Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Toć to dla somsiada złodzieja. Lepiej niech mu silnik.kilowaty kręci i doprowadza go do ruiny niż ja bym miał iść i zdrowie tracić...

Jak tak to inna sprawa. Silnik oczywiście jak największy z 5-7kw żeby odczuł na rachunku.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Kurde...który to pisał, że jak 25° w chałupie to się kobity same rozbierają 🤔...nie dość, że nic takiego nie nastapiło, to jeszcze pod kołdrę wlazła i się tą kołdrą tak owinęła, że nijak dostępu ni ma🤦🤭...

...zniesmaczon jestem, idę temperaturę zmniejszyć 🥴😉

Ciężko znaleźć punkt odniesienia🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Jak tak to inna sprawa. Silnik oczywiście jak największy z 5-7kw żeby odczuł na rachunku.

11

4 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Taki silnik to do corsy dobry

Wolno będę jeździł żeby przechodnie mogli oko.nacieszyc 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Dej spokój. Córka w Corsie ma 1,2 to lejce trzeszczą, tak trza konie trzymać😁

Tam wiele elementów ... trzeszczy 🤭 

6 minut temu, Qwazi napisał:

Kurde...który to pisał, że jak 25° w chałupie to się kobity same rozbierają 🤔...nie dość, że nic takiego nie nastapiło, to jeszcze pod kołdrę wlazła i się tą kołdrą tak owinęła, że nijak dostępu ni ma🤦🤭...

Jak bez  skarpet się położyła to jeszcze nie jest tak źle

2 minuty temu, Qwazi napisał:

W onym kokonie to nic się znaleźć nie da😭

Ale że przepoczwarza się?

Opublikowano
52 minuty temu, bezbarwny napisał:

Kupuję 4 tony orzecha na dwa domy. Rodziców 140 metrów i swój 180. Wystarcza to na sezon grzewczy. Drewna idzie tyle,  co na rozpałkę. Z tym, że palimy tylko dla ciepła. Wodę grzejemy przepływowym elektrycznym, więc nie ma potrzeby podtrzymywać ognia pół, czy całą dobę. 

No wiesz niejedni rozpalają dopiero późnym wieczorem, raz podłożą i to wszystko, nie wiem jak to jest u Ciebie, ale trudno mi w to uwierzyć że 4 tony na dwa domy i to nie takie małe.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

11

Wolno będę jeździł żeby przechodnie mogli oko.nacieszyc 

11 dobry wybór. W śrutowniku miałem, światło przygasło na połowie ulicy przy rozruchu

W takim razie zwracam honor. Będziesz się woził niczym papież.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Oj w wielu miejscach takie coś zauważyłem...

Z rana to na niedzielę, jak goście przyjadą.  

No nie będziesz cały dzień na golasa hasał 🤷

8 minut temu, Qwazi napisał:

W onym kokonie to nic się znaleźć nie da😭

Gdzieś to dziś widziałem 🤔

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Kurpianke było brać to byś kazał się ubrać w końcu 🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Będę niedługo oglądać piec hybrydowy, dwfro firewood duo, jest filmik na YouTube o nim , jak dla mnie nawet dobre rozwiązanie.  Kolega jest w trakcie montażu zobaczę jak to będzie u niego działać. 

Jak będziesz cos wiedzialto daj znac jak to działa 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

Zmarzniesz w ciapku 🤔

30 praktycznie mało co pracuje, ursus 2812 w ziemniakach pracuje.

WG 8 stopni, deszcz popadał.

Opublikowano
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Prosnianek nie zbierałeś chyba?

Pjoter zoba

FB_IMG_1728244525488.jpg

Mi to nie grozi. Nie ma takich kobiet.

7 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Czyli jeszcze nie. Od razu widać, żeś nerwowy bo z krzyża nie spuszczasz.

Zapytaj Piotera jak się robi żeby hormony nie uderzały do głowy. Na pewno dużo chleje wódy a co poza tym nie wiem 🤷‍♂️.

Najlepsze na nie myślenie o czymkolwiek (również o polityce, epidemiologii i innych głupotach) jest dużo roboty i to z różnych dziedzin. 

Opublikowano

🙋‍♂️9* LLU jak tam ? świętujecie dzisiaj🤔 nie opłaca się 😁

Desperado napisał:

52 minuty temu, bezbarwny napisał:

Kupuję 4 tony orzecha na dwa domy. Rodziców 140 metrów i swój 180. Wystarcza to na sezon grzewczy. Drewna idzie tyle,  co na rozpałkę. Z tym, że palimy tylko dla ciepła. Wodę grzejemy przepływowym elektrycznym, więc nie ma potrzeby podtrzymywać ognia pół, czy całą dobę. 

No wiesz niejedni rozpalają dopiero późnym wieczorem, raz podłożą i to wszystko, nie wiem jak to jest u Ciebie, ale trudno mi w to uwierzyć że 4 tony na dwa domy i to nie takie małe.

u mnie ponad 200m i najlepiej to rozpalić deczko po obiedzie bo na wieczór to już za gorąco.... 2 tony wegla kupione jak to wszystko drożało to chyba 2021 🤔 to jeszcze z półtorej zostało sztuką to jest umieć palić 😁😁 trochę szczepków i worki po paszy i starczy 😛🤣🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano

folia i te sprawy ,zrąbków 3 bb ,i 10 m drewna . . Nosz kutwa jak licytujecie się ,a jeszcze napiszcie ile dzieci to to otwiera drzwi;) . Czy z chałupy z rana i przy jednym otwarciu wszyscy wychodzą  jak szczurki ,myk i o 18 tej uroczyste otwarcie na 3 sekundy .😉

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał:

🙋‍♂️9* LLU jak tam ? świętujecie dzisiaj🤔 nie opłaca się 😁

u mnie ponad 200m i najlepiej to rozpalić deczko po obiedzie bo na wieczór to już za gorąco.... 2 tony wegla kupione jak to wszystko drożało to chyba 2021 🤔 to jeszcze z półtorej zostało sztuką to jest umieć palić 😁😁 trochę szczepków i worki po paszy i starczy 😛🤣🤣🤣

Ty pewno tym węglem na sztuki palisz🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Elon napisał:

30 praktycznie mało co pracuje, ursus 2812 w ziemniakach pracuje.

WG 8 stopni, deszcz popadał.

Po kukurydzy miałeś orać, a nie kartofle redlić🤷

19 minut temu, slawek74 napisał:

Sławek czy Ty u Radka nie był🤔, a żyrandol to się Tobie na czuprynę nie zsunął przypadkiem🤔🤦🤭

7 godzin temu, pedro2 napisał:

Kurpianke było brać to byś kazał się ubrać w końcu 🤭

Eeee.,.sam se wojuj z Kurpianką...znalozłem taki mały otworek, postanowiłem se zobaczyć co w nim jest i tak pogmerałem trochę, pomyziałem i...jak się ten kokon nie otworzy, jak ta kołdra nie poleci na podłogę...uuuuuuu Panie, ja jeszcze na miękkich nogach chodzę 🙆😉🤭

Cześć ludziowie...9°, bez deszczu, śniegu, mgły i innych takich...słońce jakbym dostrzegał trochę 🤔😉🤭

Opublikowano

Dzisiaj będziemy orać, choć nie wiem czy damy radę.

Spadło ponad 20l, będzie się mazało.

Teraz trzeba dokończyć obrządki I zasypać suszarnię. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v