrzana problem znika. Co jej dolega?

A ile czekasz żeby się rozgrzała? Gaznik przemyć dobrze może  już  trzeba i może szczelina na świecy sprawdź. U mnie przez chwilę tez soe dławi ale to może 5s pochodzi i wraca do normy .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, 6465 napisał(a):

Rysiek. Piła jak zimną odpalę i daje w gaz to dusi się i gaśnie. Jak rozgrzana problem znika. Co jej dolega?

Może za dużo paliwa w mieszance. Wydaje się mnie, że trza by gaźnik przeregulować

2 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Lenistwo 🤔

👇...takie to podejście...po ślubie 🙆🤭

2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Wszystko w uświęconym związku malzenskim

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

albo własnie - nie dokonała i dlatego musi wstawać

W myśl zasady ŚP Marii Czubaszek..."przy meżczyżnie majstrować nie wolno"🤭...tylko, że nie o takie majstrowanie chodziło 🤷...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

cimno,zimno, mgla,mialo padac .robic sie nie chce a musowo trzeba..

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nawet pluskwy są w tej Polsce A xD 

w posce c niedlugo nic innego nie zostanie, emigranci beda mieli jak u siebie. w afryce to chyba inne gatunki.

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Proszę o wybaczenie, a kawy nie pijam...🤷

czemu ?? zdrowa jest ,smaczna, byle bez mleka. dobrze wplywa na organizm.  

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

w posce c niedlugo nic innego nie zostanie, emigranci beda mieli jak u siebie. w afryce to chyba inne gatunki.

To ty chyba dawno w Polsce C nie byłeś, czyste powietrze, człowiek się nie dusi jak u was, robactwa tez nie ma ... A i gnoju na środku podwórka nikt raczej nie trzyma 🤭

• Like 3
  • Haha 4
Opublikowano

mozna nie lubic kawy ?? widzocznie tak😂

ja sie nauczylem w austrii pic i tak mi zostalo. 

tomus -wytumacz mi czemu ludzie uciekaja z tego waszego raju?? jesli jest tak dobrze to czemu jest tak zle ??

czemu twoja zona tak szybko uciekla ?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacus napisał(a):

Tomus -wytumacz mi czemu ludzie uciekaja z tego waszego raju?? jesli jest tak dobrze to czemu jest tak zle ??

czemu twoja zona tak szybko uciekla ?

Pajacuś, nie zauważyłem żeby ludzie od nas uciekali ... A na pewno nikt nie ucieka to tego twojego golicyjskiego smrodu i robactwa ... U nas ludzi stać na samochody, nie muszą się tłuc w autobusach ... Jak ktoś ma kury to są porobione ładne wybiegi a nie zasrane całe podwórko ...

Chwaliles się że takie bogactwo u was, taki rozwój, a na prawdę syf,kiła i robactwo ..

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

... U nas ludzi stać na samochody, nie muszą się tłuc w autobusach ...

Noo, z tymi autobusami, to trochę popłynąłeś, może nie autobusami ale pociągami, to multum ludzi jeździ i wcale nie jest to wyznacznikiem biedy.

Przyjdź kiedyś o 7-8 na peron linii Łowicz- stolyca, zobaczysz ile osób dojeżdża pociągiem. Wsiadasz w pociąg, dość, że szybciej dojedziesz, to jeszcze o nic się nie martwisz.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacor73 napisał(a):

Noo, z tymi autobusami, to trochę popłynąłeś, może nie autobusami ale pociągami, to multum ludzi jeździ i wcale nie jest to wyznacznikiem biedy.

U mnie pokasowali te autobusy, kiedyś jeszcze młodzież do szkoły jeździła, potem coraz bardziej puste były, nie opłacało się puszczać autobusów bo za mało pasażerów było, coś tam zostało, ale dużo mniej ich jeździ niż jeszcze 10-15 lat temu.

A z tymi pociągami to też różnie jest, siostra pracowała na Bemowie, to szybciej z Sochaczewa dojeżdżała niż pociągiem, samochodem jedziesz bezpośrednio z A do B, pociąg to przesiadki, autobusy, tramwaje ... Spóźni się pociąg 3 minuty, ucieknie Ci autobus i czekasz 15 min na następny ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

A próbowałeś się napić zamiast kawy rano Biała Herbatę lub Guaranę. Inny smak a takie samo działanie co kawa. 

O co? Mam byc jeszcze bardziej nakręcony?

Świat nie jest na to gotowy..

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v