Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polska mentalność. Wacek zboża tańszego to źle jak kupuje ze wschodu. Ale ja nawozy i paliwo to dobrze dobrze że wiozą. Kuźwa i czy tu będzie kiedyś normalnie?

Aż wstyd się przyznać że mieszka się w tak fałszywym kraju.

Edytowane przez 6465
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Parę lat już kupuje nawozy i nigdy w moich stronach nie było takiej różnicy pomiędzy nawozem polskim a ze wschodu, zawsze było to 40-70 zł na tonie , teraz ostatnio na moczniku było trochę więcej. Tyle że to był podobno egipski. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Polska mentalność. Wacek zboża tańszego to źle jak kupuje ze wschodu. Ale ja nawozy i paliwo to dobrze dobrze że wiozą. Kuźwa i czy tu będzie kiedyś normalnie?

Ja to widze odwrotnie - jak się kupuje tanio od polskich rolników zboże - tojest dobrze, nieważne, że oni ledwo przędą

A jak się sprzedaje im drogo nawozy, to już jest super, a jak oni kupują tańsze z innych krajów, ajwaj, płacz

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Kuźwa i czy tu będzie kiedyś normalnie?

Nie .

Sieci handlowe będą jeszcze taniej chcieli kupić towar od dostawców krajowych .

Opłata za marnowanie żywności może wzrosnąć z 10 gr do 50 gr za kilogram  kilka tygodni temu informowano w wykazie prac legislacyjnych Rady Ministrów.

Michał uradowany niech szukają innego miejsca jak nie odpowiadają im nasze zasady .

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Niedługo rolnicy nie będą mieli takich dylematów....

Galan chce by jak najtaniej kupować . ..

Zboże z Ukrainy, mercosury....czas gasić światło...rolnikom...

Dziś 17 listopad obrady się zaczęły , może już podpisują a może już dawno podpisane jutro ogłoszą .

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

ile razy to już było ? Po wejsciu do UE krowy miały po lasach biegac bezpańskie , zielony ład miał zrujnować rolnictwo , teraz kolejny zielony ład sprzed dwóch lat tak samo , teraz umowa z ,, mercosury '' żę to rolnictwo jeszcze istnieje 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dlatego może warto szukać dodatkowych dochodów , patrz na Ryśka jak szybko sobie poradził. 

• Like 2
Opublikowano
25 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dziwne masz fetysze...

A już se wymyśliłem...tylko jakieś towarzystwo jeszcze namówić....

samemu to nie wedrow-tak w pieciu to juz lepiej🤣, no chyba ze do bagaznika sie kogos zaladuje

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry🤝...pogoda nawet nawet...ja idę 🛌 po💃🕺...

@Belaruss820 💯lat dla pociechy, niech Cię męczy tak jak moje🙆...

@jacusileś tego wyroku dostał? bo mam wrażenie że bardzo długo żeś pierdział w pasiaki

za pisanie prawdy prosto w oczy malych wyrokow nie daja...

trza isc na wybory soltysa ..

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Dlatego może warto szukać dodatkowych dochodów , patrz na Ryśka jak szybko sobie poradził. 

Młody, zdrowy, utalentowany...

Tusk mu pomógł to odkryć na nowo....😆

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

ile razy to już było ? Po wejsciu do UE krowy miały po lasach biegac bezpańskie , zielony ład miał zrujnować rolnictwo , teraz kolejny zielony ład sprzed dwóch lat tak samo , teraz umowa z ,, mercosury '' żę to rolnictwo jeszcze istnieje 

A nie widzisz co się dzieje na wsi?

Nie widzisz ilu rolnictwem się zajmuje?

2 minuty temu, jacus napisał(a):

za pisanie prawdy prosto w oczy

...szkoda że nie o sobie..

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pojedź do zachodniej Europy, to dopiero będziesz w szoku jak mało ludzi się rolnictwem zajmuje ... Tam już dawno nikt się nie łudzi że da się utrzymać z 10ha typowo zbożowego gospodarstwa ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

samemu to nie wedrow-

Samemu to motocyklem.

W aucie więcej miejsca, to można kogoś zaprosić 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Pojedź do zachodniej Europy, to dopiero będziesz w szoku jak mało ludzi się rolnictwem zajmuje ...

Dwadzieścia lat temu było tak jak teraz u nas.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Samemu to motocyklem.

W aucie więcej miejsca, to można kogoś zaprosić 

Dwadzieścia lat temu było tak jak teraz u nas.

W niemczech i 35 ,,doświadczylem 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sorka , ale nie widzę tak było od dawna jedne gospodarstwa upadały inne się rozwijały , najlepsze gospodarstwo z lat komunizmu w wiosce padły juz dawno a małe z tamtych lat sie rozwinely i dzis mogą wykupic tamte .    Trzeba robić swoje , jeden rok lepszy , drugi gorszy ale jak ma sie pomysł to można żyć .

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pojedź do zachodniej Europy, to dopiero będziesz w szoku jak mało ludzi się rolnictwem zajmuje ... Tam już dawno nikt się nie łudzi że da się utrzymać z 10ha typowo zbożowego gospodarstwa ...

I z 50ha zboża by chcieli wyżyć i inwestować. Niech ktoś policzy ile jest dni pracy na tym areale w roku. 30? Ludzie pracują 210 dni w roku bez urlopu. 

• Like 8
  • Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, gregor1284 napisał(a):

Nawet na zapiekanki nie ma... Ale niektórym to się powodzi... byłem u somsiada tego złodzieja... 

20241116_195748.jpg

Na Boże Narodzenie i ja będę miał 🤣

Siema co tu słychać 🤔 człowiek ma tyle zajęć że i czasu zajrzeć tu nie ma 

Opublikowano
48 minut temu, 6465 napisał(a):

Ale będzie wam łyso jak zostanie prezydentem Polski 🤭

Amerykance już mówili ostatnio , że będzie czaskowski, oni już rok wcześniej wiedzą kto wygra 

56 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ja to jadę na bigos

Będzie szwagier warszawiak coś ostatnio  czaskoskiego ⛏️⚒️🔨

A jak były wybory to głosowali na niego

A dzieciaki Jaki Jaki byle jaki tylko czaskiski

Aby przez tą politykę bigos w ruch nie poszedł 🫣🤭🤭

• Haha 2
Opublikowano
48 minut temu, 6465 napisał(a):

Będzie Trzaskowski bo ma większe szanse na wygraną niż Sikorski.

A do miłośników PiS. Macie jakieś przecieki kto będzie kandydował od 🦆?

Tylko Jarosław zawsze dziewica 🙏 

Zobacz jaki miły pan

Jarosaw_Kaczyski_wicepremier_(cropped).png.3179078b47319577344fe10dd6411c26.png

A zobacz tego 🤢 

images.jpeg.57a1087e6614526cfc7d2139d2d5c5cc.jpeg

• Like 2
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v