Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ostatni mój post na ten temat tutaj, bo to nie temat od tego, ale poprzednia władza nam się zwyczajnie śmiała w twarz dając takich ludzi do ministerstwa rolnictwa ...

Jak potrzeba leczyć krowę to się zatrudnia weterynarza. Jak potrzeba ją zabić, to rzeźnika. Cała filozofia🤷

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Raczej odeślą do powiatu. Tak jest u mnie. Byłem w czwartek bo chce pare sztuk wyciąć.

56 minut temu, lukasz20 napisał:

Jeśli działka leśna to do starostwa. Zaraz coś Ci podeślę.

U mnie leśnicza z powiatu jeden dzień w tygodniu urzęduje w UG, więc różnie to bywa.

Opublikowano

Witam wszystkich. No i pierwszy cielak w tym roku,tzn. jałóweczka. Wróciłem z kościoła,żona mówi że idzie zobaczy jak krowa bo już się kręciła,za chwilę dzwoni że nogi na wierzchu,przychodzę a cielak już obok,żona wyciągnęła sama,ale mała sztuka więc gładko poszło

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ostatni mój post na ten temat tutaj, bo to nie temat od tego, ale poprzednia władza nam się zwyczajnie śmiała w twarz dając takich ludzi do ministerstwa rolnictwa ...

Poczekaj bo zaraz będzie zmiana na stołku prezesa orlenu

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

U mnie leśnicza z powiatu jeden dzień w tygodniu urzęduje w UG, więc różnie to bywa.

Nie takie proste wyciąć. U kolegi wg papierów las ma 50 lat to nawet na budowę uciąć nic nie mógł. Leśniczy w ramach trzebieży nie chciał dać zgody na cięcie. Las za młody, do trzebieży sztuki najgorsze. Nie i uj. Nie pasuje idź pan i sobie drzewo kup

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Narazie sołtysa 😁

Ale w dobrym kierunku to idzie 😁

Opowiadaj 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Ludzie myślą że funkcja dożywotnia. 

U mnie też będzie duże zamieszanie 😉

🤔

Opublikowano
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witam wszystkich. No i pierwszy cielak w tym roku,tzn. jałóweczka. Wróciłem z kościoła,żona mówi że idzie zobaczy jak krowa bo już się kręciła,za chwilę dzwoni że nogi na wierzchu,przychodzę a cielak już obok,żona wyciągnęła sama,ale mała sztuka więc gładko poszło

a u mnie drugi już w tym roku, trochę ciężko było bo cielak spory 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Widziałeś jak wczoraj masakrowali PiS byli premierzy?

Jak zobaczyłrm kiedyś ten program to musiałem wypić mięte takie mnie mdłości wzieły. Zbieranina postkomunistycznych złodziej, którzy doprowadzili kraj do roli murzynów europy komentuje poczynania innych. Albo Komorowski, który zasłynął skakaniem po krzesłach w Japonii i informowaniu Obamy, że go żona zdradza. Ja pier**le. Autorytety UB, SB i WSI.

To jak wziąć kamere, iść do więzienia i pytać więźniów o prawo w Polsce.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Buszmen11 napisał:

Nie takie proste wyciąć. U kolegi wg papierów las ma 50 lat to nawet na budowę uciąć nic nie mógł. Leśniczy w ramach trzebieży nie chciał dać zgody na cięcie. Las za młody, do trzebieży sztuki najgorsze. Nie i uj. Nie pasuje idź pan i sobie drzewo kup

Niestety, tak to wygląda, wszystko zależy od człowieka.

Ale drewno z 50 letniego lasu, to tak średnio na budowę, słaby budulec z tego.

Opublikowano
40 minut temu, kizak napisał:

Minus dwa ,cisza ,śniegu jest ,sanki do kuligu są ,jakby się uparł ,to ze 3 składy by zrobil , pierwsze na zaczep jak z przyczepy ,następne łańcuchami pospinał ,ludzi pewnie  w moment by zebrał , tylko że się nie chce 🤷‍♀️,ale jakby kto z ,,rozrusznikiem'' przyszedł i rozpędził ,kto wie 😐 ,kierowca by się znalazł 😐 ,e tam idę poleżeć .

Łe tam się nie chce, my jednego dnia o 22 się zwołaliśmy, na baksach  🙆pierwsza runda przez wioskę i z 5 zebrało się 15stu 🤣 każdy kto miał ochotę się okloholizować to połówka w kieszeni. 

Impreza integracyjna, zakończenie w remizie.

A wczoraj jakieś obce przez wioskę claasem targali 

Opublikowano
57 minut temu, Łolek napisał:

Jak są wybory to mówię że jak jest ktoś chętny to i oddaje tą dobroć, nie ma chętnych pieniędzy z tego nie ma va zawracanie d*py stale 

Wyżej startuj 

45 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale to tylko podkreślało poziom tego co w sektorze się dzieje 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wyżej startuj 

Już kiedyś tu pisałem nie mam narazie ani potrzeby, ani czasu ani ochoty po czterech kadencjach

Sąsiadka jest już chyba trzecią kadencję i mówi że startuje więc nie będę się wcinał jak by startował ktoś kto mnie wnerwia to może i bym się skusił 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurna, legancko, jedno wziął a nagonił klientów na drugie. Trzeba jechać po opakowania jednostkowe żeby ładnie wyglądało.

+1, nie wieje, słońce próbuje się przebić. Kury w końcu wypuszczone... 

Jak tam u ciebie z jajkami? Niosą się kury teraz?

Opublikowano
34 minuty temu, Buszmen11 napisał:

My to tu chlastamy co komu pasuje i nikt nigdzie nie zgłasza. Wątpię żeby nawet uproszczone plany lasu mieli. Lesniczy też raczej problemu nie widzi bo jak w piłkę czasami gramy to nic nie mówi 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Jak tam u ciebie z jajkami? Niosą się kury teraz?

Bardzo dobrze niosą. Mają wszystko co potrzeba czyli ciepło, światło i żarcie do wyboru do koloru. Co w paśniku nie pasuje to jest koryto z ziemniakami i miska z marchewką a do tego jeszcze burak pastewny do dziobania. Ostatnie tygodnie na wybiegu bardzo mało bo to śnieg, to mrozy. Dopiero dziś znośnie i wypuszczone na dłuższy czas niż tylko na sprzątanie raz w tygodniu.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v