Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Te czasy ponoć minęły bezpowrotnie🤷

Nie mineły. Są firmy pracujące 24 na 24 np mleczarnie czy inne korpojanuszexy.

Pełno jest takich. Ludzie mają tendencje do koloryzowania ile to oni nie zarabiają albo że opierdalają się w pracy a kasa płynie za nic. Pierdolenie bajek.

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

Te czasy ponoć minęły bezpowrotnie🤷

E tam minęły, są jeszcze takie miejsca. Od 5 rano do 23 robota. 

Kurna ale koszmar miałem, śniło mi się ze na etat poszedłem tyrać za 6 tysięcy... Jeszcze się trzęsę 

• Haha 3
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

To nie możliwe 🤣.słaba lekarz. 

8 mm za noc deszczu. Wypić kawę i sortować pyry 

Pewnie tak

Albo już jej starczy pieniędzy 

9,5mm 

I znowu ujowy dzień jest 

Czas chyba w końcu zacząć odrabiać straty

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

E tam minęły, są jeszcze takie miejsca. Od 5 rano do 23 robota. 

Kurna ale koszmar miałem, śniło mi się ze na etat poszedłem tyrać za 6 tysięcy... Jeszcze się trzęsę 

Ale że nie dowierzasz że tyle mógł byś wyciągnąć 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Nie mineły. Są firmy pracujące 24 na 24 np mleczarnie czy inne korpojanuszexy.

Pełno jest takich. Ludzie mają tendencje do koloryzowania ile to oni nie zarabiają albo że opierdalają się w pracy a kasa płynie za nic. Pierdolenie bajek.

Ktoś tu pisał, że te czasy minęły bezpowrotnie, nie pamiętam już kto. Wiem, że nie minęły i nie miną. Z prostego powodu. Pracodawca ma pieniądze, którymi płaci za pracę, a pracownik po to idzie do pracy, żeby te pieniądze zarobić. Zatem to pracodawca rozdaje karty i pracownik albo przystaje na jego warunki, albo szuka pracy gdzie indziej. Oczywiście mogą być sytuacje, kiedy pojawi się tendencja w odwrotnym kierunku, ale to spowodowane sytuacją na rynku pracy. Jeśli pracodawca potrzebuje pracownika, którego ciężko zdobyć, będzie łagodził warunki zatrudnienia. Ale taka sytuacja nie będzie trwać wiecznie. No i jeszcze wyjątki, czyli pracownicy, którzy mają wartość na rynku pracy, poprzez swoje kwalifikacje lub osiągnięcia czy dorobek. Wobec tych pracodawcy też będą się zachowywać inaczej. Tak ogólnie wygląda to zagadnienie i nie ma co zaklinać rzeczywistości, że jest inaczej

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Nie doczytałeś umowy , że w euro🤣

To może się zdrzemne jeszcze to mi się dośni?

5 minut temu, Qwazi napisał:

Ktoś tu pisał, że te czasy minęły bezpowrotnie, nie pamiętam już kto. Wiem, że nie minęły i nie miną. Z prostego powodu. Pracodawca ma pieniądze, którymi płaci za pracę, a pracownik po to idzie do pracy, żeby te pieniądze zarobić. Zatem to pracodawca rozdaje karty i pracownik albo przystaje na jego warunki, albo szuka pracy gdzie indziej. Oczywiście mogą być sytuacje, kiedy pojawi się tendencja w odwrotnym kierunku, ale to spowodowane sytuacją na rynku pracy. Jeśli pracodawca potrzebuje pracownika, którego ciężko zdobyć, będzie łagodził warunki zatrudnienia. Ale taka sytuacja nie będzie trwać wiecznie. No i jeszcze wyjątki, czyli pracownicy, którzy mają wartość na rynku pracy, poprzez swoje kwalifikacje lub osiągnięcia czy dorobek. Wobec tych pracodawcy też będą się zachowywać inaczej. Tak ogólnie wygląda to zagadnienie i nie ma co zaklinać rzeczywistości, że jest inaczej

Wystarczy że ktoś jakieś problemy z prawem ma, zaległe alimenty, lubi się napić w piątek i przyjść do roboty dopiero we wtorek i na każde warunki się toto zgodzi 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To może się zdrzemne jeszcze to mi się dośni?

