Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Denerwuje mnie takie pisanie ale właśnie - nie mam mocy aby komukolwiek tego zakazać, zresztą -  nie chce mi się.

No przykro mi.

A chciałbyś mieć wpływ?  

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał(a):

Tu trzeba by się pochylić i znaleźć dane a potem postawić pytanie - gdyby nie kredyty, to na jakim poziomie kształtowałyby się ceny nieruchomości

Gdyby nie wykup pod wynajem to byo by taniej jest troche błędne koło 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Nie zrozumieliśmy się.

Pytanie jak dostępność kredytu winduje ceny mieszkań

Kredyty niskoprocentowe  powodują bum mieszkaniowy i wystrzał cenowy.

Więc  odpowiedź na Twoje pytanie ilu byłoby stać na zakup bez kredytu nie jest zbyt oczywista, bo bez łatwego dostępu do kredytu mieszkania byłyby tańsze.

Ale najbardziej winny jest przekaz podprogowy po 89r.

Bież kredyt na auto, dom,  wakacje, agd. Raty, raty 0% . Bierz i żyj . Smycz gratis do każdego kredytu

Żeby takie rzeczy dostrzec trzeba spojrzeć trochę szerzej, a kto tak patrzy? Adekwatnie jest z wszystkimi suplementami, dietami cud i kosmetykami co to "zmarszczki wygladzają"...ich sprzedaż opiera się na przekazie podprogowym

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Młody człowiek na takie argumenty nie zważa

No ja zważam 

Według mnie to kwestia indywidualna i własne podejście

Potrzebowałem pieniędzy jeszcze jako samotnik-pole,etat kredyt bez problemu

A ja:

Zostawiłem swą  pierwszą przyszłą żonę wziąłem urlop bezpłatny i wyleciałem do Irlandii to rzeźni....

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Bardzo fajny , a sam się namówiłem biorąc na próbę tego  i Skarbek 

ja kupiłem kiedyś i u mnie się nie sprawdzil słabo się dopal i dużo popiolu. pale już kilka lat  skarbkiem

a to też zależy dużo od pieca 

jaki masz piec

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

A chciałbyś mieć wpływ?  

Teraz to już mi się nie chce... Im więcej widzę ludzi tym częściej nachodzą mnie myśli, że nie warto się nimi przejmować i czegokolwiek dla nich robić poza kilkoma wyjątkami. Ludzie to idioci, sami się wytępią. Każdy inaczej myśli i nikomu nie dogodzi.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Nie zrozumieliśmy się.

Pytanie jak dostępność kredytu winduje ceny mieszkań

Kredyty niskoprocentowe  powodują bum mieszkaniowy i wystrzał cenowy.

Więc  odpowiedź na Twoje pytanie ilu byłoby stać na zakup bez kredytu nie jest zbyt oczywista, bo bez łatwego dostępu do kredytu mieszkania byłyby tańsze.

Ale najbardziej winny jest przekaz podprogowy po 89r.

Bież kredyt na auto, dom,  wakacje, agd. Raty, raty 0% . Bierz i żyj . Smycz gratis do każdego kredytu

To, że niskoprocentowe kredyty wywindowały ceny w ostatnich 4 latach, to już inna para kaloszy.

Kredyty ludzie brali też przed 89 i biorą na całym świecie, nie tylko w Polsce.

Nie każdy posiada poduszkę finansową i może sobie pozwolić na jakiekolwiek inwestycje bez wspierania się kredytem.

Syty głodnego nigdy nie zrozumie.

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

No ja zważam 

Według mnie to kwestia indywidualna i własne podejście

Potrzebowałem pieniędzy jeszcze jako samotnik-pole,etat kredyt bez problemu

A ja:

Zostawiłem swą  pierwszą przyszłą żonę wziąłem urlop bezpłatny i wyleciałem do Irlandii to rzeźni....

Wyjątki potwierdzają regułę🤷

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Leszy napisał(a):

Co do chodzenia. Dziś mi naliczyło do tej pory 10 tyś. kroków. Wczoraj 17 tyś. przedwczoraj 20 tyś. Trochę się kilometrów robi.

Że też chce Ci się liczyć 😉😄, ja nie liczę, lepiej żyć w niewiedzy, westchnąć sobie po kolacji i na wyro 😎

Opublikowano
19 minut temu, Baks00 napisał(a):

Mogę się przyłączyć do Pana @Qwazi ....

