Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Kasjerka też nie zbogaci Polski tym że będzie zalieprzac w niedzielę. To może lepiej niech nauczyciele też pracują w weekendy i całe wakacje a nie co niektórzy 4godz. Dziennie. 

...No ale kasjerce nikt nie zabrania być nauczycielką...

Owszem, może się nie mają źle itw uczyciele, ale zawód zawodowi nie równy....

Równo to już było... się nie sprawdziło to...

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

a jakieś ubranie choćby do pracy 

chyba ze masz ciuch służbowe? 

a jakiś telefon zegarek czy tam te inne wynalaski jakiś laptop ?nic z tych rdeczy

Ubrania nam dają. Po chałupie to jedna para ogrodniczek na zimę, dwie pary portek z dresu na czas prania i dwie pary krótkich na lato. Telefon ten sam od paru lat, zegarki wszystko z minionego stulecia, mam ich jak ruski sołdat a i tak nie noszę, laptop prawie 5 letni. Telewizora, radia nie mam. 

Kurła, ostatni raz zboże na jesień pryskam na chwasty. Nigdy więcej. 

Opublikowano
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zbyszek a takie gąski zbierasz 

inbound3941165255285188523.jpg

inbound2758276022730396723.jpg

Co to za olszówki? Taki kozik to sobie kupiłem od ruskich jak przywozili graty na rynek z 30lat temu. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał(a):

A jak zgłoszę te działki pod budowę,a będę użytkował rolniczo to  podatek będzie od budowlanej czy rolny

Dokąd w ewidencji gruntów będzie rolna, to płacisz za rolne.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...No ale kasjerce nikt nie zabrania być nauczycielką...

Owszem, może się nie mają źle itw uczyciele, ale zawód zawodowi nie równy....

Równo to już było... się nie sprawdziło to...

No pewnie że nie zabrania. Tak samo i nauczycielce być kasjerką. A ciągle strajkują. Czy widziałeś kiedykolwiek strajk kasjerek 🤔 zresztą rolnicy też strajkują bo im ciągle nie pasuje a jakoś zmienić zawodu nie chcą🤔

Edytowane przez 6465
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Pszenica popalona. Jęczmień i owies w porządku a pszenica przypalona jakby plackami, pojedynczymi rządkami czasem. 

No to chyba coś nie tak z opryskiwaczem...no chyba że dawka..

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

No pewnie że nie zabrania. Tak samo i nauczycielce być kasjerką. A ciągle strajkują. Czy widziałeś kiedykolwiek strajk kasjerek 🤔

Moje podanie już chyba 11 rok w szkole leży, a niby cały czas nie ma komu uczyć 😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

No ciezko zgadnąć co źle zrobiłes...

Jednak to nie wina tego że na jesieni.

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ewidentnie całe pryskanie do d... Albo substancja nieodpowiednia. Nie wiem. Ale pryskał już jesienią nic będę. 

Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał(a):

Rysiu tylko patrzeć jak wyjdzie za trochę że tusek sam się wybrał, bo żaden na niego nie głosował, albo nie wiedział na kogo głosował. :P

Nie odpisze tobie...

Nie lubi donosicieli tak samo jak Tuska...😆🤭

18 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zbyszek a takie gąski zbierasz 

inbound3941165255285188523.jpg

inbound2758276022730396723.jpg

Nie

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie lubi donosicieli tak samo jak Tuska...😆🤭

Bogdan ci napisał co sam robiłeś, ty identyczny jak ten na kogo głosowałeś  xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ale mi odpisuje.Ryszard

tobie nie.. 🤭

Ryszard lubi tak ciebie  tak jak psy dziada w ciasnej ulicy,    :P  mi nie musi odpisywać, ale zgadza się ze mną potwierdzając to lajkami, a tobie daje lajki? chyba jak się z ciebie śmieje.   xD

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ciezko zgadnąć co źle zrobiłes...

Jednak to nie wina tego że na jesieni.

Myślałem, że Orius + siarczan magnezu + resztki śmierdziela na mszyce to zrobiły ale raczej w tym tylko dopomogły. Na jęczmień i owies poszło to samo i zero oznak. Po wiosennym pryskaniu takich cudów nie było. I wcale drożej mi nie wychodzi...

13 minut temu, Desperado napisał(a):

Dla ciebie to chyba nawet lepiej, pryskanie też się tam zmieści jak wszystko inne.   :P

O, dziadek, gdzieś był jak nie pisałeś?

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v