Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Daj biednemu... 

Mi jakbyś miała wątpliwości 🤭

Ale njech wspomoże parte PiS 😁 oni chyba tam w potrzebie są 

3 godziny temu, Łolek napisał(a):

Coś mnie bierze zaraza jakas w gardle gryzie tempe 35,8 chyba koniec już bliski 

Uuu niska temperatura, może termostat się zawiesił 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał(a):

Stał jakieś 150-200lat 

Drugie tyle by postał jakby go nad ziemią do czegoś umocował.

IMG_20241026_144005_8.jpg

IMG_20241026_144001_3.jpg

U nas drewniany wymieniony na taki. A metalowy co zdrowy to odnowiony. 

Screenshot_2024-10-26-15-02-40-302_com.facebook.katana.jpg

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał(a):

To zależy gdzie w tych 6 m będzie podparte na ścianie ,od kąta dachu ,drewna ,jak dużo śniegu bywa ,od ciężaru dachu ,czy blacha ,czy dachówka ,czy podbitka z desek ....

Podparcie praktycznie po końcach ,z jednej strony max 30 cm  okapu, kąt mały na 6m max 40 może 50  cm spadku , mało śniegu , blacha nie stać mnie na nic lepszego 🤷, bez podbitki tylko membrana 

Godzinę temu, Łolek napisał(a):

Ale gęstwina 🙆🤦

6m to na sznurku od prasy utrzyma 

Tak wytrzyma na sznurku, musi być coś konkretnego 

Opublikowano
40 minut temu, bezbarwny napisał(a):

@Rolnik1973, jeśli ten jęczmień w kwietniu będzie taki zielony, to będzie znaczyło, że zadbałeś. Teraz wszędzie ładny. 

Zobaczymy 

Zrobiłem co mogłem

Słoma, P0plon z gryki i gnojowica

Oprysk na chwasta grzyba i 2x mszyca 

Jeszcze kreda przed zimą ale niech ziele w koleinach przy schnie żeby nie odrosło

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Słupy będą z  profila 120x120x4 zalane dodatkowo betonem i w ziemie też oblane na stałe 

A na uj ten beton w środek?

Kiedy by syn na złom sprzedał a tak to co z tego?

A co z pracą metalu ciepło zimno? Jak ma się skurczyć jak beton w środku?

A jeśli się rozszerzy to beton nie będzie wiązał. 🤭

Opublikowano (edytowane)

Dzięki  ale daleko do ładu i składu. Błędy już popełnione bo co chwila coś do łba strzeli i okazuje się że miejsca brak lub układ nie taki.

Wiązy i miłorzęby pellacolem wysmarowałem i tak baks przyszedł zęby ścierać. 

Założyłem dzisiaj osłonki.

Róże pięknie się rozrosły , po kilkanaście pąków kwiatowych było. Przyszły sarny i opierdoliły nocą 90%.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał(a):

Żeby nie rdzewiał i usztywni konstrukcje .

Kto to będzie sprzedawał to nie wiadomo , może łódzka kuria 

Mam już tak jedną wiatę i pracuje jakoś metal 😉 

Jeszcze się zastanowiam nad 120 heb 

Opublikowano
57 minut temu, Agrest napisał(a):

Konstrukcje rób tak, byś w zaświatach potem słyszał jak Cię przeklinają ci co to będą rozbierać 😉🙃

• Haha 6
Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Żeby nie rdzewiał i usztywni konstrukcje .

Kto to będzie sprzedawał to nie wiadomo , może łódzka kuria 

Mam już tak jedną wiatę i pracuje jakoś metal 😉 

Jeszcze się zastanowiam nad 120 heb 

Weź 🤦 słup 120x120x4 będę dawał u siebie. Przykrecony do betonu na kotwę. Rozstaw słupów co 4,5m. Konstrukcja z kratownicy o wysokości 35cm  co 1,7m  rozstaw. Rozpiętość budynku 8,5m

IMG_20241026_171756_785.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v