Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Toć to dla somsiada złodzieja. Lepiej niech mu silnik.kilowaty kręci i doprowadza go do ruiny niż ja bym miał iść i zdrowie tracić...

Jak tak to inna sprawa. Silnik oczywiście jak największy z 5-7kw żeby odczuł na rachunku.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Kurde...który to pisał, że jak 25° w chałupie to się kobity same rozbierają 🤔...nie dość, że nic takiego nie nastapiło, to jeszcze pod kołdrę wlazła i się tą kołdrą tak owinęła, że nijak dostępu ni ma🤦🤭...

...zniesmaczon jestem, idę temperaturę zmniejszyć 🥴😉

Ciężko znaleźć punkt odniesienia🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Jak tak to inna sprawa. Silnik oczywiście jak największy z 5-7kw żeby odczuł na rachunku.

11

4 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Taki silnik to do corsy dobry

Wolno będę jeździł żeby przechodnie mogli oko.nacieszyc 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Dej spokój. Córka w Corsie ma 1,2 to lejce trzeszczą, tak trza konie trzymać😁

Tam wiele elementów ... trzeszczy 🤭 

6 minut temu, Qwazi napisał:

Kurde...który to pisał, że jak 25° w chałupie to się kobity same rozbierają 🤔...nie dość, że nic takiego nie nastapiło, to jeszcze pod kołdrę wlazła i się tą kołdrą tak owinęła, że nijak dostępu ni ma🤦🤭...

Jak bez  skarpet się położyła to jeszcze nie jest tak źle

2 minuty temu, Qwazi napisał:

W onym kokonie to nic się znaleźć nie da😭

Ale że przepoczwarza się?

Opublikowano
52 minuty temu, bezbarwny napisał:

Kupuję 4 tony orzecha na dwa domy. Rodziców 140 metrów i swój 180. Wystarcza to na sezon grzewczy. Drewna idzie tyle,  co na rozpałkę. Z tym, że palimy tylko dla ciepła. Wodę grzejemy przepływowym elektrycznym, więc nie ma potrzeby podtrzymywać ognia pół, czy całą dobę. 

No wiesz niejedni rozpalają dopiero późnym wieczorem, raz podłożą i to wszystko, nie wiem jak to jest u Ciebie, ale trudno mi w to uwierzyć że 4 tony na dwa domy i to nie takie małe.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

11

Wolno będę jeździł żeby przechodnie mogli oko.nacieszyc 

11 dobry wybór. W śrutowniku miałem, światło przygasło na połowie ulicy przy rozruchu

W takim razie zwracam honor. Będziesz się woził niczym papież.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Oj w wielu miejscach takie coś zauważyłem...

Z rana to na niedzielę, jak goście przyjadą.  

No nie będziesz cały dzień na golasa hasał 🤷

8 minut temu, Qwazi napisał:

W onym kokonie to nic się znaleźć nie da😭

Gdzieś to dziś widziałem 🤔

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Kurpianke było brać to byś kazał się ubrać w końcu 🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Będę niedługo oglądać piec hybrydowy, dwfro firewood duo, jest filmik na YouTube o nim , jak dla mnie nawet dobre rozwiązanie.  Kolega jest w trakcie montażu zobaczę jak to będzie u niego działać. 

Jak będziesz cos wiedzialto daj znac jak to działa 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

Zmarzniesz w ciapku 🤔

30 praktycznie mało co pracuje, ursus 2812 w ziemniakach pracuje.

WG 8 stopni, deszcz popadał.

Opublikowano
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Prosnianek nie zbierałeś chyba?

Pjoter zoba

FB_IMG_1728244525488.jpg

Mi to nie grozi. Nie ma takich kobiet.

7 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Czyli jeszcze nie. Od razu widać, żeś nerwowy bo z krzyża nie spuszczasz.

Zapytaj Piotera jak się robi żeby hormony nie uderzały do głowy. Na pewno dużo chleje wódy a co poza tym nie wiem 🤷‍♂️.

Najlepsze na nie myślenie o czymkolwiek (również o polityce, epidemiologii i innych głupotach) jest dużo roboty i to z różnych dziedzin. 

Opublikowano

🙋‍♂️9* LLU jak tam ? świętujecie dzisiaj🤔 nie opłaca się 😁

Desperado napisał:

52 minuty temu, bezbarwny napisał:

Kupuję 4 tony orzecha na dwa domy. Rodziców 140 metrów i swój 180. Wystarcza to na sezon grzewczy. Drewna idzie tyle,  co na rozpałkę. Z tym, że palimy tylko dla ciepła. Wodę grzejemy przepływowym elektrycznym, więc nie ma potrzeby podtrzymywać ognia pół, czy całą dobę. 

No wiesz niejedni rozpalają dopiero późnym wieczorem, raz podłożą i to wszystko, nie wiem jak to jest u Ciebie, ale trudno mi w to uwierzyć że 4 tony na dwa domy i to nie takie małe.

u mnie ponad 200m i najlepiej to rozpalić deczko po obiedzie bo na wieczór to już za gorąco.... 2 tony wegla kupione jak to wszystko drożało to chyba 2021 🤔 to jeszcze z półtorej zostało sztuką to jest umieć palić 😁😁 trochę szczepków i worki po paszy i starczy 😛🤣🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano

folia i te sprawy ,zrąbków 3 bb ,i 10 m drewna . . Nosz kutwa jak licytujecie się ,a jeszcze napiszcie ile dzieci to to otwiera drzwi;) . Czy z chałupy z rana i przy jednym otwarciu wszyscy wychodzą  jak szczurki ,myk i o 18 tej uroczyste otwarcie na 3 sekundy .😉

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał:

🙋‍♂️9* LLU jak tam ? świętujecie dzisiaj🤔 nie opłaca się 😁

u mnie ponad 200m i najlepiej to rozpalić deczko po obiedzie bo na wieczór to już za gorąco.... 2 tony wegla kupione jak to wszystko drożało to chyba 2021 🤔 to jeszcze z półtorej zostało sztuką to jest umieć palić 😁😁 trochę szczepków i worki po paszy i starczy 😛🤣🤣🤣

Ty pewno tym węglem na sztuki palisz🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Elon napisał:

30 praktycznie mało co pracuje, ursus 2812 w ziemniakach pracuje.

WG 8 stopni, deszcz popadał.

Po kukurydzy miałeś orać, a nie kartofle redlić🤷

19 minut temu, slawek74 napisał:

Sławek czy Ty u Radka nie był🤔, a żyrandol to się Tobie na czuprynę nie zsunął przypadkiem🤔🤦🤭

7 godzin temu, pedro2 napisał:

Kurpianke było brać to byś kazał się ubrać w końcu 🤭

Eeee.,.sam se wojuj z Kurpianką...znalozłem taki mały otworek, postanowiłem se zobaczyć co w nim jest i tak pogmerałem trochę, pomyziałem i...jak się ten kokon nie otworzy, jak ta kołdra nie poleci na podłogę...uuuuuuu Panie, ja jeszcze na miękkich nogach chodzę 🙆😉🤭

Cześć ludziowie...9°, bez deszczu, śniegu, mgły i innych takich...słońce jakbym dostrzegał trochę 🤔😉🤭

Opublikowano

Dzisiaj będziemy orać, choć nie wiem czy damy radę.

Spadło ponad 20l, będzie się mazało.

Teraz trzeba dokończyć obrządki I zasypać suszarnię. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v