Dzisiaj jesteś jutro Cię nie ma.Nie wyobrażam sobie pozostawienia żony dzieci z jakimis zaleglosciamy

Dlatego ja mam wszystko ubezpieczone... Parę złotych co miesiąc wydaje na to, ale wrazie co moja konkubina jeszcze parę złotych dostanie jak wszystko spłaci 

Opublikowano
43 minuty temu, pedro2 napisał(a):

180x180

6m wysoki

Koszt żaden bo samiśmy robili z ojcem

No prąd, impregnaty 

Figurka koło tysiaka chyba wyjdzie 

Tylko tak teraz dumam jak ja go turem posstawie 🤔 ponad 4m do ramion

To zmień od razu nick na zdesperowany ☝️

u mnie w wiosce z kwasowki będzie bo był metalowy i przerdzewiał i zrzutkę zrobiliśmy 

Opublikowano
55 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

1690

2 worki mi takiego zostały z zeszłego roku. Trzeba kupić bo fajnie się palił z owsem 🤭. W zeszłym sezonie płaciłem 1740

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

To, że niskoprocentowe kredyty wywindowały ceny w ostatnich 4 latach, to już inna para kaloszy.

Kredyty ludzie brali też przed 89 i biorą na całym świecie, nie tylko w Polsce.

Nie każdy posiada poduszkę finansową i może sobie pozwolić na jakiekolwiek inwestycje bez wspierania się kredytem.

Syty głodnego nigdy nie zrozumie.

Z miesiąc temu, jak mi ta ziemia wpadła pomyślałem "będę jak Radek🤭" i poszedłem do banku. Panie mi zrobiły symulację kredyty. Jak se to przeanalizowałem, to pomyślałem "sorry Radziu, jednak nie mam szans, żeby do Cię równać🤭"...i nie wziąłem 🤷

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

u mnie w wiosce z kwasowki będzie bo był metalowy i przerdzewiał i zrzutkę zrobiliśmy 

Na północnym koło Edka postawili z kwasówki i na jeziorku też. 

Opublikowano
9 minut temu, jacor73 napisał(a):

Mieszkanie z kredytem też można sprzedać

Czasami trzeba wybrać mniejsze zło.

Cztery lata temu metr kosztował poniżej 10, dzisiaj kręci się w okolicy 15,

Pewnie że można 

Ale wyobraź sobie że wybudowałes się na sadzie przy domu rodzinnym,i samej żony nie stać na spłatę zadłużenia 

Dobra temat rzeka,wszystko dla wszystkich najważniejsze myślenie 

Nie jestem zwolennikiem kredytów ale wiem że są tacy co dzięki nim naprawdę dobrze sobie radzą 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Lubię się wyspać 

Tak mam chociaż motywację żeby wstawać rano wcześnie i późno się kłaść 🤭🤭🤭 

Teraz byłem u siebie w banku bo właśnie hipoteczny dopinam, jakie te panie miłe i pomocne 🤣🤣🤣

Opublikowano
10 minut temu, Baks00 napisał(a):

Ja zapierdalałem w Irlandi w rzeźni w 2005/06, a Ty kiedy?

5 minut temu, 6465 napisał(a):

2 worki mi takiego zostały z zeszłego roku. Trzeba kupić bo fajnie się palił z owsem 🤭. W zeszłym sezonie płaciłem 1740

Ja pale owsem mieszanym z miałem.

Opublikowano
9 minut temu, Baks00 napisał(a):

Jak mnie zabierali do szpitala miałem trochę długu u szwagra i siostry nie było dużo 30tys. Mówię do żony odpal kompa , zrób przelew i oddaj bo nie chce odchodzić w świadomości że mam długi nie oddane. Jak to siostra usłyszała to w krzyk" chybaś zgłupiał ja nie chcę żadnych pieniędzy, jak umrzesz to za co Madzia będzie żyć z małym dzieckiem". Ech na rodzinę zawsze mogę liczyć. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Tak mam chociaż motywację żeby wstawać rano wcześnie i późno się kłaść 🤭🤭🤭 

Teraz byłem u siebie w banku bo właśnie hipoteczny dopinam, jakie te panie miłe i pomocne 🤣🤣🤣

Wes tak nie gadaj,bo pomyśle że słaba motywacja na wersalce 🤦

A Marek mówił no no no.....🤭😉😉

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja zapierdalałem w Irlandi w rzeźni w 2005/06, a Ty kiedy?

Ja pale owsem mieszanym z miałem.

Na wiosnę mam zostawione 0,5ha piachudrów pod owies w celach opałowych. Tylko muszę kupić gdzieś ze 150kg do siewu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v