Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Pora i u mnie na ekologię 😉

inbound7479212983174775032.jpg

U nas jak ogłosili kontrolę papierów i oczyszczalni to szał budowlanyi szambiary na dwa etaty jadą 😁

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał(a):

U nas jak ogłosili kontrolę papierów i oczyszczalni to szał budowlanyi szambiary na dwa etaty jadą 😁

U nas też tak było, po tygodniu zalali gminną oczyszczalnię i się już uspokoiło xD 

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał(a):

Będziesz mógł teraz na tym sadzić ekologiczne pomidory ;)  

Trawa będzie rosła 

8 minut temu, HF86 napisał(a):

U nas nikt nie kontroluje , tylko było kiedyś zgłoszone do ewidencjonowania kto jakie posiada 

Opublikowano
37 minut temu, pedro2 napisał(a):

Skoro jesteś ogarnięty to powiedz czy coś muszę/mogę zrobić żeby nie zablokowali mi możliwości budowy? 

Mam 3 kawałki w wiosce, które w przyszłości będę chciał podzielić i sprzedać pod budowę domów. 

Żadnego MPZP nie było do tej pory więc gdzie kto co chciał to budował.

Teraz jak pod wiatraki robią MPZP i zostaną działki rolne to nie będzie szansy potem żeby tam dom postawić? Dobrze rozumiem?

jest jakaś nowa ustawa że wszystkie gminy do końca 2025r muszą mieć MPZP 

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, pedro2 napisał(a):

Skoro jesteś ogarnięty to powiedz czy coś muszę/mogę zrobić żeby nie zablokowali mi możliwości budowy? 

Mam 3 kawałki w wiosce, które w przyszłości będę chciał podzielić i sprzedać pod budowę domów. 

Żadnego MPZP nie było do tej pory więc gdzie kto co chciał to budował.

Teraz jak pod wiatraki robią MPZP i zostaną działki rolne to nie będzie szansy potem żeby tam dom postawić? Dobrze rozumiem?

MPZP robią nie pod wiatraki, tylko każda gmina musi taki plan zrobić. Jak pisze jarecki po sporządzeniu planu gmina wyłoży go do wglądu i wtedy będziesz miał określony czas na złożenie swoich uwag.

• Thanks 1
Opublikowano
51 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Pioter tak robi. Sam piecze ,ale czy on zdrowszy od kupnego 🤔. Jak u niego nie ma szamba tylko na pole idzie wszystko z łazienki płyny cała chemia itp. Ci co od niego kupują te mięso,warzywa to przepłacają podwójnie a czy to zdrowsze jak z marketu 😲🤣

Kowalski, kowalski, czytać ze zrozumieniem to nie potrafisz...

Opublikowano
29 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kowalski, kowalski, czytać ze zrozumieniem to nie potrafisz...

Chyba każdy wczoraj widział że nawozisz ogródek 😲🤣💩

Opublikowano

Potem warzywo , jajka mięso  z królików sprzedajesz ludziom którzy myślą że to ekolgiczne🤣🤣🤣🤣😲😲😲😲

Ale kibel myjesz od czasu do czasu chyba płynem 

Opublikowano
Teraz, Michal2399 napisał(a):

Potem warzywo , jajka mięso  z królików sprzedajesz ludziom którzy myślą że to ekolgiczne🤣🤣🤣🤣😲😲😲😲

Nigdy nikomu nie powiedziałem, że mam cokolwiek ekologiczne. Bo nie mam. Stosuję koncentraty, dla młodzieży paszę, stosuję śor i nawozy. 

Opublikowano

Ok ale ludzie powinni wiedzieć że nawozisz. 💩

Ale w sumie wtedy byś nie miał kupców to lepiej i nie 😲😲🤣🤣🤣

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sieroto z orawy, 

🤣😲😲😲🤪🤪

Opublikowano
7 godzin temu, 6465 napisał(a):

Widzisz Pioter. Ja tak jak ty na dwóch etatach ciągłem i starymi gratami jeżdżę a ty lada dzień nówka. Czekamy na zdjęcia furki. 

Ale ja nie mam nikogo na utrzymaniu a moje podstawowe potrzeby kończą się na tym abym był napity, pojedzony i było mi ciepło.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Chłoporobotnik nie jestem Kowalski. @Kowalsky30 poteierdź że ja to nie ty.  Ale ty tak samo jak on pracujesz na etacie na wózku  On w tartaku ty w jakiejś fabryce. Tak samo masz gospodarkę więc co się czepia  ten  Pioter 

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Pilnuj jak robią MPZP i mozesz wnieść uwagi swoje na etapie projektu . Jak zostaną działki rolne to potem ciężko bo trzeba zmieniać plan a to kosztuje i nie jest łatwe , u sąsiada dalszego zostało zapisane jako tereny rolne a teraz córka chce się jego budować i pewnie nie da rady klasa ziemi 6 . 

Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

jest jakaś nowa ustawa że wszystkie gminy do końca 2025r muszą mieć MPZP 

48 minut temu, jacek1296 napisał(a):

MPZP robią nie pod wiatraki, tylko każda gmina musi taki plan zrobić. Jak pisze jarecki po sporządzeniu planu gmina wyłoży go do wglądu i wtedy będziesz miał określony czas na złożenie swoich uwag.

Dzięki.

Słyszałem o tym ogólnym obowiązku dla gmin. To się pojawiło w międzyczasie, ale pod wiatraki była mowa od początku, że bez MPZP nic nie ruszy. 

A jak zgłoszę te działki pod budowę,a będę użytkował rolniczo to  podatek będzie od budowlanej czy rolny?

Muszę sąsiada podejść bo coś nieskory do sprzedaży, a kolejne dwie ładne pod domki by doszły. 

Jak uchwalą to popij woda 

Opublikowano
24 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

To czemu piszą o motocyklistach?🤷‍♂️ Ja nie chodzę do ginekologa ale jak będziesz następnym razem to zapytaj😉.

Ja tez nie chodzę. Ten mem lata już od wiosny po grupach motocyklowych na FB.

Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz ,wolę 1-2 dniowy chleb na śniadanie zamiast 5 dniowgo .... Idąc tym tokiem myślenia zróbmy sobie wolne wielki Czwartek, piątek i sobotę, ustawowo wolne piątek i sobota po Bożym Ciele itd itp.

Pół Europy ma wolne w wielki piątek, sobotę, wigilia jak i sobota do 13 i jakoś im się lepiej żyje niż u nas

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Pora i u mnie na ekologię 😉

inbound7479212983174775032.jpg

inbound2223967412126669274.jpg

Jakoś zadziwiająco szybko ogarnąłeś całą papierologię🫢

32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sieroto z orawy, nie potrafisz czytać, że nie używam ścieków z łazienki, z chemikaliami?

Tu akurat nie ma co się szczycić, skoro używasz te z escherichia coli, salmonellą, shigellą, klebsiellą, i innymi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v