Może, tylko teraz w rublach🤣

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

Jeśli pracodawca ma wiedzę, że pracownik X jest na przykład w trudnej sytuacji materialnej, ma egzekwowane alimenty czy jakieś problemy z prawem, to niechybnie to wykorzysta. W innych przypadkach jest to po prostu gra jak w karty - wygrywa ten, kto ma silniejsze nerwy. Trzeba stawiać twardo na swoim i tyle. A że "janusze" chca, żeby pracownik z zapłaconych 8h wypracowywał 12h - to mogą sobie chcieć. Te czasy juz minęły, i to na dobre. Przez taką postawe "Januszy biznedu" masowo emigrują od nas ukraińcy, aby pracowac w krajach, gdzie prawo pracy traktuje się z większym poważaniem, a za nadgodziny płaci.

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Jeśli pracodawca ma wiedzę, że pracownik X jest na przykład w trudnej sytuacji materialnej, ma egzekwowane alimenty czy jakieś problemy z prawem, to niechybnie to wykorzysta. W innych przypadkach jest to po prostu gra jak w karty - wygrywa ten, kto ma silniejsze nerwy. Trzeba stawiać twardo na swoim i tyle. A że "janusze" chca, żeby pracownik z zapłaconych 8h wypracowywał 12h - to mogą sobie chcieć. Te czasy juz minęły, i to na dobre. Przez taką postawe "Januszy biznedu" masowo emigrują od nas ukraińcy, aby pracowac w krajach, gdzie prawo pracy traktuje się z większym poważaniem, a za nadgodziny płaci.

Jasiu tu masz też rację. Zakładam, że pracodawca zachowuje się fair. Ja pisałem bardziej w kontekście maksymalnego minimalizmu pracowników. Przychodzi i najlepiej, jakby przez 8 godzin przesiedział w szatni lub kiblu. A jeszcze do tego kierownik czy inny przełożony, który ma odpowiedzialność za organizację i jakość pracy na swoim "podwórku". Tresura takiego przedstawiciela stanowiska kierowniczego trwa trzy premie. Jak trzeciej z rzędu nie dostanie, to telefon o północy odbierze

Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

Jeśli pracodawca ma wiedzę, że pracownik X jest na przykład w trudnej sytuacji

Tutaj przykład mojego brata, gdy zmarła bratowa. Pani dyrektor wezwała go do siebie i powiedziała takie słowa: "do końca wakacji nie chce Cię widzieć w pracy, możesz przynieść zwolnienie nawet id ginekologa, honoruje wszystko, abym miała papier, płacimy Ci 100%, we wrześniu się zastanowimy, co robić dalej, teraz zajmij się dziećmi". Dodatkowo otrzymał dość spora kwotę jednorazowo w firmie premii i kolejna z funduszu pomocowo- socjalnego. A od owego września, pomimo, że jego dział pracuje w zmianach 12 godzinnych, zrobili mu 8-16, pięć dni w tygodniu. Ostatnio mi mówił, że raz w miesiącu jest wzywany do tej dyrektorki i pytany o sytuację w domu. Pracuje w tym zakładzie 19 lat

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

2t przez 2 miesiące, tym tempem z 10-12t do następnych żniw może sprzedasz ... 

Mi się nie spieszy 

W międzyczasie może i P0 1000 być

Aby do zniw P0szedł

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

A tam prawda była...

Poka fakturę...🤭

Nie będzie bo ryczałtowy

Opublikowano (edytowane)

@Qwazi bo dobry pracodawca docenia dobrego pracownika, a Januszexy się szarpią z pracownikami dwuleworęcznymi ... Jak ktoś jest dobrym pracownikiem to i pracodawca inaczej kogoś takiego traktuje. Na przykładzie twojego brata, pracodawca wie że teraz może w niego trochę zainwestuje, ale widocznie warto, bo pewnie i do pracy się przykłada, a i po tym co się stało nie będzie chciał od razu uciekać gdyby to firma miała problemy ... 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v