Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nigdy nikomu nie powiedziałem, że mam cokolwiek ekologiczne. Bo nie mam. Stosuję koncentraty, dla młodzieży paszę, stosuję śor i nawozy. 

To, za to co one tyle płacą pieniędzy?

Opublikowano

Myśl co zjebałeś na polu pszenicy skoro delikatniejszy owies i jęczmień nie mają uszkodzeń.

Może stosowałeś ctu na pszenicę wrażliwą?

Może nie rozpuszczone i nie wymieszane środki poszły na pierwszy strzał...

Opublikowano (edytowane)

Bo mogą kupić od rolnika. Kowalsky

Sami sobie wmawiajaze ekologiczne pewno...

Zresztą....

Czy to ważne....ma towar, jest kupiec, dobrze płaci....co tu się zastanawiac.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Przed przymrozkiem albo po nie było pryskane? 

Było nad samym ranem -1 dzień po oprysku siarczanem, oriusem i śmierdzielem. Ale na jęczmieniu i owsie zero objawów a obok siebie praktycznie. I czemu by było wtedy tak jak po jednej - dwóch rajkach siewnika? Albo po małym kawałku? Na reszcie też gdzieniegdzie pojawiają się przypalone listki.

Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

To, za to co one tyle płacą pieniędzy?

Za to za co tobie też mogliby płacić jakby ci się chciało robić a nie pasożytować. 

Teraz, Agrest napisał(a):

Myśl co zjebałeś na polu pszenicy skoro delikatniejszy owies i jęczmień nie mają uszkodzeń.

Może stosowałeś ctu na pszenicę wrażliwą?

Może nie rozpuszczone i nie wymieszane środki poszły na pierwszy strzał...

Nie wrażliwa bo inni pryskali tym samym tą samą odmianę. Poszło 2l/ha chlorotoluronu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szczerze, nie widziałem żadnej innej sensownej dla mnie opcji, Konfa, PiS, PO, Lewica to debile ...

No PSL to naprawdę wybitne jednostki Tomasz 🤭, wybraliscie nie inaczej jak przez ostatnie 30 lat🤦‍♂️Ciekawe kogo na prezydenta wybierzecie.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Agrest napisał(a):

Facet dziś pod biedronką zaparkował, wyjàł nóż wiaderko i ciął opieki z pasa przydrożnego. 

Mają ludzie fantazję, za rondem przy dk79 gdzie każdy w palnik daje przy ruszaniy, pas zieleni 1,5m szerokości służący jako kuweta dla psów🤣🤣🤣

Będą smaczne pierogi i ciężkie z ołowiem 🤭

Somsiad folie i meble utylizuje w sadzie, a potem jabłka rozdaje nawożone ekologicznym popiołem

Kiedyś doglebówką do kukurydzy je*nął warzywniak to rok miał spokój, nic nie urosło

Czekam aż na podkładach kolejowych zacznie wędzić kiełbasy

Edytowane przez piotrp88
  • Haha 3
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Było nad samym ranem -1 dzień po oprysku siarczanem, oriusem i śmierdzielem. Ale na jęczmieniu i owsie zero objawów a obok siebie praktycznie. I czemu by było wtedy tak jak po jednej - dwóch rajkach siewnika? Albo po małym kawałku? Na reszcie też gdzieniegdzie pojawiają się przypalone listki.

Za to za co tobie też mogliby płacić jakby ci się chciało robić a nie pasożytować. 

Co bierzesz do łba ,pisałeś ile byś nie nakosił i tak i tak starczy . Trąć browara ,zgaś swiatło kurom ,a jutro nowy dzień 

• Like 2
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie wrażliwa bo inni pryskali tym samym tą samą odmianę. Poszło 2l/ha chlorotoluronu. 

To może było tak że w tych miejscach miałeś większy przymrozek. 2l to sporo.

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dla żartu, ale żart trzeba potrafić zrozumieć...

Nie każdemu to dane...

Kurna...załoralem 3 ha...i ogród, a jeszcze i grzybków nazbierałem se...

Się fotka nie wkleja...

Coś z af nie tak .. 

....może teraz..

IMG_20241029_165652.jpg

IMG_20241029_152815.jpg

czy aby te grzyby z drugiego zdjęcia są jadalne?

Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

To może było tak że w tych miejscach miałeś większy przymrozek. 2l to sporo.

Sporo? Na pszenicę doglebowo? Zgodnie z etykietą. 

1 minutę temu, kizak napisał(a):

Co bierzesz do łba ,pisałeś ile byś nie nakosił i tak i tak starczy . Trąć browara ,zgaś swiatło kurom ,a jutro nowy dzień 

Jak nic nie ukoszę to nie będzie pszenicy a bez pszenicy nie ujadę.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Się dorabiasz jak Boczek w pewnym odcinku co miał wszystko od chłopa małorolnego😂

Opublikowano
31 minut temu, HF86 napisał(a):

Moje podanie już chyba 11 rok w szkole leży, a niby cały czas nie ma komu uczyć 😁

Ja kilka razy składałem do szkoły - podobnie. Pracowałem w zaocznej troche ale w prywatnej to bez sensu.

Konkurs na etat a nikogo nie przyjmują - pytam się kolegi dyrektora szkoły o co chodzi. On że jest wolny etat i trzeba zorganizować konkurs taki na niby, bo szkoła i tak nie chce nikogo przyjąć ,bo nauczyciele wtedy mają po 1,5 etatu i kroją porządną kase. Gdyby przyjeli to mieli by tylko po 1. Poyebane to jest.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Ja również te drugie to wątpię że jadalne 🙆😲

To świadczy o tym że nie znasz się na grzybach 🤷‍♂️ Opieńka miodowa, Zbyszek akurat zebrał trochę mocno wyrośnięte 👍

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A w czym kasjerka lepsza od policjanta, lekarza,strażaka, ratownika medycznego, pracownika kopalni czy huty, że ma wolną niedzielę a oni nie 

A Ty co robisz w niedziele? Pracujesz na etacie czy pierdzisz bobem?

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ubrania nam dają. Po chałupie to jedna para ogrodniczek na zimę, dwie pary portek z dresu na czas prania i dwie pary krótkich na lato. Telefon ten sam od paru lat, zegarki wszystko z minionego stulecia, mam ich jak ruski sołdat a i tak nie noszę, laptop prawie 5 letni. Telewizora, radia nie mam. 

Kurła, ostatni raz zboże na jesień pryskam na chwasty. Nigdy więcej. 

no ale trzeba liczyć raz na 5lat jakiś piekarnik jakąś pralka kuchenka czajnik jakieś gary itp 

Opublikowano
9 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Somsiad folie i meble utylizuje w sadzie, a potem jabłka rozdaje nawożone ekologicznym popiołem

Kiedyś doglebówką do kukurydzy je*nął warzywniak to rok miał spokój, nic nie urosło

Czekam aż na podkładach kolejowych zacznie wędzić kiełbasy

Mój sąsiad biznesmen milioner, developer w weekendy pali na działce. folie, styropiany i inne odpady z budowy. Polski Januszex w praktyce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v