Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, robi57362 napisał:

mam pierwszą ofiarę e10 pila rzuciła palenie i ma fochy, 98 nigdzie w okolicy juz dłuższy czas nie ma , nie sądziłem ze będzie aż tak źle na tym etanolu WINA TUSKA!

Bo etanol leje się w gardło a benzyne do baku. Eurokołchoźniki chcą zmieniać odwieczne prawa natury :).

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Trzeba ten budynek zgodnie z przeznaczeniem wykorzystywać? 🤔

ja chciałem oborę ocieplić,jutro ma być jakaś konferencja może co zmienią, z przeznaczeniem to tak pewnie jak z wymiana eternitu na budynach, ludzie nic nie gospodarzą a ze niby zboże trzymają a faktur nie sprawdzają przy kontroli czy coś sprzedajesz aby mieć ziemię i tyle.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Kurna to żuka będę w ciepełku trzymał. Oj doczekali my czasów. Mamy wspaniały rząd, samych wybitnych specjalistów i gospodarka nam się rozwija a ludziom żyje się coraz lepiej!

A oborę jakbyś podumał wcześniej to miałbyś ocieploną. Jak dziady 

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Bo etanol leje się w gardło a benzyne do baku. Eurokołchoźniki chcą zmieniać odwieczne prawa natury :).

W Brazylii jeżdżą na etanolu już wiele lat i nie mają z tym problemów ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

W Brazylii jeżdżą na etanolu już wiele lat i nie mają z tym problemów ;)

Po pierwsze nie wiedzą co jest dobre, po drugie tam raczej walą przez nos, po trzecie pojebał ja tą Brazylie gdzie mogą cie odjebać na co drugim rogu.

Miałem kiedyś kolege Brazyliczyka, który opowiadał mi jak tam jest i pokazywał zdjęcia. Dzięki bardzo, moja noga tam nie stanie. 😀

Opublikowano

Majstry dopiero odjechały.

Beton zalany, ino pies mi się po ich odjeździe po uszy skąpał w betonie. Musiałem łajzę nieść pod wodę i myć.

Trzy budowy na raz - wiata, przebudowa garażu i renowacja starej piwnicy🤭

20240123_132950.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

@Agrest co za przebudowę robisz w garażu?

Jak stodoła została rozebrana to została otwarta przestrzeń. W sumie luks bo chyba 11m z dobrym wjazdem ino 0,1m bus wystaje. Więc dobuduje się 1,5m i zmieni wysokość, kąt i kierunek dachu, w skutek czego zyskam kolejną powierzchnię około 7m x 3,5 pod dachem.

Opublikowano
Agrest napisał:

4 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

@Agrest co za przebudowę robisz w garażu?

Jak stodoła została rozebrana to została otwarta przestrzeń. W sumie luks bo chyba 11m z dobrym wjazdem ino 0,1m bus wystaje. Więc dobuduje się 1,5m i zmieni wysokość, kąt i kierunek dachu, w skutek czego zyskam kolejną powierzchnię około 7m x 3,5 pod dachem.

a dobry gospodarz wszytko ma pod dachem

Opublikowano

Dobry to ja nie jestem, ale jest szansa że wszystkie się pod dachem zmieści

Opublikowano
25 minut temu, Agrest napisał:

Beton zalany, ino pies mi się po ich odjeździe po uszy skąpał w betonie. Musiałem łajzę nieść pod wodę i myć.

20240123_132950.jpg

Wygląda, jakbyś grobowiec odkopał

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

20240123_132950.jpg

VW T5²

Opublikowano
7 minut temu, wojtal24 napisał:

ale ta piwniczka zostawiasz?

No właśnie zostaje. Miałem zasypać i w innym miejscu gotowca wkopać, ale każdy odradza. Ta z kamienia wapiennego ma swój mikroklimat. Ława ułana by jeżdżąc obok nie przepychać gruntu. No i pociągnie się 0,6m bloczkiem i płytę zaleje. Tylko ciekawe czy nie zaburzy to klimatu.

1 minutę temu, jahooo napisał:

Wygląda, jakbyś grobowiec odkopał

Jakby prawo zmienili to nie miałbym nic przeciwko, by obok sobie kwaterkę postawić.

1 minutę temu, Bananek napisał:

VW T5²

Tan na pierwszym planie majstrów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v