Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

Aż pojechałem zobaczyć czy ta droga jest co to mi ojciec kazał jeździć na pole jak lejców nie miałem. I o dziwo jest jeszcze jej nie zaorali 😁

17270787293744788121898416496329.jpg

Ta 

Jedziesz by lejców nie zabrali😉

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

7ha z rozsiewaczem. Zebrane co było widać. 

IMG_20240923_100013.jpg

To mało mata budulca 

Radek mnie dzisiejszym wpisem zmotywował że te ich kompleksy sosnowo-jałowcowe po 180tys. to i ja biere się za swoje i będę orał sosnowo-jerzynowe 😆

17270819415199030235501151232862.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Są u mnie w okolicy bardzo dużo z piachu jest samego bez tlucznia

piach czy żwir ? u nas żwirówki to 2razy do roku gmina równarkę puszcza i wyrównuje na wiosne i jesień , szczególnie kolonie/przysiółki

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Faktura, potwierdzenie odbioru, miernik lakieru sam chciał dać żeby sprawdzić. Widać na pierwszy rzut oka że nie modzone nic. Patrząc na m-obywatel to też nie wskazywało na uszkodzenia. 

Od 2015 powershift był już poprawiony,dwumasa nie jest połączona w jedno,że już olej się nie przedostaje. To z tego co udało mi się wyczytać. Żebym wiedział czy widoczne jest oznaczenie tej skrzyni pod maską to bym odczytał 

na dźwigni od biegów był napis PowerShift, bo się tym chwalili, jak się fama rozeszła, to pewnie zlikwidowali

ta skrzynia ma problemy ze sterowaniem i trwałością podzespołów w środku

2 godziny temu, Leszy napisał:

To też jest droga gminna. 😉

IMG_20240923_092339.jpg

czekaj czekaj, wrzucę ci moje drogi gminne, to się posrasz ze szczęścia, jakie te twoje fajne i gładkie

Opublikowano
21 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Obiad wsunięty, gary pomyte, na jutro też ugotowane, poryśkować trochę i pod wieczór włochate odymić na warrozę.

Jak jest z tym apiwarolem mam całe opakowanie ważne do marca 2025, będzie go można stosować na przyszła jesień ale w większej dawce czy lepiej nie?

Opublikowano
slawek74 napisał:

to dobrze macie ...

nie nadarmo Księżoki na nich mówią potwierdzam jest tam u Tomka dużo asfaltowych drug w sumie to chyba innych nawet nie widziałem on ma Biedronke za stodołą i Dino za garażem

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

To zabezpieczenie zrywalne działa?

Działa... Kilka w sezonie zerwie sie.

Może znajomy bardzo badziewne lemiesze kupuję.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Ja dziś rano zrobiłem drogę gminną. 200m za wiedzą sołtysa i gminy.

Skuter siadał w rynnie, osobówką jak sjechał to 4 dni stał. Zawiesił się passatem i się mu nie spieszyło🤣

Ciągnik sadowniczy można by wyłożyć.

No to porównałem kilka razy

20240923_083252.jpg

54 minuty temu, wojtal24 napisał:

nie nadarmo Księżoki na nich mówią potwierdzam jest tam u Tomka dużo asfaltowych drug w sumie to chyba innych nawet nie widziałem on ma Biedronke za stodołą i Dino za garażem

A w garażu lombard i melinę?.🤭

Opublikowano
41 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

To zabezpieczenie zrywalne działa?

U znajomego w Bomecie mimo zabezpieczenia zrywalnego lemiesze strzelają zamiast śruby 

Może za twarde śruby wkłada, u mnie producent zaleca M16 10.8, takie zakładam i jak jest kamień to aby słychać strzał tej śruby, nigdy lemiesz czy dłuto nie pękły. Lemiesze też lubią strzelać jak ktoś za mocno dokręci pneumatem czy elektrykiem.

Opublikowano
7 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

I nie każda morda pasuje do Forda.

Miałem i nigdy więcej. Chciałem nawet kupić Volvo XC60 ale okazuje się, że to na podzespołach Forda. Volvo zeszło na psy tzn na Forda.

Można dołożyć trochę i wybrać eEdga , wygląda bardziej.Silniki większej pojemności w benzynie . Jest czym jechać 

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Może za twarde śruby wkłada, u mnie producent zaleca M16 10.8, takie zakładam i jak jest kamień to aby słychać strzał tej śruby, nigdy lemiesz czy dłuto nie pękły. Lemiesze też lubią strzelać jak ktoś za mocno dokręci pneumatem czy elektrykiem.

to nie "za mocno dokręci" tylko lemiesz ma przylegać do kopyta, jak lemiesz tani, to zwykle krzywy i  trzeba się podabić szlifierką, żeby był podparty

dociągniesz śruby na chama i potem trzaska, ale niektórym się nawet ziemi nie chce wyczyścić po starym lemieszu, co mówić o jakimś pasowaniu czy szlifowaniu

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Jak jadasz rosół to nic dziwnego, toć to woda jest, w której trochę tłuszczu pływa 🤷.

To ile cię wykosztował ten spęd rodzinny? Wiesz tak myślałem, że zaproszę jakąś dziewczynę na kolację, żeby się lepiej poznać, zobaczyć czy nie mlaska siorbie. Najgorsze, że mogłaby nie zapłacić za swoją część, bo ja nie mam zamiaru skoro to nie jest nic pewnego

Edytowane przez Kowalsky30
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jahooo napisał:

dociągniesz śruby na chama i potem trzaska, ale niektórym się nawet ziemi nie chce wyczyścić po starym lemieszu, co mówić o jakimś pasowaniu czy szlifowaniu

A to takich problemów nie znam, druciak na wiertarce żeby ziemię wyczyścić z płaszczyzn gdzie ma dolegać, elementy robocze od producenta pługa a nie jakieś ryniaczowe i nic się nie dzieje. Śruby ręką dociągnięte, potem z 2-3 przejazdy żeby się wszystko "ułożyło", to jeszcze z 1/4 obrotu albo mniej się zrobi i nie miałem jeszcze sytuacji żeby lemiesz czy dłuto pękły, a kamieni u mnie nie mniej niż u @6465

W starym pługu jedynie śruby do dłut raz kupiłem na rynku i potem strzelały ... Jak strzeliła jedna to pół bidy, ale nieraz 2 i zostawało dłuto w ziemii, dojeżdżasz na poprzeczniak a tam dłuta nie ma ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Nie wiem, możliwe że ma zbyt mocne śruby wsadzone zamiast plasteliny 

Kiedy sione? 

U nas Ci co czekali na deszcz nie doczekali się i sieją w kurzu 

W święto 🍦

Opublikowano
5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

To ile cię wykosztował ten zbieg rodzinny? Wiesz tak myślałem, że zaproszę jakąś dziewczynę na kolację, żeby się lepiej poznać, zobaczyć czy nie mlaska siorbie. Najgorsze, że mogłaby nie zapłacić za swoją część, bo ja nie mam zamiaru skoro to nie jest nic pewnego

No i czt się z byle czego nie śmieje 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v