Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Daj biednemu... 

Mi jakbyś miała wątpliwości 🤭

Ale njech wspomoże parte PiS 😁 oni chyba tam w potrzebie są 

3 godziny temu, Łolek napisał(a):

Coś mnie bierze zaraza jakas w gardle gryzie tempe 35,8 chyba koniec już bliski 

Uuu niska temperatura, może termostat się zawiesił 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał(a):

Stał jakieś 150-200lat 

Drugie tyle by postał jakby go nad ziemią do czegoś umocował.

IMG_20241026_144005_8.jpg

IMG_20241026_144001_3.jpg

U nas drewniany wymieniony na taki. A metalowy co zdrowy to odnowiony. 

Screenshot_2024-10-26-15-02-40-302_com.facebook.katana.jpg

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał(a):

To zależy gdzie w tych 6 m będzie podparte na ścianie ,od kąta dachu ,drewna ,jak dużo śniegu bywa ,od ciężaru dachu ,czy blacha ,czy dachówka ,czy podbitka z desek ....

Podparcie praktycznie po końcach ,z jednej strony max 30 cm  okapu, kąt mały na 6m max 40 może 50  cm spadku , mało śniegu , blacha nie stać mnie na nic lepszego 🤷, bez podbitki tylko membrana 

Godzinę temu, Łolek napisał(a):

Ale gęstwina 🙆🤦

6m to na sznurku od prasy utrzyma 

Tak wytrzyma na sznurku, musi być coś konkretnego 

Opublikowano
40 minut temu, bezbarwny napisał(a):

@Rolnik1973, jeśli ten jęczmień w kwietniu będzie taki zielony, to będzie znaczyło, że zadbałeś. Teraz wszędzie ładny. 

Zobaczymy 

Zrobiłem co mogłem

Słoma, P0plon z gryki i gnojowica

Oprysk na chwasta grzyba i 2x mszyca 

Jeszcze kreda przed zimą ale niech ziele w koleinach przy schnie żeby nie odrosło

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Słupy będą z  profila 120x120x4 zalane dodatkowo betonem i w ziemie też oblane na stałe 

A na uj ten beton w środek?

Kiedy by syn na złom sprzedał a tak to co z tego?

A co z pracą metalu ciepło zimno? Jak ma się skurczyć jak beton w środku?

A jeśli się rozszerzy to beton nie będzie wiązał. 🤭

Opublikowano (edytowane)

Dzięki  ale daleko do ładu i składu. Błędy już popełnione bo co chwila coś do łba strzeli i okazuje się że miejsca brak lub układ nie taki.

Wiązy i miłorzęby pellacolem wysmarowałem i tak baks przyszedł zęby ścierać. 

Założyłem dzisiaj osłonki.

Róże pięknie się rozrosły , po kilkanaście pąków kwiatowych było. Przyszły sarny i opierdoliły nocą 90%.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał(a):

Żeby nie rdzewiał i usztywni konstrukcje .

Kto to będzie sprzedawał to nie wiadomo , może łódzka kuria 

Mam już tak jedną wiatę i pracuje jakoś metal 😉 

Jeszcze się zastanowiam nad 120 heb 

Opublikowano
57 minut temu, Agrest napisał(a):

Konstrukcje rób tak, byś w zaświatach potem słyszał jak Cię przeklinają ci co to będą rozbierać 😉🙃

• Haha 6
Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Żeby nie rdzewiał i usztywni konstrukcje .

Kto to będzie sprzedawał to nie wiadomo , może łódzka kuria 

Mam już tak jedną wiatę i pracuje jakoś metal 😉 

Jeszcze się zastanowiam nad 120 heb 

Weź 🤦 słup 120x120x4 będę dawał u siebie. Przykrecony do betonu na kotwę. Rozstaw słupów co 4,5m. Konstrukcja z kratownicy o wysokości 35cm  co 1,7m  rozstaw. Rozpiętość budynku 8,5m

IMG_20241026_171756_785.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v